geometr Odesláno 9. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2020 (upraveno) Zdroj: novinky.cz. Upraveno 9. října 2020 uživatelem geometr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 3. listopadu 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2020 Už to zase začíná.... Paříž, Lion... včera Vídeň. Češi mají za premiéra namyšleného Slováka, na Slovensku zase dostáváme zdarma čipy do nosu ale radši tohle všechno, než ty svině muslimský.....kurva fix. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 12. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2020 (upraveno) Zcela podle pravidel vlákna si potřebuju vyventilovat osobní animozitu vůči paní, která před časem vymyslela ekonomický perpetuum mobile (zvednutím platů úředníků se vybere víc daní, a tak pořád dokola). Když jsem slyšel, že tahle paní teďka vyřešila důchodovou reformu, zkusil jsem si najít nějakej autorizovanej rozhovor s ní... https://www.seznamzpravy.cz/clanek/malacova-babis-reformu-duchodu-nechce-30-let-jsme-promarnili-133431?amp=1 ... a jsem naprosto klidnej, pokud jde o mý stáří Upraveno 12. prosince 2020 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 12. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2020 Klid, to je jen populismus, nemá podporu nikoho v koalici. Taky jsem sledoval tiskovku a nejlepší byl konec...kde se na to vezme? Zavedou se nové daně...jako tohle nemůže oslovit už ani dělňase ve fabrikách, tímhle zaujmou tak maximálně hajzlbábu z nákupáku. Už aby byly volby a socani s koumoušema táhly do propadliště dějin. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 12. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2020 Maláčová je z celé té party suverénně nejblbější. S velkým náskokem před Hamáčkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 12. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2020 Nahodou to povedala dobre, v CR si dochodky z predajov ropy ani diamantov asi nikdy vylepsovat nebudeme, takze ano, cokolvek si vymyslia, vzdy na to vezmu z dani. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 12. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2020 před 36 minutami, cali napsal: Nahodou to povedala dobre, v CR si dochodky z predajov ropy ani diamantov asi nikdy vylepsovat nebudeme, takze ano, cokolvek si vymyslia, vzdy na to vezmu z dani. Má to být přesně naopak, peníze lidem nechat. Lidi si pak poradí. To znamená razantně snížit daně, zrušení dvojího zdanění, které právě prošlo senátem by mohl být první krok. Rozpočet se dá sanovat mohutným očesáním státních výdajů, především zrušením všemožných dotací a taky snížením výdajů na státní úředníky. Je totálně proti vší ekonomické logice, aby státní zaměstnanci, kteří nic neriskují, mají vše jisté a žijí z daní, měli vyšší medián příimů, než zaměstnanci v soukromém sektoru, kteří to všechno živí. Je mi jasné, že politicky je to momentálně sci-fi, ale jednou k tomu zákonitě dojde. Akorát to bude s randálem. Ale tohle hospodaření nemůže vydržet. Připadá mi to jako Říše římská někdy v roce 460. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 12. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2020 (upraveno) před 48 minutami, cali napsal: Nahodou to povedala dobre, v CR si dochodky z predajov ropy ani diamantov asi nikdy vylepsovat nebudeme, takze ano, cokolvek si vymyslia, vzdy na to vezmu z dani. Krom toho, to, že na cokoliv vezmou z daní, česky znamená, že to jednomu seberou, druhému dají, přičemž jim 20% zůstane za nehty. Ekonomický nesmysl. Upraveno 12. prosince 2020 uživatelem Foundryman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 před 1 hodinou, Foundryman napsal: Má to být přesně naopak, peníze lidem nechat. Lidi si pak poradí. To znamená razantně snížit daně, zrušení dvojího zdanění, které právě prošlo senátem by mohl být první krok. Rozpočet se dá sanovat mohutným očesáním státních výdajů, především zrušením všemožných dotací a taky snížením výdajů na státní úředníky. Je totálně proti vší ekonomické logice, aby státní zaměstnanci, kteří nic neriskují, mají vše jisté a žijí z daní, měli vyšší medián příimů, než zaměstnanci v soukromém sektoru, kteří to všechno živí. Je mi jasné, že politicky je to momentálně sci-fi, ale jednou k tomu zákonitě dojde. Akorát to bude s randálem. Ale tohle hospodaření nemůže vydržet. Připadá mi to jako Říše římská někdy v roce 460. Já s tímhle teoreticky souhlasím. Problém je to přenesení do praxe. Ten stát má nějakou historii a dost těžko se z ní vychází. Vem si, že už sama důchodová reforma je velmi těžko průchodná, respektive nějaká její udržitelná podoba. Dotace samozřejmě souhlas, tedy taky neplatí absolutně generálně např zemědělství a další strategické sektory bez nich reálně nemůžou fungovat. Tady bych naopal čekal lepší angažovanost EU, kdy by to měli trochu korigovat např polská politika zemědělských dotací je absolutně ustřelená. Jinak jsem koukal, že jsi predtím snad na mě narážel ohledně "rozumné" politiky ECB? to jsem někdy říkal někde? Naopak si myslím, že mon.politika postavená na neomezeném kv.uvolnovani je cesta do pekla, ale znovu jak z toho ven? Tuhle diskuzi vedu s lidmi z fondů, bank atd dlouhodobě a neznám skoro nikoho kdo by už roky řekl, že s tím banky přestanou.... Je to umělé držení nefunkčních sektorů/ekonomik a v případě eu dnes určitá daň za jednotnou měnovou unii bez ucelené monetární politiky... to je dlouhodobě moje největší kritika směrem k EU. Jediná cesta jak z toho ven je, že Fr a N řeknou dost, ale pro ně je to momentálně výhodné to takhle držet, protože jim "levné" euro brutálně podporuje jejich průmysl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 Se mi líbí, jak mají dámy prohozený barvy roušek vůči šatům. Jinak teda M je strašný prase. Když tohle udělá se svým tělem, co tak může provést se zemí? Co tam povídaj je jedno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 Tvl Americkej a kdy měla chudák holka cvičit? Vždyť teďka vymejšlela důchodovou reformu, od rána do večera, den co den, furt za stolem u lejster a tlustejch knih o ekonomice. Jedinej pohyb měla cestou na tiskovky a do kantýny. Si kvůli nejchudším ničí zdraví a my si z ní ještě děláme srandu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 před 7 hodinami, vojta1 napsal: Já s tímhle teoreticky souhlasím. Problém je to přenesení do praxe. Ten stát má nějakou historii a dost těžko se z ní vychází. Vem si, že už sama důchodová reforma je velmi těžko průchodná, respektive nějaká její udržitelná podoba. Dotace samozřejmě souhlas, tedy taky neplatí absolutně generálně např zemědělství a další strategické sektory bez nich reálně nemůžou fungovat. Tady bych naopal čekal lepší angažovanost EU, kdy by to měli trochu korigovat např polská politika zemědělských dotací je absolutně ustřelená. Jinak jsem koukal, že jsi predtím snad na mě narážel ohledně "rozumné" politiky ECB? to jsem někdy říkal někde? Naopak si myslím, že mon.politika postavená na neomezeném kv.uvolnovani je cesta do pekla, ale znovu jak z toho ven? Tuhle diskuzi vedu s lidmi z fondů, bank atd dlouhodobě a neznám skoro nikoho kdo by už roky řekl, že s tím banky přestanou.... Je to umělé držení nefunkčních sektorů/ekonomik a v případě eu dnes určitá daň za jednotnou měnovou unii bez ucelené monetární politiky... to je dlouhodobě moje největší kritika směrem k EU. Jediná cesta jak z toho ven je, že Fr a N řeknou dost, ale pro ně je to momentálně výhodné to takhle držet, protože jim "levné" euro brutálně podporuje jejich průmysl... No sláva, občas si připadám jak volající na poušti. Ohledně kvantitativního uvolňování jsem se kdysi dostal do dost bouřlivé až sarkastické diskuse s Revendou. Osobně si myslím, že cesta do pekel byla zahájena zřízením centrálních bank a urychlena zavedením nekrytých peněz. Ven se z toho dostaneme samospádem, nedobrovolně a s kravály. Zbývá jen doufat, že škody nebudou katastrofální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 před 55 minutami, martar napsal: Tvl Americkej a kdy měla chudák holka cvičit? Vždyť teďka vymejšlela důchodovou reformu, od rána do večera, den co den, furt za stolem u lejster a tlustejch knih o ekonomice. Jedinej pohyb měla cestou na tiskovky a do kantýny. Si kvůli nejchudším ničí zdraví a my si z ní ještě děláme srandu. Dík žes mi votevřel voči. Já sem si říkal, že je to jen tlustá blbá kráva. V roli oběti jí jí vidím prvně. před 37 minutami, Foundryman napsal: Osobně si myslím, že cesta do pekel byla zahájena zřízením centrálních bank a urychlena zavedením nekrytých peněz. Amen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 Ten samospád a nedobrovolný kravál vyhraje ten, kdo bude držet v ruce technologie. Vezmi si co všechno bysme už dneska uměli. Od obecního rozpočtu malé obce o tisícovce obyvatel, který ale je klidně 20 nebo 40 milionů rozhoduje starosta a místostarosta, nezřidka bych to přirovnal k "předseda a místopředseda JZD", kteří k tomu nemají ani vzdělání ani praxi, ale zvolení byli lidem v obecních volbách. Rozhodování pak řídí třeba všimné od zařizovačů dotací. Kromě malé komunální politiky bysme uměli zefektivnit řízení větších měst, i těch velkých. Teď myslím to samé co píšeš, tedy narovnat výdaje obcí, měst, krajů, státu. Přebujelá byrokracie, tabulková místa k ničemu, sakra to by najednou bylo prostředků na --- (doplňte si). Zpět k technologii - to co se dnes používá v běžné soukromé firmě je pro uvedené instituce sci fi. Protože kdyby, tak by najednou šlo dohledat že na X úřadě s rozšířenou působností mohou zrušit XX% míst, jelikož jsou tam k ničemu. A šlo by dohledat co kdo rozhodl, co kolik stojí . . . tvl, to ani nedomýšlet. Otázkou je, zda je tento národ dostatečně vyspělý na něco takového. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 nojo, tohle píšeš dobře, to by bylo fajn, ovšem ten národ, teda lidi jsou svině, .... průser na průser v každé době a za každého režimu, zkuste Jak Cetlička volil od Haška, nebo Čehona byl občan pilný... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 No obecně se ten system chova rochu jinak, pokud nekoho zajima, tak doporucuji Ray Dalio. Tady vysvetluje jak funguje monetarni system. Doporucuji precist vic casti, pise tam i spousty teorie aby pochopil i clovek co neni uplne kovany ekonom + tam neni ani nijak extra tezka anglictina imho, fakt doporucuji https://www.linkedin.com/pulse/money-credit-debt-ray-dalio/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 před 18 hodinami, cali napsal: Nahodou to povedala dobre, v CR si dochodky z predajov ropy ani diamantov asi nikdy vylepsovat nebudeme, takze ano, cokolvek si vymyslia, vzdy na to vezmu z dani. To mě srazilo na kolena. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cin Odesláno 18. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2020 Vláko ˇčerný humor" ani "bizar" tady nemáme, tak to dám sem: Leden 1991, se spolužáky u piva probíráme politiku. Na Bagdád se sypou bomby, takže NATO je jasné úvodní téma. Dlouho u něj nestrváme, coby studenti VŠE přecházíme rychle k úvahám o přičlenění k EHS. "No to přide, hlavní je, že komunisti šli konečně do prdele", jako dnes slyším kolegu Honzu. Musím přiznat, že bych tehdy opravdu spíše věřil Oldovi Říhovi, že v roce 2000 budeme suroviny vozit z měsíce, než že v roce 2020 uvidím zpravodajský titulek: "Vláda vyhověla komunistům. Rozpočet na rok 2021 může projít"... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 20. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2020 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 23. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. prosince 2020 Tak nevim, ctu tu diskuzi o navrhu novych pravidel a z nekterych gentlemanu mi je tak nejak na bliti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se