Bert Odesláno 13. února 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2023 V 11. 2. 2023 v 21:19, odjinud napsal: Jinak, panove, je tady nejaka direktiva, ze valku na UA lze zde posuzovat jen z mikropohledu utrpeni Ukrajincu a neresit spekulativni makropohled okolnosti okolo? Pokud jo, tak to jasne napiste a ja Vas nebudu denervovat svymi pohledy na svet. před 9 minutami, odjinud napsal: Hele, zcela vazne, pres vikend mi zmizelo z balkonu krmitko pro ptaky. A dole pod balkonem neni... zahada... Myslím, že pokud zapojíš Tebou zmiňovaný makropohled (mimochodem tu píčovinu tady po Tobě chtěl někdo vysvětlit, a Tobě se to nějak nepovedlo), určitě se dobereš uspokojivého vysvětlení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 13. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2023 Beru ho jako výborného muzikanta a na novou verzi se strašně těším, bude to dobré, ale s jeho názory se již delší dobu neztotožňuji, to je pravda. Napsal jsi to dobře a manželka od Gilmoura ještě o něco výstižněji “Sadly @rogerwaters you are antisemitic to your rotten core,” wrote Samson on Twitter. “Also a Putin apologist and a lying, thieving, hypocritical, tax-avoiding, lip-synching, misogynistic, sick-with-envy, megalomaniac. Enough of your nonsense.” Gilmour retweeted the post, and in a show of support, wrote, “Every word demonstrably true.”Bych se musel pogrcat, kdybych si to měl pustit. Truc podnik chuja na entou a jako třešnička Time a Us and Them bez Gilmoura. Fakt neodolatelná nabídka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 13. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2023 Jó, kdyby... na tuhle zahadu je i makropohled kratky ... A k te valce - za makropohled beru to, co je treba ex post v ucebnicich, tedy co, kdo, jak a proc, tedy vecne nestranne informace bez emoci; za mikropohled beru treba zpravy v mediich primo v case valky, tedy nejcasteji mrtve a zranene, masakry, genocidu, devastaci, a to ve velkem detailu, tedy informace prevazne emocialniho razu s nizsi vecnou informacni hodnotou. Jinymi slovy vojak vidi velmi detailne svuj zakop, ale nechape vsechny souvislosti, protoze je moc blizko, pomyslne i doslova; general, aby videl celkovy obraz, musi byt proto dal a mit odstup. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 13. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2023 Před hodinou, odjinud napsal: Hele, zcela vazne, pres vikend mi zmizelo z balkonu krmitko pro ptaky. A dole pod balkonem neni... zahada... Víme o tobě, příště jsou na řadě muškáty! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 13. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2023 před 3 minutami, odjinud napsal: Jó, kdyby... na tuhle zahadu je i makropohled kratky ... A k te valce - za makropohled beru to, co je treba ex post v ucebnicich, tedy co, kdo, jak a proc, tedy vecne nestranne informace bez emoci; za mikropohled beru treba zpravy v mediich primo v case valky, tedy nejcasteji mrtve a zranene, masakry, genocidu, devastaci, a to ve velkem detailu, tedy informace prevazne emocialniho razu s nizsi vecnou informacni hodnotou. Jinymi slovy vojak vidi velmi detailne svuj zakop, ale nechape vsechny souvislosti, protoze je moc blizko, pomyslne i doslova; general, aby videl celkovy obraz, musi byt proto dal a mit odstup. S muškátama se rozluč! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 13. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2023 před 1 hodinou, odjinud napsal: Hele, zcela vazne, pres vikend mi zmizelo z balkonu krmitko pro ptaky. A dole pod balkonem neni... zahada... Asi orel! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 13. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2023 před 22 minutami, odjinud napsal: A k te valce - za makropohled beru to, co je treba ex post v ucebnicich, tedy co, kdo, jak a proc, tedy vecne nestranne informace bez emoci; Dějiny píšou vítězové… a podle toho často vypadá “nestranný” pohled ex post. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 13. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2023 (upraveno) před 5 hodinami, azeppelin napsal: Co hůř, nějak mi ty jeho poslední výstupy kalí radost i z původní tvorby. Neblbni. Bez tej jeho povahy by asi Floyd nebol Floydom. Je to starý pán a vymýšľa chujoviny. Nemáš vo svojom okolí nejakých starších ľudí, čo robia ničím nepodložené hovadiny? Ak nie, požičiam. Pomôžu aj s muškátmi. Upraveno 13. února 2023 uživatelem McStinger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 13. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2023 Tak nějak mi tyhle kecy "o potřebě makropohledu na válku" připomínají Remarqua a depresivní dovolenkovou epizodu z jeho "Na západní frontě klid" - kde tihle hospodští teoretici "odjinud" taky měli patriotickou potřebu absolventovi prvoválečných zákopových jatek vysvětlovat, že na rozdíl od nich má on jen omezený rozhled - přičemž za páně ředitelovy "noviny" si dnes klidně dosaďte odebírané kanály, z Vaší strojově generované bubliny na inherentně pokřiveném Facebooku/Twitteru/Trubce: ...Z vysoka odmítá a dokazuje mi, že ničemu nerozumím. „Jednotlivec jistě," řekne, „ale záleží na celku. A to nemůžete takhle posuzovat. Vy vidíte jen svůj malý úsek a proto nemáte přehled. Děláte svou povinnost, nasazujete svůj život, to je hodno nejvyšších poct, každý z vás by měl dostat Železný kříž, ale především musí být nepřátelská fronta ve Flandrech prolomena a pak shora dolů svinuta.'' Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 před 9 hodinami, Pepino777 napsal: Je to jasny. Emzaci kradou krmitka. před 9 hodinami, odjinud napsal: Hele, zcela vazne, pres vikend mi zmizelo z balkonu krmitko pro ptaky. A dole pod balkonem neni... zahada... Všude ještě nejsou. Já krmítko na zahradě pořád mám... A záhada to není, voni je potřebujou, voni maj ptáky rádi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 (upraveno) @odjinud má částečně pravdu. Ne snad, že by pohled z výše a z časového odstupu jakkoliv mohl ospravedlnit agresora, desítky tisíc mrtvých od vojáků po děti a zničenou zemi. Ale makropohled a časový odstup nám minimálně ukáže v čem západ, další mocnosti a i my v ČR jsme přispěli k agresorově pocitu, že i tentokrát se nic nestane. A ukáže i na konkrétní viníky u našich i zahraničních elit: Kolikrát bylo slyšet naše europoslance a naše další zástupce v EU, kteří by nahlas varovali před důsledkem zelené politiky - surovinové závislosti na Rusku. Případně, kteří by znovu a znovu upozorňovali na fakt, že jsme Rusku už tehdy (2014) ustoupili? A že to je nepřijatelné? Jak moc jsme se jako občané po roce 2014 zajímali o UA a o tom, zdali náhodou nákupy ruských surovin nefinancuje tento konflikt? Jak moc jsme tlačili na naše volené zástupce? Nijak.. všichni jsme si užívali rostoucí ekonomiky a blahobytu. A mohl bych pokračovat.. Jak moc se tlačilo a tlačí na Německo, které bylo dlouhou dobu směrem k Rusku velmi vstřícné? Na západě i u nás selhaly nejen politické elity, ale i částečně občanská společnost, protože stávající rok uplatňovaná jednota mohla znít už mnohem dříve. A občanská společnost mohla tlačit na politiky, aby to udělali. Možná by to něco změnilo, možná ne. A nyní? Jak moc tlačíme odpovědné představitele a instituce k tomu, aby se mnohem rázněji a důsledněji postavili k dezinformacím, aby vhodným způsobem komunikovali s ohroženými skupinami, atd... Naopak. Tím, že v posledních volbách zvítězily osobnosti / strany, které budou více dodržovat právní stát, tak jsme se všichni hodili do klidu, že je vlastně vybojováno. Což samozřejmě není, protože díky demokratickému zřízení jsme stále ve velmi vratkém bodu. Takže ano, makropohled a lesson learned je hrozně důležitý. EDIT: Makropohled nám ukazuje, jak jsme všichni (většina z nás) byli zoufale nezodpovědní, flegmatiční a blbí. Upraveno 14. února 2023 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 (upraveno) Makropohled© by měli uplatňovat (a většinou uplatňují) především zodpovědní politici, protože jinak by byl svět ve válce v podstatě nonstop. Mikropohled je pro bulvární média a bohužel ho prožívají obyčejní lidé. Jakmile s nim ale začnou šermovat politici, chtějí mobilizovat emoce a moc klidně to nekončívá (jen můj názor). Edit: nevím, zda termín makropohled vymyslel člen "odjinud", ale radši jsem tam prdnul kopyrajt @safi včera jsem někde četl, že současné situaci na Ukrajině hodně pomohl před invazí i Biden (starej), když prohlásil, že NATO bude bránit jen členské státy. Putin to vzal vyloženě jako pozvání... Upraveno 14. února 2023 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 před 4 minutami, martar napsal: Makropohled© by měli uplatňovat (a většinou uplatňují) především zodpovědní politici, protože jinak by byl svět ve válce v podstatě nonstop. Mikropohled je pro bulvární média a bohužel ho prožívají obyčejní lidé. Jakmile s nim ale začnou šermovat politici, chtějí mobilizovat emoce a moc klidně to nekončívá (jen můj názor). Edit: nevím, zda termín makropohled vymyslel člen "odjinud", ale radši jsem tam prdnul kopyrajt @safi včera jsem někde četl, že současné situaci na Ukrajině hodně pomohl před invazí i Biden (starej), když prohlásil, že NATO bude bránit jen členské státy. Putin to vzal vyloženě jako pozvání... nejen Biden... dam to sem jeste jednou. Ten chlap ma prehled. http://www.militaria.cz/cz/clanky/valky-a-valecnici/josef-masin-k-situaci-na-ukrajine.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 před 6 minutami, ATOM napsal: nejen Biden... dam to sem jeste jednou. Ten chlap ma prehled. http://www.militaria.cz/cz/clanky/valky-a-valecnici/josef-masin-k-situaci-na-ukrajine.html To si doma přečtu, na mobilu to fakt nedám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 před 1 minutou, guzmic napsal: To si doma přečtu, na mobilu to fakt nedám. jj doporucuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 Já jsem měl velké problémy to přečíst a druhou polovinu jsem už proletěl jen zkratkovitě. Vidím svět jinak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Potkan Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 Ten pan ma mozna prehled, ale nejak se nedokaze drzet myslenky, opakuje veci dokola, aniz by stanoviska necim podlozil nebo vysvetlil co tim chce vlastne rict. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronař Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 Já jsem celkem jeho fanda, ale nepřijde mi pravděpodobné, že by do těch věcí tolik viděl. Přeci jenom je mu 90, nebo kolik. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 14. února 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 Ad Mašín. Jak řekl Salieri Mozartovi: "Příliš mnoho not." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leviathann Odesláno 14. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2023 před 16 hodinami, safi napsal: Snad nám nechtějí vzít naše časy .. podobně jako jistý východoevropský národ. Teď vážně - zajímají mě vaše teorie. Kdo je poslal, zdali je jejich účelem jen odvést mediální pozornost, proč jim říkají objekty a ne balony, atd... trošku se odvažte :-). Téma, které mi nedá a musím se ozvat, z lásky k sci-fi a mistru Neffovi (bez dvojsmyslů...). Napsal pěkné pojednání o možné invazi. Několik možných scénářů. Už je to starší, ale mě se to moc líbí i dnes. https://neff.cz/prednasky/12_jinopl_01.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se