Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Presne, 28 uz nepovazuju za vylozene mladi v tom smyslu nezralosti a nezkusenosti.

Ze chce mit generace do 30 let jasnej cas na sebe, ok. Ale at se tedy snazi maximalizovat svoji pridanou hodnotu - nebudou pak muset bojovat s tim, ze nemaji penize podminky na nejaky standart.

Edit: ja jsem vlastne fakt vysazenej na jeji (ta neter) komentare na to, jak jsem to mel jednoduchy. Protoze tata doktor. Tvl, tata pracoval prakticky az do smrti a to mel 10 let leukemii. Ne sice full time, ale pracoval. A jeji predstava, ze jsem to mel jednoduchy protoze jsem mohl na dobrou skolu v UK - kua, to se jako ta skola vystudovala sama? Ano, pomohli mi rodice financne se skolnym. Ale tak, jsem pri skole skoro furt makal a financne oba rodice pak az do smrt podporoval. At mi kua nerika, ze to je vlastne zadarmo a s prstem v nose/stribrnou lzickou v riti.

Debilni zavistivy reci jeji matky, ze moje mama mela pohodu jako pani doktorova. Makala na perfektnim rodinnym zazemi, k tomu on and off podnikala nebo pracovne podporovala tatu. Zadna housewife z OC Chodov. Tyhle kecy jsou fakt k nasrani, byt vim, ze prameni z vlastni frustrace.

Uf, jsem si ulevil 😅

Upraveno uživatelem H-B
Odesláno

Chvilku jsem uvažoval, že by to mělo patřit do dopravního zpravodajství, chvilku do humoru, chvilku do naštvání, ale čím víc jsem nad tím dumal a vlastně se i tak nějak zlobil víc a víc, tak to patří sem. 

Tohle je možný ve státech třetího světa a u nás. ▶ Nově postavenou dálnici D48 musejí zbourat, beton by nevydržel zimní údržbu - iDNES.cz 

Odesláno
před 1 hodinou, kuncák7 napsal:

Chvilku jsem uvažoval, že by to mělo patřit do dopravního zpravodajství, chvilku do humoru, chvilku do naštvání, ale čím víc jsem nad tím dumal a vlastně se i tak nějak zlobil víc a víc, tak to patří sem. 

Tohle je možný ve státech třetího světa a u nás. ▶ Nově postavenou dálnici D48 musejí zbourat, beton by nevydržel zimní údržbu - iDNES.cz 

A já bych řekl, že to může i do rubriky Co mne potěšilo. Zhotovitel vymění na vlastní náklady, termín otevření zůstává, přišlo se na to včas. Buďme rádi, že to nenechali být a za pár let to teprve nezačli řešit.

Odesláno
před 1 hodinou, kuncák7 napsal:

před 2 minutami, Pandera napsal:

A já bych řekl, že to může i do rubriky Co mne potěšilo. Zhotovitel vymění na vlastní náklady, termín otevření zůstává, přišlo se na to včas. Buďme rádi, že to nenechali být a za pár let to teprve nezačli řešit.

Přesně, za mě teda úplně OK.

Zhotovitel udělal něco špatně, stát na to kontrolními mechanizmy přišel a zhotovitel to na vlastní náklady opraví.

Za mě je teda všechno správně a je super, že kontrola zafungovala.

Odesláno

Co mi uniká? jedná se o 2,5 km vozovky o šířce 4 pruhů plus krajnice. 

"odstranění a opětovné položení nového betonu by podle zástupců ŘSD mělo firmu stát řádově několik milionů korun". 

Počítali jste dnešní cenu jen betonu na vylití desky pod barák?

Odesláno (upraveno)
před 34 minutami, Pandera napsal:

Asi čtu špatně já - termín by měl být zachován (smutek je, že se už mohlo jezdit ). A kontrolní mechanismus zafungoval? Po položení celého koberce? Opravdu? Chemickej rozbor nebylo možné zjistit dříve, třeba před pokládkou? - tohle vše je vždy nejen součástí zadávací studie (použití materiálů, její složení,.....  ), ale i později v projektu - asfalt má technické parametry, které prostě nesmíš porušit. Je vidět, že ke štěstí nám každému stačí něco jiného. A na vlastní náklady? I když jsme v žumpě, tak o téhle větě ti opravdu nenapíšu, co si myslím.

Upraveno uživatelem kuncák7
Odesláno

Že firma potvrdila opravu na své náklady a zachování termínu je sice hezké, ale vůbec to nevypovídá o realitě, která nastane. Nezkoumal jsem finanční kondici té firmy, ale předčasně bych se neradoval.

Odesláno

Tyhle průsery už má ŘSD dávno za sebou. Podstata problému je v tom, že cena betonu je výrazně ovlivněna cenou dopravy materiálu. Nejenom hotového betonu na stavbu z mobilní betonárky, ale i dopravou jednotlivých komponent právě do oné betonárky. Zhotovitel díla tedy hledá místní zdroje. Najde je, ale zjistí, že vono to "ňák nejde dohromady" ... No, a tak to chvilku na ŘSD zkouší, a někdy, když je laboratoř nepozorná, tak mu to i projde. Jednou, ale to už je fakt dávno, se dokonce musela začít drolit jedna opěrná zídka (tedy viditelné), aby dodavatel dostal po koulích ...

Odesláno

Tohle chápu, i tomu rozumím. Jen nepoberu tu "rychlost" u rozboru. Tohle se má stopnout hned, ne skoro až u slavnostního otevření. I když chápu, že to mnohdy nejde. Mě to prostě vždycky jen rozžhaví, protože to beru tak, že se RSD skoro chlubí a ve finále zaplaceme.

Odesláno

Taky si myslím, že něco určitě zjistit jde už když to přivezou v mixu na stavbu, protože mi řidič z domíchávače co mi přivezl anhydrit na barák vykládal, jak to fungovalo na stavbě obchvatu Frýdku-Místku. Po příjezdu odběr vzorku, když nevyšel, tak ho poslali pryč. Jezdili po okolí, telefonovali a hledali stavbu kde by to rychle vyklopili. Když se jim to stalo podruhé, tak už měl dispečer nachystané rezervní řešení a leli to na betonárce do forem na ty betonové lego kostky. 

Otázka je, jestli test na odolnost na sůl a chemii nepotřebuje vyzrálý beton, nebo tak něco. Ale zase ta receptura na beton nebude raketová věda.

Odesláno
před 6 hodinami, H-B napsal:

Presne, 28 uz nepovazuju za vylozene mladi v tom smyslu nezralosti a nezkusenosti.

Ze chce mit generace do 30 let jasnej cas na sebe, ok. Ale at se tedy snazi maximalizovat svoji pridanou hodnotu - nebudou pak muset bojovat s tim, ze nemaji penize podminky na nejaky standart.

Edit: ja jsem vlastne fakt vysazenej na jeji (ta neter) komentare na to, jak jsem to mel jednoduchy. Protoze tata doktor. Tvl, tata pracoval prakticky az do smrti a to mel 10 let leukemii. Ne sice full time, ale pracoval. A jeji predstava, ze jsem to mel jednoduchy protoze jsem mohl na dobrou skolu v UK - kua, to se jako ta skola vystudovala sama? Ano, pomohli mi rodice financne se skolnym. Ale tak, jsem pri skole skoro furt makal a financne oba rodice pak az do smrt podporoval. At mi kua nerika, ze to je vlastne zadarmo a s prstem v nose/stribrnou lzickou v riti.

Debilni zavistivy reci jeji matky, ze moje mama mela pohodu jako pani doktorova. Makala na perfektnim rodinnym zazemi, k tomu on and off podnikala nebo pracovne podporovala tatu. Zadna housewife z OC Chodov. Tyhle kecy jsou fakt k nasrani, byt vim, ze prameni z vlastni frustrace.

Uf, jsem si ulevil 😅

Je to smutné, mám to kolem sebe taky, jak v práci, tak mezi známými.

V práci se mladší kolegové nechtějí sami učit nové věci, do všeho je musíš dostrkat. Na veletrhy jezdí na výlet, místo aby si obešli dodavatele a nechali si poslat vzorky, pokecali se stávajícíma, našli nové apod. Já starej blbec jsem každý veletrh celou dobu na nohou, obrazím všechno a všechny, večer si ožeru držku s Číňanem, dovezu 500-2000 fotek podle toho, jak jsme tam dlouho a čerpám z toho další sezonu nebo rok. Když potkám mladší kolegy, tak sedí na kafi, nebo si fotí selfíčka, jak slavně vyjeli do kapitalistické ciziny. Nemluvě o tom, že se jim nechce řídit pár set km.

Když jsem nastoupil do dovozu květin ve svých 24, tak jsem nafasoval od starých květinářek katalogy z Holandska a musel se naučit anglicky a latinsky spoustu řezaných a hrnkových kytek, jinak jsem to nemohl dělat. Holanďani po telefonu by mi nerozuměli atd. atp. Internet byl v plenkách, v podstatě jen mail.

Když jsem začal dělat v hadrách, tak jsem se musel naučit terminologii v AJ i ČJ, měřit, poznat rozdíly v látkách a technologii výroby látek i oděvů. Naučit se grafický program na designy, a po půl roce mě poslali na 2 měsíce do Číny s papírovou letenkou, tlačítkovým telefonem a ruličkou USD a musel jsem spoléhat na to, že se v každém městě potkám s Číňanem, co mě má vyzvednout. Dneska je to o tolik jednodušší, ale nikdo tam z mladých nechce jezdit ani na 14 dní.

Chybí mi u nich touha být dobrý v tom co dělám, něčeho dosáhnout, nebo alespoň díky toho vydělat víc než ostatní. Tvl nevím co to s něma je.

Jelikož, jedeme provizní systém, tak si můžou vydělat slušné prachy, když budou profíci…, ale oni radši kafraj co je všechno na piču a jak je to moc práce….

Odesláno

No v jednom maju tie "mlade netiahla" pravdu, ze nehnutelnosti vyleteli, minimlane v Prahe a okoli, do uplneho nezmyslu. Zrovna nedavno som sa s jenym takym mladym, vobec nie netiahlom, o tom bavil a jeho zavery boli, ze ac by chcel zostat tak odchadza do DE, lebo barak v zmysluplnej vzdialenosti od prace stoji uplne rovnako aj tam, ale tam si na to ma sancu zarobit este v tomto zivote.

Odesláno

Když se tu nakousla otázka bydlení mladých v ČR. Můj synek 33 let, snacha taky, můj vnuk 2 roky. Oba VŠ, makají, profesně rostou, slušně vydělávají. Bydlí v nájmu v Brně. Nějakou dobu sháněli pozemek u Brna k výstavbě domku, ale skrze ceny se na to vykašlali. Říkají, že i kdyby ty peníze měli, tak je za to nedají a raději půjdou do světa. A já budu někam lítat, abych viděl vnuka😤

Odesláno

JJ to je presne aj zaver mojich "pozorovani" ale ta doba kedy sa to z "nejak to dame" prehuplo do "na to kaslem" je tak 5-6 rokov, takze nie az tak dlho.

Ja som barak u Prahy kupil 2016, dnes by som si o podobnej lokalite/stave nemohol nechat ani zdat.

Odesláno (upraveno)

Jestli si někdo myslí, že si na západě v okolí velkých měst (viz nahoře ekvivalent Praha/Brno) vydělá z průměrného (i nadprůměrného)  platu na dům/byt/pozemek výrazně lépe a rychleji než u nás, tak bude asi velmi nemile překvapen.

Upraveno uživatelem xbraj19
Odesláno
před 4 hodinami, kuncák7 napsal:

Asi čtu špatně já - termín by měl být zachován (smutek je, že se už mohlo jezdit ). A kontrolní mechanismus zafungoval? Po položení celého koberce? Opravdu? Chemickej rozbor nebylo možné zjistit dříve, třeba před pokládkou? - tohle vše je vždy nejen součástí zadávací studie (použití materiálů, její složení,.....  ), ale i později v projektu - asfalt má technické parametry, které prostě nesmíš porušit. Je vidět, že ke štěstí nám každému stačí něco jiného. A na vlastní náklady? I když jsme v žumpě, tak o téhle větě ti opravdu nenapíšu, co si myslím.

Tak já to vidím jako optimista, ty jako pesimista. 🙂

Odesláno
před 32 minutami, Pandera napsal:

Tak já to vidím jako optimista, ty jako pesimista. 🙂

Asi je tvoje vidění lepší na nervy. Kéž bych ho měl taky 👍

Odesláno
před 2 hodinami, vzduch napsal:

Když se tu nakousla otázka bydlení mladých v ČR. Můj synek 33 let, snacha taky, můj vnuk 2 roky. Oba VŠ, makají, profesně rostou, slušně vydělávají. Bydlí v nájmu v Brně. Nějakou dobu sháněli pozemek u Brna k výstavbě domku, ale skrze ceny se na to vykašlali. Říkají, že i kdyby ty peníze měli, tak je za to nedají a raději půjdou do světa. A já budu někam lítat, abych viděl vnuka😤

Taky něco přidám .... ani by mě nehlo žít kdekoli jinde než v ČR, pracovně jsem toho projezdil dost a nikdy mě nelákalo žít jinde. Všude dobře, doma nejlíp. Musím zaklepat, celý život žiju na Ostravsku a vždy jsem se měl a mám dobře a serou mě ti co jen nadávají a více méně nikdy neudělali nic proto, aby se měli líp. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...