long Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 před 1 hodinou, elloco napsal: Je pravda, že někteří faraoni byli černoši (Kušité), ale Kleopatra jako Ptolemaiovec byla Řekyně jako poleno. No, jak už někdo řekl, jediná postava, kterou nikdy nebude hrát černoch, je Tarzan... Aby se se nepletl. Tedy když může hrát anglickou královnu černoška ( Anna Boleynová a seriál) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 (upraveno) Teda když poslouchám takhle nějaký slovenský sociology a politology, tak zaplaťpánbůh za to, jak to tady vypadá.. ta proruská mafiánská filcka Fico to snad fakt vyhraje, to je neuvěřitelný. Úplně se bojim, že to tam za rok, za dva, může bejt horší než Maďarsko. Kluci a holky slovenský, vzchopte se! Upraveno 18. dubna 2023 uživatelem Micey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pato31681 Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 Ja tak nejak dufam ze aj ked Fico vyhra, nebude mat s kym zostavit alebo nebudu mat dostatok poslancov na koaliciu. Zanedbane skolstvo, posledna pomerne neschopna vlada, pandemia a russka propaganda robia svoje... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 před 3 hodinami, Micey napsal: Teda když poslouchám takhle nějaký slovenský sociology a politology, tak zaplaťpánbůh za to, jak to tady vypadá.. ta proruská mafiánská filcka Fico to snad fakt vyhraje, to je neuvěřitelný. Úplně se bojim, že to tam za rok, za dva, může bejt horší než Maďarsko. Kluci a holky slovenský, vzchopte se! Stojí to tady za hovno, on ten můj útěk na východ nebyl asi nejlepší volba, ještě že jsem si nechal český pas. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 @guzmic Útěk na východ je snáď principiálna kravina, nie? Na východ sa neuteká, tam sa chodí nedobrovoľne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 Si ulevím tady, je to na pomezí žumpy a co mě naštvalo. Debata s neteří (28let) nad tím, jak by chtěla změnit práci, ale... - tady mám vlastně pohodu, dělám pár hodin denně (kontext: malá reklamka o 4 zaměstnancích, kterou vede ženská před důchodem a zjevně si drží jen pár accountů před odchodem do důchodu. Nulová možnost růstu, naopak pustili kancly jedou HO) - všude chtějí angličtinu (viz. předchozí bod, má tři prdele času si angličtinu dodělat, její otec / můj brácha žije v Londýně, kdykoliv by tam mohla jet chvíli bydlet a pracovat třeba v kavárně... ne, raději si budu stěžovat, že chtějí všude angličtinu) - stát by se měl víc postarat, vždyť se dnes nedá bydlet, člověk by měl přece mít možnost si při normální práci sám najít bydlení Mno, na argument, že v Praze to prostě už nejde, běžně se spolubydlí i "na západě" - reakce je, že já tomu nerozumím, protože mám peněz dost. WTF. Že jsem nastoupil po škole před 15 lety za 25k mi nevěří, po VŠ máš přece rovnou víc... Je kurva možný, že je někdo takhle vytrženej z reality? Díky bohu, že nevolí aspoň SPD. Když jí řeknu, že mám taky posledních pět let dvě práce, tak mi řekne "a to se ti jako chce furt pracovat jo" OMFG. 28 let!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 před 27 minutami, H-B napsal: Si ulevím tady, je to na pomezí žumpy a co mě naštvalo. Debata s neteří (28let) nad tím, jak by chtěla změnit práci, ale... - tady mám vlastně pohodu, dělám pár hodin denně (kontext: malá reklamka o 4 zaměstnancích, kterou vede ženská před důchodem a zjevně si drží jen pár accountů před odchodem do důchodu. Nulová možnost růstu, naopak pustili kancly jedou HO) - všude chtějí angličtinu (viz. předchozí bod, má tři prdele času si angličtinu dodělat, její otec / můj brácha žije v Londýně, kdykoliv by tam mohla jet chvíli bydlet a pracovat třeba v kavárně... ne, raději si budu stěžovat, že chtějí všude angličtinu) - stát by se měl víc postarat, vždyť se dnes nedá bydlet, člověk by měl přece mít možnost si při normální práci sám najít bydlení Mno, na argument, že v Praze to prostě už nejde, běžně se spolubydlí i "na západě" - reakce je, že já tomu nerozumím, protože mám peněz dost. WTF. Že jsem nastoupil po škole před 15 lety za 25k mi nevěří, po VŠ máš přece rovnou víc... Je kurva možný, že je někdo takhle vytrženej z reality? Díky bohu, že nevolí aspoň SPD. Když jí řeknu, že mám taky posledních pět let dvě práce, tak mi řekne "a to se ti jako chce furt pracovat jo" OMFG. 28 let!!!! Dokud maj dost nizkej standard na to aby prezili, budou si spis stezovat nez aby pro zmenu neco udelali. Taky tomu nepomaha iluze ze staci rict rodicum, priteli, statu .. a bude co jist .. (nebrani to detem nabrat si pujcky napr.). Dokud maj co zrat a kde si stezovat, zustanou v tomhle kolotoci. Cesta je pres odpovednost, u holek je to vetsinou prenesene na rodice, pak na pritele / manzela, whatever. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 Právě teď, zceyee napsal: Dokud maj dost nizkej standard na to aby prezili, budou si spis stezovat nez aby pro zmenu neco udelali. Taky tomu nepomaha iluze ze staci rict rodicum, priteli, statu .. a bude co jist .. (nebrani to detem nabrat si pujcky napr.). Dokud maj co zrat a kde si stezovat, zustanou v tomhle kolotoci. Cesta je pres odpovednost, u holek je to vetsinou prenesene na rodice, pak na pritele / manzela, whatever. Ona hezky po mámě ráda opakuje, jak jsou chudí a jak je to těžký. Máma ale akorát hledala cesty jak vyžírat stát, vochcávat daně a celkově se hlavně nepředřít. Nechci znít jako nějákej extrémní kapitalista, ale jako vidět minimální snahu nepomáhá. Ještě fňukala, jak je hrozné, že ti nikdo v práci na pohovoru NESLÍBÍ perspektivu růstu, jakože budeš vědět že za rok máš o x tisíc víc. Panebože jaké sliby? Teď zrovna nabírám zcela základní admin pozici. 8 z 10 uchazečů si ani nezjistí, kam jdou na pohovor. Ti dva naštěstí nejen vědí, ale i chápou, že jdou do startovní pozice s možností rozvoje, který je ale logicky závislý na x faktorech. A to není bullshitting Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 Oni v tyhle bubline zijou no. Dokud je jim umozneno aby tak dal prezili, budou v ni zit dal. Je to jejich presvedceni ze vsechno je vina vsech okolo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 (upraveno) Zase platí: "Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody." Změnu nechce, jen si postěžovat, případně, aby ji někdo politoval... Takových lidí je bohužel většina a mě už nebaví. Mám je také v rodině, ale mě to stojí zbytečnou energii jim ukazovat ty způsoby, jak zlepšit situaci. Oni prostě nechtějí... Mám radši lidi, kteří mi energii dávají, než berou... Upraveno 18. dubna 2023 uživatelem redd Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 před 29 minutami, redd napsal: Zase platí: "Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody." Změnu nechce, jen si postěžovat, případně, aby ji někdo politoval... Takových lidí je bohužel většina a mě už nebaví. Mám je také v rodině, ale mě to stojí zbytečnou energii jim ukazovat ty způsoby, jak zlepšit situaci. Oni prostě nechtějí... Mám radši lidi, kteří mi energii dávají, než berou... Souhlas. Mě nejvíc tankovalo, že mi suše řekne, že tomu nerozumím a snadno se mi to vše říká, když mám peníze. Přitom je to rodina, dobře ví, že jsem taky začínal a třeba bydlel na Palmovce v garsonce 18m2. Čemuž předcházelo co? Spolubydlení Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 No to je těžký, ale někdo jí přesně takhle vychoval. Já věřím na vedení k samostatnosti a zodpovědnosti jednotlivce za svůj život. Jenomže se hned od mala do toho začne srát stát prostřednictvím školy. Všechno regulovat, kontrolovat, všem dávky, všichni mají na něco nárok... To je prostě pro rozvoj osobnosti devastační. Koukni na zasraný Piráty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 Kde ve skole rvou od mala do deti davky, naroky atd? Mas konkretni zkusenost? Mam ve skole dve decka a nic takovyho nepozoruju… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 Jedna z mala veci, co se mi snad povedla... ze ti moji haranti maj uz delsi dobu predstavu, co kolik stoji (i treba najem) a vpodstate i kolik berou rodice.. navic mladej od 12 let, co je na gymplu, si sam spravuje svuj ucet a platebni kartu... rek bych, ze to je takovej zaklad, aby pak neměli nerealne predstavy do zivota. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 (upraveno) před 13 minutami, petr_cha napsal: Jedna z mala veci, co se mi snad povedla... ze ti moji haranti maj uz delsi dobu predstavu, co kolik stoji (i treba najem) a vpodstate i kolik berou rodice.. navic mladej od 12 let, co je na gymplu, si sam spravuje svuj ucet a platebni kartu... rek bych, ze to je takovej zaklad, aby pak neměli nerealne predstavy do zivota. To je super. Doporučuju podcast se Simonou Kijonkovou ze zásilkovny. Mluví tam o svém mládí, jak se musela protlouct i o tom jak vychovává děti. A samozřejmě o zásilkovně a poště. Ta ženská to má v hlavě hodně dobře srovnané. Respect. Simona Kijonková ze zásilkovny https://ceskepodcasty.cz/episode/QHFuiFqLAw9DiNlvFexF Tohle by měli pouštět dětem v Občance, nebo podobném předmětu místo povinné četby. Upraveno 18. dubna 2023 uživatelem Kotlick Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 před 22 minutami, skalis napsal: Kde ve skole rvou od mala do deti davky, naroky atd? Mas konkretni zkusenost? Mam ve skole dve decka a nic takovyho nepozoruju… Tak u nás ve škole je vytvořený fond pro sociálně slabé, kterým se z něho platí školní potřeby a různé výlety. A byli to na schůzce první z dotazů, á paní učitelko , co když nebudeme mít na tohle, anebo na tamto?.... Jsem chtěl zařvat, táhněte do práce a budete na to mít. Učíme je parazitovat od malička, s tím jako souhlasím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 před 27 minutami, Kotlick napsal: https://ceskepodcasty.cz/episode/QHFuiFqLAw9DiNlvFexF Jdu si to pustit, díky moc. Viděl jsem pár přednášek s Tomášem Čuprem (sou na youtube), založil rohlik.cz a slevomat, taky super. Před hodinou, H-B napsal: Souhlas. Mě nejvíc tankovalo, že mi suše řekne, že tomu nerozumím a snadno se mi to vše říká, když mám peníze. Přitom je to rodina, dobře ví, že jsem taky začínal a třeba bydlel na Palmovce v garsonce 18m2. Čemuž předcházelo co? Spolubydlení Zrovna čtu knihu The Psychology of Money od Morgan Housel a v tý knize se píše tohle, takže škola je v tomhle směru celkem k ničemu. A pozoruju to vesměs všude. Dobrý na tom je, že dneska má každej svoji virtuální realitu která pokud chce tak mu umožní prakticky neomezený rozvoj, škola tedy dneska už nemá takovej dopad jako měla kdysi. Citovat "Economist Bhashkar Mazumder has shown that incomes among brothers are more correlated than height or weight. If you are rich and tall, your brother is more likely to also be rich than he is tall. I think most of us intuitively know this is true—the quality of your education and the doors that open for you are heavily linked to your parents’ socioeconomic status. But find me two rich brothers and I’ll show you two men who do not think this study’s findings apply to them." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guzmic Odesláno 18. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2023 před 9 hodinami, wawrik napsal: @guzmic Útěk na východ je snáď principiálna kravina, nie? Na východ sa neuteká, tam sa chodí nedobrovoľne Já tam šel za ženou.... a ano byla to kravina. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 19. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2023 (upraveno) Zkrátka se mění priority. Současní mladí produktivní většinou nechtějí trávit život prací. Hodně jich to má hozeno tak, aby přesně vyšli a zbytek času mají pro "sebe". Na rovinu na pohovoru řeknou, že celý úvazek ani nechtějí. Jsou schopni přijít s nulovou představou o náplni práce, nepřečtou ani firemní web. V první větě se klidně zeptají, zda-li musí moc do práce chodit, že by to mohli dělat z domu. Přibližně jeden z deseti působí trochu schopně, aby po půl roce odpadl se slovy "moc práce za málo peněz". Vlastně je i chápu. Upraveno 19. dubna 2023 uživatelem azeppelin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 19. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2023 Osobně bych v tomhle i rozlišoval mladí a mladí - v 18 jsem byl stejný tele a dělat jsem nechtěl, ovšem v 28 už jsem měl dávno srovnáno ( otázka je, já to mít srovnaný už musel ). Stejně bych ale rozlišoval. A ke staršímu příspěvku - já bych černýho Hitlera uvítal :-)), tolik prdlejch cévek mezi mýma oblíbenýma skupinama bych najednou skoro bral :-))(nadsázka). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se