miliusportos Odesláno 11. září 2023 Nahlásit Odesláno 11. září 2023 V 8. 9. 2023 v 17:16, Bert napsal: Vzhledem k tomu, že si kardinál Dominik Duka na svém fcb profilu pod tímto svým příspěvkem: https://m.facebook.com/story.php/?id=100000920776967&story_fbid=24014439834836707 vypnul možnost reakcí, učiním tak aspoň zde. Dominiku, tys byl vždycky kokot!A ty se mu divíš?Pro něho jakož to křesťana je jedno kdo umírá, jestli ukrajinec, číňan nebo keňan..Na zemi se válčí a umírá v kuse po staletí, jen teď je to k nám trocha blíže.Myslím že jeho obavy jsou hlubší, jelikož naše západní civilizace byla vystavěna na křesťanství, které je postaveno na rodině..Jako sorry ale za mě by to všechno byla sranda, jak ti kašpaři v kostelech tak i ti co volí přeoperaci třeba na kávovar, na místo řádného vyšetření hlavy..Ale pokud mojemu děcku budou všude od tv, pohádek až po školu tlačit, že je to normální a já vlastně ani legálně nebudu moct říct že to normální není, tak jako za mě to opravdu není normální.Nejsem křesťan ale podle mě právě křesťanství v kombinaci s genetikou, dalo západu náskok proti zbytku světa.Možná se pletu a třeba kdyby tady bylo místo křesťanství třeba keltské božstvo nebo Aláh, bylo by to ještě lepší ale za mě asi moc ne.Takže ho trocha chápu i když mě je úplně fuk jestli je někdo takovej či jinej ale jen ať to necpou násilně děckám, protože krom nasraných fotrů to úplně rozbije celou naši kulturu.Ale já jsem naštěstí optimista, po úplatkářské aféře Sorose v EU, třeba odtáhne pryč i s celou svojí armádou neziskovek bojující za práva všech extrementů naší planety a při troše štěstí brzo pojde.Samozřejmě je to všechno konspirace a tenhle ten milej starej pán vlastně ani neexistuje a já jsem počítám minimálně Babišovec ale spíš bych to viděl na Okumarovce věřícího v placatou zemZa mě prostě ty kostely a celej ancábl s boužel pedofilníma aférama má ještě nějakej kulturní smysl,tím že jdou aspoň názorově do druhého extrému, aspoň trocha vyrovnají ty pomyslné váhy dnešního světa..Snad nedostanu zase banJestli jo tak už nikdy nepošlu ani korunuOdesláno z mého SM-N986B pomocí Tapatalk
petr_cha Odesláno 11. září 2023 Nahlásit Odesláno 11. září 2023 Mas to nejaky dlouhy a divny :-)A kdo napise Soros je vul :-p
miliusportos Odesláno 11. září 2023 Nahlásit Odesláno 11. září 2023 V 11. 9. 2023 v 19:04, petr_cha napsal: Mas to nejaky dlouhy a divny :-)A kdo napise Soros je vul :-pTak promiň no, snad jsem ti nenarušil metrixOdesláno z mého SM-N986B pomocí Tapatalk
safi Odesláno 11. září 2023 Nahlásit Odesláno 11. září 2023 V 11. 9. 2023 v 18:36, miliusportos napsal: A ty se mu divíš?Pro něho jakož to křesťana je jedno kdo umírá, jestli ukrajinec, číňan nebo keňan..Na zemi se válčí a umírá v kuse po staletí, jen teď je to k nám trocha blíže.Myslím že jeho obavy jsou hlubší, jelikož naše západní civilizace byla vystavěna na křesťanství, které je postaveno na rodině..Jako sorry ale za mě by to všechno byla sranda, jak ti kašpaři v kostelech tak i ti co volí přeoperaci třeba na kávovar, na místo řádného vyšetření hlavy..Ale pokud mojemu děcku budou všude od tv, pohádek až po školu tlačit, že je to normální a já vlastně ani legálně nebudu moct říct že to normální není, tak jako za mě to opravdu není normální.Nejsem křesťan ale podle mě právě křesťanství v kombinaci s genetikou, dalo západu náskok proti zbytku světa.Možná se pletu a třeba kdyby tady bylo místo křesťanství třeba keltské božstvo nebo Aláh, bylo by to ještě lepší ale za mě asi moc ne.Takže ho trocha chápu i když mě je úplně fuk jestli je někdo takovej či jinej ale jen ať to necpou násilně děckám, protože krom nasraných fotrů to úplně rozbije celou naši kulturu.Ale já jsem naštěstí optimista, po úplatkářské aféře Sorose v EU, třeba odtáhne pryč i s celou svojí armádou neziskovek bojující za práva všech extrementů naší planety a při troše štěstí brzo pojde.Samozřejmě je to všechno konspirace a tenhle ten milej starej pán vlastně ani neexistuje a já jsem počítám minimálně Babišovec ale spíš bych to viděl na Okumarovce věřícího v placatou zemZa mě prostě ty kostely a celej ancábl s boužel pedofilníma aférama má ještě nějakej kulturní smysl,tím že jdou aspoň názorově do druhého extrému, aspoň trocha vyrovnají ty pomyslné váhy dnešního světa.. Snad nedostanu zase banJestli jo tak už nikdy nepošlu ani korunu Odesláno z mého SM-N986B pomocí Tapatalk Rozšířit Křesťanství nebo Křesťanstvo bylo jednou z forem moci od starověku, přes náš evropský středověk. Stabilizovalo společnost, byť asi ne úplně ideálním způsobem (strach) a zároveň dávalo panovníkům jakýsi punc pravosti vládnout. Problémem bylo, že katolická církev byla příliš hamižná a nenažraná, což vedlo k otřesům ve společnosti a i k nábožensky motivovaným válkám v rámci evropy. Husité a další.... Dnes obecně církve a náboženské společnosti opravdu hledají svoje místo ve společnosti, protože většina z nich není společnosti prospěšná. Aktuální příklad z dnešní doby, který pravoslavné církvi dělá obrovské problémy: V rámci jedné církve se žehná jak ukrajinským, tak i ruským zbraním a vojákům. Možná, že už je nyní rozdělená, ale defakto to je pořád jedna církev. Co se týče Judaismu - tak aktuální role ortodoxního Judaismu v aktuální Izraelské politice je znepokojivá. Osobní komentář: protože se pohybuji převážně ve společnosti věřících lidí, tak poměrně dobře vidím tu hranici prospěšnosti náboženství. To je prospěšné, pokud se jaksi nepropadne ortodoxnímu pojetí. Pokud náboženství je zcela nenásilné a pomáhá budovat šťastnější a stabilnější rodiny a prospívá mezilidským vztahům. Pak je prospěšné. Kde se naopak prospěšnost ztrácí je ortodoxní pojetí náboženství, kdy se svatá kniha (jakákoliv) stává kladivem, kterým se buší do ostatních věřících a jde se nad to, co je psáno. A jaksi se zapomíná na to, že základním motivem náboženství je aktivní projevování lásky. Trochu jsem se rozepsal, možná to od někoho schytám, ale hej, je to přece žumpa, sem trasořitkové nesmějí...
Jeronimo Odesláno 12. září 2023 Nahlásit Odesláno 12. září 2023 V 11. 9. 2023 v 21:43, safi napsal: Kde se naopak prospěšnost ztrácí je ortodoxní pojetí náboženství, kdy se svatá kniha (jakákoliv) stává kladivem, kterým se buší do ostatních věřících... Rozšířit ... I nevěřících.
miliusportos Odesláno 12. září 2023 Nahlásit Odesláno 12. září 2023 A to já bych třeba zařadil do jisté formy ortodoxního náboženství i dnešní LGBT a vlastně celej ten pokrokově progresivní směr.Má to mnoho společných znaků, příkazy a zákazy pod záštitou vyššího dobra, ke kterému se nepřipouští žádná racionální diskuze, s tím rozdílem že dnes není nepřítel satan a nevěřící ale extrémista, kterej je každej kdo nesdílí jejich myšlenky.Odesláno z mého SM-N986B pomocí Tapatalk
safi Odesláno 12. září 2023 Nahlásit Odesláno 12. září 2023 V 12. 9. 2023 v 4:13, Jeronimo napsal: ... I nevěřících. Rozšířit Dá se říci že ano:-)
ragu Odesláno 12. září 2023 Nahlásit Odesláno 12. září 2023 V 12. 9. 2023 v 4:24, miliusportos napsal: A to já bych třeba zařadil do jisté formy ortodoxního náboženství i dnešní LGBT a vlastně celej ten pokrokově progresivní směr.Má to mnoho společných znaků, příkazy a zákazy pod záštitou vyššího dobra, ke kterému se nepřipouští žádná racionální diskuze, s tím rozdílem že dnes není nepřítel satan a nevěřící ale extrémista, kterej je každej kdo nesdílí jejich myšlenky.Odesláno z mého SM-N986B pomocí TapatalkTo je dobrá mentální gymnastika. Možná si dej raději chvíli pauzu.
EpsteinBarr Odesláno 12. září 2023 Nahlásit Odesláno 12. září 2023 V 12. 9. 2023 v 6:36, ragu napsal: To je dobrá mentální gymnastika. Možná si dej raději chvíli pauzu. Rozšířit Co ti ja viem.... U nas sme pred volbami, na poprednych miestach v prieskumoch su progresivci (PS) a "diskusiu" s nimi sledovat a viest nechces (ak teda nie si typ, ktory sa rad a za kazdu cenu necha poucovat, instruovat a viest), kedze to cele od diskusie ma daleko. Takze @miliusportos a niektorymi jeho nazormi, ktore si vytiahnem z jeho textu, by som celkom suhlasil. K tomu lgbt, u nas bola "mensia" aferka, ked predseda krestanskych demokratov oznacil ideologiu lgbt za pliagu to progresivne a cervenejsie denniky dštili oheň a síru.
miliusportos Odesláno 12. září 2023 Nahlásit Odesláno 12. září 2023 V 12. 9. 2023 v 6:36, ragu napsal: To je dobrá mentální gymnastika. Možná si dej raději chvíli pauzu.Proč?Odesláno z mého SM-N986B pomocí Tapatalk
TomTomTom Odesláno 12. září 2023 Nahlásit Odesláno 12. září 2023 V 12. 9. 2023 v 6:36, ragu napsal: To je dobrá mentální gymnastika. Možná si dej raději chvíli pauzu. Rozšířit Taky se ptám proč?
ragu Odesláno 12. září 2023 Nahlásit Odesláno 12. září 2023 Podle mě je to dobrý na nervy, chvilku si odpočinout, promyslet jestli je potřeba všechno vypisovat na internet, jestli třeba některý myšlenky fakt nejsou picovina. A tak.. Ale co já vím.
Drooz3R Odesláno 12. září 2023 Nahlásit Odesláno 12. září 2023 (upraveno) Ono by asi hlavně všem prospělo, kdyby lidi přestali strkat nos do toho, po čem je jim hovno. Mě nikdo nenutí abych se přeoperoval na ženu, ani abych si říkal jinak než On, ani abych se oženil s chlapem. Ovlivní nějak můj život když to udělá někdo jiný? Ne, ani v nejmenším. Tak ať si dělají co chtějí. Zároveň odmítám aby křesťané používali i mně (protože jsem součást širší společnosti občanů ČR, a oni tvrdí že tahle společnost je v ohrožení) jako argument pro zákaz věcí jako je manželství pro všechny. Prostě do toho nikomu nic není, ať si každý dělá co chce, objektivně to nikomu neškodí, nikoho kromě dvou lidí co se chtějí vzít to život nijak neovlivňuje, takže neexistuje důvod aby to bylo zakázané. Jestli dokážete dostat informovaný a dobrovolný souhlas z ovce, klidně si vemte i jí. Upraveno 12. září 2023 uživatelem Drooz3R
Kotlick Odesláno 12. září 2023 Nahlásit Odesláno 12. září 2023 Jak píše @safi a @Drooz3R. Máme odluku církve od státu, tak ať se do toho neserou. Pokud nechtějí oddávat stejnopohlavní páry v kostelech, tak cajk. To je jediné co asi tak můžou ovlivnit. Nechtěl bych, aby to tady dopadlo jako v Polsku, kde už umřelo několik žen při komplikacích u porodu, protože interupce jsou zakázané a doktoři mají strach, nebo jsou taky zasraní ortodoxní katolíci. Podobné excesy u policie, která sbírá ženy kvůli Postinoru a na sítích se bonzují holky co shánějí pomoc. Jako nasraný a nepraktikující katolík, který před lety přestal chodit do kostela přesně kvůli takovým jako je Duka, Aliance pro rodinu a podobní debilové, říkám: Dominiku jdi do prdele a drž hubu!
miliusportos Odesláno 12. září 2023 Nahlásit Odesláno 12. září 2023 V 12. 9. 2023 v 13:32, Drooz3R napsal: Ono by asi hlavně všem prospělo, kdyby lidi přestali strkat nos do toho, po čem je jim hovno. Mě nikdo nenutí abych se přeoperoval na ženu, ani abych si říkal jinak než On, ani abych se oženil s chlapem. Ovlivní nějak můj život když to udělá někdo jiný? Ne, ani v nejmenším. Tak ať si dělají co chtějí. Zároveň odmítám aby křesťané používali i mně (protože jsem součást širší společnosti občanů ČR, a oni tvrdí že tahle společnost je v ohrožení) jako argument pro zákaz věcí jako je manželství pro všechny. Prostě do toho nikomu nic není, ať si každý dělá co chce, objektivně to nikomu neškodí, nikoho kromě dvou lidí co se chtějí vzít to život nijak neovlivňuje, takže neexistuje důvod aby to bylo zakázané. Jestli dokážete dostat informovaný a dobrovolný souhlas z ovce, klidně si vemte i jí.Dalo by se říct že s tebou většinově souhlasím, tak promiň, mám úplně na háku jak tu píšeš, jestli si někdo veme třeba ovci ale vadí mi např. genderová výchova ve školkách a školách v německu, protože se bojím že to bude za chvilku i u nás, vadí mi že veřejnoprávní TV motá dětem hlavu pohádkama s těmito nesmysli, vadí mi ta nemožnost jakékoliv veřejné diskuze kolem tématu, jednostranost médií, dehonestování všech veřejných osob co se k tématu jakkoliv vymezí, propouštění profesorů na vysokých školách, manažerů ve vedení velkých společností atd..Dělal vůbec někdo nějaké studie, jakej tyhle sračky mají vliv na děcký vývoj nebo sexualitu??Pochybuji a pokud náhodou ano, tak by se stejně o tak nekorektní studii nikdo neodvážil opřít a to je trocha průser dnešní doby.Není to poprvé v historii kdy věda a logika byla potlačená ideologií..Odesláno z mého SM-N986B pomocí Tapatalk
Hasňa Odesláno 12. září 2023 Nahlásit Odesláno 12. září 2023 V 12. 9. 2023 v 13:17, miliusportos napsal: Proč?Odesláno z mého SM-N986B pomocí TapatalkProtože meleš chujoviny.
TomTomTom Odesláno 13. září 2023 Nahlásit Odesláno 13. září 2023 Nemele, ten základní princip popsal celkem trefně.. A když trochu odlehčím téma ohledně mentálního a sexuálního vývoje dětí, tak takový seriál Prasátko Pepa, to je teprve masáž pro budoucí fungování ve vztazích potažmo manželství... Člověk to bere s nadsázkou, ale když si k tomu přidá ještě zástup mnohdy frustrovaných učitelek ve školství... prostě jsem chtěl říct, že brutálně chybí správní chlapi, mužské vzory.
wawrik Odesláno 13. září 2023 Nahlásit Odesláno 13. září 2023 Až si človek hovorí, ako vôbec mohol prežiť, keď ako dieťa pozerával Toma a Jerryho...
ragu Odesláno 13. září 2023 Nahlásit Odesláno 13. září 2023 Ještěže tu pořád máme chlapáky, co umí světu ukázat směr...na diskuzním fóru o hodinkách.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se