uff Odesláno 19. října 2025 Nahlásit Odesláno 19. října 2025 Ahoj hosi, Po letech pronajimani me to zase chytlo a chtel bych zkusit rekonstruovat dum po babi. Nicmene uz na nem mam hypo a budget je tight. Mate nekdo tip na naky sikovny typky, ktery by udelali komplet rozvody vody, EL, odpady, topeni, vymenili okna a zateplili? A pak jeste povrchy, novy podlahy, stuky, podhledy na strope a atp? Vim, ze jsem asi docela naivni, ale predstavuju si nekoho sikovnyho komu dam reditelskou hodinovou mzdu (rekneme 800 CZK) a k sobe si vezme nekoho s hodinovou sazbou key accounta (500 CZK). Kdybych nebyl tak brutalne nesikovnej, tak do toho jdu s nima a dam vypoved v praci, ale u me by to bylo o zivot...
hopa26 Odesláno 19. října 2025 Nahlásit Odesláno 19. října 2025 u nás se aktuálně dělá příjezdová cesta a obratiště pro hasiče, zároveň i výškové vyrovnávky terénu. je to zajímavé, padají tam strašně kvanta zeminy a hmoty, ale ten výsledek, který je jakože okamžitě vidět je pro mne osobně wau na druhou. včera fáze 1 , skrývka, rovnáni, navážka ošklivej recyklat-celekem tam zahučeli 4 soupravy (velká 815 plus vlek. ) moje role- k ničemu jinýmu se prý nehodím bylo jezdit s vibračni deskou a dávat bacha, abych s ní nespadnul do rybníka. https://youtu.be/IH9RPFFfX54?si=TLdbWDY5QI3ea4p- dnes faze 2: navážka krycí betonový recyklát, čistý a pěkný. 6 souprav (815 s vlekem) jeho hrubé rovnání a pak se vše hutní vibrační deskou. to dělám já, protože jsem se včera výbormě osvědčil. nikdo mne teda nepochválil, ale ani nehuboval, což beru jako nejvyšší vyznamenání a ocenění. ...... následovat bude: fáze 3 frezing čistý drcený asfaltový...upěchovaný, ohřátý. fáze 4 finálni- asfaltovy zástřik -jestli mi zbydou penìze. 1
Kotlick Odesláno 21. října 2025 Nahlásit Odesláno 21. října 2025 V 19. 10. 2025 v 8:36, uff napsal: Ahoj hosi, Po letech pronajimani me to zase chytlo a chtel bych zkusit rekonstruovat dum po babi. Nicmene uz na nem mam hypo a budget je tight. Mate nekdo tip na naky sikovny typky, ktery by udelali komplet rozvody vody, EL, odpady, topeni, vymenili okna a zateplili? A pak jeste povrchy, novy podlahy, stuky, podhledy na strope a atp? Vim, ze jsem asi docela naivni, ale predstavuju si nekoho sikovnyho komu dam reditelskou hodinovou mzdu (rekneme 800 CZK) a k sobe si vezme nekoho s hodinovou sazbou key accounta (500 CZK). Kdybych nebyl tak brutalne nesikovnej, tak do toho jdu s nima a dam vypoved v praci, ale u me by to bylo o zivot... Zkus radsi najít na jednotlivé práce místní řemeslníky dle specializace. Takoví ti všeumělové už dneska moc nejsou a nebo to bude někdo kdo ti nějakou tu odbornou práci zkurví. Mojej zkušenost je taková, že ty neodborné práce, jako přesuny hmot, bourání a různé přípravy nikdo moc nechce dělat. Je to pro ty dobré řemeslníky ztráta času, umí za ty hodiny vydělat víc tím na co se specializují. Tudíž budeš asi ještě potřebovat ty accounty na neodbornou práci, nebo si oblíct montérky a udělat si to sám. 1
CEGY Odesláno 25. října 2025 Nahlásit Odesláno 25. října 2025 Do Vánoc by to mohlo bejt.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 7
Jerryl Odesláno 26. října 2025 Nahlásit Odesláno 26. října 2025 Bych nevěřil, že ta černá barva bude tak zajímavá
Návštěvník vwtyp11 Odesláno 26. října 2025 Nahlásit Odesláno 26. října 2025 před 20 hodinami, CEGY napsal: Do Vánoc by to mohlo bejt.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Moc to tu nesleduji, to je garáž?! Hustá teda
CEGY Odesláno 26. října 2025 Nahlásit Odesláno 26. října 2025 Nn, garáž je před barákem. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Návštěvník vwtyp11 Odesláno 26. října 2025 Nahlásit Odesláno 26. října 2025 před 2 hodinami, CEGY napsal: Nn, garáž je před barákem. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Ta je malá;) ale na bydleni v poho, do stodoly auta!
xbraj19 Odesláno 27. října 2025 Nahlásit Odesláno 27. října 2025 V rámci čekání na stavební povolení a na DPS jsem začal řešit nabídky na okna a už dvou okenařů jsem se setkal s hliníkovými profily Procural (dříve Ponzio) z Polska. Nemáte s těmito profily někdo zkušenost?
Návštěvník vwtyp11 Odesláno 28. října 2025 Nahlásit Odesláno 28. října 2025 Ponzio - ultra levný profil. u hliníku koukej na tloušťku stěny profilu, tam je největší rozdíl v kvalite.
adamo Odesláno 30. října 2025 Nahlásit Odesláno 30. října 2025 V 25. 10. 2025 v 19:57, CEGY napsal: Do Vánoc by to mohlo bejt.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Hodně super! Barevně příjemné a oceňuju odvážně přiznaný natřený porotherm bez omítky a sešitou podlahu Nebo je ta podlaha "jako"? Přijde mi to popraskané hodně.
CEGY Odesláno 31. října 2025 Nahlásit Odesláno 31. října 2025 před 14 hodinami, adamo napsal: Hodně super! Barevně příjemné a oceňuju odvážně přiznaný natřený porotherm bez omítky a sešitou podlahu Nebo je ta podlaha "jako"? Přijde mi to popraskané hodně. Beton při vysychani vypraskal. Celkem dost.
Igicz Odesláno 31. října 2025 Nahlásit Odesláno 31. října 2025 Musíš to prezentovat jako záměr:) Mně se to celkově líbí moc.
Bobisek Odesláno 31. října 2025 Nahlásit Odesláno 31. října 2025 To je vestavba do nějaké stodoly či něco podobného? Mít francouzská okna do zdi či dveře do vrat mi přijde trochu podivné. Černá barva je absolutně nejméně praktická, pokud se na té lince bude reálně vařit, budeš brzy nešťastnej. A k čemu má být ten ostrůvek? Jestli bude používaný se zbytkem linky, tak by s ní měl být rovnoběžně delší stranou, takhle se neuvěřitelně naběháte. Ale originální to je, o tom žádná 1 1
TomTomTom Odesláno 31. října 2025 Nahlásit Odesláno 31. října 2025 Originální to určitě je, ale kdyby člověk nevěděl, že v tom chce někdo bydlet, tak bych to tipoval na obřadní síň krematoria. 1
adamo Odesláno 31. října 2025 Nahlásit Odesláno 31. října 2025 před 4 hodinami, Bobisek napsal: To je vestavba do nějaké stodoly či něco podobného? Mít francouzská okna do zdi či dveře do vrat mi přijde trochu podivné. Černá barva je absolutně nejméně praktická, pokud se na té lince bude reálně vařit, budeš brzy nešťastnej. A k čemu má být ten ostrůvek? Jestli bude používaný se zbytkem linky, tak by s ní měl být rovnoběžně delší stranou, takhle se neuvěřitelně naběháte. Ale originální to je, o tom žádná před 2 hodinami, TomTomTom napsal: Originální to určitě je, ale kdyby člověk nevěděl, že v tom chce někdo bydlet, tak bych to tipoval na obřadní síň krematoria. Pardon, že do toho kecám CEGYmu, ale to jsou komentáře jak z IDNES Všechno není jenom o praktičnosti. Taky to dělá nějakou atmosféru, estetiku atd... Jsou lidi, kteří mají tuhle potřebu větší, než mít všechno nejpraktičtější na světě 5
Bobisek Odesláno 31. října 2025 Nahlásit Odesláno 31. října 2025 Hele každý designér myslím potvrdí, že praktičnost je alfou a omegou jeho činnosti, zvláště týká-li se věcí každodenního života, což bydlení předpokládám tak nějak je. Navíc mi nepřijde, proč by praktičnost s estetikou měly být v rozporu. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se