Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zajímavý pohled na co? Aby mi někdo udělal nabídku na okna podle výkazu výměr nepotřebuju zaměření. Zaměření si udělá vybraný dodavatel oken, až bude hrubá stavba. A pořád nevim o kterých amatérech píšeš? Můžeš být konkrétní? Který dodavatel, co je u něho špatně….. ja mam třeba zase jenom špatné reference na tebou vychvalovanou Vekru.

Odesláno
před 20 hodinami, xbraj19 napsal:

Pak jsem poptával okna z profilů Rehau Artevo - Sulko poslalo nabídků po 3 měsících a jedné urgenci.

Prosímtě, jak to Artevo vychází cenově oproti ostatním? Ten profil se mi fakt líbí.

Odesláno

Před 5 lety když jsem stavěl, tak dělali nabídky všichni na základě projektu, resp. otvorů v projektu. Upřesnil jsem jen cihlu a překlad. Zbytek byl v tech. zprávě. Měl jsem 5 nabídek.

Zaměřoval až finálně vybraný dodavatel.

Ale ono dneska může být problém, že mají hodně práce a nechce se jim to naceňovat. Obecně s naceňováním stavebních prací na malých zakázkách je problém poslední 2 roky. Menší firmy a řemeslníci co jezdí k nám na firmu to nechtějí dělat, a ti dobří mají práce nad hlavu. Řeknou cenu za metr nebo hodinovku jak u které práce a spočítej si to sám.

Okna ale nejsou tak složitá, tam je vše v podstatě jasné. 

• Dát hlas 1
Odesláno
před 40 minutami, Kotlick napsal:

... Ale ono dneska může být problém, že mají hodně práce a nechce se jim to naceňovat. ...

To ano a taky když ještě není ani kopnuto do země a nikdo neví, co bude za dva roky, kolik co bude stát, jaké budou jejich časové možnosti... Ale odepsat by aspoň mohli, třeba, že namají zájem, nebo že nejsou schopni to teďka nacenit apod., obzvlášť, jestli tam byl xbraj19 osobně, tomu zas rozumim, že je z toho naštvanej a taky nechceš partnera, kterej se chová takhle. Faktem je, že by si mohl alespoň porovnat aktuální cenové rozdíly (a třeba i ten přístup) mezi těmi firmami. Já třeba rovnou píšu zákazníkům na poptávku, že nemáme zájem nebo, že se k tomuhle dostaneme nejdřív za čtvrt roku apod.

Odesláno
před 4 minutami, geometr napsal:

To ano a taky když ještě není ani kopnuto do země a nikdo neví, co bude za dva roky, kolik co bude stát, jaké budou jejich časové možnosti... Ale odepsat by aspoň mohli, třeba, že namají zájem, nebo že nejsou schopni to teďka nacenit apod., obzvlášť, jestli tam byl xbraj19 osobně, tomu zas rozumim, že je z toho naštvanej a taky nechceš partnera, kterej se chová takhle. Faktem je, že by si mohl alespoň porovnat aktuální cenové rozdíly (a třeba i ten přístup) mezi těmi firmami. Já třeba rovnou píšu zákazníkům na poptávku, že nemáme zájem nebo, že se k tomuhle dostaneme nejdřív za čtvrt roku apod.

Jo jasně mohli napsat, o tom žádná.

Odesláno

jak sem tu kdysi psal, ze bracha s klukem svym delaj na rybniku...

s kamaradem tam udelali molo a pristresek.

pak udelal lavicky. 

no a ukradnul mi nejaky dubovy klady a udelal z nich posezeni aby prej : " kdyz pujde unavenej poutnik okolo, aby mohl na hrazi posvacit. "

stul ma 110kg  . 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 8
Odesláno

hopa: Trošku mi to připomíná rybníček v Cholticích. Je možno upřesnit polohu? Třeba bych někdy jako unavenej poutnik/cyklista při jízdě okolo mohl na hrázi posvačit. 😉

Odesláno
před 18 hodinami, hopa26 napsal:

" kdyz pujde unavenej poutnik okolo, aby mohl na hrazi posvacit. "

To je spravna uvaha, kde presne to je? Mas nejake fotky jak to tam vypada v lete? Asi samej komar? :D 

Odesláno

Rybník je vyčištěnej a odbahněnej. Sezení je čistý a v boudičce jsem viděl prodávat nápoje a občerstvení. Jediným rizikem je teoreticky přítomnost Hopy v místě :D.

A k tématu... jak by řekl Jeremy Clarkson: "How hard can it be?" Rozhodl jsem se, že něco málo manuální práce zkusím vykonat i já, maximálně s pomocí rodinných otroků. To abych předešel diskuzím s dodavatelem, jestli je na otrhání něco málo SDK a odstranění starý izolace půl mega akorát. Myslím, že s trochou snahy a pučenym Hilti zvládnu i ubourat zbylej kus podlahy, na který aktuálně junior stojí. Wish me luck.

Jo a 30 let starej Climatizer je bezva materiál. Sype se úplně všude, člověk vypadá jak zašlej sněhulák, ale zase se ho do pytle vejde poměrně dost. Odhaduju jeho množství na max 50-60 120l pytlů, s kterejma budu v následujících týdnech jezdit na sběrný místo... Respirátory FTW!

• Díky 1
Odesláno (upraveno)

Ono to jeste neni uplne hotove. Vesnice je asi 20km od Pardubic, 15km od Chrudimi. Název kdyžtak sz spíš....

Aktualne je to poladene z 80 procent a ceka se na pocasi aby se mohlo pokracovat. 

Jak pise kfl, beru to tak trochu ze je to vlastne nase provincie. 

Na nezname se zde tedy divame s lehkou neduverou a mnohdy podezrivave. Ale nejsem nelida, chudym pocestnym s hodinkama ci kolarum s garminem rad vyloupnu z bonbonéiry Moncheri a naleju do sklenky od hořčice trochu piva nebo rumu na splachnutí prachu v hrdle.... 

Upraveno uživatelem hopa26
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Po 2 týdnech samodomo snažení můžu říct, že jsem ve finále s kompletním odstrojením vršku. Už jsem objevil jeden shnilej trám v krovu, ale jinak se zdá všechno zdravý a suchý.  Naštěstí. Nejvíc času zabralo pytlování tý zp**ený foukaný izolace, která je absolutně všude a hrozně blbě se s ní dělá. Sádroš je orvanej hned, dřevěnej rastr taky, ale ten sypkej sajrajt je prostě totální smrt.

Dneska dorazil @Bukoowsky, aby mi pomoh s naložením kontejneru (vaty, sádroš a pytle s climatizerem), orval si taky zbylej sádroš, co jsem mu nechal pro ukojení jeho demoličních choutek, aby své konání završil pořezem části dřevěnejch latí, který spálim v kamnech.

Čili tahle část domu je asi ready na návštěvu statika, tesaře/krovaře a uvidíme, co dál. Klasicky byl původní plán jen v podobě opravy prohnutýho stropu v přízemí, teď už se z toho klube nová střecha, nový střešní okna, nový zateplení, novej strop a tudíž nejspíš i rozvody.. a to je pořád jen první část domu :D. Inu, jak někdo řekl - když už ses do toho dal, tak je blbost to neudělat...

První dvě fotky ze včerejška (ještě se tam válí izolace a sádroš na kupě), kontejner dnes po vyklizení.

• Like 2
Odesláno

vcera kdyz sem se vratil se drevem a vysejpame, koukam ze je u stavby sroceni. asi 7 lidi , vsichni ruznou intezitou rozhazovali rukama, hadali se asi, krouceni hlavou nesouhlasny. bal sem se tam jit. nemel sem naladu, byl sem unavenej, nasranej, 2 krat sem vstaval v 2,20 rano a po praci hned do lesa ... takovy to kdyz te sere uplne vsechno a nemas na nic a nikoho naladu. ani bazen nepomohl. zatroubil sem na ne aby vedeli, ze o nich vim a jel primo domu.

dneska mi pajda rano kdyz sem dosportoval rikal, dobre zes tam vcera nesel-vsechno na nahovno ses prej kokot linej a mas barak na picu, nejde to srovnat, mala terasa, debilni dlouhy napojeni, ztracaky ne dva ale tri se musej dat, mix co priveze beton nejlip z holic,staci 30tka, to se domluvi za hotovy, ne rukav neni potreba, draty husty se musej dat, ale nejde je vazat, na picu to delat najednou, budou muset bejt dve elka padesat a dvacet metru pres celou sirku, ne schody ne, tady to nemuze bejt, vysvahuje se to do sikma... jasny, to by sralo i me. tu terasu zvetsime asi az sem aby to bylo symetricky, jo, dej tam kolík, je to par tisic navic, on se neposere.

navazet se to bude a musi hutnit prubezne, aby se to nevlnilo. klika, ze si to stihne posedat...

"kdy na to pujdes. " " ja to v pondeli vyhranu. na utery teda beton? " "draty privezu o vejkendu. "neukradne to nekdo?" " ne hod to tamhle mezi hromady, ja to v nedeli nastriham a roznosim."

na uplnym konci mitingu prej zaznelo:

"mel se na to vysrat a nic nestavet"

"na druhou stranu, ono by se mi taky nechtelo po schodech."

"bude to mit ale hezky."

"jo maj to pekny"

"vykoumali to docela dobre."

"ta kurva ma stejne kliku, se vsim vymrda, proc tady nejni vubec?"

"prej byl u dedy, na ty jasany."

"dem do pice, uz je zima."

jo v noci mozna bude i mrznout, ale vypada, ze spis bude chcat"

"cau. "

• Haha 1
Odesláno

jinak mam napojeni garaze hotovy, zed k vratum a mam chut tancit.  :)  

strasne sem se bal jak to udelaj, ale zednici sou kouzelnici.

taky sem tam mel minuly tyden hocha, co celej zivot dela diry do betonu. rikal mi velky moudro: "hochu to si nemysli, vona je kazda dira jina, jinak velka a jinak dlouha, takze se do ni dostat neni jako namichat a sejmout karty" 

https://youtu.be/4JYCNQkS6Cw?is=Euj8NERPPWH_Iv_c

Odesláno

Hoj chlapi,

jelikož se tu sešlo plno chytrých hlav, tak se jdu také poptat.

Rekonstruuju domek, tak nějak po profesích a nabídky firmiček mě nepříjemně překvapily až zaskočily, takže se se vě mě vzbudil hrdý kutil a přesvědčení, že to bych přece taky zvládnul.

Momentálně se mi jedná o vodu - rozvody a odpady, a pak mě čeká podlahové topení.

Elán mi nechybí, ale zkušenosti ano. Sice jsem si vždy všechno opravil a upravil, ale v malém. Tady je to o dost komplexnější.

Takže mě napadlo, že bych si našel “pana Lorence” který sice sám už nedělá, ale ty zkušenosti by ještě mohl uplatnit.

Na jednu stranu se mi to zdá jako super nápad, ale i možná cesta do pekla, ale než mi to zkritizujete, tak se už peklím rok a zatím mě to nepřestalo bavit.

Co si o tom myslíte a nemáte pana Lorence?  Lokalita Praha Západ

Díky

Odesláno

Já ti nevím. Kanaldu si zvládneš udělat sám,na tom nic není,ale rozvody vody bych zrovna nechal na vodari. Někde něco pose… a pak se z toho poser…
Když jsme stavěli,tak jsme si dělali vše svépomocí ,krom vody a elektriky. Podlahovku jsme si taky tahali ,ale s dohledem a zapojeni jsme stejně nechali na vodari a i tak máme jeden okruh blbě.
S vodou to není zrovna sranda a může se to projevit až časem a to nechceš rozkopavat barák.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Mám otázku k návrhu rekuperácie. V dvojizbáku je navrhnutá rekuperácia s prívodom v strope a s odťahom tiež v strope, ale na konkrétnych miestach – nad kuchynskou linkou a v kúpeľni. Má to nejaké zásadné nevýhody oproti klasickej strop–podlaha? Miesta výduchov aj odťahov mi prídu navrhnuté rozumne.

A po jednej ceste sa opýtam – ako dobrý nápad je mať (len) varnú dosku na ostrove a všetko ostatné v linke pri stene? Je to blízko, o to nejde, ale či človeka časom nezačne srať, že so všetkým sa musí otáčať. Umytie zeleniny, opláchnutie nožíka, varechy... Možno je to len zmena návykov, preto sa pýtam na skúsenosti.

Odesláno
před 29 minutami, wawrik napsal:

Mám otázku k návrhu rekuperácie. V dvojizbáku je navrhnutá rekuperácia s prívodom v strope a s odťahom tiež v strope, ale na konkrétnych miestach – nad kuchynskou linkou a v kúpeľni. Má to nejaké zásadné nevýhody oproti klasickej strop–podlaha? Miesta výduchov aj odťahov mi prídu navrhnuté rozumne.

A po jednej ceste sa opýtam – ako dobrý nápad je mať (len) varnú dosku na ostrove a všetko ostatné v linke pri stene? Je to blízko, o to nejde, ale či človeka časom nezačne srať, že so všetkým sa musí otáčať. Umytie zeleniny, opláchnutie nožíka, varechy... Možno je to len zmena návykov, preto sa pýtam na skúsenosti.

S rekuperací osobní zkušenost nemám, tak neporadím. Ale varnou desku na ostrůvku nedoporučuju. Pokud opravdu často vaříte (denně, obden), a tím vařením myslím používání různých rendlíků a hrnců současně apod., tak je ostrůvek opruz. Furt se budete pro něco otáčet, natahovat přecházet, rozšlapávat po podlaze odpadané zbytky od věčného přesouvání mezi pracovní a varnou deskou, hledat odkládací místo vedle varné desky pro připravené suroviny k postupnému přidávání do hrnců a pánví a jejich následnému odstavení z plotny. Je to prostě neergonomické řešení. Ideální je uspořádání do L anebo U. A to ještě zrcadlově obráceně pro leváka a praváka.

Výrobce kování Blum měl kdysi na začátku svých papírových katalogů moc pěkná schémata ideálně uspořádaných kuchyní i s vysvětlením důvodů.

Jinak i pozor na optimální výšku pracovní plochy a dostatečně hluboko zapuštěný sokl linky, aby byl prostor na chodidla při stání. Jinak je člověk permanentně předkloněný. Pořádná chlapská 45 noha potřebuje před sebou místa víc, než se běžne dělá. Bohužel ergonomie ne vždy ladí s vkusem paní domu 🙂 

Odesláno

Myslím, že to nebude problém. Jsou mezi vstupem a odtahem dveře se škvírou dole?  Přicházet bude chladnější vzduch, bude klesat. Ostrůvek bych já nechtěl, dřez a sporák blízko sebe s pracovní deskou, ne podlahou, mezi, jsou zásadní věc. 

• Dát hlas 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...