Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

@Kotlick Od toho tam bude přece parotěs. Pokud nezabráníš prostupu vzdušné vlhkosti, tak bude jedno jakou izolaci tam budeš mít, ale podle mého na tom ze všech zmíněných materiálu bude pořád nejlépe stříkaná pěna. Existuje i tvrdá pěna, která se dá použít rovnou jako parotěs, dle informací technika z firmy Honter.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Parotěs je na spodní straně OSB desky, jedná se mi o horní část na půdě a vazníky na kterých leží ta izolace. Nejde mi o průnik zevnitř domu, spíš o vlhkost vzdušnou v prostoru pod střechou.

Skladbu stropu mám: Podhledy -Sadrokarton, Podbití OSB 18 mm, perodrážka lepená pružným lepidlem, natřené parotěsnou hmotou, rohy a spoje vyztužené stejnou hmotou s mikrovlákny.

Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, Émile napsal:

Dnes mi na naší stavbě tři UK dost nas*aně sdělili, že jim stavební firma co nám staví, nezaplatila poslední tři měsíce. Výborná zkušenost 😡

Jen pro zajímavost - jak jsi reagoval? 

Odkaz ke komentáři

před 17 hodinami, tombas napsal:

Tady máš takovou typickou skladbu stropní konstrukce:

Příčný řez (neodvětrávaná střecha) - DAPE

Ale tohle je zateplení pod střechou, mezi trámy, nebo obytného podkroví, já to budu dávat na nepochozí půdu na podlahu.

Odkaz ke komentáři

Ahoj. Dávám dceři do kupy koupelnu v paneláku. Vše je již nakoupené, ale váhám nad vaničkou do sprchového koutu. Vyplatí se připlatit za mramorovou nebo stačí akryl, plast atd. U té mramorové je trochu problém s výškou-musela by se obezdít kvůli odpadu. Je tam tak velký kvalitativní skok nebo to je jen reklama ? Má s tím někdo zkušenost ? Díky

Odkaz ke komentáři

před 40 minutami, Kotlick napsal:

Ale tohle je zateplení pod střechou, mezi trámy, nebo obytného podkroví, já to budu dávat na nepochozí půdu na podlahu.

To je v zásadě úplně jedno, jestli je nad izolací střecha nebo otevřená půda. Skladba směrem zespoda od podhledu po izolaci je prakticky stejná. Ty bys měl končit difúzní bariérou nad izolací a pak bude prostor půdy.

EDIT: Kdybys měl nějaký řez tou stropní konstrukcí, určitě by to pomohlo. 

Upraveno uživatelem tombas
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, martar napsal:

Jen pro zajímavost - jak jsi reagoval? 

Ukázal jsem jim v telefonu výpis plateb jejich zaměstnavateli. Chvíli na to hleděli a pak jsem jen konstatoval, že musí nastoupit na svýho šéfa, ne na mě. Ale zrovna dvakrát komfortně jsem se necítil. Rychle jsem si vzpoměl, jak mi někdy na jaře, jeden z nich vyprávěl, jaký to bylo v Afgánistánu. A vzhledem k tomu, kolik věděl detailů, který nejsou běžně k mání, tak jsem to vyhodnotil, že nekecá. Takže jsem zvědavý, jak to dopadne. Zítra prý jedou zpět na Ukrajinu a to jestli se na jaře vrátí, záleží podle nich hlavně na tom, jak se jim to doma vyvine s Ruskem. 

Odkaz ke komentáři

Díky. Jedna věc je ujasnit si, kdo nese zodpovědnost za problém, a druhá věc jak zajistit, aby pracovníci "zadarmo" nějak na stavbě ze msty neškodili. Zejména v případě izolací, skrytých konstrukcí apod. se nabízí celá škála možností :(

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

před 54 minutami, martar napsal:

Díky. Jedna věc je ujasnit si, kdo nese zodpovědnost za problém, a druhá věc jak zajistit, aby pracovníci "zadarmo" nějak na stavbě ze msty neškodili. Zejména v případě izolací, skrytých konstrukcí apod. se nabízí celá škála možností :(

To mě hned napadlo, už jsem řešil se sousedem umístění kamer směřujících na naši stavbu. Ale celkově je to strašná pakárna. Pořád nějaké problémy, dozor se může rozkrájet a i tak je stále co řešit. Každopádně kvůli tomu nespím a začínám litovat, že jsme do toho vůbec šli :(

Odkaz ke komentáři

Mně kdysi jeden zedník po tom, co jsem zadržel část platby až do vyřešení problému (jiná geometrie krovu, než byla v projektu) s vážnou tváři vykládal, že mi "někdo" může zničit hrubou stavbu bazukou. A to prosim nebyl z Afgánistánu, ale z Úval :D Jsou to ostří hoši, ti zedníci.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Koukám všude stejný 🙂 Měl jsem smlouvu s firmou, kde byla daná cena za metr obkladů a faktura přišla v hodinovce. Spočítal jsem metry a napsal mu, kolik dostane zaplaceno, bylo to asi 30% z požadované částky. Tak začal vyhrožovat, co všechno mi na stavbě sebere "zápočtem".

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, gunman napsal:

Koukám všude stejný 🙂 Měl jsem smlouvu s firmou, kde byla daná cena za metr obkladů a faktura přišla v hodinovce. Spočítal jsem metry a napsal mu, kolik dostane zaplaceno, bylo to asi 30% z požadované částky. Tak začal vyhrožovat, co všechno mi na stavbě sebere "zápočtem".

A jak to nakonec dopadlo? Vyměkl jsi ty nebo on?

Odkaz ke komentáři

Řekl jsme mu, že jak ho tam uvidím krást, tak ho střelím do kolene. Pak mi ještě zkusil naúčtovat pronájem lešení a pak jsem ho vyhodil. Zaplacený dostal jen to, co měl nárok podle smlouvy.

Za měsíc dal do místního plátku inzerát, ať doplatím, co dlužím. Fajn na malým městě. Tak mu začali chodit dopisy od mého právníka a pak najednou umřel. Volala mi to jeho žena, že ho štrejchlo z těch dopisů, že mu prý právník vyhrožoval, že jsem zrůda a tak.

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, shewcza napsal:

Neházej flintu do žita. Ve finále budou jenom pěkné vzpomínky a litovat nebudete :cheers:

Díky za podporu :)

před 4 hodinami, cali napsal:

A mozno aj trochu dramatizoval... pokial teda bol borec v Afganistane s Rusmi ako vojak a nie minuly rok ako zoldnier Talibanu, tak mu musi byt okolo 50 a nejake povolavanie mu asi nehrozi ak teda neplanuje dobrovolnicit.

No myslím, že přes padesát mu bylo určitě. Na jaře se ukáže, nebo se borec neukáže :D:D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...