Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

Mně se to náhodou líbí! Hodně udělá osvětlení, rostliny a zařízení, díky tomu to může nakonec působit krásně obyvatelně. Anebo naopak úplně studeně a nedomácky. Bude to holt chtít zařizovat s rozvahou a dobře vybrat styl svítidel i teplotu světla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bomba, moc pěkný. Já chvilku koketoval s benátským a pak marockým štukem. Taky v černo šedý škále. Tohle neznám, co je to za technologii? Nějaká cementová reliéfní stěrka?

Stěna s lamelami focena z boku je cementova stěrka. Zeď ve výklenku a ta druhá je barva s příměsí kremiciteho písku.
Tahy štětcem docilis struktury jaké chceš.
Pak je tam ještě nalepena kamenná dýha naproti lamel a druhé zdi.

Co se týče vybavení nábytek je vše v bílé,něco v matu,něco v lesku

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři

Jo, měl jsem na mysli tu stěrku po stranách manželské postele. Když po tom přejedeš rukou, jsou ty "strupy" s hrubými okraji? Kvůli údržbě chceš jednolitej povrch, na efekt zas hluboce vrásněnej...

Ani ne. Ona ta stěrka co jsem měl,měla tendenci se trochu slit,tak to není taková hrůza. Já to před nátěrem ještě přejel brusnou mřížkou na sadrose.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Odkaz ke komentáři

ja to snad sepisu do extra vlakna. 
Jen strucne kamery co nam zabiraji snad i loznici, vecne snahy o vstup na nas pozemek, nadavani, kradeze, udavani, ale uplne nesmyslne a kdyz uz je na prestupkovem tak uda i urednici, ze mi nadrzuje protoze jsem ji podplatil … posledni udani bylo obzvlast neprijemne - pry si natacim jeho nezletilou dceru, samozrejme nesmysl, PCR naprosto profi pristup, ale prijemne to neni. A to jsou jen takove drobecky. Za ten rok a pul fakt totalne znechuceny. 

Odkaz ke komentáři

Loni se pohadali s dalsimi sousedy, manzelka “zleho” plivla na hodneho a dala mu facku. Hodny ji odstrcil - zla se svalila na zem jak kdyz dostala od Tysons, hystericky se valela na zemi v kreci, volala tocto tocto, zavolali zachranku, PCR a za 2 mesice se vytasila s papiry: vyrazene 2 zuby, otres mozku, zavrate, strach chodit mezi lidi, omdlevani a nuznost navstevovat psychologa. Hodny se pul roku klepal jak to skonci. 
Panove ja zazil hodne, ale tohle je fakt uplne jiny level 😞  

Odkaz ke komentáři

Ja posledni dobou pozoruji, že ty novostavby jsou většinou bez napadu. Vše na stejný brdo. Bílý fasady v kombinaci se šedou (mel jsem to teda před x lety taky, ale to chrčela hlavně jenom žlutá). Byl jsem se teď podivat za Ricanama, jde jsem bydlel a zbytek volnejch parcel je zastavenej timhle unifikovanym slohem. Samozřejmě antracitove okna nesmej chybet. 

Co se tyka interieru z ruznych radoby prezentaci domu na treba seznamu, tak opět vše dost podobný. Pro mě úplně nepochopitelne jsou třeba kombinace tří druhů struktur dřeva. Třeba podlaha, zárubně a kombinace lesklých ploch nabidku se drevem. Je jedno, že je kazdy drevo jiny, hlavně, že je dřevo, je to utulny a teplý. Ne jak ty bílý pitevny, že?

Nebo dlažba s barevnou strukturou v kombinaci se sterkou a drevem.  Dame tam toho co nejvic, ať jde videt, že na to mame ty love. 

Finalni zarizovacky stoji většinou velky penize a špatný výběr nebo kombinace i hezky a povedeny projekt úplně zabije. Jako pokud tomu nerozumim a žena/partnerka taky ne, i když oni maj nekdy pocit, ze jo, tak bych to aspoň nechal zkonzultovat s nejakym architektem. Ale to nemusí byt taky zaruka, co posledni dobou vidim. 

Odkaz ke komentáři

Máš pravdu, většinou to je elegance pitevního sálu nebo se to zabije kombinací barev. Na druhou stranu ale respektuji, že v tom bydlí někdo jiný a že se mu to třeba líbí. Co vidím jako větší marast, tak je to bordel starousedlíků na vsi. Řada obcí rozkvetla díky lufťákům a nové výstavbě, ale z přístupu některých lidí k místu svého trvalého pobytu by jeden blil. Trávím hodně času v Rakousku a tam bych poslal tyto lidi na zkušenou, jak to má vypadat...

Odkaz ke komentáři

@CEGY

Jj, mám z toho podobné pocity. 

Pořád je to o dost lepší než baroko či polovalbová "sídliště" z devadesátek. Ty neutrální barvy fasád v kombinaci s časem vzrostlou zelení nebudou tak dráždit vkus jako některé šmoulí satelity, kde to hraje všemi sytými odstíny barev. Mimochodem, pri dnešní ceně probarvených fasád jsou ty světlé odstíny nejen " trendy", ale pro developery hlavně ekonomicky výhodnější než ty syté a tmavé. Rovné nebo pultové střechy umožňují v budoucnu esteticky bezbolestnou instalaci solárních technologií a jeji snadnou obsluhu. Po nějaké době se ta uniformita rozbije jak rozdílným řešením zahrad (množství, vzrůstnost a barva dřevin), přístavbami, rozdílnými ploty a nepochybně i změnou barvy fasád u některých domů. A interiéry si vlastníci přetvoří už během prvních let - každý se doma cítí dobře v jiných barevných tónech (třeba já mam rád hnědou a jarní zelenou, přitom jiní to nesnáší).

U toho současného "neofunkcionalismu" se člověk bohužel občas setká i s vyloženě nepovedenou architekturou, hmotově nedomyšlenou, těžkopádnou a bez nápadu, přitom vydávanou za elegantní a vkusnou. Nepoučený majitel bez přirozeného vkusu se ještě dme pýchou. Jindy to je naopak zdařilý projekt, který by uspokojil i naročné oko, ale devalvuje ho fakt, ze nejde o solitér, ale přes kopírák z něj udělají celou čtvrť. To mi přijde vyloženě líto. Ta multiplikace zabije originalitu. Některé londýnské čtvrti jsou toho krásným příkladem. Soukromě tomu říkám "Balham efekt" :) U těchhle čtvrtí přes kopírák asi nejlíp funguje koncept Baťových domků - kvalitní jednoduchá architektura bez individuálních ambicí, od začátku řesená jako urbanistický celek. Pozorovatel nevnímá a ani nemá vnímat jednotlivé stavby, ale celý prostor sídliště. Ve Zlíně to ale funguje mimo jiné i kvůli členitému terénu - na rovině by to asi nešlo. A pak je tu ještě "Dubai efekt" - tak řikám jevu, kdy i značně rozdílná kvalitní architektura od známých světových architektů, která by jako solitér budila zaslouženou pozornost, je-li v přílišném množství nahloučena v jednom místě (navíc ve stínu Burdž Chalify), stává se téměř neviditelnou. Jak jedna zebra ve stádu. Takže hodně záleží nejen na projektu domu, ale i na okolním prostoru, na velikosti nového souboru novostaveb. Dokonce i to kultovní prvorepublikové sídliště Baba je podle mně už na hraně :)

Jde jen o názory amatéra, prosim zdejší architekty o shovívavost :)

Odkaz ke komentáři

Nene, kombinaci ne :) světle zelenou mám třeba výmalbu pracovny, kde je podlaha a stůl ze světlé bŕízy. Ta zelená mě nabíjí a líp makám. Foceno před patnácti lety, to jsem to tam měl uklizený... Už jsem to tu kdysi psal - dům, kde bydlím, si nedělá designové ambice, má být především domácký. A hlavně se mi do toho nechce cpát prachy, kterých moc nemám. Vždycky je dost rozumnějších způsobů utrácení.

1136262367_20080220D.jpg.79360bd64bee2b5931bd590a8bfaeff3.jpg

Hnědé mám podlahy jinde v domě, buď dlažba nebo plovoučky. Viz třeba foto neuklizenýho obýváku na předchozí straně. 

Edit: i když vlastně v tom obýváku mám aktuálně zelenou sedačku... takže ani té kombinace se nebojím. Ale to už je daleko ta hranicí univerzálniho vkusu, uznávám.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

To je rozumnej přístup pro eliminaci vyložených průserů se sousedy už od prvního dne. Žádné opatření bohužel nedokáže vyloučit, že se v budoucnu sousedem nestane nějakej magor. Češi se tradičně neradi stěhují, ale dnešní turbulentní doba pravděpodobně způsobí, že se i sousedi (vlastníci příp. nájemci RD) začnou víc střídat.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...