Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

V 23. 9. 2023 v 11:53, vwtyp11 napsal:

Pobavils…

Žiješ v domnění, že v PL neumí vyrábět líp než u nás. To jsi pobavil zase Ty mě.

Pamatuji, jak jsme se v Brně na veletrhu před 15 lety smáli kvalitě eurooken, to nás po čase přešlo. Poláci na rozdíl od nás dokážou v práci progres. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 23. 9. 2023 v 11:53, vwtyp11 napsal:

Pobavils…

Žiješ v domnění, že v PL neumí vyrábět líp než u nás. To jsi pobavil zase Ty mě.

Pamatuji, jak jsme se v Brně na veletrhu před 15 lety smáli kvalitě eurooken, to nás po čase přešlo. Poláci na rozdíl od nás dokážou v práci progres. 

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, obrbobr napsal:

V každé zemi se najdou poctivé firmy, které dělají dobře, kvalitně a pak ty ostatní. Já na Polskou kvalitu nemůžu říct křivého slova, plastovky 16 let, plot deset, dvě koupelny, nábytek, všechno na pohodu a určitě o míle levnější jak u nás. Dnes už jsou vůbec dál, my jsme se tak nějak zastavili v čase a naopak kvalita na úkor ceny jde do zadele. Všiml jsem si i takového nešvaru, že hafo českých firem chlubících se českou kvalitou svého výrobku nakupují komponenty právě v Polsku, u nás je pouze kompletují a vydávají za své, což asi zákon umožňuje 😉 Jinak s tebou z mého pohledu nesouhlasím ohledně těch dřevěných oken, o ty když se řádně staráš tak vydrží po generace....ale s Polskem jsme za jedno 🤙

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, African napsal:

V každé zemi se najdou poctivé firmy, které dělají dobře, kvalitně a pak ty ostatní. Já na Polskou kvalitu nemůžu říct křivého slova, plastovky 16 let, plot deset, dvě koupelny, nábytek, všechno na pohodu a určitě o míle levnější jak u nás. Dnes už jsou vůbec dál, my jsme se tak nějak zastavili v čase a naopak kvalita na úkor ceny jde do zadele. Všiml jsem si i takového nešvaru, že hafo českých firem chlubících se českou kvalitou svého výrobku nakupují komponenty právě v Polsku, u nás je pouze kompletují a vydávají za své, což asi zákon umožňuje 😉 Jinak s tebou z mého pohledu nesouhlasím ohledně těch dřevěných oken, o ty když se řádně staráš tak vydrží po generace....ale s Polskem jsme za jedno 🤙

S to českou kvalitou jsem jednou slyšel, že jeden nejmenovaný výrobce plastových oken, ty výrobky "počešťoval, tím, že plnej kamion z PL projel dílnou v Česku a hotovo.

S těmi eurookny mám špatnou zkušenost, zákazníci se o povrchovou úpravu ve většině případů nestarali. Ty lazurovací laky stářím "ubývají" zmenšuje se jejich tloušťka. Nedej bože, aby přes ně prošly kroupy. I výrobci laků doporučují nátěr obnovit po cca 10 letech. To nikdo nedělá, ona je to i dost pakárna práce, okna se musí lehce zbrousit a po té natřít vrchním lakem, který ale není transparentní, je v podstatě lazura v barvě RAL podobná lazuře původní. Takže na viditelná "leta" na dřevě můžete zapomenout. I když to tak nevypadá, tak ten lak je na návětrné straně většinou poškozen nejvíce. Problém začíná povětšinou v spojích rámů oken - čepech, tak se dostává voda a následně ten lak sundáte z rámu nehtem jak folii. Ty okna, které tvrdíš, že vydrží generace, bych chtěl vidět. Jistě, v otvoru něco za 60 let asi zůstane, ale jestli to bude plnit funkci, dost pochybuju 😞

Odkaz ke komentáři

A co dveře? Máte někdo dobrou zkušenost s NEXT, Adlo, HT Dveře nebo něco jiného?

Chci vstupní dveře do bytu, teď papundekl z dob XY, co pořádně netlumí a profukují… Vše vychází na +- 35k včetně výměny futer, tak nevím co vybrat… případně za co připlatit…

Upraveno uživatelem matejCZ
Odkaz ke komentáři

A co dveře? Máte někdo dobrou zkušenost s NEXT, Adlo, HT Dveře nebo něco jiného?
Chci vstupní dveře do bytu, teď papundekl z dob XY, co pořádně netlumí a profukují… Vše vychází na +- 35k včetně výměny futer, tak nevím co vybrat… případně za co připlatit…

Next nebo Adlo. U HT byly potřeba dva zámky, což mě z principu sere (asi neumí vyřešit rozvory, říkal mi to i technik od Next). U Adlo budou nový futra vždycky, protože mají jistici body do podlahy. U Nextu když máš nový futra, který by jinak použili taky, umí to i bez toho, ale musejí být nový, rovný a zality kvalitně.
Odkaz ke komentáři

Tak mi dneska začali bagrovat barák. Snad to s tím deštěm nebude tak vážný 🙂

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Waya03
Odkaz ke komentáři

V 3. 10. 2023 v 14:50, matejCZ napsal:

Mám cca 10 let Sherlock a spokojenost, ale údajně to už není co bývalo. Top býval vždy NEXT, ale jak je to teď nemám přehled.

Odkaz ke komentáři

Chlapi, prosba o nazor. Starej barak (40.leta), v krasnym stavu, interier komplet rekonstruovany do moc hezkyho standardu, ale.. vytapeni podlaha elektro (s tim, ze je tam priprava na teplovodni). Okna sice novy trojskla, nicmene, dum nema zatepleny ani zdi, ani strechu. Kamarad stavar mi rikal, ze to je na hovno, ze maximum uniku je strecha (takze dat na pudu aspon zatepleni stropu, nebo rovnou strechy, pokud by chtel clovek pudu vyuzivat). No a dum je cihla 45cm, coz mi taky bylo receno, ze bycl chtelo aspon 15cm izolaci na to. Lovim tu dalsi nazor, protoze zase dalsi clovek z oboru mi rekl, na zatepleni se vyprdni, nejdulezitejsi jsou okna a strecha (v tom se shoduje s tim prvnim).

Je to neco co zvazujem koupit... diky za nazor

Odkaz ke komentáři

Strop a okna jsou nejdulezitejsi, ale zatepleni taky srazi naklady, a to vyznamne. Klidne o tretinu. Ta doporuceni si v podstate neodporuji - ridil bych se jimi, pokud jde o chronologii jednotlivych budoucich uprav. Ale to zatepleni plaste resp vnejsich svislych sten v druhem sledu bych udelal... a uz dopredu bych mel vyreseno, aby konstrukcne dobre navazovalo na zatepleni stropu a v spalety oken, aby tam nevznikaly tep.mosty.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

taky souhlas.... moc nerozumím, že tam někdo dal trojskla a neudelal zateplení.zatepleni pudy určitě a to te bude stát pár korun. nešlo by tam udělat ještě zateplení na zelenou úsporám? nemá tam náhodou bydliště důchodce? Případně to pak může na dotaci uhrát ty...

Odkaz ke komentáři

Minimum je 16cm, dal bych 20cm. Já dával na dům pálená cihla 45cm široká zeď, polystyren 18cm a 20cm. Na zateplení je polystyren ta levnější položka, na tom se nevyplatí šetřit. Cenový rozdíl 16cm a 20cm při celkové ceně zateplení domu je zanedbatelný. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...