zacik Odesláno 9. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2023 nerobi tu niekto FVE v okoli Bratislavy? Uvazujem ze do toho konecne skocim.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 24. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2023 Přátelé, nemáte někdo někoho známého, kdo se věnuje dřevěným terasám. Potřeboval bych něco zkonzultovat s někým, kdo má zkušenosti. Díky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2023 Nic naštěstí nepotřebuju a ani se necítím povolán radit. V životě jsem se 8x stěhoval (jsem r.1960), z toho bydlel v 5 domech. Poslední 2 jsem postavil. Teda nechal postavit. Tenhle poslední jsem stavěl v roce 2008. Od podzimu 2007 jsem vyběhával papíry, na jaře bylo všechno OK, v červenci se koplo do země a 10. prosince jsem se stěhoval. Po rozvodu v r. 2007 jsem vybíral tak, že tam budu sám, max. ve dvou, důležité je prostředí, zahrada (ne na práci, ale na posezení, výhled a zábavu, ó já naivka), terasa, klid, příroda. Dům mi stačil o velikosti bytu + jsem potřeboval garáž. Naskytla se výhodná koupě pozemku (přes 2000 m2) ve vesnici, kde bydlelo už pár přátel), do práce 13 km, výhled do luk a lesů, lišky dávající dobrou noc (doslova), srnky a zajíci procházející se po pozemku, netopýři, sovy, přes den to všude štěbetá, jinak je tam svatý pokoj a ty nejkrásnější západy slunce. Paráda, a teď barák. Nakoupil jsem katalogy, vybral nejmenší dům a šel za projektantem. Ten mi hned rozmluvil patro ("Budeš chtít lézt ve stáří do schodů?"), takže nový výběr a bum, mezi tímhle a mnou hned přeskočila jiskra, jmenuje se B13 (celým jménem Bungalov 13), 88 metrů zastavěných, cca 75 m podlahových. Teda ne, že bych dnes nepřivítal nějaký metřík nebo komůrku navíc, ale stále miluju nejen domek, ale i místo, kde stojí. Postupně přibyla montovaná dvougaráž, mobilheim na paření a pro návštěvy (a jako skladiště:-)), dodělávaly se chodníky,, terasa, pergola, obyčejný bazén z Hornbachu, zahrada, psí kotec, asi jako všude. Jo, a ty srnky a zajíci stále courají po zahradě (nemám zatím plot) a přede dveřmi jsme na sebe jednou zblízka koukali s liškou. Opravy za těch 14 let byly minimální. První pergola spadla, druhá drží, první septik se zbortil, nahradila ho čistička, ta zatím drží, z odvětracích mřížek na stropě v koupelně a špajzu občas kapalo, tak se dodělala izolace trubek na půdě, no a pak už jen drobnosti. Teď se předělává ložnice (dal jsem tam při nastěhování nábytek z roku 1983 a vydržel doteď), druhá se předělávala na dětský pokoj, bude se dělat koupelna, dosluhuje ta nejlevnější kuchyňská linka, co mi tehdy nabídli, ale tak je to všude. Přeji, ať se vám taky povede postavit dům snů. A pamatujte, velikost domu a vašeho štěstí nejsou v přímé úměře... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2023 před 9 minutami, Ivan Lelák napsal: Přeji, ať se vám taky povede postavit dům snů. A pamatujte, velikost domu a vašeho štěstí nejsou v přímé úměře... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2023 ...nekdy bych ty optimisty strilel... :-). Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2023 Jj, a po dvou letech "drobné" rekonstrukce zjistíš, že jsi to měl celé zbourat, protože finančně a časově peklo, nehledě na to, že nové je prostě nové...:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2023 Tome, vzhledem k tomu, ze uz rekonstruuju treti rok a jeste sem to nezjistil, budu budto natvrdly a nebo chudy ;-). Bohuzel je to financne tretinove peklo, nez to zbourat a postavit nove. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomTomTom Odesláno 25. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2023 Musíš být hlavně spokojený ty, což jsi, tak ať se ti dílo nadále daří! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hinkle Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 (upraveno) před 16 hodinami, lub napsal: Přeji, ať se vám taky povede postavit dům snů. A pamatujte, velikost domu a vašeho štěstí nejsou v přímé úměře... Upraveno 26. října 2023 uživatelem hinkle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 před 16 hodinami, Xenomorfus napsal: ...nekdy bych ty optimisty strilel... :-). hehe, já si taky nedávno hrál. bývalá suterénní prádelna s vanou na máchání a brutarem, nyní prádelna/koupelna. kromě natahání voda+kanal a kabelů elektro všechno sám. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. retrosprcháč v místě brutaru, odvětrání do komína Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 před 13 hodinami, Xenomorfus napsal: Tome, vzhledem k tomu, ze uz rekonstruuju treti rok a jeste sem to nezjistil, budu budto natvrdly a nebo chudy ;-). Bohuzel je to financne tretinove peklo, nez to zbourat a postavit nove. No, nezávidím Ti. Mám několik přátel, kteří volili stejnou cestu - starý dům a oprava/rekonstrukce. Což není blbý nápad, pokud to neděláš svépomocí aniž bys byl zedník nebo měl spoustu odborně šikovných kamarádů, ochotných brigádničit zadarmo nebo za pár korun a nebo nemáš peníze na profesionály, které si budeš najímat a Ty to budeš koordinovat, případně uděláš nějakou drobnost, na které nenecháš zdraví a nemáš co pokazit. Bohužel, některé pokusy ale často končí mnohaletou dřinou s nejistým výsledkem, protože člověk se učí chybami a věci se musí předělávat, promeškáním nejlepších let, kdy vyrůstají děti a rodina mohla být spolu a užívat si jinak, a občas to končí i rozvratem partnerství. Někdy prostě není koupě starého domu nejlepší věcí, byť po něm člověk touží a už se vidí, že za rok za dva bude sedět na terase, grilovat, ráchat se v bazénu, v garáži si pečovat o veterána, kolem se bude hemžit zbytek šťastné rodinky... Tím Tě samozřejmě nijak nehodnotím, jen se mi s tou Tvou fotkou vybavily některé případy, co znám. Ať Ti to klapne podle Tvých představ a plánů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 Před hodinou, lub napsal: hehe, já si taky nedávno hrál. bývalá suterénní prádelna s vanou na máchání a brutarem, nyní prádelna/koupelna. kromě natahání voda+kanal a kabelů elektro všechno sám. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. retrosprcháč v místě brutaru, odvětrání do komína Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Hezká práce, je fakt, že když si někdo něco takového udělá sám, musí cítit hrdost a uspokojení.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dzonynek Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 před 20 hodinami, Ivan Lelák napsal: Nic naštěstí nepotřebuju a ani se necítím povolán radit. V životě jsem se 8x stěhoval (jsem r.1960), z toho bydlel v 5 domech. Poslední 2 jsem postavil. Teda nechal postavit. Tenhle poslední jsem stavěl v roce 2008. Od podzimu 2007 jsem vyběhával papíry, na jaře bylo všechno OK, v červenci se koplo do země a 10. prosince jsem se stěhoval. Po rozvodu v r. 2007 jsem vybíral tak, že tam budu sám, max. ve dvou, důležité je prostředí, zahrada (ne na práci, ale na posezení, výhled a zábavu, ó já naivka), terasa, klid, příroda. Dům mi stačil o velikosti bytu + jsem potřeboval garáž. Naskytla se výhodná koupě pozemku (přes 2000 m2) ve vesnici, kde bydlelo už pár přátel), do práce 13 km, výhled do luk a lesů, lišky dávající dobrou noc (doslova), srnky a zajíci procházející se po pozemku, netopýři, sovy, přes den to všude štěbetá, jinak je tam svatý pokoj a ty nejkrásnější západy slunce. Paráda, a teď barák. Nakoupil jsem katalogy, vybral nejmenší dům a šel za projektantem. Ten mi hned rozmluvil patro ("Budeš chtít lézt ve stáří do schodů?"), takže nový výběr a bum, mezi tímhle a mnou hned přeskočila jiskra, jmenuje se B13 (celým jménem Bungalov 13), 88 metrů zastavěných, cca 75 m podlahových. Teda ne, že bych dnes nepřivítal nějaký metřík nebo komůrku navíc, ale stále miluju nejen domek, ale i místo, kde stojí. Postupně přibyla montovaná dvougaráž, mobilheim na paření a pro návštěvy (a jako skladiště:-)), dodělávaly se chodníky,, terasa, pergola, obyčejný bazén z Hornbachu, zahrada, psí kotec, asi jako všude. Jo, a ty srnky a zajíci stále courají po zahradě (nemám zatím plot) a přede dveřmi jsme na sebe jednou zblízka koukali s liškou. Opravy za těch 14 let byly minimální. První pergola spadla, druhá drží, první septik se zbortil, nahradila ho čistička, ta zatím drží, z odvětracích mřížek na stropě v koupelně a špajzu občas kapalo, tak se dodělala izolace trubek na půdě, no a pak už jen drobnosti. Teď se předělává ložnice (dal jsem tam při nastěhování nábytek z roku 1983 a vydržel doteď), druhá se předělávala na dětský pokoj, bude se dělat koupelna, dosluhuje ta nejlevnější kuchyňská linka, co mi tehdy nabídli, ale tak je to všude. Přeji, ať se vám taky povede postavit dům snů. A pamatujte, velikost domu a vašeho štěstí nejsou v přímé úměře... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Máš to moc pěkný! Tohle závidim a lituju, že jsem před 4 roky nekoupil radši pozemek a nezačal rovnou stavět, ale rozhodl se koupit byt s tím, že začnu stavět později... Kdo mohl tušit, kam se vydají ceny všeho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 před 18 minutami, Ivan Lelák napsal: Hezká práce, je fakt, že když si někdo něco takového udělá sám, musí cítit hrdost a uspokojení.. Díky. Jo, těší mě to a zároveň, překvapivě, i baví. A jinak to ani nejde - jednak tedy nejsou řemeslníci, zadruhé všechno dělám za plného provozu domácnosti a nechci, aby mi někdo cizí furt coural po baráku a zatřetí si to udělám všechno přesně podle sebe a nesu si za to zodpovědnost včetně kvality provedení. Tyve, já už bych kromě starého známého elektrikáře a instalatéra nikoho k sobě domů nepustil :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 Kluci, ve zkratce, komplet vodu,elektriku, topeni sem si robil sam. Jednak bych musel tem remeslnikum ruky polamat a druhak sem za praci usetril cca pul mio. A mam to zrobene na 100%. Nektere veci sem delal v kooperaci, nicmene u vseho osobne. Okna provereny znamy, takze topovka, zednickou sam. Spodni patro je hotovo, v hornim patre vcil koupelka. Po - vyklizeni, odpojeni spotrebicu, radiatoru and shit. Ut-st demolice, vyklizeni, odstraneni vany, skrabani, penetrace. Dnes pretazeni vody, odpady. Zitra priprava podlahy a sten - betonaz, srovnani and shit. So+ne obklady, dlazba, strop. Pristi tyden osazeni sprchaku, umuvadla, hajzlu. Pocitam, ze streda bych mohl byt hotov. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 práce kvapná, málo platná. já se s tím sral celou zimu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 Pánové, tak nějak dokončujeme ten náš betonový bunkr a jedna z posledních věcí, co zbývá, je terasa .... respektive co na ní položit ? Plocha má takový nepravidelný tvar cca 25m2. Manželka chce WPC plast, švagr mi pořád opakuje, že jedině dřevo, pán co nám dělá hliníkový plot, tak nabízí hliníkové profily i na terasu a konečně brašule má na terase dlažbu na terčích a hrozně to vychvaluje. Výsledek je, že fakt nevím. Máte někdo nějakou neprůstřelnou zkušenost ? Podotýkám, že nejsem žádný kutil, který si libuje v natírání, broušení apod. Nejraději jen ležím a nedělám nic Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 Nejlepší je dlažba na terče. Mám už 10 let a pohoda. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 Já mám wpc a pohoda.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 26. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2023 Já mám dřevo a příští rok ho vytrhám a dám něco, s čím se nebudu muset srát s natíráním a stejně to místama shnilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se