P_P Odesláno 20. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna @blackhead zatím plánuji na čip a jedny dveře ze zahrady na otisk a PIN. Ale je možné, že i tento zámek bude napojen na tu chytrou domácnost, pak půjde otevřít asi i mobilem a pod. Díky za nápad, musím se na to zeptat, dávám si do seznamu. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 21. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna V 17. 1. 2025 v 16:38, EpsteinBarr napsal: FVE planujem tento rok. To riadenie si momentalne neviem predstavit, teda co by som tam riadil. Elektrina sa vyraba, ide do aktualnej spotreby - domacnost, tepelko bazen, filtracia bazenu a do baterioveho uloziska. Po jeho "naplneni" ide prebytok do virtualnej baterie (objem podla zmluvy s dodavatelom eli). Pri rocnom zuctovani mi moj distributor odrata z elektriny dodanej do virtualnej baterie ciastku za distribuciu (polovica elektrickeho zisku ) a o zvysok mi ponizi odpocet nim dodaneho mnozstva eli. Na zavlahu zahrady som zabudol. Ale, co tam chcem riadit? O 4:00 rano sa zapne zavlaha a bezi urcity cas (podla potreby). Akurat chybicka se vloudla, riadiaca jednotka je na opacnej strane zahrady a wifi modul nema potrebny dosah A zase, to ma netrapi, kedze v zahrade som v jednom kuse, tak si uz ten gombik pretocim rucne. Videovratnika mam samostatne. Jednotku s displejom mam v kuchyni. Chceli mi to prepojit na telku, ale taketo uvahy som zarazil v zarodku Co mam este nastavene automaticky je otvorenie dvierok krbu a digestor. Digestor na plne pecky ma (neviem) niekolko sto kubikov odtah vzduchu. Tak aby som si pri sucasnom otvoreni krbu nevytiahol dym do obyvacky. K tomu len tolko, ze to boli vyhodene prachy. Tuto zimu som nekuril ani cez vianoce... myslim ze @Hasňa sa k "potrebe" krbu uz tiez vyjadroval a nie prave pozitivne. K tomu ti este napisem vetu, kebyze uvazujes o krbe. Ja som si (vtedy davno) v ramci automatizacie dal elektronicke ovladanie krbu. Krivka horenia, teplota ohniska, teplota komina....automaticke otvaranie klapiek na privod vzduchu, odvod dymu.... PICOVINA najväcsia na svete. K té FVE, pokud máš možnost virtuální baterky, tak asi nepotřebuješ řídit přetoky. Pokud jsi na spotu, tak potřebuješ kvalitní řízení FVE napojené na aktuální ceny. Ať neplatíš za přetoky, popř. nenakupuješ na peaku. 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 23. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna (upraveno) Taky budu přípravu stavby podřizovat budoucí instalaci FVE, počítám se spotem a řídící jednotkou, která bude nabíjet baterky a ohřívat vodu při "nulových" cenách a peaky budu pokrývat následně z baterie. Počítám do budoucna taky z elektro autem, tak tam taky chci nabíjet za nejnižší ceny, což mi zase zajistí ta řídící jednotka. To je moje hrubá vize odkoukaná na YT, nevím, jak je to v reálu, ale takhle bych si to představoval. Upraveno 23. ledna uživatelem moco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 23. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna Ak sa plánuje FVE a predaj na spot, pozrite sa na Victron systém. Umožňuje dodávať do siete podľa spotu a navyše niektorí obchodníci (myslím DeltaGreen) má priamo integráciu Victron systému, takže je možné dostávať nejaké drobné za reguláciu siete. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P_P Odesláno 23. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna Jak velkou kapacitu baterie plánujete poměrem k výkonu celé FVE. Já mám v plánu FVE něco kolem 17 kWp, jakou baterii. Jinak dům je celý na elektřinu, spotřeba bude dost vysoká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 23. ledna Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna zo skúseností, ideálny pomer medzi inštalovaným výkonom v paneloch a kapacitou batérie je 1:2 - 1:3. Ak je kapacita menšia batéria sa nabíja vyššími prúdmi, čo nie je ideálne. Ak je kapacita väčšia, je problém nabiť batériu. Tie väčšie prúdy sa dajú riešiť obmedzením prúdu do batérie, ale potom je otázka na čo mi je taký výkon na streche, keď ho vôbec neviem využiť. Univerzálne riešenie pri FVE neexistuje, každá domácnosť je jedinečná, preto k tomu tak aj treba pristupovať. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se