Přejít na obsah

Koscom

safi

Doporučené příspěvky

Obdivuju, že se takto velká prodejna, která je většinou poloprázdná a zaměstnanců je tam více než zákazníků, dokáže uživit, smekám, opravdu...

Uživily se i dvě na stejné ulici :D  ale ta nová se jim fakt podařila, byl jsem taky nadšený.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uživily se i dvě na stejné ulici :D  ale ta nová se jim fakt podařila, byl jsem taky nadšený.

No společnost byla v 2010 i v 2011 ve ztrátě a dlužila svým majitelům cca 8 milionů, tak nevím jestli uživily, každopádně jim držím palce, na tohle bych fakt "koule" neměl..

Odkaz ke komentáři

No společnost byla v 2010 i v 2011 ve ztrátě a dlužila svým majitelům cca 8 milionů, tak nevím jestli uživily, každopádně jim držím palce, na tohle bych fakt "koule" neměl..

Ajaj, já jsem jen rád, že tu pořád jsou, akorát na "rád" se moc v businessu nehraje, tak snad jim to vyjde.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Dnes jsem si udělal radost a koupil gumu na B 42, cena bez spony bych řekl hodně přátelská - 1200 ( za origo Hamilton si řeknou 2500 ), ale hlavně, nasazení a zkrácení zdarma a já měl jako bonus pokec s prodavačem, kterej evidentně věděl, co prodává. Bylo to opravdu příjemné, strávit tam tu půl hodinku.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Minulý týden jsem poprvé v Novém KOSCOMu kupoval hodinky. Nejdříve je zamluvil, vyzvedl až po dvou dnech. Prodavač velmi ochotný vstřícný, aktivní při redukci ceny. Když jsem projevil zájem o novinky Casio, věnoval se mi se znalostí věci. Spokojenost

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Obrovská pochvala Koscomu za vstřícný přístup při řešení mého problému s dnes došlými novými hodinkami Union Glashütte, které měly obrovskou odchylku do plusu, cca 4 minuty za hodinu. Servisní technik bleskově odhalil zřejmě transportem překřížený vlásek a na počkání toto opravil. Když si představím že bych hodinky posílal na výměnu, je mi z toho ještě teď mdlo. Takže díky Koscome, nejen krásné a důstojné prostředí prodejny, ale i kvalifikovaný a ochotný personál. Tak to má být.

Odkaz ke komentáři

No,nic ve zlem, jeste ze ten Koskom je, ze? Co je poslat zpatky na adresu prodavajiciho? :((

Odkaz ke komentáři

Tak to ja take, nekdy to az hranici...

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem si tam byl nechat zkrátit tah. Poté co jsem si hodinky opět vyzkoušel jsem zjistil že jedna trubička by potřebovala zatlačit hlouběji. Prodavač však ochotně odnesl hodinky zpět a zajistil nápravu.

Pak jsem projevil přání prohlédnout si Grand Seiko Snowflake a prodavač mi opět ochotně vyhověl. Mimochodem jsem rád že si můžu další hodinky škrtnout ze svého wishlistu. Snowflake jsou sice nádherný, ale titan je na mě moc lehký a jsou maličko větší než jsem si představoval. Prý mají aktuálně objednané i dva GS quartz modely. Nebyl si jistý které, ale zřejmě základní model SBGX059. Očekávaná cena 60t.

Odkaz ke komentáři

S málo zatlačenou trubičkou jsem se tam na jaře vracel taky. Prodavač na to kouknul a řekl: "No jo, chce to ještě trochu." A s naprostou samozřejmostí to nechal u kolegy upravit. 

Co si mi tam ještě líbilo bylo, že tam na ty trubičky mají asi nějaký speciální udělátko místo kladívka a šroubováčku. Při úpravě tahu jsem totiž vůbec neslyšel žádné rány. A měli to doslova v několika vteřinách. 

Odkaz ke komentáři

Co si mi tam ještě líbilo bylo, že tam na ty trubičky mají asi nějaký speciální udělátko místo kladívka a šroubováčku. Při úpravě tahu jsem totiž vůbec neslyšel žádné rány. A měli to doslova v několika vteřinách. 

takový ten plastový minisvěrák s tyčinkou na šroubu? ;)

Odkaz ke komentáři

Asi jo. Já jim pod ruce moc neviděl. Každopádně jsem z toho měl lepší pocit, než když mi u Bechyněho odnesli hodinky do vedlejší místnosti a já slyšel, jak mi do nich bouchaj  :D

To se mi stalo u Frýdla. Přišel jsem tam s hodinkama a žádal si pana hodináře. Nějaká ženská prohlásila že tam není a hodinky mi sebrala z ruky že to v pohodě udělá sama. Za chvíli od vedle kovový rány jako prase, no fakt jsem se bál. Nakonec ale v pohodě :-)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Já bych jen přidal poznámku k tomu, jak se taková velká prodejna se zaměstnanci uživí. Díval jsem se na jejich hospodářské vysledky a v posledních třech letech to vychází tak, že denní obrat se pohybuje cca v rozsahu 130 - 150 tis. Kč. Tím samozřejmě myslím jen pracovni dny. Jestliže maji na place dejme tomu 7 zaměstnanců, ti vyjdou v nákladech zaměstnavatele denně tak max. na 15k. Průměrnou obchodní přirážku odhaduji na 30 - 40% (tady záleží na váhách, třeba bude skutečný průměr jen 25%, nevím), takže denní náklad na prodané hodinky bude tak 80 - 100 tis. Kč, nájem za den bude do 10 tis. Kč, k tomu další režijní náklady, ale stejně IMHO tahle prodejna generuje slušný zisk. Výpočet skutečné rentability bude složitější, ale +/- to tak nějak bude.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...