Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tvl, co to je za argument? Mraky...firma o tom věděla, několik hodin před tím, než jsem měl problém. Proč by to nebylo proveditelné? SMS od nich běžně chodí. Hromadné zasílání zpráv fakt není technologicky nemožné...je kua rok 19! A bankovky si dej kam chceš i s dětskem. Ty snad máš všechno rezervní?

Odesláno

Třeba je to jako s tím operátorem - když systém nefunguje, těžko může rozesílat textovky o své nefunkčnosti :)

Je tvoje věc, co u sebe nosíš a na co spoléháš, že se nepodělá.

Odesláno

Lítačku do metra nechávám doma, nemá cenu to tahat sebou. Stačí říct, že to mám zaplacené a kolik je pokuta za to, že tu kartu nemám právě u sebe. V tom okamžiku si mě revizor nevšímá a jde dál:) Prý by se mnou musel jít někam na ověření a na to prý nemá čas. Pokuta je snad 60kč nebo tak nějak. Představa, že tu kartu někde ztratím a jdu ji vyřizovat znova, to raději zaplatím pokutu 60kč.  

Nahraj si litacku na debit card a mas vyreseno jeste lepe.

Odesláno

Existuje vyborna vec....a osvedcena.....jmenuje se to penezenka a vejdou se tam doklady, ruzne karty, par bankovek a minci. A cele se to vejde do kapsy. Chapu, ze par hipsteru se snazi presvedcit, ze se musi nosit podivna "slim cosi" kam se skoro nic nevejde a ze do legínek Under Armour se to vlastne  ani neda kam dat, anebo ze nedejboze se da vsude platit novou hyperfíčurou Eplpej, ale verte mi. Penezenka je hodne prakticka vec.

Odesláno

Náhodou eplpej je super věc, zvyknul jsem si na to hodně rychle, jo a hipster nejsem :goof:  ale jak píše Afri, nějaká hotovost u sebe se vobčas hodí, i když v mým případě jsou to fakt většinou jen kováky. 

Odesláno

Nahraj si litacku na debit card a mas vyreseno jeste lepe.

Hele to mám, ale napadlo mě. Když nemám u sebe tu debitku. Dokáže si mě najít podle jména? Nebo když ta karta funguje s Google/Apple pay. Mohl bych na ten jeho terminál pipnout mobilem?
Odesláno

Hele to mám, ale napadlo mě. Když nemám u sebe tu debitku. Dokáže si mě najít podle jména? Nebo když ta karta funguje s Google/Apple pay. Mohl bych na ten jeho terminál pipnout mobilem?

Apple pay nevim jestli jim funguje, ale nevidim duvod proc by nemel.

Odesláno

Nevidím důvod proč by měl, vzhledem k tomu že "karta" v ApplePay se prostřednictvím NEidentifikuje jako standardní (Visa/MC) bezdrátová kreditka, ale jako "token" co si provozovatel terminálu nechává (za peníze obchodníka) ověřit a spárovat s kartou u Apple, než to pošle dál... 

nfc-enabled.png

Odesláno

Včera jsem zaplatil pokutu za překročení rychlosti na přechodu. Jel jsem k zákazníkovi do Vratimova. Jedu z Ostravy téměř předpisově 53km/h, všechno v pohodě. Za 15 minut jedu zpět a na stejné silnici mě zastaví městská policie, jel jste 53, říkám no 3 km snad nemusíme řešit. No jo, ale my meříme rychlost na přechodu pro chodce a tam je 40. Oponuji, ale v opačném směru je 50, to vím jistě. To máte pravdu, ta 40 platí jenom ve směru do Ostravy (značka je před přechodem). To si děláte srandu neee? Jakou to má logiku na rovném úseku, mít sníženou rychlost pouze v jednom směru? Prý na to upozorňují už 2 roky, ale obec to neřeší. Kuncáku, je to možné? V celé obci platí 50km/h, jenom před jedním přechodem je značka omezující rychlost na 40km/h. Za přechodem je zase 50.

Odesláno (upraveno)

Možný to bohužel je. Taky je to blbost, ale bohužel platná. Policie ČR jim k tomu jistě dala nesouhlas, ale nějakej politik to prosadil. Doporučil bych podnět ke sjednocení. Minimálně musej odpovědět (stačí e-mail).

Hlava mi tohle nebere, ten úředník nemyslel, když tohle stanovil.

Když ti něco pošlou, koukl bych na to, případně něco sepsal. Nebo mi pošli sz, kde mi upřesni přechod a misto, napsal bych něco sám a poslal.

Upraveno uživatelem kuncák7
Odesláno

Včera jsem zaplatil pokutu za překročení rychlosti na přechodu. Jel jsem k zákazníkovi do Vratimova. Jedu z Ostravy téměř předpisově 53km/h, všechno v pohodě. Za 15 minut jedu zpět a na stejné silnici mě zastaví městská policie, jel jste 53, říkám no 3 km snad nemusíme řešit. No jo, ale my meříme rychlost na přechodu pro chodce a tam je 40. Oponuji, ale v opačném směru je 50, to vím jistě. To máte pravdu, ta 40 platí jenom ve směru do Ostravy (značka je před přechodem). To si děláte srandu neee? Jakou to má logiku na rovném úseku, mít sníženou rychlost pouze v jednom směru? Prý na to upozorňují už 2 roky, ale obec to neřeší. Kuncáku, je to možné? V celé obci platí 50km/h, jenom před jedním přechodem je značka omezující rychlost na 40km/h. Za přechodem je zase 50.

To mi tak pripomina jednu silnici, kde je semafor jen pro jeden smer...

https://goo.gl/maps/fHaifkabCmC2

Odesláno

Za přechodem zase 50? To je před přechodem omezení rychlosti na 40 značkou a pak konec omezení značkou, nebo je za přechodem křižovatka?

Ano za přechodem je křižovatka.
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...