skalis Odesláno 30. října 2020 Nahlásit Odesláno 30. října 2020 Potentáti to nejspíš berou tak, že prodloužením "výjimečného nouzového stavu" se prodlužuje i stávající uzávěra škol - ke které odpoledne pro jistotu přidali i ty speciální, aby měli o celodenní "zábavu" na home office postaráno i rodiče postižených Hele, vecne bez invektiv: ve specialnich skolach se nakaza siri velmi snadno. Deti (mentalni postizeni) casto bojuji se standardnimi ukony zivotospravy, vyzadovat po nich extra hygienu je science fiction. V jedne takove skole pracuje moje mati, skola uz je uzavrena, deti i pedgogove se uspesne promorili. Mati je pozitivni, od ni doma tata (zatim bez testu, ale s priznaky), ve stejne domacnosti zije babicka...Je to stejne jako materske skoly, i ty se postupne kvuli nakaze zaviraji. V nasi brnenske mestske casti uz obe MS. Udrzovani v chodu byla spis agonie.
bandicoot Odesláno 30. října 2020 Nahlásit Odesláno 30. října 2020 ...jestli má Mára Prchal coby génius sociálních sítí ve sledování i Chronomag, jrov má slušnou šanci.
ZJ Odesláno 30. října 2020 Nahlásit Odesláno 30. října 2020 Mně by spíš zajímalo,kdo první pošle čínským soudruhům,za tu celosvětovou taškařici fakturu...( místo poklon na letišti u Ruslana s náhubkama ) ...něco jako válečné reparace https://www.hegaion.cz/2020/07/uznavany-vedecky-casopis-nature-unora.html
Tom4 Odesláno 30. října 2020 Nahlásit Odesláno 30. října 2020 Tak sondáží u podobných lidí (s dětmi) bylo zjištěno že některé učitelky to berou do svých rukou a už dopo vědí co ani ministr netuší
Prochy68 Odesláno 30. října 2020 Nahlásit Odesláno 30. října 2020 Ty bys mohl být ministr zdravotnictví Odesláno z mého Lenovo TB3-850F pomocí Tapatalk
jrov Odesláno 30. října 2020 Nahlásit Odesláno 30. října 2020 před 25 minutami, dawe009 napsal: Ty bys mohl být ministr zdravotnictví Diky za projevenou duveru, ale radeji to prenecham odbornikum
bandicoot Odesláno 30. října 2020 Nahlásit Odesláno 30. října 2020 Tak stávající stav (omezení pohybu, obchodu a škol) je prodloužen do 20.11.
siwi Odesláno 30. října 2020 Nahlásit Odesláno 30. října 2020 Před hodinou, skalis napsal: Hele, vecne bez invektiv: ve specialnich skolach se nakaza siri velmi snadno. Deti (mentalni postizeni) casto bojuji se standardnimi ukony zivotospravy, vyzadovat po nich extra hygienu je science fiction. V jedne takove skole pracuje moje mati, skola uz je uzavrena, deti i pedgogove se uspesne promorili. Mati je pozitivni, od ni doma tata (zatim bez testu, ale s priznaky), ve stejne domacnosti zije babicka... Je to stejne jako materske skoly, i ty se postupne kvuli nakaze zaviraji. V nasi brnenske mestske casti uz obe MS. Udrzovani v chodu byla spis agonie. Souhlas. Je to přesně, jak píšeš. Taky pracuju ve speciální škole a kdyby ji zavřeli spolu s ostatníma, nebyl bych (s největší pravděpodobností) já a řada dalších kolegů dneska pozitivní. Mnohem podstatnější ale je, že do těchto škol chodí děti nejen s mentální postižením, ale často i s velice závažnými typy onemocnění svalstva, pro které je i běžná chřipka život ohrožující. Natož pak Covid. Už od začátku mi nebylo jasné, proč tyhle školy nezavřeli jako první.
geometr Odesláno 30. října 2020 Nahlásit Odesláno 30. října 2020 ... hmm, takže tady taky špatně Každopádně držím palce, ať jsi z toho brzy a bez následků venku!
Radek124 Odesláno 30. října 2020 Nahlásit Odesláno 30. října 2020 (upraveno) @skalis@siwi Já to akorát (i jako učitel) vidím i z opačné strany - manželčina "kamarádka" (z důvodů které asi nemá smysl pitvat) samoživitelka mívá dva mentálně i fyzicky postižené kluky na týdenní internátní škole a třetího (líného tak že bez dozoru nenapíše ani čárku) doma na "distanční výuce". Až ta se dozví že bude mít na krku všechny bez přestávky až do vánoc, může dát rovnou výpověď a vyrazit s klukama vyhlížet frndolíno - protože i když nikdy neuměla pořádně počítat, tak to že tuhle sekeru jí (vzhledem k nedostatečnému opálení) Venezuela nikdy neproplatí pochopí i bez kalkulačky PS: Jinak přeju brzké uzdravení - mě dneska volal můj "dvorní elektrikář" (62 let) ať s ním příští týden-dva nepočítám, že po týdnu soplení dneska přišel o čich, takže teď taky čeká jestli mu výsledek šťourání dorazí dřív než ho to přejde... Upraveno 30. října 2020 uživatelem Radek124
siwi Odesláno 30. října 2020 Nahlásit Odesláno 30. října 2020 (upraveno) @Radek124: Starat se sama o dvě mentálně a fyzicky postižené děti, to je velká kláda a hádám, že větší než finance. Jsou-li na tom ty děti tak, jak píšeš, pobírá na každé z nich příspěvek na péči. Pokud tuto péči poskytuje přes týden internátní škola, moc jí z toho příspěvku nezbyde. Ale teď, když je bude mít doma, zůsotává jí celý. Kolik je to peněz, to záleží na stupní postižení 1. - 4. Na vyskakování to samozřejmě není, ale na skok pod vlak taky ne. Jo, a díky za podporu. Snažím se na to moc nemyslet. Ale v podvědomí stejně furt čekám, kdy na sobě začnu pozorovat nějaké příznaky. Upraveno 30. října 2020 uživatelem siwi
Hudson10 Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Odesláno 31. října 2020 před 18 hodinami, jrov napsal: Zive na sve prvni vlastni tiskovce tak to mame druhou vlnu vyresenou za dva tydny s timto ministrem On ten nový ministr zdrav. má stejně nárok na 100 dní hájení, výpočet R se určitě naučí. Neměli bychom dělat ukvapene závěry . Chce být myšlenkové pozitivní a nechce se pouštět do velkých akcí.
JR_2010 Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Odesláno 31. října 2020 Já jsem si poslechl ten rozhovor a spíš bych se ho zastal ohledně toho čísla, myslím, že chtěl jen vypíchnout ten rozdíl přírůstků mezi tisícem lidí a milionem, tedy že i když to respirační číslo klesá, tak vzhledem k tomu počtu jsou to v důsledku stejně mraky lidí a jsou ta opatření na místě. Ale třeba se pletu, no.
jrov Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Odesláno 31. října 2020 před 53 minutami, Hudson10 napsal: On ten nový ministr zdrav. má stejně nárok na 100 dní hájení, výpočet R se určitě naučí. Neměli bychom dělat ukvapene závěry . Chce být myšlenkové pozitivní a nechce se pouštět do velkých akcí. Jasna vec hajit bychom ho meli, ale pokud chce zvladat epidemii tak by mel znat zakladni veci. A hlavne by mu mel nekdo z tymu poradit a nenechat ho to opakovat dvakrat za den jednou v PS a pak na tiskovce - pak to pusobi ze tomu co rika veri ne ze se prerekl.
eklektik Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Odesláno 31. října 2020 Já bych mu to i odpustil, že nerozumí/spletl se u nějakého čísla. Hlavně ať kolem sebe shromáždí tým důvěryhodných lidí, kteří se v tom opravdu vyznají a dají mu fundované rady. Pak může přijímat rozhodnutí. Co mi ale vadí neskutečně je, že podepíše petici proti Babišovi, vstoupí do jeho vlády, hned na první tiskovce lže, že nepodepsal, pak se vykrucuje, a když zjistí, že už se z toho nejspíš nevykecá, tak přizná pravdu. Jinak některá nařízení už jsou hodně směšná: https://www.sport.cz/hokej/nhl/clanek/1799027-revolucni-krok-v-boji-s-virem-v-kanade-se-bude-hrat-hokej-bez-bodyceku.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez
bandicoot Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Odesláno 31. října 2020 On má JR nejspíš pravdu. Ministr chtěl nejspíš trochu neobratně poukázat na to, že upínat se jenom k eRku je ošidný.
geometr Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Odesláno 31. října 2020 Tak tady je třeba pěkný, srozumitelně napsaný článek: https://www.matfyz.cz/clanky/matematika-koronaviru-exponencialni-rust-a-cislo-r
Marty89 Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Odesláno 31. října 2020 Covid, necovid.... Globus praská ve švech.
Frostie Odesláno 31. října 2020 Nahlásit Odesláno 31. října 2020 Covid, necovid.... Globus praská ve švech. No jistě. Jedno z podpůrných opatření v boji s COVIDem je přeci uzavření krámů v neděli Tak se kunčafti jen přelejou do jiných dnů...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se