Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...

Doporučené příspěvky

Jsem mluvil se známou vedle z vesnice, kterou vytrasovala přímo hygiena že byla před třinácti dny v kontaktu s nakaženým. Nařízený test, zatím úplně bez příznaků, ještě chodila do stále práce a pozitivní.

Edit: Telefonicky :-)

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bude zajímavé sledovat vývoj v USA, kde je cca 40% amíků obézních.

Ve státech jsou optimistické odhady 200000 lidí a pesimistické miliony. Na následky ekonomické krize to může být ještě víc lidí než na ten vir. Ve skrytu duše doufám, že je to jen strašení a následná realita bude daleko lepší.  

Odkaz ke komentáři

https://www.forum24.cz/cesi-si-ochotne-nasazuji-nahubky-i-o-samote-v-lese-z-jara-u-nas-kvete-udavani/?fbclid=IwAR3U5W9oFYkugZBA9DR7snhGQHWaWwPqLkv9aNGS_h_ei6wlVz6hLtGPDws

Zrovna včera mi brácha ukazoval, jaký humbuk se strhl kolem fotky na facebooku, kterou tam sdílela jedna naše místní vesnická pipina. Parkoviště u lesa, tam stály tři auta s pražskou SPZ. V komentářích pak proběhl (zatím jen virtuální) lynch, co si to ti pražáci dovolujou, v době karantény jezdit na procházku do lesa. Jeden tam dokonce navrhoval jim propíchat kola. Těm lidem fakt začíná hrabat v hlavě...

Odkaz ke komentáři

Celkem pěkný. A tohle se mi líbí moc:

"Ursula von der Leyenová je typická ukázka levicového politika vyprodukovaného marxistickou takzvanou frankfurtskou školou. Veškerou logiku a myšlení překrývá ideový fanatismus a jeho součástí je naprostá neschopnost používat mozek. Ale hromadící se mrtvoly a rozbory veřejného mínění i ji zřejmě donutily přehodit kormidlo. Ona jen blábolí. Vedení EU nemá žádné možnosti, jak svoje hranice uzavřít. To musejí udělat jednotlivé státy. Propagační hesla Leyenové s výjimkou Francie a Německa už ani nikdo neposlouchá. Oni jsou dneska v Bruselu jak Ústřední výbor KSČ po 17. listopadu 1989."

Odkaz ke komentáři

.

Bude zajímavé sledovat vývoj v USA, kde je cca 40% amíků obézních.

The National Center for Health [/size]Statistics estimates that, for 2015-2016 in the [/size]U.S., 39.8% of adults aged 20 and over were [/size]obese (including 7.6% with severe [/size]obesity) and that another 31.8% were [/size]overweight. [/size]Obesity rates have increased for all population groups in the [/size]United States over the last several decades.[/size]

40% obézních + 32% nadváha . . . 

+ komerční zdravotní systém

Odkaz ke komentáři

Presne, souhlas musi dat jen ten prvotni nakazeny, tech x dalsich, co ho plus minus autobus potkali nekde na ulici v poslednich x dnech se uz nikdo na nic ptat nebude. Za me je to nesmysl, protoze takhle poslou do karanteny (min. nez je negativni test) pulku republiky. Kazdopadne jsem zacal mobil pri presunech venku prepinat na letadlo, kartou taky neplatim.

Bacha na to, to je ten detail, který nikdo neřeší. Prymula nás krmí tím, že to bude se souhlasem pacienta atd atd. Ale o to se vůbec nejedná - ten souhlas pacienta je jen zástěrka toho, že komukoliv bez souhlasu přijde sms, ať se okamžitě přesune do karantény/jde na test/něco jiného. A bude to mít oporu v zákonu, tvůj pohyb budou monitorovat, takže ne že si ještě cestou domů do karantény vyřídíš, co potřebuješ. To co chystají je fakt masakr - opakuju, podle toho, co čtu v relativně solidních médiích.

Odkaz ke komentáři

Tak já jsem to celé pozorně přečetl a odnesl jsem si z toho ten závěr, že za všechno může Hrušínský, pak zase Hrušínský, EU, sluníčkáři, Senát, opozice a před čínským virem nás zachrání Čína a Rusko. 

Upraveno uživatelem neuromancer
Odkaz ke komentáři

Za úvahu možná stojí rychlokurz kritického myšlení.

Když je na webu "rozhovor", kde v úvodu není uvedeno, kdo s kým rozmlouvá, a až dole drobným písmem "Jiří Hroník, PL",

tak zbystřím a vše napsané vydělím bulharskou konstantou...

to jako fakt mám věřit někomu z Parlamentních listů? Tak špatně na tom ještě nejsem...

Odkaz ke komentáři

Za úvahu možná stojí rychlokurz kritického myšlení.

Když je na webu "rozhovor", kde v úvodu není uvedeno, kdo s kým rozmlouvá, a až dole drobným písmem "Jiří Hroník, PL",

tak zbystřím a vše napsané vydělím bulharskou konstantou...

to jako fakt mám věřit někomu z Parlamentních listů? Tak špatně na tom ještě nejsem...

Bylo to uveřejněno na Neviditelném psu a ten je jako pan Neff pro mě celkem důvěryhodným  zdrojem

Odkaz ke komentáři

Není to sice odborná publikace, ale otužování má prostě na imunitu efekt.

https://www.mojezdravi.cz/zdravy-zivotni-styl/jak-a-kdy-zacit-s-otuzovanim-a-jake-jsou-vlastne-jeho-ucinky-1442.html

Otuzovani ma efekt na to ze ti prestane kolovat tolik krve v koncetinach a bude se soustredit na hrudnik (potazmo na vnitrni organy). Cim vic se clovek otuzuje tim rychleji se telo nauci zavirat ty membrany (nebo jak se tomu rika) - kdyz prijde do chladu. Proto otuzili lide nejsou hned nachlazeni (udava se 20% mene), ale ze by to pomohlo proti koronaviru to asi ne. Upraveno uživatelem zceyee
Odkaz ke komentáři

Chtěl bych se tu zeptat, je nějaká právní páka, jak odvolat z OČR zdravotníka zpět do práce?

Nejsem právník, ale mohu ti nato odpovedet, nebot behem akce Dekujeme odchazime jsme to intezivne resili. Neni mozne odvolat kohokoliv, ani zdravotnika z OCR nebo z PN a to ani v dobe vyhlaseneho stavu nouze, ani v dobe valecneho stavu (pokud neni odveden v ramci branneho zakona). 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...