kuncák7 Odesláno 23. května 2023 Nahlásit Odesláno 23. května 2023 (upraveno) před 5 minutami, Micey napsal: No to ja se nezlobim, osobne si davam na to bacha.. akorat rikam ze je to pomerne nebezpecny, no:) Plus me obcas nejakej ocas vytroubi kdyz du pesky, protoze odbocuje na zelenou, ja na zelenou vyjdu, zelena mi zhasne a automobilista vidi akorat cervenou na prechodu. Rozumím :-), pak je to wul, protože se tam dále píše, že ti musí umožnit dokončit přecházení ( volně psáno ). Pro mě je tohle těžko pochopitelný, jsou to základy, co se ucej už na dopravním hřišti a tak jsem zbytečně prikrej ( do toho hokej a ta Slavie taky nehraje dle mého ). Upraveno 23. května 2023 uživatelem kuncák7
antitomas Odesláno 23. května 2023 Nahlásit Odesláno 23. května 2023 @kuncák7 pozemek je bohužel města. Pošlu to do SZ, budu rád za každou radu, protože tohle není žádný řešení. Díky
Maro Odesláno 24. května 2023 Nahlásit Odesláno 24. května 2023 A teď si vem, že by mělo být legální odbočovat doprava na červenou. Já jsem tomu dost fandil, ale pri diskusi na toto téma mi byly vysvětleny důsledky a musel jsem uznat, že tohle u nás fungovat nikdy nemůže. Přechod za rohem je jeden příklad; motorkář na hlavní, "kterého jsem přece nemohl vidět" a mentalita "já můžu, tak jedu a ty se poser", případně "to ještě stihnu" nebo "přes to auto vedle mě tam není vidět, tak to risknu a budu doufat", to se obávám, že diskvalifikuje tento způsob odbočování z našich luhů a hájů.
zceyee Odesláno 24. května 2023 Nahlásit Odesláno 24. května 2023 (upraveno) před 6 hodinami, Maro napsal: A teď si vem, že by mělo být legální odbočovat doprava na červenou. Já jsem tomu dost fandil, ale pri diskusi na toto téma mi byly vysvětleny důsledky a musel jsem uznat, že tohle u nás fungovat nikdy nemůže. Přechod za rohem je jeden příklad; motorkář na hlavní, "kterého jsem přece nemohl vidět" a mentalita "já můžu, tak jedu a ty se poser", případně "to ještě stihnu" nebo "přes to auto vedle mě tam není vidět, tak to risknu a budu doufat", to se obávám, že diskvalifikuje tento způsob odbočování z našich luhů a hájů. A tohle všechno při odbočování vpravo na zelenou šipku nehrozí? Jinak je mi to vcelku jedno, mohli by však změnit tarif pokuty při odbočování vpravo na červenou, dal bych to za kilo bez bodů. A samozřejmě MP jako doposud nedovolit to řešit. Upraveno 24. května 2023 uživatelem zceyee
Maro Odesláno 24. května 2023 Nahlásit Odesláno 24. května 2023 U většiny křižovatek mi přijde, že zelena šipka nesvítí v případě, kdy zleva mají zelenou, asi někde možná taková křižovatka bude, ale vlastně si vůbec neuvedomuju, že bych na ní narazil. Možná pokud měla vlastní připojovací pruh, ale i to si nejsem úplně jistý, kdy jsem naposledy viděl. Zato odbocit doprava na červenou před motorku, která jede rovně na zelenou, je reálně život ohrožující situace, kterou zelená šipka neumožňuje (a pokud fakt někde taková křižovatka je, tak jich je minimum), ale s odbocovanim na červenou bude hrozit na každé křižovatce.
kuncák7 Odesláno 24. května 2023 Nahlásit Odesláno 24. května 2023 Řekl bych, že tohle je dostatečně vysvětleno ve vyhlášce a možná se pletu, ale ta zelená šipka už myslím funguje na Slovensku a že by to byl nějakej velkej průšvih jsem neslyšel. Je to dost podobný jako čára před semaforem - hodně lidí nezná doted ten " chlívek na čekání" pro kola a motorky před semaforem, za to ale nemůže vyhláška, ale trubec za volantem. Má to jasná pravidla a ty jako odbočující si na vedlejší. Navíc, ve většině případů už jsou tyhle křižovatky"zklidněny" do jednoho pruhu a tak vlastně eliminuješ i to, že bys neviděl dostatečně. A při odbočení určitě dáváš přednost chodci, to je tam už dlouho.
zceyee Odesláno 24. května 2023 Nahlásit Odesláno 24. května 2023 před 51 minutami, Maro napsal: s odbocovanim na červenou bude hrozit na každé křižovatce. Já vítám každou změnu která nutí řidiče být odpovědnější. V DE mají dálnice neomezený, o pár km dál to "nepřipadá v úvahu" a "to by nešlo". Stejně tak s tou šipkou. Já nevím no. Popravdě myslim že letos bude moto sezona tragicstejsi nez obvykle. Lidi maji min penez a setrej kde se da, setrej na jidle, na udrzbe, sou ve stresu, sou unaveni. Do toho teplo takze min kysliku na m3. Lidi (hlavne ti chudsi) letos podle me budou delat daleko vic chyb nez kdy jindy. Takova moje predpoved. A krizovatky to moc nezachranej, poslou to tam i na cervenou, rozjedou se i kdyz je auto v protismeru a jede primo na ne. Vcera u nas smrtak pri otaceni se na svetelne ... krizovatka je neprehledna jen protoze tam nedokazali posekat travu a neni videt auta co jezdej po hlavni na vyjezdu obce vic jak padesat (krizovatka je dimenzovana na 50kmph). A tak dal .... Mozna se diky tomu naucime trosku tolerance na te silnici a aspoň v tomto směru se přiblížíme řidičské kultuře v DE. Čistě subjektivně ..
Berbatow Odesláno 24. května 2023 Nahlásit Odesláno 24. května 2023 V Polsku existuje zelená šipka (plechová tabulka) už minimálně 40 let.
zceyee Odesláno 26. května 2023 Nahlásit Odesláno 26. května 2023 (upraveno) Zase jsem udělal tu blbost, chtěl jsem ušetřit 30 korun za PPL a nechal balík poslat ČP. tři dny to převážej mezi pobočkama. Volam tam "přišel nám jeden balík ze dvou, čekáme na druhej, hádám že zítra", dneska tam volam "asi nedorazil co?" .. "bohužel zatím nedorazil" .. úplně vim že ještě 14 dní druhej balík nedorazí. Jsou to jen součástky na auto, víkend před sebou .. tak si říkam že aspoň zajedu pro tepovač a přes víkend vytepuju koberce a auto. Všechny tepovače na víkend zamluvený. To bude zase víkend .. a do toho mě bolí hlava. Další balík z číny .. ani nemluvim, https://t.17track.net/en#nums=UH177634254YP Upraveno 26. května 2023 uživatelem zceyee
Bert Odesláno 26. května 2023 Nahlásit Odesláno 26. května 2023 Chtěl bych vzkázat té malé blonďaté holčičce s copánky v letních šatičkách: Ty malá píčo, na koloběžce se přes přechod PRO CHODCE nejezdí. Pozn: vlítla tam zpoza baráku, málem jsem to neubrzdil.
zceyee Odesláno 26. května 2023 Nahlásit Odesláno 26. května 2023 Haha, dneska jsem viděl malýho jak proběhl přes silnici před barákem a ani se nerozhlídl. Tak jsem se chtěl zeptat jak moc divný je mu pouštět videa kde auta srážej chodce. A pak jsem se chtěl zeptat jak moc divný je že ho ty videa baví. o.O
hopa26 Odesláno 26. května 2023 Nahlásit Odesláno 26. května 2023 @Bert, já předevčírem.... Paní mi nařídila: "odvez holku na gymnastiku!" A mohl sem to mít.
Bert Odesláno 26. května 2023 Nahlásit Odesláno 26. května 2023 Hopo, to je ňákej fejk, chybí ti tam koleje ... Tak borci, hlavně kolama dolů!
zceyee Odesláno 26. května 2023 Nahlásit Odesláno 26. května 2023 před 50 minutami, hopa26 napsal: A mohl sem to mít. Pěkně si předvídal, krásná práce.
safi Odesláno 26. května 2023 Nahlásit Odesláno 26. května 2023 Před domem máme parkoviště mimo silnici. Tak 50 x 15m. Modré zóny. Poslední týden se tam začaly stahovat divné typy, co šmelí s auty. Najednou tam máme 5 aut v různém technickém stavu, které tato individua různě po večeru opravují, rozdělávají motory, mlátí kladivy, atd. O bezpečnosti práce nemluvě. V životě jsem neviděl, že by se dalo auto jedním heverem tak moc naklonit na bok. Tohle není situace, kdy si někdo mění gumy, nebo něco nouzově opravuje na autě. Ale systémová činnost - opravy na více autech současně. @kuncák7: co s tím? Nechci pak na parkovišti dostat smyk z rozlitého oleje.
Americkej Odesláno 27. května 2023 Nahlásit Odesláno 27. května 2023 (upraveno) A Tobě vadí že šmelí (ať už jsi na to přišel jakkoli), nebo že opravujou? Ten olej už tam ve velkým vypouštěj, nebo máš obavu, že by mohli? E: Jestli Ti vadí něco konkrétního, tak já bych jako první volil za nima zajít osobně. "Hele kluci, kravál po desátý je opruz, bordel kolem je opruz... atp." E2: Pokud ovšem to "před domem máme" znamená soukromý vlastnictví, pak bez rukavic. Prostě seberte se a vypadněte. Upraveno 27. května 2023 uživatelem Americkej
safi Odesláno 27. května 2023 Nahlásit Odesláno 27. května 2023 (upraveno) Co mi vadí: Na opravu auta potřebuješ prostor, takže jedno auto zabírá dvě parkovací místa. Už nyní máme na modré zóně jeden vrak Škodovky a bojím se, že některá dovezená auta se na ten vrak přemění. Přičemž pokud město chce z modré zóny odstranit vrak, tak to trvá cca půl roku (3 měsíce má majitel prostor rozparovat rozhodnutí o sešrotování). Zkušenost z Prahy je taková, že jakmile se ti někde objeví vraky aut, tak se ti zhoršuje čistota v okolí a objevují se další vraky. A samozřejmě významný úbytek parkovacích míst. Přičemž praxe je taková, že pokud někde krátce na modré zaparkuješ a chytne tě bonzovací autíčko, tak platíš. Pokud ale necháš auto neoprávněn někde dlouho stát, tak výše maximální pokuty je omezená. Proč za nimi nezajdu... dva tři 120kg obyvatelé vyloučených lokalit .... Slovo "máme" jsem nepoužil úplně štastně. Před domem "je". tj. je to pozemek města a normální modrá parkovací zóna. Upraveno 27. května 2023 uživatelem safi
Diamondking Odesláno 27. května 2023 Nahlásit Odesláno 27. května 2023 @safi Zavolej MP ať to zadokumentují a oznámí na magistrát, nebo příslušnému obecnímu úřadu. Tohle by mohlo být bráno jako neoprávněný zábor veřejného prostranství a za to je třeba na místě pokuta do 10 000,- a ve správním řízení ještě mnohem víc.
ragu Odesláno 27. května 2023 Nahlásit Odesláno 27. května 2023 @safi jedeš sice trochu argument šikmou plochou (tzn coby kdyby), ale chápu že tě to sere a stalo by mě to taky. Volal bych MP, opakovaně dokud ty lidi nepřestane bavit se tam zdržovat. Důvodu pro volat je víc - jak píše kolega výš plus rušení nočního klidu, podezření na spáchání trestné činnosti (kradeny součástky) a pod.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se