Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 1 minutou, Micey napsal:

Hele a ty bejt jim, tak udelas co? Predpokladam, ze tenhle pozemek se mu asi libi vic, nez jiny stavebni v obci. Ktery notabene nejsou jeho.. Fakt bys byl takovej dobrak, ze budes stavet barak pro sebe a budouci generace radsi na horsim (subjektivne, pro tebe) pozemku, aby z toho nebyl soused smutnej?

Samozřejmě, že můj pohled není objektivní. Jak by mohl být? Já su nasrané. Co já vím, co mu děda řekl, když to na něj přepsal? Dám ti to, ale postavíš tam ty a zbytek neprodáš! Dost možná.
Další podstatná věc, která mě sere, je "sousedovic" přístup. Jedna z prvních věcí, kterou udělám, když začnu nad něčím takovým uvažovat, je, že zajdu za tím, vedle koho tím pádem plánuju existovat a proberu to s ním. 

A co on. Nula. Teď, když má vypapírováno, vyprojektováno. Přišel s hotovou věcí a chtěl svolení postavit garáž metr od hranice pozemku. 

Takže za takový přistup z mé strany minimum bodů.

Zkrátka, obecně mě ta situace über-sere a do hospody nechodím, tak to tady ventiluju a možná, možná někdo v rámci téhle hivemind přijde s nějakou nosnou myšlenkou.

Rozumíme si?

Odesláno
před 4 minutami, xvoloda napsal:

@hufnor no já to teda nechápu. Proč by měl prodávat pole a za ty peníze si jít koupit reálně menší pozemek, jenom proto, že ty se chceš z kanclu dívat na pole. Podle mě ho můžeš posunout o dva metry od sebe, nic víc s tím nezmůžeš. A to řešení té jeho vizualizace mi přijde celkem citlivé, dům bude sousedit s garáží, což zase tak velký riziko hlučnosti nepředstavuje. Každému bych doporučil sousedské soužití ve čtyř nebo šesti bytovce :) pak by tě to vůbec nemohlo rozhodit.

Jasný, během stavby bude rušno, hluk, prach, materiál všude okolo, ale není to na vždycky, jednou to skončí

Ty jsi udělal všechno co jsi mohl v čase nákupu, on zase dnes. Co chceš (a hlavně jak?) kompenzovat? Do kdy platila záruka neměnnosti toho tehdejšího stavu?? Tohle nechápu

Chlapi, kua, berte v potaz, kde jsme a neděléte ombudsmana nefóristovi, kterého neznáte, když jeden "z vašich" trpí. Nepotřebuju vysvětlit, že nemám nárok na neměnnost čehokoliv. To racionálně vím sám, nésu úplně blbé. Ale si myslíte, že jsem si sem na kmenovou radu přišel, abych se dozvěděl, co je za úžasného člověka ten kkt, který mi chce takhle nascat do polívčičky?  Kvízová otázka, přicházím pro poplácání po rameni a souhlasné, "je to čurák, ale nic s tím nenaděláš", nebo pro nějaké rozbory kktovic perspektivy?

Je jasné, že co není zakázáno, je povoleno a když si to vypovoloval, tak už mu to nikdo nemůže zakázat, ale mně zkrátka vznikne újma a kdo z vás ponese s libostí, když mu vznikne újma a on to musí jen tak sežrat se vším všudy? 

Ne každý má tu možnost mít při bydlení klid. Já jsem klid měl, protože jsem si ho měl díky bohu možnost zařídit a teď mi zčistajasna končí, tak kňučím. Člověk si normalizuje ledacos, ale to chce čas a několik fází, já jsem furt u té druhé fáze z pěti, takže aktuálně hněv, čili racionální argumenty na obranu protistrany jsou tak trochu zbytečné.

Odesláno

Celkem pekny barak bude mít "soused"

Hufnore to je život. Je to nahovno samozřejmě. Třeba tam najdou keltské pohřebiště a ještě budeš vybírat vstupné. Kdo ví, třeba to bude super kámoš který ti jednou zachrání život..

• Haha 1
Odesláno

@hufnor tys mu souhlas nedal a přesto mu výjimku (z odstupu 2m od hranice) SÚ schválil? to bych se jich tam šel zeptat, na základě čeho. hlavně pokud máš tím směrem okno/a.

Odesláno
před 17 minutami, lub napsal:

@hufnor tys mu souhlas nedal a přesto mu výjimku (z odstupu 2m od hranice) SÚ schválil? to bych se jich tam šel zeptat, na základě čeho. hlavně pokud máš tím směrem okno/a.

No asi tak nějak.... a nemá ten soused někde na ouřadě nějakýho známýho,který mu tam "něco,někde protlačil"???

Jako situace je to nezáviděnihodná,to každopádně.

Odesláno
před 2 hodinami, Vladar91 napsal:

Celkem pekny barak bude mít "soused"

Hufnore to je život. Je to nahovno samozřejmě. Třeba tam najdou keltské pohřebiště a ještě budeš vybírat vstupné. Kdo ví, třeba to bude super kámoš který ti jednou zachrání život..

Vidíte, Vladar to chápe, pěkně strká směrem k přijetí, buďte jako Vladar.

Mimochodem, nevíte, v kterém rohu pozemku se co zakopává, aby z toho bylo posvátné/prokleté indiánské pohřebiště, na kterém se stavět nesmí?

před 38 minutami, lub napsal:

před 20 minutami, AlfGS napsal:

No asi tak nějak.... a nemá ten soused někde na ouřadě nějakýho známýho,který mu tam "něco,někde protlačil"???

Jako situace je to nezáviděnihodná,to každopádně.

Výjimku zatím nemá, právě s tím tady teď na první dobrou přišel. Oznámit mi, že je hotová věc, že tu bude stavět a zároveň mě požádat o souhlas s tím metrem pro garáž. Odvážná strategie. Na to jsem mu řekl jen tolik, že si to musím promyslet.

Odesláno

Zkus mu mile říct, že ti pokazí kvalitu života a bydlení a že s tím nesouhlasíš. Musí k tomu mít požární zprávu, nejsem v tom kovanej, ale v týhle vzdálenosti to nemůže vyjít.

Odesláno

Tyhle řeči že už je všechno ložené, projekt hotový, to jsem taky od souseda kdysi slyšel. A nakonec to nebylo tak horké, po mém lehkém odporu to radši postavil v druhém rohu pozemku a místo dva metru od plotu tam má těch metrů sedum. Tak si to nenech utéct, možnost se k tomu vyjádřit a podat svoje námitky jistě dostaneš.

• Dát hlas 3
Odesláno

IMG_20250423_174512.jpg

Odesláno
před 8 hodinami, shaggy napsal:

Update:
Auto opravene, EGR vymeneny (uz vcera bolo, len som nemal cas na vyzdvihnutie). Pricinou je oxidacia konektora na samotnom EGR. Nove egro uz vraj neodchadza, asi to upravili.
Takze nakoniec to nebolo take zle. 15 kalendarnych dni, este k tomu sviatky, takze 10 pracovnych dni.

Jaký máš rok výroby, prosím?

Odesláno

Nemam rad doktory... dneska jsem kvuli mame volal ji objednat a co mi nerekli... ze maj volno prvni lichou stredu pristi mesic... a ja ted furt premyslim, kterej den to vlastne je... a jak by vypadala druha licha streda v mesici... nebo druha je asi vzdy jen suda.. :-o))

Odesláno (upraveno)

@hufnor : pokud by stavěl takhle nízký dům vzorně podle pravidel, moc bys s tím nenadělal. Protože ale nestaví (vzdálenost mezi domy, vzdálenost od hranice pozemku), musí na to mit výjimku a ta je podle mne podmíněna tvým souhlasem, protože jsou dotčena tvá práva a tvé bezpečí (minimálně z požárniho hlediska).

Mohl bys mu říct, že je škoda, že se nepřišel zeptat předem a že je neslušné stavět tě takhle před hotovou věc a vydirat tím, kolik peněz už stál projekt atd atd. Zkrátka že tímhle přístupem to posral.

Upřímně nechápu, proč musel nechat nakreslit dům takhle, orientovaný souběžně s ulicí, narvaný ke krajům parcely a vyžadující výjimku, když se plocha domu mohla protáhnout směrem do zahrady a dodržet tak předepsané odstupy. Asi typizovaný projekt napasovaný na nevhodně úzkou parcelu.

Pokud jde o partyzánské možnosti, zaměřil bych se na povinný archeologický průzkum před stavbou, obvykle vykonávaný spádovým muzeem. Nicméně se stavebník může obrátit i na archeologa z jiné než spádové instituce, s nímž má přátelský nebo "jednorázový obchodní" vztah, a možný nález tak obejít... takže po vybagrování základů můžeš sledovat půdní profil, fotografovat a v připadě zjevných barevně odlišných narušení podložní jilovité nebo písčité vrstvy konzultovat a upozorňovat (napráskat). Dalši možností je využít některý z mechanismů ochrany přírody (vyskyt chráněného organismu apod) ale to lze v případě louky či lesa, u donedávna obhospodařovaného pole to půjde těžko.

No, držím palce.

Edit: doplněný druhý odstavec

Upraveno uživatelem martar
Odesláno

De iure máš pravdu, prakticky ale vnímám garáž obsazenou v budoucnu třeba elektrickym vozem jako větší riziko požáru nez samotný rodinný dům. A vzhledem k teplotám, jaké umí vznicené elektroauto vyvinout, bych na nehořlavost materiálů garáže moc nevsázel.

Odesláno (upraveno)

Jestli máš reálnou šanci stavbu překazit, jdi do boje. Jestli ne, ber v úvahu, že tam s ním pak budeš do konce života žít.

Není nic lepšího, než soused, co dělá naschvály.

Upraveno uživatelem VS
Odesláno

Telefonat od operatora. Pry mi budou menit tarify. Coz odpovida emailu, co jsem dostal. Kdyz jsem od nej chtel nabidku pisemne, tak mi to odmitl poskytnout. Tak jsem ho odkázal na jiny den a slusne poslal do haje. 

• Dát hlas 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...