Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, PepaSFI napsal:

důchodci nemůžou na poštu ráno protože to jsou v kaulandu. Pošta to je temná sekta a má to ještě víc levelů. To ti takhle přijde zásilka. Protože jsi v práci, najdeš ve schránce papír že zásilka bude k vyzvednutí od 15 hod. na poště. Fajn, skočíš do auta, valíš do sousední obce kde je pošta a tam se dozvíš že v půl čtvrtý nemáš šanci, že to tam bude až v 17 hod. Protože místní pošta už nedělá zásilky, ty se vozí z hlavní pošty ve městě a tam se taky ty nedoručené po rozvozu vrací. A pak, až se svezou všecky, tak je zas naloží a rozvezou na ty místní pošty k vyzvednutí. Má to logiku? A když už teda to někdo tak skvěle vymyslel, proč kurvadrát na ten papír píšou že od 15 hodin když je jasný že dřív jak v pět to tam nebude?

Šťastný ten, kdo najde ve schránce aspoň papír. U nás upgradovali na nový systém: ve schránce nenajdeš nic a zásilka se (v lepším případě) vrací odesílateli.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 24 minutami, safi napsal:

Pošta by se měla zrušit, respektive redukovat. Ať si občané posílají dopisy / balíky přes komerční služby a ať pošta řeší pouze zásilky typu pošta od soudu, finančního úřadu, atd... A možná ať vyplácí důchody v hotovosti. 

Naprostej souhlas!!!

Odkaz ke komentáři

Ještě to má dohru. Dneska jsem se dostal na původní doručovací poštu, že jestli tedy po uplynutí lhůty mi to hodí do schránky.
Bylo mi řečeno že nikoli, a že zásilka už je vlastně zpátky na cestě k odesílateli.

Takže mám ze zákona zřízenou datovou schránku na zastavenou živnost kterou neprovozuju, schránka je aktivní ale přihlašovací údaje si musím vycucat z prstu. Nebo zase běhat úplně zbytečně po úřadech pro něco co nikdy nepoužiju.

Proč vůbec má fyzická osoba 2 různé schránky? Daňové přiznání taky nepodává 2 různé....

Odkaz ke komentáři

Taky mám pozastavenou živnost a založili mi datovou schránku. Každopádně zpráva o tom mi přišla do druhé datové schránky, kterou jsem si shodou okolností naprosto nezávisle založil dva týdny předtím. Založit to trvalo asi tak 5 minut přes bankovní identitu. Takže za mě dobrý, konečně vidím něco co celkem pěkně šlape :-).

Upraveno uživatelem Waya03
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, kloubik napsal:

Ještě to má dohru. Dneska jsem se dostal na původní doručovací poštu, že jestli tedy po uplynutí lhůty mi to hodí do schránky.
Bylo mi řečeno že nikoli, a že zásilka už je vlastně zpátky na cestě k odesílateli.

Takže mám ze zákona zřízenou datovou schránku na zastavenou živnost kterou neprovozuju, schránka je aktivní ale přihlašovací údaje si musím vycucat z prstu. Nebo zase běhat úplně zbytečně po úřadech pro něco co nikdy nepoužiju.

Proč vůbec má fyzická osoba 2 různé schránky? Daňové přiznání taky nepodává 2 různé....

Legrace je, že teď, když MV požádáš o zaslání přihlašovacích úddajů znovu, tak ti to pošlou normálně do schránky, jakýpak tajnosti s doručenkou.... To se mi stalo s friemními datovkami vloni a 2x! Jebat celej stát a to nasucho.

Odkaz ke komentáři

To co tam píšou mi přijde absurdní.
Jakože rejstřík trestů je moje osobní záležitost, a z datové schránky osvč to nevyřídím? Takže když jako fyzická osoba podnikatel budu někde potřebovat doložit výpis, tak datová schránka je mi k ničemu přestože se jedná o stejnou fyzickou osobu, kterou rejstřík trestů nerozlišuje.
Odkaz ke komentáři

před 14 hodinami, safi napsal:

Pošta by se měla zrušit, respektive redukovat. Ať si občané posílají dopisy / balíky přes komerční služby a ať pošta řeší pouze zásilky typu pošta od soudu, finančního úřadu, atd... A možná ať vyplácí důchody v hotovosti. 

To není úplně nejlepší napad- mám zkušenosti: Balikovna, zasilkovna, DPD a můžu říct, zlata CP ( zkušenosti z tohoto týdne, u Balikovny se mi dokonce udělalo tak blbě, že jsem musel vystoupit cestou domů z busu a jít poslední 2 km pěšky a manželka měla podezření, že mám inkfart ). Píšu to nadnesene, CP by se změnit měla a datové schránky jsou nedomyšlene a paskvil, bohužel. Nápad dobrej, ale ty různá "vylepšení" a pozměňování je peklo 

Odkaz ke komentáři

před 34 minutami, kloubik napsal:

To co tam píšou mi přijde absurdní.
Jakože rejstřík trestů je moje osobní záležitost, a z datové schránky osvč to nevyřídím? Takže když jako fyzická osoba podnikatel budu někde potřebovat doložit výpis, tak datová schránka je mi k ničemu přestože se jedná o stejnou fyzickou osobu, kterou rejstřík trestů nerozlišuje.

Hele já nevím, neuraž se, prosím, ale tohle mi přijde jako by to nebyl dotaz dospělýho chlapa (kterej i podnikal / byl živnostníkem). Jestli to tam píšou, tak to tak je a ber to jako holej fakt. Hledat logiku v právních předpisech je zbytečný (to už jsem tu psal víckrát). Beru Tvoje rozčarování nad fungováním pošty, která má taky svoje pravidla a hledat v nich logiku je taky ztráta času. Na druhou stranu (a nemyslím to zle) sis mohl datovku vyřídit dřív a v čase, kterej Ti vyhovuje a nečekat, až s Tebou začne stát a pošta cvičit 🙂 

před 2 minutami, kuncák7 napsal:

To není úplně nejlepší napad- mám zkušenosti: Balikovna, zasilkovna, DPD a můžu říct, zlata CP ( zkušenosti z tohoto týdne, u Balikovny se mi dokonce udělalo tak blbě, že jsem musel vystoupit cestou domů z busu a jít poslední 2 km pěšky a manželka měla podezření, že mám inkfart ). Píšu to nadnesene, CP by se změnit měla a datové schránky jsou nedomyšlene a paskvil, bohužel. Nápad dobrej, ale ty různá "vylepšení" a pozměňování je peklo 

U nás pošta funguje dobře. Přepážky, doručovatelka a i chlapi, co jezdí s balíkama. Já používám třeba nejraději balík na poštu (všechny info, kde balík je, fungujou) a dojdu si tam, kdy mi to vyhovuje.

Datovka? V čem paskvil? Myslim, že hlavní důvod vzniku byl, aby státní správa (lidi v ní - řadoví úředníci) vůbec byla schopná elektronicky komunikovat s konkrétní osobou (rozuměj osobou, která se nějakým způsobem identifikuje). A potažmo i osoby mezi sebou. A pro daný účel je datovka podle mě poměrně jednoduchým nástrojem. A já doufám, že co nejjednodušší i zůstane.

Asi se kluci shodnem na tom, že všechno jde udělat třeba jinak nebo líp, ale stejně to nikdy nebude vyhovovat všem. A u všeho jsou takoví nebo makoví lidé.

Odkaz ke komentáři

@geometr já vím že dlouhodobě jsi zastáncem digitalize a v tvém konkrétním (profesním) případě to funguje dobře.

Ale za mne něco co je udělané napůl, je často horší než kdyby to nebylo vůbec. Nehledě na to že jako daňový poplatník nesu teď náklady na vytvoření a údržbu provozu statisíců (někde se uvádí až téměř milion) datových schránek které byly vytvořeny pro zastavené živnosti a nikdo je nikdy nepoužije.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, geometr napsal:

U nás pošta taky funguje dobře. A taky si nejraději vybírám volbu balík na poštu. Nikdo mě doma nenahání a já si kdykoliv během týdne, když jedu okolo, to na poště vyzvednu.

Odkaz ke komentáři

@kloubik Tak je otázka, zda se měly zřizovat schránky pro pozastavené živnosti. Ale i pozastavené živnosti mohou od státu v budoucnu dostávat důležité informace / zprávy. No, nikdo nikdy nepoužije... Nikdy neříkej nikdy 🙂 Já si myslím, že většina lidí, co má živnost přerušenou, jí rovnou nezrušila, protože co kdyby... Nebo jí mají cíleně přerušenou "na dobu určitou". Otázka je, kolik kterých je, což se asi taky ze strany státu těžko zjišťuje. Samozřejmě argument nákladů údržby nepoužívaných schránek je zcela relevantní, byť náklady na neprovozované živnosti existují i bez datovek (minimálně se o nich skladuje nějaká dokumentace). A všechno má nějaké porodní bolesti a náklady, obzvlášť v podání státu, ale jako konečně se to někam hejbe. Zrovna třeba to doručování písemností poštou je problém, často velkej a nejen z důvodu přístupu pošty. A určitě je lepší obsluhovat datovku (v době, kdy email je běžnou součástí života), než běhat po poštách. Dyť si to právě zažil 🙂

Důležitý je nějak začít. A pak na tom samozřejmě dál pracovat. Kdo nic nedělá nic nezkazí 🙂

A jak jsem psal, všechno jde udělat třeba lépe.

Odkaz ke komentáři

Jaká buzerace? Stát mi zřídil datovku na pozastavenou živnost. Bude mi do ní chodit to samé, co mi chodilo na papíře. Ano, správně. Nic.

Otevřu program Datovka, vyberu z menu Soubor - Přidat účet, vyplním Název účtu, Přihlašovací jméno, Heslo a stisknu tlačítko Uložit. V datovce nastavím notifikaci na e-mail (zdarma) nebo SMS (3 Kč za zprávu). A to je vše. Zabere to míň času, než napsání příspěvku do diskuse o státním terroru.

Těch účtů můžu mít libovolné množství, všechno na jednom místě. Stejně, jako si dám více e-mailových účtů do jednoho klienta.

Odkaz ke komentáři

Já datovku využívám už pár let. Protože můžu a vyhovuje mi to v některých ohledech. Ale nechápu tu násilnou digitalizaci. Přeci vlastnictví PC, smart telefonu a datovýho tarifu jsou pořád jenom zbytný věci, který nejsou ani povinný ani laciný.

Odkaz ke komentáři

To je jasný. Já mám datovku x let a ziju.
Spousta lidi je ale zahledena do sebe a neumí si představit, ze nemají PC nebo smartfon. Nebo ze jsou lidi podnikající a nemají se s PC rádi.
Pak na ne blikne eror 404 nebo “údržba systému” a jsou nahraný.
Buzerace přijde a brzo, nebojte.

Napsáno mobilem

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...