Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Když už jsme u toho dělání volovin na silnici, trochu to odlehčím, protože zrovna tento týden se mi zrovna jedna taková podařila. Dojíždím tak po D1 k Brnu, tam jak už houstne provoz kvůli tomu gordickému uzlu, co teď silničáři vyrobili z křížení D1 a D2. No, jak provoz už trochu zpomalil a motor šel na nižší otáčky, začalo mi něco drnčet v palubce. Kdo má oktávku třetí generace, tak to zná, tam drnčí pořád něco a pokaždé jinde. Jelo se celkem pomalu a jak mě to drnčení rozčilovalo, šmátral a mačkal jsem po palubce a výdeších topení, kdeže to ksakru zase co drnčí - a co čert nechtěl, hmátnu vedle a zapnu výstražné blinkry. Takže za mnou brždění a řada blikaček, protože všichni mysleli, že dojíždíme do kolony. Nejradši bych se neviděl, taková skopičina. Sranda je, že jsem se jim ani neměl jak omluvit, protože to se dělá... aha vlastně... varovnýma blikačkama :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, lafr napsal:

...

Jako nejvetsi nervy mam kdyz me nekdo umyslne ohrozi ..

nr. 1 je vzdycky umyslne braneni predjizdeni, jedes za nim pet kilaku 70 .. pak najednou mas misto tak ho zacnes predjizdet .. jedes 140 a typek furt vedle tebe .. to mam pak takovou potrebu ty lidi zabit, nastesti me to zatim vzdycky preslo ..

nr. 2 sou takovi ti vychovavaci co maj pocit ze ses moc blizko nich tak ti rozsviti brzdovky (v lepsim pripade), ale z toho se nestresuju pac to me nejak neohrozuje, jeste se mi nestalo ze bych nemel pri vybrzdeni dostatecnou vzdalenost (tam mam strach spis o ty za mnou, pac treba nakladak to dat nemusi .. )

nr. 3 .. to vidam posledni dobou lidi co si myslej ze sou v pravu a nikdy nejsou .. svetelna krizovatka, lidi odbocujou na zelenou, typkovi padne zelena, vystreli a troubi a gestikuluje na lidi co nestihli vyklidit krizovatku (pritom je chyba na jeho strane, nema tam co delat) .. nebavim se o praze, tam se jinak do krizovatky clovek nedostane nez ze tam vjede kdyz je tam jeste plno) ...

nebo projede sanitka, vsichni ji ochotne pustej a pak se dohadujou kdo je v pravu protoze ten posledni jel taky na zelenou .. klasicka demence, ale vsichni maji svoji pravdu, tak se o ni perou ..

vynucovani si prednosti pri zipu kdyz clovek neni v pravu je taky parada, ale to jim vetsinou dojde ze moje hranice je (podle nalady) az pojistna udalost tak se vetsinou jen rozcilujou a nakonec udelaji misto .. tam to dost posraly media, kazdej ma pak v hlave jinou pravdu .. ja ty zakony znam, vim jak v tech vecech rozhodujou soudy, ale ty lidi to maji nacteny na idnesu a to je problem ..

Upraveno uživatelem zceyee
Odkaz ke komentáři

Jako nejvetsi nervy mam kdyz me nekdo umyslne ohrozi ..
nr. 1 je vzdycky umyslne braneni predjizdeni, jedes za nim pet kilaku 70 .. pak najednou mas misto tak ho zacnes predjizdet .. jedes 140 a typek furt vedle tebe .. to mam pak takovou potrebu ty lidi zabit, nastesti me to zatim vzdycky preslo ..
nr. 2 sou takovi ti vychovavaci co maj pocit ze ses moc blizko nich tak ti rozsviti brzdovky (v lepsim pripade), ale z toho se nestresuju pac to me nejak neohrozuje, jeste se mi nestalo ze bych nemel pri vybrzdeni dostatecnou vzdalenost (tam mam strach spis o ty za mnou, pac treba nakladak to dat nemusi .. )
nr. 3 .. to vidam posledni dobou lidi co si myslej ze sou v pravu a nikdy nejsou .. svetelna krizovatka, lidi odbocujou na zelenou, typkovi padne zelena, vystreli a troubi a gestikuluje na lidi co nestihli vyklidit krizovatku (pritom je chyba na jeho strane, nema tam co delat) .. nebavim se o praze, tam se jinak do krizovatky clovek nedostane nez ze tam vjede kdyz je tam jeste plno) ...
nebo projede sanitka, vsichni ji ochotne pustej a pak se dohadujou kdo je v pravu protoze ten posledni jel taky na zelenou .. klasicka demence, ale vsichni maji svoji pravdu, tak se o ni perou ..
vynucovani si prednosti pri zipu kdyz clovek neni v pravu je taky parada, ale to jim vetsinou dojde ze moje hranice je (podle nalady) az pojistna udalost tak se vetsinou jen rozcilujou a nakonec udelaji misto .. tam to dost posraly media, kazdej ma pak v hlave jinou pravdu .. ja ty zakony znam, vim jak v tech vecech rozhodujou soudy, ale ty lidi to maji nacteny na idnesu a to je problem ..
Tak jestli se ti tohle děje často zamysli se nejdříve nad sebou.....vlastně nemusíš

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, zceyee napsal:

typkovi padne zelena, vystreli a troubi a gestikuluje na lidi co nestihli vyklidit krizovatku (pritom je chyba na jeho strane, nema tam co delat) .. nebavim se o praze, tam se jinak do krizovatky clovek nedostane nez ze tam vjede kdyz je tam jeste plno) ...

Tady je teda za mě typek naprosto v právu. Jak jako nestihl vyklidit křižovatku? Nemáš co dělat v křižovatce, když ji nezvládáš opustit, tečka. Tyhle lumeny, co stojí uprostřed křižovatky, protože přece jeli na zelenou a zablokujou dopravu ze všech směrů, fakt miluju. Ano, i když máš zelenou, neznamená to, že do křižovatky můžeš najet, když nemáš kudy vyjet, prostě zůstaneš stát na zelené, všechno ostatní je špatně.

Úplně typické je to dole, na konci Prosecké v Libni, tam je tohle setrvalý stav. Na přesdržku

Odkaz ke komentáři

před 52 minutami, Maro napsal:

Tady je teda za mě typek naprosto v právu. Jak jako nestihl vyklidit křižovatku? Nemáš co dělat v křižovatce, když ji nezvládáš opustit, tečka. Tyhle lumeny, co stojí uprostřed křižovatky, protože přece jeli na zelenou a zablokujou dopravu ze všech směrů, fakt miluju. Ano, i když máš zelenou, neznamená to, že do křižovatky můžeš najet, když nemáš kudy vyjet, prostě zůstaneš stát na zelené, všechno ostatní je špatně.

Úplně typické je to dole, na konci Prosecké v Libni, tam je tohle setrvalý stav. Na přesdržku

Pises nesmysl, https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361#p22-3

odbocujes vlevo, padne ti zelena, vjedes do krizovatky a davas prednost autum v protismeru. Kdyz neni vyklizeci sipka, nevis jestli ten v protismeru zabrzdi nebo ne kolikrat. Mozna si prehlidl ze jsem napsal pri ODBOCOVANI na zelenou a spletl si to s jizdou rovne, to je pak samozrejme neco jineho.

Viz tady,

https://www.google.com/maps/@50.0773007,12.3755674,3a,31.3y,17.99h,90.89t/data=!3m6!1e1!3m4!1sdy0eAgxaWtBlP2Ugrya6NQ!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu

co dle tebe porušuje řidič dodávky? (je v odbocovacim pruhu).

Před hodinou, Nick06 napsal:

Tak jestli se ti tohle děje často zamysli se nejdříve nad sebou.....vlastně nemusíš

Často ne, ale mam najezdeno nesmysl a obcas se to prihodi. Nad sebou se radsi zamyslet nebudu, nejezdim podle tohco co spolecnost zrovna urci jako spravne ale spise davam na fyziku. Zatim se mi to vzdycky vyplatilo.

Odkaz ke komentáři

Ano, máš pravdu, že odbocovani je trochu mírnější situace, ale trvám na tom, co jsem napsal. Když před sebou vidím špalír 4 aut co dávají přednost a čekají, až budou moct odbočit doleva tak se už za ně necpu (i když je tam vyklízecí šipka), protože to prostě nemáme šanci včas vyklidit a zůstanu před křižovatkou.

Odkaz ke komentáři

Ano, máš pravdu, že odbocovani je trochu mírnější situace, ale trvám na tom, co jsem napsal. Když před sebou vidím špalír 4 aut co dávají přednost a čekají, až budou moct odbočit doleva tak se už za ně necpu (i když je tam vyklízecí šipka), protože to prostě nemáme šanci včas vyklidit a zůstanu před křižovatkou.
Přesně tak

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Maro napsal:

Odbocovani je situace na kterou odkazuji od zacatku, ale jo, tohle beru. Predevcirem sem byl vsak druhe auto, vyklizeci sipka byla, pan predemnou o jeji funkci nemel zrejme ani tuseni, vylitne oktavkar zleva a leti primo na me, zadupne to u me a gestikuluje na me ... lidi doboha ... tohle fakt ne. :D Ja to fakt neovlivnim ze nekdo predemnou nevnima, ale v tu chvili jsem v pravu ja a ne ten co gestikuluje. Viz ten paragraf na kterej jsem odkazoval vys.

Odkaz ke komentáři

před 22 hodinami, zceyee napsal:

To si nemyslim ze je problem, horsi je to v tom ze lidi maji pocit ze ridej nejlip (a ostatni se klidne poserte), u nas je kazdej ridic nejlepsi, nikdy nedela chyby, vsichni ostatni sou debilove. Vzdycky, klasicky cesky pattern. Jakmile nekdo neda blinkr na prazdne silnici pri vraceni se do sveho pruhu po predjizdeni, je to hned dement, nevnimaji ze nekdo muze mit nactenou trasu uz az nekolik stovek metru pred sebou vc. vyhodnoceni rizik .. a ten nekdo pak predjizdi kamion do zatacky (pac vi ze tam kolem dokola nic neni), ale pro ty co tohle nevidi je ten co predjizdi ten kamion nejvetsi blb co jede kam nevidi (a ne ze taci nejsou), ale kazdej ma jen svuj pohled kterej je jak jinak .. nejlepsi. Zlatý DE, jak píšeš, Mnichov je co se řízení týče fakt paráda, plynulost, tolerance a zároveň se jezdí svižně a chyby se odpouštějí.

A těch důchodců co v Cliu nebo v Corse pošlou auto z vedlejší přímo před čumák rozjetýmu SUV sem taky potkal spoustu, jenže reakce toho řidiče SUV v DE neni troubení, ale spíš "no jo, stane se" .. a jede se dál .. byť před několika sekundama řešil krizovku že mu auto samo rozsvítilo varovný .. 

já bych neřek že si lidi myslí že řídí nejlíp, spíš platí až to v závorce, cituji " se klidně poserte". Prostě ignorují všecko, nehodlají nic řešit, natož se zamyslet jestli náhodou něco nešlo líp. Typický je i to co popisuješ dál, naprostý nepředvídání, nezájem. Proč bych se měl dívat kilometr daleko? Proč bych si měl podřadit před zatáčkou do kopce  ikdyž za těch třicet let už dávno vím že to na čtyřku neprojedu a než tam až s tím budu mít plný ruce práce a vylosuju trojku, tak mi to vydribluje pod otáčkama tak, že budu rád když to vyjde na dvojku...eee ono to skoro couvá kašlkašldrdrdr. Proč bych si měl zařadit na žlutou a plynule se rozjet? Proč bych si měl nechat trošku místa abych se moh plynule rozjet? Hlavní silnice, tady je odjakživa hlavní a nějaký značky co už jsou dvacet let jinak.... co mně budeš vykládat kde je hlavní silnice!!

Odkaz ke komentáři

Tak jsem byl dneska za debila ...
Křižovatka v Plzni na Borech - podle mě, když odbočuji z hlavní přes tramvajový pás doleva do vedlejší a proti mně chce provést to samé, tak se míjíme klasicky vlevo, tedy pravými boky. Pán proti mně mě chtěl ovšem mermomocí objet, zablokoval mně cestu, aby na mě mohl ze staženého okénka zařvat "Jak to jezdíš, debile!"

Pro jistotu jsem podobné situace pohledal a utvrdil se, že jsem chtěl odbočit správně já.

Mjenvlevo.thumb.jpg.65ae965871d163417102769f8fc949d9.jpg

KaplovaPlze.jpg.ff0970cd13c7f793a37e41efdeeef53d.jpg

A našel jsem třeba takový případ, kdy to míjení může být někdy trochu krkolomnější:

Mjenvlevo2.thumb.jpg.a02a7762d0cd44080d0229a660c678ff.jpg

Odkaz ke komentáři

Vděčný téma...

Já tuhle vyjížděl z úzkýho výjezdu parkoviště na úplně rovnou silnici. Co čert nechtěl, po mý levý straně stála u krajnice dodávka, přes kterou nebylo vůbec vidět. Najet jsem si nemoh (zeď). Tak jsem tam holt ten čumák musel pomalu strčit a ksicht jsem měl naraženej na čelní sklo, abych vůbec něco viděl. A zrovna zleva letěla nějaká buchta ve starý corse. Zalepil jsem to a omluvně na ní mávnul. Toho odezřenýho č*ráka jsem jí velkomyslně odpustil :D.

A k tématu řeknu jen tolik - je mi v zásadě jedno, jak kdo jezdí, ale ať lidi používaj blinkry, přemejšlej trochu dopředu a dávaj pozor na provoz kolem sebe a nepoužívaj zadní mlhovky při sebemenším mrholení nebo oparu. Nic víc nechci a nedělám to jinak...

Typicky na křižovatce, a už to tu zaznělo, když stojim první na světlech, se koukám na semafory pro chodce nebo pro vedlejší směr. Podle nich bezpečně poznám, že už pojedem. Takže se v klidu nachystám a vyrážím už na oranžovou, pokud už nic odnikud nejede. Úplně jednoduchá věc, ale asi jen pro mě - za mnou je obvykle 100 metrů díra, než se druhý auto rozhoupe..

A to bych moh komentovat donekonečna.

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři

Jooo, jezdit rovne umi kazdy, ale nekam odbocit, to uz chce fistrona ;-). Stejne jako kdyz odbocujici vlevo si mysli, ze nemusi dat prednost tomu, co odbocuje vpravo, kdyz sou na te silnici, kam se odbocuje dva pruhy. Realne 90 procent ridicu si mysli, ze on odbocuje do leveho a ten co odbocuje vpravo do praveho.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, milomac napsal:

Tak jsem byl dneska za debila ...
Křižovatka v Plzni na Borech - podle mě, když odbočuji z hlavní přes tramvajový pás doleva do vedlejší a proti mně chce provést to samé, tak se míjíme klasicky vlevo, tedy pravými boky. Pán proti mně mě chtěl ovšem mermomocí objet, zablokoval mně cestu, aby na mě mohl ze staženého okénka zařvat "Jak to jezdíš, debile!"

Pro jistotu jsem podobné situace pohledal a utvrdil se, že jsem chtěl odbočit správně já.

Mjenvlevo.thumb.jpg.65ae965871d163417102769f8fc949d9.jpg

KaplovaPlze.jpg.ff0970cd13c7f793a37e41efdeeef53d.jpg

A našel jsem třeba takový případ, kdy to míjení může být někdy trochu krkolomnější:

Mjenvlevo2.thumb.jpg.a02a7762d0cd44080d0229a660c678ff.jpg

to platilo, ale dávno tomu..... 🙏

Odkaz ke komentáři

před 34 minutami, milomac napsal:

Tak teď je to správně takhle?

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-361#p21-3

"Odbočují-li řidiči protijedoucích vozidel vlevo, vyhýbají se vlevo."

Co plati dle zakona a co je zazite mezi ridici (co se povazuje mezi lidmi za normalni) byva casto v rozporu. Hlavne se nepozabijet.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...