Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
před 13 hodinami, bohus76 napsal:

Štve mě zbytečná práce. Dnes jsem si chtěl " očuchat" ( rozuměj vyzkoušet) nový kámen na břitvy a někteří hned, že bych na něm mohl nabrousit nože, grrr. 

Stav 1 - nůž je ostrý a řeže se s ním na talířku, plechu. A potom " otravují", že nůž je tupý, a že by se mohl ( asi sám) nabrousit. Nejraděj bych je kopnul do rici.... 

…míval jsem to stejný a položil si otázku, jestli chci bejt permanetně nas.anej nebo se rozvést🤪 Nakonec jsem radši zvolil kompromis: za 150,- koupil fajnovou sadu super nožů u vietnamců, se kterýma může rodina krájet co chce a kde chce, brousit si je mohou (pokud snad chtějí😂) na kolečkovým ostřiči Fiskars a hlavně je mohou dávat do myčky (to byl u nás asi ten nejzásadnější problém). A svojí profi sadu včetně ocílky mám hezky v pouzdře ve skříni a vytahuju jí jen na vlastnoruční práci. Jo, je to voser. Jo, design kuchyně s těmi plastem potaženými žabikuchy dostal na pr.el.  Jo, představoval jsem si svůj život jinak. Ale furt bydlím se svými dětmi, to má taky svojí hodnotu…😉

Pro inspiraci ten zázrak, co mi zachránil manželství. Je to tedy jen fragment, celá sada má 8 kusů, ale zbytek je teď v myčce😇 Žena a děti spokojení…🥳

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Jone
  • Like 3
  • Dát hlas 1
Odesláno

Asi je to teda do jinýho vlákna, ale moje žena a děti tohle pochopily celkem snadno. Takže slušnýma nožema se nekrájí na porcelánu a nechoděj ani do myčky. Mám teda ještě svuj kuchařskej nůž, kterej jim nepůjčuju (ženě stejně vyhovuje jinej, než používám já). A pak máme ještě běžný poměrně starý kádéesa a jeden Mikov  (malý i velký, mimochodem držáky) a na těch tak nelpím a občas je nabrousím na kotoučkové brusce a všichni jsou spokojený 🙂, možná jsou to nevděčnější a nerozmazlený nože. A taky jsem je naučil, že zubatej nůž na pečivo je tak akorát dobrej na drobky a opravdu ostrej nůž je fakt lepší.

Odesláno

Jak já vám závidím! Moje žena používá nože jako šroubovák a holt jí sem tam ulítne špička. Převýchovu jsem vzdal a lepší nože jsou zamčené...

Odesláno
před 29 minutami, elloco napsal:

Jak já vám závidím! Moje žena používá nože jako šroubovák a holt jí sem tam ulítne špička. Převýchovu jsem vzdal a lepší nože jsou zamčené...

A proto  máme šroubovák v šuplíku na příbory …. Dotáhnout držátka u pánviček, nebo něco dloubat ….. to abych pro to nemusel do nářadí …. S nožema je to u nás taky marný ….. krájí se na plechu i na porcelánu a do držáku je zasunou ostřím dolů ….. vysvětlování jsem vzdal , jen občas se mi pění krev , když se manželka u známých zmíní ….. jo to naše nože ty jsou pořád tupý…..

• Dát hlas 1
Odesláno
před 57 minutami, geometr napsal:

Asi je to teda do jinýho vlákna, ale moje žena a děti tohle pochopily celkem snadno. Takže slušnýma nožema se nekrájí na porcelánu a nechoděj ani do myčky. Mám teda ještě svuj kuchařskej nůž, kterej jim nepůjčuju (ženě stejně vyhovuje jinej, než používám já). A pak máme ještě běžný poměrně starý kádéesa a jeden Mikov  (malý i velký, mimochodem držáky) a na těch tak nelpím a občas je nabrousím na kotoučkové brusce a všichni jsou spokojený 🙂, možná jsou to nevděčnější a nerozmazlený nože. A taky jsem je naučil, že zubatej nůž na pečivo je tak akorát dobrej na drobky a opravdu ostrej nůž je fakt lepší.

…manželka a děti, co se naučí správně chovat k nožům, samozřejmě existují; stejně jako výherci Eurojackpotu. V populaci jde ale o statisticky nevýznamné skupiny… Tobě blahopřeji👍 (a taky jsi mě tím právě pěkně naštval - ať nejsem off topic😎)

• Haha 2
Odesláno
před 1 hodinou, Jone napsal:

…míval jsem to stejný a položil si otázku, jestli chci bejt permanetně nas.anej nebo se rozvést🤪 Nakonec jsem radši zvolil kompromis: za 150,- koupil fajnovou sadu super nožů u vietnamců, se kterýma může rodina krájet co chce a kde chce, brousit si je mohou (pokud snad chtějí😂) na kolečkovým ostřiči Fiskars a hlavně je mohou dávat do myčky (to byl u nás asi ten nejzásadnější problém). A svojí profi sadu včetně ocílky mám hezky v pouzdře ve skříni a vytahuju jí jen na vlastnoruční práci. Jo, je to voser. Jo, design kuchyně s těmi plastem potaženými žabikuchy dostal na pr.el.  Jo, představoval jsem si svůj život jinak. Ale furt bydlím se svými dětmi, to má taky svojí hodnotu…😉

Pro inspiraci ten zázrak, co mi zachránil manželství. Je to tedy jen fragment, celá sada má 8 kusů, ale zbytek je teď v myčce😇 Žena a děti spokojení…🥳

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Já samo svoje nože mám,a nepujčuju. Jinak by to dopadlo, že by ty svoje kuchyňáky ztupili do kulata a pak by si pujčili moje, které by dopadly stejně. Marný boj.

• Haha 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 23 minutami, bohus76 napsal:

Já samo svoje nože mám,a nepujčuju. Jinak by to dopadlo, že by ty svoje kuchyňáky ztupili do kulata a pak by si pujčili moje, které by dopadly stejně. Marný boj.

To už je skoro na samostatný vlákno ….. jestli by šlo zašifrovat….. pro jistotu . jmenovalo by se třeba “ muž a jeho útrapy “ 

Odesláno

Od kamaráda, vyhlášeného kuchaře, jsem dostal sadu profi nožů, za cenu, kterou bych se doma bál vyslovit.

Po týdnu se žena ptala, kdy je dám do kuchyně do šuplíku.

Odpověď zněla jasně - NIKDY.

Když vařím, tak je vyndám z boxu a pak je tam vrátím.

Jinak doma mají na krájení pěkné nože, které jim pravidelně brousím a ignoruju krájení na talíři, plechu a podobné nesmysly. 

• Dát hlas 1
Odesláno

Bývalo tady dobrým zvykem, že se na SZ odpovídalo. Byť třeba krátce, ale vždycky se odpovědělo. V případě reakce na inzerát to platilo dvojnásob.

Včera jsem psal jednomu členovi stran zájmu o koupi hodinek. Odpověď nula...

Kam se poděla zdejší slušnost a gentlemanství? 

• Díky 2
Odesláno
13 minutes ago, patprom said:

Bývalo tady dobrým zvykem, že se na SZ odpovídalo. Byť třeba krátce, ale vždycky se odpovědělo. V případě reakce na inzerát to platilo dvojnásob.

Hm, to také nedávám....ale každej je nějakej, no 😖

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Přišel e-mail od ČP.

Jelikož zásilka obsahuje více než 2 kg čaje, je nutné dodat doklad CHED, který Vám vystaví Státní zemědělská a potravinářská inspekce.

UPOZORŇUJEME, že v termínu do 10.02.2026, je nezbytné dodat požadované podklady. Za každý kalendářní den uložení zásilky účtujeme úložné ve výši 50,- Kč, počínaje dnem: 02.02.2026.

Pročítám https://www.szpi.gov.cz/clanek/dovoz-dovoz-ze-tretich-zemi-dovoz-ze-tretich-zemi.aspx?q=Y2hudW09OA%3d%3d .  

Vyplňuji e-mail, odesílám.

Mailer Daemon - Vaše zpráva pro <posta@szpi.gov.cz> ze dne 26.01.2026 nemohla být doručena.

Zkouším další 2 , jedna přijala , druhá ne.

Pro jistotu posílám na 4. adresu SZPI

A tak se tady po večerech bavíme 😂

Odesláno
před 5 hodinami, patprom napsal:

No nevím, ale že odpověď nepřijde do druhého dne může mít řadu zcela pochopitelných příčin.

• Like 1
Odesláno

@Conrad jo, nikdo u toho nesedi porad, aby odpovidal do deseti minut. Ale cekam na reakci na jeden muj (nehodinkovej) inzerat uz od 3.ledna a odpoved zatim nedorazila... to je pro me uz trochu nepochopitelny.

Odesláno

Jedu si v klidu na poloprazdny okresce a vsimnu si ze za mnou nalepeny auto, tak zpomalim na 140 a samozrejme auto za mnou hned majaky. Prej 183 na 90, ale bez radaru, takze bez pokuty a pohoda. Ale fakt me nasralo ze sem si jich vubec nevsiml a to sem fakt docela sledoval najezdy, benzinky a vsechno. Snad bych i rekl ze jeli bez svetel ze jsem si jich nevsiml, ale to je asi blbost (read cam nemam). Fakt nevim jak to delaji. Snad poprvy co to byli mladi kluci a nebyli vubec namysleni, ani arogantni, vubec nic. Prekvapilo me to. Ja chci zpatky dobu kdy se papiry nemohly brat na miste a vsechno se dalo detekovat nebo rusit. To je doba tvl tohleto ..

Si rikam ze kdyz oni maji ten system LOOP kterej cte RZ, tak by se to dalo udelat i pro normalni auta a ty jejich RZ cist a kdyz sou kolem tak by to mohlo hlasit. Ikdyz to je asi blbost, jelikoz kdyz se pripoji nekde za mnou bez infraprisvitu bych tu rz za tmy stejne nedokazal rozlustit. Hmm.

• Hlasovat proti 1
Odesláno
před 5 minutami, Josef01 napsal:

Začne se brzy prodávat GENEVO SMART CAM, tohle umí číst SPZ policejních aut.

https://www.antiradary.net/

Paráda, těšim se. S genevo mam dobre zkusenosti jenom. Kdyz mi nekdo (nejmenovany) z arnet rikal ze moc legislativni zmeny neceka jelikoz pulka vlady sou jejich klienti, byl jsem dost prekvapenej ze prosel ten ramcam, ale tohle to mozna dost vysvetluje. Slusny, uz aby to bylo k dispozici a fungovalo to. Dobry reseni, vubec sem nevedel ze to fakt vyvijeji. Snad to bude i trochu spolehlive (zvlast v noci jsem k tomu skepticky).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...