Marfael Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 před 7 minutami, kral083 napsal: Jako že jel na kole bez respirátoru a dostal pěti kilo? Tomu se mi moc nechce věřit. Ano, Plzeňsko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TLD Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 V nedeli dopoledne jsme si s prckem poklidili novou lajnu, odpoledne ji zkusili a dodelali a dneska rano sem to tam poradne ,,nasral´´ . Pecka, sem strasne stastnej, ze bydlime skoro na samote mezi dvema kopcema Odpo az skonci vyuka jdem jezdit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 Kdy není potřeba mít respirátor odst. 3 bod x) - sportovce nebo cvičící osoby: v době tréninku, cvičení, zápasu, soutěže apod. ve venkovních prostorec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 před 20 minutami, Moty napsal: Kdy není potřeba mít respirátor odst. 3 bod x) - sportovce nebo cvičící osoby: v době tréninku, cvičení, zápasu, soutěže apod. ve venkovních prostorec Častý argument, ale to platí jen pro profi sportovce. Běžní hobby musí mít respirátor, nebo asi i roušku. Hlavně myslím, že ve většině případů na tohle budou kašlat a je to jen ojedinělý případ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 ale tam není profi, je tam napsáno cvičící osoba v době tréninku, což přeci na kole budu, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 Cvičící osoba v době cvičení. Jestli máš průkazku UCI (tvl, kde je konec té mojí, dávno vybledlé ), nebo nemáš vládní nařízení nerozlišuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 před 16 minutami, Marfael napsal: Častý argument, ale to platí jen pro profi sportovce. Běžní hobby musí mít respirátor, nebo asi i roušku. Hlavně myslím, že ve většině případů na tohle budou kašlat a je to jen ojedinělý případ. Nemyslim si, že by "cvičící osoba" automaticky znamenala, že musíš mít profi licenci.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 Já ti rozumím, ale předpis ne. Prostě se to nevztahuje na sportovce, co se chystají na závody nebo jsou registrováni = profi. Vono taky kdo ví, co ně borec vrčel. Já pořád žiju v přesvědčení, že slušně se dá vždy domluvit, pokud jsem někoho nerozpáral ve stovce na přechodu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 Tak ale ten předpis musí bejt někde napsanej, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kral083 Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 A není možný, že když je zdrojem FB,tak si to dotyčný prostě vymyslel? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 (upraveno) Nechtěně ověřeno i jiným uživatelem, takže bych tomu i věřil. Ale to není podstatné. Z logiky, kdo nechce mít problémy, když pojedu náhodou přes město, mám nákrčník, případně nasadím. Kde budou lidi dál než pár metrů, jedu bez i kdyby to bylo proti regulím. Někdo tvrdí tak, někdo tak. Já s rouškou maximálně po náměstí, jinak bez. https://covid.gov.cz/situace/volny-cas/cyklistika?fbclid=IwAR1-Uy_6p3CPJdTiLDFb4UanN1-mALvgHbexdkZYk_W-PUfWbbRWGSd6F8E Upraveno 2. března 2021 uživatelem Marfael Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 Ten odkaz je rok starý. Taky cyklista automaticky neznamená sportovec při tréninku. Podle textu aktuálního nařízení, jsi-li sportovec na tréninku, ochranu mít nemusíš. Co přesně znamená sportovec a trénink může být předmětem debaty. To nevím, zda je někde v zákoně ukotveno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 Jsem si nevšiml, ale bude to stejné. V tom znění to je i definováno, že ten sportovec na tréninku je myšleno jako někdo, kdo je registrovaný, ale je mi to jedno, stačí je nedráždit kde je velký pohyb osob a jinak to řešit nebudou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 (upraveno) před 1 hodinou, Moty napsal: ale tam není profi, je tam napsáno cvičící osoba v době tréninku, což přeci na kole budu, ne? Tady je to v oduvodneni dole. 00206BE9F2ED210226210837 (mzcr.cz) Strana 11. Ale je to uz napsane tak nejak ne uplne jasne jako primo v tom bodu 3x A jak jsem četl na jiném fóru, tak kdyby došlo na lámání chleba, tak tam prý nikde není napsáno, že tu ochranou pomůcku máš mít na obličeji nasazenou. Doslova je tam na začátku napsáno "...zakazuje pohyb a pobyt bez ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa), kterým je respirátor nebo obdobný prostředek..." Jasně, už je to zase hledání kliček. Každému je přeci jasné, že ji má mít na obličeji. To jen tak na okraj. Upraveno 2. března 2021 uživatelem Beet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Happy88 Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 Vcera se resila podobna diskuze na Čemba FB strance. A co tam litaly ty paragrafy, tak sem z toho pochopil, ze pokud jsi rekreacni sportovec, musis mit ochranu dychacich cest v !! zastavene !! oblasti, tj v mistech, kde je huste obydli a velka koncentrace lidi. Mimo tyto oblasti nemusis.Jak tohle budou vyhodnocovat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 Ty jo, to je dobrý, takže na vládním webu visí nařízení, na webu ministerstva k tomu visí výklad. No, ale podle toho popisu, kopíruju: *** Výjimka podle písm. x) se vztahuje na „sportovce nebo cvičící osoby v době tréninku, cvičení, zápasu, soutěže apod. ve venkovních prostorech, a ve vnitřních i venkovních prostorech, jedná-li se o osoby v době sportovní činnosti a přípravy na ni konané v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy, pokud konají tyto sportovní činnosti v rámci výkonu zaměstnání, výkonu podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti; toto obdobně platí pro osoby trenérů a rozhodčích účastnících se těchto činností, a ve vnitřních prostorech, jedná-li se o osoby v době sportovní činnosti a přípravy na ni konané v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy, která pro ně není výkonem zaměstnání či podnikatelské činnosti, pokud sportovec či sportovci v případě individuálních sportů, nebo všichni členové týmu v rámci kolektivních sportů, absolvovali s negativním výsledkem RT-PCR na přítomnost viru SARS- CoV-2 nebo antigenní test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2, který není starší 48 hodin, toto neplatí v případě, že se jedná o pravidelnou a dlouhodobě probíhající sportovní činnost či přípravu na ni v rozsahu alespoň dvakrát týdně, kdy je třeba absolvovat pravidelné vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 nebo jeho antigenu v intervalu nejdéle jednou za 5 dní; toto obdobně platí pro osoby trenérů a rozhodčích účastnících se těchto činností" vzhledem k tomu, že přítomnost ochranného prostředku na obličeji zásadně komplikuje tuto činnost s tím, že ve vnitřních prostorech, kde hrozí přenos nákazy významně více, se tato výjimka stanoví pouze pro profesionální sportovce, kteří prochází pravidelným testováním na přítomnost viru SARS-CoV-2, a amatérské sportovce za podmínky, že také prochází testováním na přítomnost viru SARS-CoV-2 nebo přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2. *** Je zcela zřejmé, že hobík jako já by měl mít při projížďce na kole v rámci katastru nasazený respirátor (nebo obdobný prostředek (vždy bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek), včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem (např. FFP2, KN 95), zdravotnická obličejová maska nebo obdobný prostředek naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek) normy ČSN EN 14683+AC, které brání šíření kapének). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 Jo, a kdepak je Karlos, zrovna když člověk potřebuje udělat větný rozbor jednoho souvětí? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 Tak jsem právě dojel. Jel jsem kolem cajtů 4x v obci bez rousky a nikdo si me ani jednou nevsiml. Rousku jsem mel v pohotovostni poloze pod bradou, kdyby me prece jen staveli. Je pravda, ze je to sice v obci v zastavěné oblasti, ale koncetntrace lidí na té křižovatce, kde stojí, není žádná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 (upraveno) Pokud sportujete - běhání, cyklistika - tak to policie neřeší. Dneska jsem s nimi sloužil a neřeší to a k přejíždění z obce do obce jsme taky cyklisty neřešili. (Když už, tak stačí mít čestné prohlášení o ošetření blízké osoby, policie to nemá jak prokázat) Buďte na policii milí, nevykládejte pohádky, mluvte napřímo a nebudete mít problémy s cyklistikou ani s během. Tož tak z praxe, no Upraveno 2. března 2021 uživatelem moco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 2. března 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2021 Já před chvilkou přijel. Je to jak píše Moco. Jsou úplně v klidu. Zatím fakt stojí v hroznejch prdelích, aspoň ti co jsem potkal, tak to vypadá, že nechtějí moc prudit ani řidiče. U Kněžpole jsem jich ptal jestli je zavřená cesta na Huzovou a dal jsem si jen nákrčník přes pusu, ale stál jsem od nich dál. Co mě sere, že od zítra chtějí ty prohlášení tisknout. Nevím kam je dám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se