Maro Odesláno 15. června Nahlásit Odesláno 15. června (upraveno) Zkus Sidi, i kdyz u mě to je doporučení asi fakt jenom na základě náklonnosti ke značce, objektivni kvality u treter asi neumim posoudit (vlastne ani nevim, jake parametry, krome sedi/nesedí, bych sledoval). Ty prezkove modely maji utahovani/povolování po jednom zubu (boa verze nevím). Včera jsem vyrazil do kopců a i kdyz jsem věděl, ze fyzička je mizerná, tak tak strašlive jsem to nečekal plus teda me prekvapilo (pro me, nováčka na silnici), jak velký rozdíl je šlapat nahoru na biku a o kolik větší jebacka to je na silnici ne až tak proto, ze by nestačily převody, ale proto, jak to kolo porad chce jet, i kdyz ja bych uz dávno vyblil plíce. Na tom kole se prostě nedá jet zvolna, jak to děláte, abyste udrželi tepy nějak rozumně? Ja se na 140 dostávám prakticky výhradně jenom v dlouhých sjezdech. Jinak pivovar na Modravě je pořád stejná tragédie. Já vul se dycky nechám ukecat, ale tentokrát to fakt bylo naposledy. Upraveno 15. června uživatelem Maro
Moty Odesláno 16. června Nahlásit Odesláno 16. června V 12. 6. 2025 v 13:32, moco napsal: @Moty Škoda, zkus fakt mrknout na ty Bont, dělají i různé šířky. Na webu výrobce jsou celkem detailní tabulky velikostí. Za mě nic lepšího jako Bont není. Navíc, pokud bys chtěl pedály Wahoo Speed play, tak Bont dělá variantu treter se 4 dírkami na speed play - to zajistí že máš absolutní kontakt podrážky s pedály. Jo a když budeš řešit Boa, tak koukej na systém Dual Dial Stačej Ty "základní" Bont? Poslední 2 vyjížďky (65 a 45 km) sem posledních 30 min trpěl jak pes, chytá mě křeč do malíčku a prsteníčku na levé noze, a to sem už jel fakt s povolenejma tretrama a mám je 6let
wawrik Odesláno 16. června Nahlásit Odesláno 16. června Moc moc fajn víkend - Landmannahelir a Rauðufossarfjall. A ešte dve - Rauðuauga (Červené oči), prameň rieky, ktorú som brodil na fotke vyššie. Tie sú trochu podvod, bajk som musel nechať asi o 5 km skôr na začiatku podmočeného vresoviska, ktoré som mal problém preskákať aj bez bajku. S bajkom na chrbte som zahučal do blata hneď pri treťom skoku 4 5
kudrnac Odesláno 16. června Nahlásit Odesláno 16. června Pred nekolika mesici jsem si koupil "novou", tj. jetou silnicku s bezdusema. Doted jsem mel vzdy klasicke duse (zkousel jsem Turbolito atd...), ale bezduse jsem nemel. V sobotu jsem doma ze zadniho kola vytahl truhlarskou sponku a kolo se vyfouklo. Cekal jsem, ze si s tim to mliko poradi, typek rikal, ze je to dolite, ale ani prd. Musel jsem vzit stary kolo, protoze uz jsem mel neco domluveneho. Vcera jsem se do toho pustil, plast byl prilepeny fest, nechtel jsem ojebat karbonovy rafek, tak jsem se s tim dost mazal, a to i doslova... uvnitr nejake mliko bylo, ale asi malo nebo zaschle vice, nez by melo. Takze jsem asi pul hodiny cistil plast i rafek, pak jsem dirku na plasti pro sichr podlepil a znovu nazul. Ventilek take dost odolaval povoleni, protoze byl zapatlanej od toho mlika. Ted presny postup nevim, mam nejdrive nafouknout, aby zapadly patky a pak dolit? Nebo patky nazapadnou bez mlika? Navic jsem zkousel doma CO2 bombicku, ale plast nezapadnul, je stale hodne tuhy, pak jsem zkusil na benzine, ale klasicky kompresor to taky nedal... Pumpu mam klasickou dilenskou s manometrem a ten booster nemam. Je na to nejaka finta (petlahve nechci, to bych se bal) nebo jak to delate? Doporucite mi znacku toho mlika (tmelu) nebo je to jedno? Je to michatelne mezi sebou? Ze bych predni jen dolil a nemusel to sundavat... Nemam s bezdusema zadne zkusenosti, pomalu je tedy nabiram, ale prijde mi to servisne jako dost peklo proti klasicke dusi. Nemluve o tom, mit vetsi defekt na ceste, vyndavat ventilek a davat do te sracky dusi...
Paw Odesláno 16. června Nahlásit Odesláno 16. června Když už jsi to měl sundaný, tak podlepení bylo jedině ku prospěchu. Jinak pokud to nevezme tmel, tak se to dá bez sundání kola opravit knotem zvenčí. Tohle video to pěkně ukazuje, sice je to na horáka, ale princip je všude stejnej: https://www.mtbiker.cz/video/124826/video-na-defekt-s-knoty-a-bombou.html Co se týče doplnění mlíka, tak jsou možný dva způsoby - buď nasadíš celej plášť a necháš si kousek mimo ráfek, tam naleješ mlíko a pak nasadíš a nafoukneš bombičkou. Nebo nejdřív nasadíš plášť, nahodíš bombičkou do ráfku a pak skrz ventilek naleješ mlíko. Pokud nechce plášť zapadnout do patek, tak si vezmi jarovou vodu a namoč jak patku, tak ráfek. Pak by to mělo s bombičkou nebo na pumpě zaskočit. Některý kombinace ráfek/plášť jdou hůř, některý líp. S mícháním mlíka neporadím, od začátku tam leju jednu značku (mám tufo pláště, tak tam leju i tufo mlíko). Ohledně servisu je to takový všelijaký, je to větší patlání, ale výhody asi převažujou, chce to praxi.
kudrnac Odesláno 16. června Nahlásit Odesláno 16. června Diky za rady. Zkusim se s tim nejak jeste poprat. Nastesti je dneska hnusne, tak bych stejne nevyjel Knot jsem jednou zkousel na aute, jako moc duvery to nebudilo, prestoze jsou tam mensi tlaky nez na kole... nechal jsem to v pneuservisu opravit hribkem. Na kole mi take prijde lepsi to podlepit, prestoze kamos rikal, ze by to melo zvladnout to mliko. Ale ja foukam vice, protoze mam skoro 2 metry a 95 kg a pry nekdy to pak udrzi jen urcity nizsi tlak. No, sbiram zkusenosti, hned se vzdat a prejit na duse nechci, ale zatim mi to prijde jako hodne veci kolem, hodne prace... na to moje jezdeni :-)
moco Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června před 22 hodinami, Moty napsal: Stačej Ty "základní" Bont? Poslední 2 vyjížďky (65 a 45 km) sem posledních 30 min trpěl jak pes, chytá mě křeč do malíčku a prsteníčku na levé noze, a to sem už jel fakt s povolenejma tretrama a mám je 6let Dle mého názoru ano.
Zdenek1307 Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června před 33 minutami, odjinud napsal: Kde to je? To je Kobylí vrch. 2
M.K. Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června O víkendu s prckama. Jsem rád, že i menší dal přes 20 km a s úsměvem... 2 2
kudrnac Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června před 20 hodinami, Paw napsal: Když už jsi to měl sundaný, tak podlepení bylo jedině ku prospěchu. Jinak pokud to nevezme tmel, tak se to dá bez sundání kola opravit knotem zvenčí. Tohle video to pěkně ukazuje, sice je to na horáka, ale princip je všude stejnej: https://www.mtbiker.cz/video/124826/video-na-defekt-s-knoty-a-bombou.html Co se týče doplnění mlíka, tak jsou možný dva způsoby - buď nasadíš celej plášť a necháš si kousek mimo ráfek, tam naleješ mlíko a pak nasadíš a nafoukneš bombičkou. Nebo nejdřív nasadíš plášť, nahodíš bombičkou do ráfku a pak skrz ventilek naleješ mlíko. Pokud nechce plášť zapadnout do patek, tak si vezmi jarovou vodu a namoč jak patku, tak ráfek. Pak by to mělo s bombičkou nebo na pumpě zaskočit. Některý kombinace ráfek/plášť jdou hůř, některý líp. S mícháním mlíka neporadím, od začátku tam leju jednu značku (mám tufo pláště, tak tam leju i tufo mlíko). Ohledně servisu je to takový všelijaký, je to větší patlání, ale výhody asi převažujou, chce to praxi. Tak ti chci podekovat za rady, protoze az s mydlovou vodou se dilo podarilo. Hlavne bylo podle bublin videt, kde to jeste fouka, a ze to potrebuje jeste porad tlacit vzduch, pak to parkrat luplo a bylo hotovo... Priste uz budu vedet :-) 1
Paw Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června Jo, lupnutí jsem zapomněl zmínit, to je znamení, že se dílo podařilo
kral083 Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června @M.K. možná by se usmívaly ještě víc nebejt těch batohů
M.K. Odesláno 17. června Nahlásit Odesláno 17. června @kral083 Narážku chápu, ale mýlíš se. Batůžky si nedali vymluvit, přestože je měli prakticky prázdný (pití + obligátní plyšák). 1
kral083 Odesláno čtvrtek v 06:11 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 06:11 Když máme za půl roku ty Vánoce, je čas si něco "malého" nadělit
kral083 Odesláno čtvrtek v 20:31 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 20:31 @Ajaj rád bych. Ale za poslední tři měsíce sem toho zažil tolik, že dokud nebudu sedět ve vlaku,tak s tím nepočítám.
kral083 Odesláno pátek v 12:33 Nahlásit Odesláno pátek v 12:33 (upraveno) Praha - Děčínský Sněžník - Komáři Vížka. Poctivě odmakano, teď už jen 150km zábavy. Upraveno pátek v 12:34 uživatelem kral083 2 4
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se