Přejít na obsah

očkování COVID 19

očkování COVID 19  

352 hlasů

1. 1. Asi nejsem sám kdo nyní řeší tuto otázku a proto by mě zajímal váš názor.

• ano
      239
    • ne
      65
    • ještě nejsem rozhodnutý
      48

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

V neděli třetí Pfizer v řadě, odpoledne jsem vytuhl (ale možná jsem jen línej), v noci asi trošku teplotka (ale možná jsem jenom fiflena), ruka trochu bolí,ale jinak cajk. Nevzal jsem si ani Paralen ani Zyrtec a taky to šlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...
před 5 minutami, M10 napsal:

No to se tady těm stoupencům vaxismu covidismu moc líbi /hodit nebude. 

🙂 Nemám v úmyslu pořádat soutěž oblíbenosti. V článku jsou uvedena nějaká fakta, prezentovaná v oboru erudovaným člověkem. Se zájmem si přečtu případné protiargumenty.

Odkaz ke komentáři

Šinkorův článek dobrej, ale já věřím i tomu, co vidím na vlastní oči u nás v práci. Je nás několik set zaměstnanců a za posledního půl roku naočkovaní - covid pozitivní měli všichni lehký průběh a nebo žádný.

Střední a těžký průběh měli jen neočkovaní a věk v tom absolutně nerozhodoval. Ze tří těžkých průběhů jeden zaměstnanec 27 a druhý 32 let.

Upraveno uživatelem RadekB
Odkaz ke komentáři

před 30 minutami, Foundryman napsal:

Doporučuji k přečtení - sine ira et studio 🙂

https://covid-sinkora.blogspot.com/2022/01/tzv.html

Jako jo, on má více méně pravdu.

Díky tomu, že máme robustní a poněkud předimenzovanou síť nemocnic a obětavé zdravotníky a lékaře, tak těch mrtvých bylo zatím jenom něco přes 30 000.

Já jsem pro, kdo chce, může se tím řídit, ale předem by měl udělat ověřené prohlášení, že nechce, aby se do jeho léčby investovaly stovky tisíc a umře si zalezený doma.

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, RadekB napsal:

Šinkorův článek dobrej, ale já věřím i tomu, co vidím na vlastní oči u nás v práci. Je nás několik set zaměstnanců a za posledního půl roku naočkovaní - covid pozitivní měli všichni lehký průběh a nebo žádný.

Střední a těžký průběh měli jen neočkovaní a věk v tom absolutně nerozhodoval. Ze tří těžkých průběhů jeden zaměstnanec 27 a druhý 32 let.

Jasně, nicméně 3 těžké průběhy z několika set celkem korespondují s tím, co píše Šinkora. Mě by prostě zajímalo, jak to je, protože i odborníci se do krve hádají. A že BigPharma  a dodavatelé roušek, testů atd. těžce rejžují, o tom asi není sporu.

Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, bedan napsal:

Jako jo, on má více méně pravdu.

Díky tomu, že máme robustní a poněkud předimenzovanou síť nemocnic a obětavé zdravotníky a lékaře, tak těch mrtvých bylo zatím jenom něco přes 30 000.

Já jsem pro, kdo chce, může se tím řídit, ale předem by měl udělat ověřené prohlášení, že nechce, aby se do jeho léčby investovaly stovky tisíc a umře si zalezený doma.

O tom se taky někde zmiňuje - měli jsme téměř nejvíc mrtvých na 100 tis. obyvatel na světě. Proč?

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Foundryman napsal:

Jasně, nicméně 3 těžké průběhy z několika set celkem korespondují s tím, co píše Šinkora. Mě by prostě zajímalo, jak to je, protože i odborníci se do krve hádají. A že BigPharma  a dodavatelé roušek, testů atd. těžce rejžují, o tom asi není sporu.

Je to ode zdi ke zdi a i když se člověk snaží zachovat zdravý/selský rozum, tak ten byznys v tom vidět musí a proto je obezřetnost informací z médií na místě.

Jak se asi muselo tvářit vedení Pfizeru na články z Izraele, že účinnost čtvrté vakcíny sice krátce po aplikaci vystřelí na pětinásobnou účinnost, ale za krátkou dobu ta ochrana vůči covidu klesá až téměř na úroveň po třetí dávce. To se jim asi nečetlo lehce, protože pro ně by bylo samozřejmě ideální, aby byl covid minimálně do roku 2030 a vakcíny se aplikovali třikrát do roka.

Včera se manželka ptala pediatričky co si myslí o očkování dětí (máme děti 3 a 6 let) a ta jí řekla, že rozhodně ANO. Prý má i hodně malých dětí s postcovidovým syndromem. A taky jí ta pediatrička řekla, že to svým dětem podá hned jak dosáhnou věku tří let. (má dvojčata 2 a půl roku). 

A tohle mi přijde už za hranou. Své děti očkovat nenechám. Podle mě by si aplikaci (pokud vím, tak zatím stále ještě neschválenou vakcínu) měl každý rozhodnout sám. 

Nejsem antivaxer. Na třetí vpich jdu v pátek a žena má třetí již za sebou. 

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, bohus76 napsal:

Kluci nárok na PCR test teď mají jen Ti se žádankou a očkování? Neočkovaní bez nároku? Se v tom nějak ztrácím .

Od 17. ledna 2022 je hrazeno 5 PCR testů za kalendářní měsíc z veřejného zdravotního pojištění:

• osobám mladším 18 let
  • lidem rozočkovaným
  • osobám plně očkovaným
  • těm, kteří nemohou být očkovaní ze zdravotních důvodů.

Hrazené samozřejmě zůstávají také testy, které indikuje lékař nebo hygienická stanice.

Odkaz ke komentáři

V sobotu jsem podstoupil 3. dávku očkování. Když to shrnu tak:

1. dávka: 2 dny poté lehké příznaky jakoby začínající virózy s únavou a bez zvýšení teploty

2. dávka: 1 den poté jen únava

3. dávka: 1 den poté únava, dojem většího chladu, bez zvýšení teploty.

Všechny dávky Pfizer, při poslední dávce jsem dostal na výběr i Modernu. Pro zajímavost, v očkovacím centru mi řekli, že 4. dávka už nebude z důvodu možného negativního vlivu na imunitu. Covid jsem dosud neměl.

Odkaz ke komentáři

Tak já jsem očkovaný 3x Pfizerem, naposled na začátku listopadu a jak vidím, vybral jsem si s ohledem na nástup omicronu špatný termín.

Od včerejška jsem pozitivní podle AG testu v práci i následného PCR testu, takže se aktuálně promořuji.

Kdybych neměl pozitivní test, resp. 2 Ag a 1 PCR, tak o tom, že jsem infekční vůbec nevím. Doufám, že to tak zůstane i nadále a příští týden začnu opět zařezávat v práci.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
před 52 minutami, warann napsal:

To jsou veci. Uz jsem to psal nekde vedle, vcera mi umrel kamos. Infarkt.  Pekne na hovno. 
Kazdopadne ted si o tom pisu s jinym manikem, kteryho jinyho povazuju za normalniho cloveka a on mi napise, ze nevi zda by dotycnej ockovanej, ale pokud jo, tak je to jasny. No tvl 😱

Máro to je mi líto, nenech se nervit, lepší odejít, neodpovídat, zvykám si na to a nejen o covidu,ale obecně.... 😕

Odkaz ke komentáři

Tak ono to bylo naštěstí jen ve formě SMS komunikace, takže jsem to přešel. Jinak to je podbný, jako když mi jinej kámoš onehdá vážě tvrdil, že tu máme stejnou cenzuru jako Rusáci, jen naruby. Ale to už je spíš do Žumpy.

Každopádně s kámošem je to na pytel, 50+, žádný větší problémy, najdnou silnej infarkt a šlus.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...