honza71 Odesláno 2. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2021 před 13 hodinami, Tom4 napsal: Já se chystám o víkendu na pizzu a to ve verzi "Chicago deep dish" tak jsem zvědavý. A ještě vyudím bůček co mám naložený Jsem si musel najit, co to jako je
M.K. Odesláno 2. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2021 Rybízovej koláč k snídani (mejd baj vajf) a můj králík na cibuli.
Bert Odesláno 2. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2021 Já teda těm křesťanskejm svátkům moc nerozumím, ale nepopletl sis tak náhodou zrození s úmrtím?
Milan59 Odesláno 2. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2021 Zrození, úmrtí, zimní slunovrat...není to jedno? Hned sem dostal chuť na mazanec, vypadají pěkně.
Bert Odesláno 2. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2021 No, zrovna u toho borca mi to jedno je, ale když voni to furt chcou slavit ....
bohus76 Odesláno 2. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2021 Že bych to furt chtěl slavit,asi ne. A není to fuk ? Byla chuť na mazanec ,zbytek jen pro atmosféru pro děti. Nebo co Ti na tom vadí ?
Bert Odesláno 2. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2021 Mazanec je tradiční velikonoční jídlo, nikoli vánoční. Na vánoce je vánočka .... Takže tím borcem jsem myslel Ježíše Krista, nikoli Tebe, ale pokus dobrej
bohus76 Odesláno 2. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2021 Jo takto, jasné. Jinak jak jsem,řekl, bylo to spíš pro děti. ( A mazanec se rychleji dělá, narozdíl od pletení vánočky).
Maxel Odesláno 2. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2021 V 28. 11. 2021 v 17:45, semi001 napsal: Vím, ze už jsi to někde dával, ale prosím o recept, jestli mas po ruce Promiň za opožděnou odpověď, nevšiml jsem si dotazu. Ingrience viz. loňské foto. Letos jsem jen vyměnil Ramu za std. 33% smetanu. Nejdřív si udělam nealko-základ. Do většího hrnce naleju smetanu, přidam obě salka, kokosové mléko, dva sáčky (volitelně vanilkového) cukru a vyškrábnu jeden vanilkový lusk. Všechno zahřeju, ale nevařim; jen aby se vše dobře promíchalo. Bude to sladký jako prdel. Abych dosáhl požadovaného objemu a zároveň zredukoval sladkost, postupně přilévám plnotučné mléko — odhadem tak 0.5-0.6l. Ale je to prostě podle chuti každého píče. Nakonec přidám rum. Opět, podle toho, jak silný/slabý to chceš mít. Já bych tam poslal obě flašky, ale je to hlavně pro drahou a ta raději soft-drink. Takže na cca 2.5l základu tam šlo 0.5l tuzemáku. Před přelitím do flašek to ještě vždycky proženu přes robota, aby se pořádně promíchalo. Ale asi to nejni nutný a z hrnce to může jít rovnou. Voala.
Harwey Odesláno 2. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2021 Maxeli, niecim smrncnuty si ten domaci bejliz neskusal? Napadla ma cokolada alebo kardamom.
Maxel Odesláno 2. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2021 (upraveno) Upřímně nezkoušel. Todle sem chuťově vyladil za nějakou dobu, a žena je konzerva. Takže jedu prověřené Jediný snad co, tak sem zkoušel jiný volty — whiskey a rum, ale nakonec skončil zpět u tuzemáku. Sedí tam nejlíp. Upraveno 2. prosince 2021 uživatelem Maxel
Lamiczka Odesláno 2. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2021 před 8 hodinami, Bert napsal: No, zrovna u toho borca mi to jedno je, ale když voni to furt chcou slavit .... Ty tento týden oslavuješ vítězství jinýho frajera, ne? Co jsou tradiční jídla? Díval jsem se, že se uvádí smažený na oleji (hlavně bramborový placky) a některé rodiny dělají koblihy.
Tom4 Odesláno 3. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2021 před 18 hodinami, honza71 napsal: Jsem si musel najit, co to jako je Pro pizzažrouty něco jako svatý grál
Harwey Odesláno 3. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2021 před 8 hodinami, Maxel napsal: Upřímně nezkoušel. Todle sem chuťově vyladil za nějakou dobu, a žena je konzerva. Takže jedu prověřené Jediný snad co, tak sem zkoušel jiný volty — whiskey a rum, ale nakonec skončil zpět u tuzemáku. Sedí tam nejlíp. diky, cez vikend budeme varit asi viacery:)
honza71 Odesláno 3. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2021 (upraveno) před 1 hodinou, Tom4 napsal: Pro pizzažrouty něco jako svatý grál Ja jsem v Americe stravil celkem v souctu pouze jednotky dni, takze o jejich kulinarine toho moc nevim, a o rozdilech v regionech (statech) uz vubec ne. Ale jeden "zasadni" obecny nazor na to mam. Oni imho vsechno dobry / originalni dovezeny z Evropy zkazili, nikoliv vylepsili Kafe, pivo, pizza, testoviny ... proste vsechno Upraveno 3. prosince 2021 uživatelem honza71
Návštěvník Odesláno 3. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2021 před 4 minutami, honza71 napsal: Ja jsem v Americe stravil celkem v souctu pouze jednotky dni, takze o jejich kulinarine toho moc nevim, a o rozdilech v regionech (statech) uz vubec ne. Ale jeden "zasadni" obecny nazor na to mam. Oni imho vsechno dobry / originalni dovezeny z Evropy zkazili, nikoliv vylepsili Kafe, pivo, pizza, testoviny ... proste vsechno Mi se libi jak vse svadime na americany, delame si z nich prdel. Pritom pizzu hawai jsem videl fakt jen tady a pak tu mame jeste odpornosti jako testoviny s makem A oblibene jidlo skolnich druzin, buchticky s kremem. Vzdyt to je hnus a vyzivova hodnota je uz lepsi ten fast food. Ja teda sladka jidla (jako hlavni) obecne nerad. Jo to prosim neni zadny utok. Jsem nad tim onehdy uvazoval. Vim, ze se rika chlebicek jako jidlo co vymysleli cesi, me napadlo pravo jeste tohle. Jo a pak rajskou z kecupu a rizek s broskvi, kdyz se bavim a nechutnostech
JoyStick Odesláno 3. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2021 Doporučuju sledovat Dylana, abys zjistil, co je skutečnej humáč https://vm.tiktok.com/ZM8nT8j7f/
JoyStick Odesláno 3. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2021 před 13 hodinami, Maxel napsal: Promiň za opožděnou odpověď, nevšiml jsem si dotazu. Ingrience viz. loňské foto. Letos jsem jen vyměnil Ramu za std. 33% smetanu. Nejdřív si udělam nealko-základ. Do většího hrnce naleju smetanu, přidam obě salka, kokosové mléko, dva sáčky (volitelně vanilkového) cukru a vyškrábnu jeden vanilkový lusk. Všechno zahřeju, ale nevařim; jen aby se vše dobře promíchalo. Bude to sladký jako prdel. Abych dosáhl požadovaného objemu a zároveň zredukoval sladkost, postupně přilévám plnotučné mléko — odhadem tak 0.5-0.6l. Ale je to prostě podle chuti každého píče. Nakonec přidám rum. Opět, podle toho, jak silný/slabý to chceš mít. Já bych tam poslal obě flašky, ale je to hlavně pro drahou a ta raději soft-drink. Takže na cca 2.5l základu tam šlo 0.5l tuzemáku. Před přelitím do flašek to ještě vždycky proženu přes robota, aby se pořádně promíchalo. Ale asi to nejni nutný a z hrnce to může jít rovnou. Voala. Přemejšlim že ty hektolitry domácího vaječňáku letos naředim tady tou dobrotou. Nevim jestli se mi chce crcat s těma nevděčnejma vejcema
Bert Odesláno 3. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2021 Borci, co se domácího vaječňáku týče, také patřím mezi míchače. Někdy lépe, někdy hůře. Návod pro líné: poprvé před cca půl rokem jsem zkusil dát jenom jeden druh alkoholu. Hefron. Veeelká spokojenost!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se