Přejít na obsah

Vybiram mobil ...

Doporučené příspěvky

Xperia Active byla docela pěkná mrazka, s podivem že jsi s ní vydržel dodnes :-) Mrkni na Samsung A3, koupil si ho teď děda a je s ním spokojený, od Sony už s IP68 koupíš jenom plachtu. Reset jde vyřešit jinak než vyndáním baterie... Taky něco hledám ale zatím bez úspěchu, asi vezmu Sony Xperii X a uvidíme co dá i bez IP68, kolikrát ty telefony překvapí ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vážení,moje Xperia Active se pomalu ale jistě začíná odebírat v hnůj. Nejsem z těch, kteří by měnili telefon každých pár měsíců, tak chci, aby chvilku vydržel. Telefon pravidelně vystavuju poněkud nepříznivému prostředí a tak mám specifické požadavky. Potřeboval bych tip na odolný smártfoun (ideálka IP68, hlavně ovšem voděodolný a snad taky trochu ťukodolný), který by měl tak min. 2 až 3 G RAMky, byl trochu kompaktní, tzn. displej tak 5" a celkově rozumně velký - bez dvoucentimetrových gumových okrajů, trochu příčetný design (ne ve stylu Hummer vopích*al mikrovlnku), a hlavně, normálně (rozuměj i třeba odšroubováním šroubků) oddělávací zadní kryt, aby se dala vytáhnout baterky. Naprostá většina toho, co jsem viděl v dostatečném výkonu, má nalepený "záda" a já neustále vidím, jak se tyhle tydlifóny nějak sekaj a jediné kloudně rychlé řešení, je vytáhnout baterku. Což u zalepého bazmeku trochu nende. Tušíte někdo, jestli něco takového existuje?

Bude nutno slevit z absolutně nereálných požadavků

Odkaz ke komentáři

kolegove, ze jsem tak smely, tohle je jen Androidi vlakno? :) nekoukal jsem jake ma zadavatel požadavky neb vlakno je rozsahle, ale ze me uz jen iPhone (nechci spustet najaky flame tady :)) Proste ten iOS po několika mesicich, letech funguje, Android se proste zpomaluje, seka. Me jde o spolehlivost, funkcnost celku. Mame doma tri iPhony, jeden i Pad a proste to funguje. Systém, podpora = aktualizace! (pro me zaklad), baterka. Vic od telefonu nechci. Nejsem ten co musí mit každý pulrok novy telefon, abych ukazal jak mam dlouhého, je to telefon a ten je na telefonovani a mělo by to nejakou dobu vydrzet. Ale, každý mame urcite jina ocekavani.

Odkaz ke komentáři

Xperia Active byla docela pěkná mrazka, s podivem že jsi s ní vydržel dodnes :-) Mrkni na Samsung A3, koupil si ho teď děda a je s ním spokojený, od Sony už s IP68 koupíš jenom plachtu. Reset jde vyřešit jinak než vyndáním baterie... Taky něco hledám ale zatím bez úspěchu, asi vezmu Sony Xperii X a uvidíme co dá i bez IP68, kolikrát ty telefony překvapí ;-)

Mně nemrzne ani tak můj telefon, jako telefony všem kolem. Mně nezamrzla Xperia snad nikdy. Maximálně se resetuje, když po ní chci, aby tam běžela lodní navigace a virtuální lodní deník 14 hodin v kuse. Jen pro info, jak se řeší reset u těch founů, co nemají vyndavací baterku, když se dostanou do takového toho zombie stavu, kdy to jako svítí, ale nereaguje to na žádné tlačítka třeba x desítek minut?

Já jako tak nějak tuším, že mainstream tohle nedělá, ale doufal jsem, že se tady třeba někdo orientuje v obskurní asijské provenienci, která by ty parametry mohla dohromady dát.

Odkaz ke komentáři

kolegove, ze jsem tak smely, tohle je jen Androidi vlakno? :) nekoukal jsem jake ma zadavatel požadavky neb vlakno je rozsahle, ale ze me uz jen iPhone (nechci spustet najaky flame tady :)) Proste ten iOS po několika mesicich, letech funguje, Android se proste zpomaluje, seka. Me jde o spolehlivost, funkcnost celku. Mame doma tri iPhony, jeden i Pad a proste to funguje. Systém, podpora = aktualizace! (pro me zaklad), baterka. Vic od telefonu nechci. Nejsem ten co musí mit každý pulrok novy telefon, abych ukazal jak mam dlouhého, je to telefon a ten je na telefonovani a mělo by to nejakou dobu vydrzet. Ale, každý mame urcite jina ocekavani.

Nejsem nijak proti iPhone a ani jsem detailně, stejně jako ty, nečetl požadavky zadavatele, ale moje poslední tři telefony chronologicky byly:

Nexus 4, Nexus 5, LG V10, a ani jeden se mi nikdy nezpomalil, natož aby se zasekl. Občas bylo pro mou práci důležité, abych byl v zahraničí nonstop v kotaktu a věř mi, že kdyby se tak nedělo, byl by to problém. Nemůžu si tedy dovolit, aby mi telefon fungoval jako hračka, občas jo, občas ne.

Problém je, že nestovnáváš srovnatelné. Pokud si koupíš Android telefon za cenu iPhonu, bude ti fungovat. Pokud s iPhonem budeš stovnávat Samsung nebo HTC za 4000,- po čase možná opravdu fungovat nebude.

Odkaz ke komentáři

v pohode, muj příspěvek vubec nebyl "presvedcovaci" At každý ma co mu sedi. Zrovna včera jsem se o tom bavil skolegou. Ma tusim tri roky starou S5, coz byl telefon za nejakych 15 tis. a proste zase, pomaly, na něco reaguje az po několika sekundách a zhorsuje se to. 3 roky stary iphone tohle nedela. Jasne, ze od telefonu za 4000 tis nemůže krome telefonovani na pul roku max. ocekavat nic vic. Je dost mozne, ze ty nove androidy uz funguji lip, mysleno ten jejich "samozdravny" proces. Nemam s tim zkušenost, nejak jsem o to ani nemel zajem :) Jinak nerozporuju, ze něco iOS od androidu i prebral. Ale, ta odladenost me osobne porad prijde lepsi, zatím. jak to bude dal se uvidi :)

Odkaz ke komentáři

Taky nikoho nepřesvědčuju a ani nemám ambice radit, když jsem nečetl zadání. Popravdě Samsung S3, který jsem měl hned před jmenovanými se mi sice také nesekal, ale jeho odezvy byly nic moc. Hlavně čas od stisku tlačítka po probuzení byl asi dvě sekundy a to není málo i když to tak může vypadat. Ten mě jediný trochu štval.

Jinak fakt nejsem sebemrskač, abych si za tyhle relace kupoval telefony co mi nefungují.

Já jsem tedy na rozdíl od tebe zkusil i to druhé, v mém případě tedy myslím iPhone a ani proti němu nemůžu říct co do spolehlivosti nic špatného.

Takže souhlas, ať každý má, co mu sedí. Jen mi přijde, že na to, že jsi nikdy neměl zájem zkusit Android ho dost příkře a obecně hodnotíš.

Odkaz ke komentáři

ne ne, ja ho mel, ale uz je to tak 5-6 let, Samsung to byl, nejaky nižší model Galaxy a bylo to fakt utrpeni. V rodine jich bylo vic, nejake ty S3 mini a S4 mini. Co me nejvic iritovalo byla (ne)podpora Samsungu. Utekl asi rok a proste uz clovek nic nezaktualizoval. Mozna to jde, ale najakym komplikovanym zpusobem a ja zas takovy fanatik do tehlech veci nejsem. Další vec byla znatelne zpomaleni po cca pul roce a pak baterka. Za to ovšem nemůže android. Všechny po roce k nicemu. Je mi jasne, ze uteklo dost vody a urcite se veci zlepsily, ale jak se rikam nemen veci když funguji :). Takze zustavam u iphone. Rodice mají Huaweii a spokojenost. Nehaním to. Proste mi ten iOS tak nejak asi sednul vic :)

Odkaz ke komentáři

Pokud si koupis android v +/- stejne cenove kategorii jakoiPhone, budou na tom funkcne podobne. Andropid ma spatnou povest ohledne sekani a zamrzani kvuli tomu, mze si lidi kupuji telefony za 2-4 tisice a srovnavaji s telefonem za 25+. Jedine, co je pravda, je, ze android si zada ram. 2 GB RAM je naprosty zaklad, aby vse jelo plynule. Mel jsem Samsung S3 a vydrzel mi roky bez sebemensich problemu, bez jakehokoli resetu. Po nem mam Asus Zenphone 2. Taky uz ho mam jiste pres rok (myslim, ze to dokonce uz jsou 2 roky) a ani zde neni a nebyl jakykoli problem se sekanim, zamrzanim ci zpomalovanim. Takze se znovu musim opakovat. Je nutne srovnavat stejne cenove kategorie.

Odkaz ke komentáři

Vážení,moje Xperia Active se pomalu ale jistě začíná odebírat v hnůj....

Co Samsung Galaxy S7 Active? Pred pul rokem byla S7 vicemene jeden z nejlepsich android telefonu co se tyka parametru a fotaku, vzhled podle mne porad jeste neni za hranou. Displej 5.1". K tomu verze Active ma 4000 mAh baterku a skvelou vydrz + bezdratove nabijeni. Baterka vyndavaci asi nebude, ale u vetsiny takovych telefonu pri zaseku proste podrzis tlacitko napajeni 30 sekund a telefon se zrestartuje stejne jako kdyz odpojis baterku. Na eBay se daji koupit lehce pouzite kousky za 300 dolaru. Nevyhoda je, ze S7 Active se delala asi jen pro USA trh a specificky pro At&t operatora. Odemknout na jineho operatora je otazka 10 dolaru a spousta telefonu na eBay je jiz odemcena. Att je GSM operator takze v Evrope normalne bude na vetsine pasem fungovat. Nevyhoda je, ze pokud v telefonu neni At&t sim karta, nejspise nebudes dostavat zadne updaty softwaru (i kdyz mozna by sly manualne nahrat pres kabel).

post-17375-0-13830200-1500759147_thumb.jpg

Upraveno uživatelem kloubik
Odkaz ke komentáři

Ahoj, když jsem uzřel nadpis tohoto vlákna, řekl jsem si, že si zkusím zajít pro radu. Budu kupovat mobilní telefon své máti. Rozpočet mám tak cca 4000 max. Chci aby to byl telefon do 5 palců maximálně (menší= lepší), slot na sd karty a co nejlepší fotoaparát, systém spíše android (není nutnost). Vybral jsem zatím Xiaomi redMI 4X. Mobilní telefony už tolik nesleduji, takže nevím, co všechno se dá v dnešní době koupit. Za rady předem díky.  

Odkaz ke komentáři

Zkoušel jsem vybrat náhradu za Sony xperia Z5 compact a nakonec sáhl po Apple SE. No ne, že bych si s ním vyloženě nesedl...ale...mám ho plné zuby. Chci zpátky Android. Ideálně do 5", překousnu 5,15 :-) Cena kolem 10 litrů.

Přemýšlím nad XiaoMi Redmi 6 a Honor 9. Co z toho vzít? Nebo jsem něco přehlídl? Samozřejmě bych nejraději něco jako Xperia Compact Z6, ale jaksi to soudruzi v Japan nechcou vyrobit :-( Vodotěsný, malý a výkonný telefon s androidem.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...