PepaSFI Odesláno 5. července 2020 Nahlásit Odesláno 5. července 2020 V 1. 7. 2020 v 20:16, honza71 napsal: Ahoj, poradite mi pls nekdo, kde je zakopanej pes u Ibizi 2008, 1.4 16V benzin, ze ta mrcha nestartuje, kdyz je horko / rozpaleny auto na slunci ? Nekdo rika kabely ( meneny v autorizovanem servise a nic se neznenilo). Jinej rika, ze se teplem roztahujou nejaky kontakty. Dalsi zase, ze nejakej pastorek ve starteru nezaskakuje spravne a staci autem zacloumat (coz fakt nekdy pomaha ). No vopruz je to strasnej a v 95% pripadu to vychyta moje draha polovicka, jelikoz to ma na jezdeni okolo komina. Budu vdecny za kazdou radu, pripadne doporuceni servisu v Praze, Kladne, Slanem, kde to da nekdo dohromady. jak nestartuje? To má víc variant s mnoha příčinami. Buď nedělá vůbec nic, to může být startér, kabely od baterie, spínačka nebo něco v elektrice kolem startéru. Nebo to jen cvakne a netočí, to je starter. Totéž když starter vrčí ale netočí motorem. Nebo to točí motorem a ten nenaskočí. To je v motoru, mnoho příčin. Vpodstatě všechno to může mít příčinu v nějakém tepelném pnutí.
honza71 Odesláno 7. července 2020 Nahlásit Odesláno 7. července 2020 (upraveno) Diky za postrehy. Dal jsem to dnes do servisu k takovejm "lokalnim" sikulum. Po debate co a kdy to dela (teda vlastne nedela :D), usoudili, ze je to starter. Tak uvidime, s cim se zitra ozvou. Upraveno 7. července 2020 uživatelem honza71
nickolas Odesláno 7. července 2020 Nahlásit Odesláno 7. července 2020 Me to dela 1.6 v Golfu. Jak stoji na slunku, blbe chyta. Neco jsem vyguglil a vymenil ale dela to furt. Nastesti na to pomaha slapnuti na plyn. Asi jsem hovado, ale ziju s tim uz treti rok
eskimak Odesláno 8. července 2020 Nahlásit Odesláno 8. července 2020 před 18 hodinami, nickolas napsal: Me to dela 1.6 v Golfu. Jak stoji na slunku, blbe chyta. Neco jsem vyguglil a vymenil ale dela to furt. Nastesti na to pomaha slapnuti na plyn. Asi jsem hovado, ale ziju s tim uz treti rok Stoji na slnku -> senzor teploty chladiacej kvapaliny. RJ si mysli ze motor je zohriaty a nedostatocne obohacuje zmes.
Patrik Odesláno 8. července 2020 Nahlásit Odesláno 8. července 2020 Nezajímal by někoho mystery shopping v servisech Hyundai? Je potřeba vlastnit Hyundai auto do 8 let stáří, kdyžtak mi pošlete e-mailovou adresu přes SZ, pošlu pokyny.
nickolas Odesláno 8. července 2020 Nahlásit Odesláno 8. července 2020 před 13 minutami, eskimak napsal: Stoji na slnku -> senzor teploty chladiacej kvapaliny. RJ si mysli ze motor je zohriaty a nedostatocne obohacuje zmes. To zní logicky. Už si nepamatuju kterou kokotinu jsem tehdy vygůglil a vyměnil, ale tohle to myslím nebylo...ale taky to znělo logicky Vyměním tohle na koleně?
eskimak Odesláno 8. července 2020 Nahlásit Odesláno 8. července 2020 Právě teď, nickolas napsal: To zní logicky. Už si nepamatuju kterou kokotinu jsem tehdy vygůglil a vyměnil, ale tohle to myslím nebylo...ale taky to znělo logicky Vyměním tohle na koleně? O Golfu 1.6 netusim, ale urcite tu niekto bude vediet. Ale tipujem ze urcite.
nickolas Odesláno 8. července 2020 Nahlásit Odesláno 8. července 2020 Mrknu na to a jestli pojmu podezreni ze by to slo, tak to prubnu.
dawe009 Odesláno 8. července 2020 Nahlásit Odesláno 8. července 2020 Touhle logikou to čidlo ale pracuje správně a nový ti na sluníčku bude dělat to samý Vadné čidlo by mělo velmi pravděpodobně za následek, ze teploměr chladicí kapaliny by ti ukazoval kraviny, svítila kontrolka teploty a navíc pokud je čidlo vadné, dělá problém v jakémkoliv počasí. Navíc by sis asi všimnul vyšší spotřeby. Nehledě na to, že to čidlo je na místě, kde na něj slunce nemůže mít zásadní vliv. Není nic jednoduššího, než napojit na diagnostiku - ta vadné čidlo ukáže spolehlivě. Podle mého za to můžou benzínové páry v nádrží..motor je nasaje a neví jaký hodnoty nastavit. Zkus před startem otevřít nádrž a nechat je vyfouknout. Případně tipuju cívku, startér, případně umí takhle zlobit i imobilizér, kterej pod rozpálenou palubní deskou zmagoří.
honza71 Odesláno 8. července 2020 Nahlásit Odesláno 8. července 2020 (upraveno) Tak to pry byla civka/starter. Nevim o autech nic, tak jim musim verit Zitra pro to jedu. V patek ma bejt nejaky ukrutny vedro, tak to postavim na slunko a budu to testovat. Upraveno 8. července 2020 uživatelem honza71
JoyStick Odesláno 11. července 2020 Nahlásit Odesláno 11. července 2020 (upraveno) Normálně se tady jenom kochám, ale díky poslednímu nákupu sem hodim aktuální daily V8's. Originál čistej Piech, 4.2 V8 v Longu - hodně vzácná kombinace. Je na něm ještě trocha práce, ale vozí mě už víc jak rok ve velkym pohodlí a nikdo se za tim neotočí 2x. Tady sem ho vzal mazlika "domu". No a stejnou "náhodou" jako sem narazil na VW, sem nedávno potkal todle Quattro. Opět ta správná verze, Ferrari 4.2 V8, ZF převodovka a ta správná barva. Za tim se zase naopak otočí každej 10x. Náčelník mi vyčítá, že si kupuju starý střepy, ale já mám prostě rád příběhy. To u novýho Ska neni ani ve snu. Todle má voboje duši a kdo mě zná, ví že to je pro mě nade všecko. Upraveno 11. července 2020 uživatelem JoyStick
wawrik Odesláno 11. července 2020 Nahlásit Odesláno 11. července 2020 Aký príbeh je za tým VW? Ten Piëch?
JoyStick Odesláno 11. července 2020 Nahlásit Odesláno 11. července 2020 Dost nadlouho to vypisovat tady, prorval si to jako svoje důchodový auto, měl nesmyslnej list požadavků, odešla mu půlka konstrukčního týmu, protože řekli že to nejde postavit, byl to komerční průser jako kráva, protože to podělali marketingově, ale to auto má i to co dnešní Ska ne. Koukni na nějaký videa a články, je kolem toho popsaná knihovna a je to hodně zajímavý.
wawrik Odesláno 11. července 2020 Nahlásit Odesláno 11. července 2020 Ja ten príbeh poznám, len som si nebol istý, či za tým vidíš práve to alebo ešte niečo iné...
Laika Odesláno 11. července 2020 Nahlásit Odesláno 11. července 2020 Hoši, dotaz, ale nesmějte se mi - manžel se mi směje... Mám nové auto (červené, heč) s tím bezklíčovým startováním, nebo jak se to jmenuje. Šak víte. Mám v úmyslu si přeorganizovat klíčenky, protože...no to je jedno. Prostě si chci dát klíč od auta do jednoho svazku s vjezdovou kartou do garáže v práci. A můj dotaz zní: při vjezdu musím kartičku vyndat z okna a přitisknout na čtečku. Když vystrčím z okna klíč toho nastartovaného auta, nemůže se něco stát, nějaký bezpečnostní krok - nevím, zablokovat kola, chcípnout motor, spustit alarm nebo ohňostroj...? Nerada bych zablokovala v pondělní špičce vjezd do garáže a utrpěla potupnou popularitu "blondýna v červeným autě to nedala..." Máte to někdo vyzkoušené?
moco Odesláno 11. července 2020 Nahlásit Odesláno 11. července 2020 Klíč funguje v určitém metrovém okruhu kolem auta, takže strach nemusíš mít a manža se může smát dál
Mareka01 Odesláno 11. července 2020 Nahlásit Odesláno 11. července 2020 U koncernu když klíč opustí interiér nastartovaného vozu, tak auto sice protestuje/upozorňuje, že klíč není uvnitř vozu, ale nic se nestane. Po vrácení klíče do vozu se auto "uklidní".
Martin JJJ Odesláno 11. července 2020 Nahlásit Odesláno 11. července 2020 Už asi 20let jezdím koncernovými vozy (VW/Škoda) v naftě, a přemýšlím, že bych letos vlítl do nějakého japonce/korejce v benzínu... Když porovnám ceny, tak mi to přijde o něco výhodnější, ale zase ve mě trochu hlodá neznalost "východního" prostředí...
Laika Odesláno 11. července 2020 Nahlásit Odesláno 11. července 2020 Díky za uklidnění, kluci, mně stačí, že to auto je dvakrát tak velké jak to předešlé, takže budu mít dost práce trefit se s ním do výtahu...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se