Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 10. 11. 2018 v 11:44, dawe009 napsal:

Za 3M umí Lexus lepší auto. Nové LS, i když to říkám nerad, se úplně moc nepovedlo.. Zato LC je až na pár nesmyslů v interiéru dokonalý auto..po dlouhý době jsem byl z nějakýho auta fakt nadšenej.

Dave, já myslím, že jediné, co se moc nepovedlo je motor - chybí mu výkon a na Lexus je dost hlučný (předchozí 600hL jede o dost lépe), na druhou stranu je to excelentně komfortní, zejména masážní sesle, špičková hudba, ekonomika provozu. Jedu 1000km Praha - Krakow a zpět a jsem, jak kdybych jel z jednoho konce Prahy na druhý. To auto má 5,3m a jezdí v kombinaci s elektromotorem za nějakých 9 na pohodu, 11-13 když to ženeš. Co mi nevyhovuje vůbec je kombinace převodovek a nemůžu si na to zvyknout, 10st. je super, ale necítím ji, jako v 600h předchozí generace. Na druhou stranu samotný hybrid je velice povedený a to nejen do města, škoda absence V8.

To, co máš Ty je sice super na vyblbnutí, je to bezesporu vyjímečné auto, ale na dlouhé cesty si to nedovedu představit, zatímco LS je superkomfortní polykač kilometrů.

EDIT: koukám správně? Máš vorvaný práh nebo je to bordel?

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odesláno

To je jen bordel.. ;) A auto není moje. Měl jsem toho s Lexusem hodně společného víc jak 7 let. Uváděl jsem tu značku na CZ a SK trh. Je to moje srdcovka a najezdil jsem se všemi modely spoustu kilometrů. U značky mám pořád kamarády, takže když se chci s něčím novým povozit, pujcim si to. Na nové LS jsem se moc těšil, s tím starým jsem jezdil moc rád. To nové mě ale moc nechytlo. Ta hybridní soustava je hlučná stylem, který je tomu autu opravdu nedůstojný a způsob dávkování toho výkonu dtto. Podvozek je taky hlučný a komfort jízdy je sice dobrý, ale ve srovnání s přímou konkurencí má rezervy. Další kapitola je pak ten příšernej infotainment, to má LC stejné. Je vidět, ze hlavní trhy budou Amerika a Čína. Nicméně na dlouhé cesty je to samozřejmě velmi vhodné auto a interiér je doslova úžasný. Jako bonus to jezdí po městě za nic. LC je dokonale jízdně skvělý auto. Takové sladění motoru, podvozku a převodovky, to fakt klobouk dolů. A je stále dostatečně komfortní..například ve srovnani s 911, které mnoho lidí bere jako vhodné pro každodenní ježdění, je LC úžasně pohodlné. A nejvíc je proste projev toho motoru..to hladí po duši.

Takhle, LS rozhodně není špatné..je zajimavé, úžasně udělané..ale po zkušenostech s předchozí generací jsem čekal víc.. Pořád pro mě v tomto segmentu prostě vede S-Classe.

Necháme někdy k pivu..

Odesláno
  V 10. 11. 2018 v 12:36, dawe009 napsal:

Pořád pro mě v tomto segmentu prostě vede S-Classe.

Necháme někdy k pivu..

Jasně, rád. Jinak S-classe, to je kapitola samo pro sebe.

Odesláno

To mi připomnělo, jak jsem se před 3 lety vztekal nad podobnou věcí. Pojistný šrouby nechtěl ven, až se přiřazený ořech ožužlal tak, že už to nešlo vůbec (dost debilní verze) a tím pádem ani žádná další kola :frusty: Vztekal jsem se asi 2 hodiny, následně vyzkoušel všechno možné, až auto skončilo taky v servisu..naštěstí s lepším koncem, než rozřezáním kola. Na šrouby použili nějaký zářezný ořech, kterým se šroub sice zničí, ale kolo ne, takže verze mnohem lepší. Následně jsem koupil novou sadu pojistných šroubů, už jiných a vyřešeno, od té doby nemám problém.

Odesláno

Jooo, bezpečnostní šrouby. Sranda. Teďkon posledně sem dojel do servisu, předam klíčky a jdu si rožnout iqosku. Pán za chvíli došel a prej kde máte vořech na bezp.šrouby. Ve mě hrklo. Netušil sem kerá bije. Prohledali a vyházeli sme celý auto. Nikde nic. Už sem volal i ex-majteli, ale ten ani netušil, že tam něco takovýho měl. Už sem myslel, že se seberu a pojedu to koupit do bmw, když nakonec jeden z mechaniků to vobjevil v černym koženym pouzdře na dně boční kapsy v kufru. Ufff...

Odesláno

Nabeton tam ten srob zapiekli uz ked ho tam nasrobovali.. malokto tam da tu hnusnu vazelinu, predtym nez sa to zasrobuje.. a utahovat momentovym klucom.. teda, ak v pneuservise vedia, co to je momentovy kluc.

Odesláno

Jednou mi taky odešel ořech, byl to takový ten s "mapou", snad od McGard, super mega bezpečný, ani za nic už nešlo odšroubovat šroub. Zajel jsem tedy do pneuservisu, vytáhnuli sadu na tyto účely a za 5min hotovo. Od té doby si nedělám iluzi o tom, že je to k něčemu. Možná tak proti fetce, ale jinak je to je spíše problém při běžném užívání, lovit to někde, neutahovat stejným momentem, jako ostatní, lovit ten správný šroub z 5 na kole (ve stoje prostě nevidím hlavu), otáčet ho do správné polohy. A pokud máte třeba podložky pod disky a ještě různě široké, to je teprve sranda, mít ořech na každou nápravu jiný:) No, prostě už je nepoužívám:)

Odesláno

Už jsem to tu jednou psal. Když se to stalo mě, tak jsme s mechanikem dali přes šroub trubku, vevnitř obvařit ceočkem šroub ,na trubku navařit páku a šlo to povolit jako po másle. Bez jakého koliv poškození.

Odesláno

Je to o lidech v servisu. Nesmějí tam bejt imbecilové (to platí pro všechny šrouby, jinak taky můžeš při defektu skákat po klíči a je ti to prd platný). Nikdy jsem s tim problémy neměl, protože jsem měl kliku na lidi v servisech. Ale jinak bezpečáky už nepoužívám.

Odesláno

No mám odzkoušené, že pojistné šrouby jsou problém. Zloděj je totiž umí sundat, když se jedná o hodně drahá kola a v servisu je ožužlají a při případném defektu na silnici by mně čekal veliký problém. 

Je to blbost řeknete, ale on totiž pak nejde ten omydlený pojistný šroub vyndat ani z klíče.

Odesláno

Vladar91: to je přece jasný ne? Tím že odřezal liťák se dostal k zavěšení kolu, to taky odřezal a potom  to nějak "dolepil" svářečkou.  :lol2:

Odesláno
  V 12. 11. 2018 v 12:41, shewcza napsal:

Vladar91: to je přece jasný ne? Tím že odřezal liťák se dostal k zavěšení kolu, to taky odřezal a potom  to nějak "dolepil" svářečkou.  :lol2:

Me napadlo ze prezul gumu a pak to kolo znova privaril :D

Odesláno

Tohle je fakt ultra kretén, taky mi nejde na rozum, jak si tím zkurvením kol pomohl. A odvrtávat pevnosťáky (10,9-12,9) je pořádnej opruz. Takže jak už tu bylo řečeno, namlátit přes hlavu těsnou trubku a buď povařit, nebo stačí belzona. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...