Přejít na obsah

Co mě dnes potěšilo :) [2009-2020]

Doporučené příspěvky

popravdě dnešní den byl až do večera rozporuplný. Včera jsem si koupil hodinky a měl jsem radost. Dneska ráno dcera jela do Prahy, vezl jsem ji na nádraží a jak je zvykem, stres, že nestíhá (přitom jsme stíhali v pohodě), spěchalo se, což nemám rád a  já u sebe jako na potvoru neměl hotovost,  tak jsem poprosil paní o litr a ten ve spěchu ledabyle strčil do džínsů a mazal do auta.  Po vysazení u nádru jsem zajel na trhy koupit žampiony, jablka a něco farmářských mléčných dobrot. Šahám do kapsy, litr v hajzlu. Někde jsem ho vytrousil. Vytočil jsem se na sebe, jak jsem blbej a otrávilo mi to celý den.

Až přišel podvečer. Dělal jsem si ordnung v krámech a koukám na šanon, který mi nic neříká. Otevřel jsem ho a nevěřil svým očím. Byla v něm moje středoškolská odborná činnost, psaná ještě za sociku na téma "Českotřebovští rodáci v bitvě ve službách RAF". Já ji považoval dobře 20 let za ztracenou!!!!! Tenkrát na gymplu jsem si našel sedm Třebováků, kteří sloužili v RAF, chodil za jejími příbuznými, ptal se na ně , psal o nich, pozůstalí mi půjčovali jejich osobní dokumentaci  a korespondenci a si ji kopíroval (dnes ani nevím, jestli už byly kopírky a jak jsem to vlastně dělal). Byl jsem na to hrozně pyšnej a na té soutěži jsem byl třetí v Hradci na krajském kole, pak mi jeden z porotců bokem řekl, že jsem to měl nejlepší, ale že si mám příště zvolit lepší téma. 1986.

A navrch ještě štos materiálů, které jsme v listopadu 1989 tiskli a rozdávali jako stávkující studenti UP. Opět jsem vůbec nevěděl, že to mám. 

Okamžitě obojí nechám svázat, bohužel jsem to blb perforoval do šanonu, ale to nevadí. Asi se všechno takhle mělo stát.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jetště 89

Odkaz ke komentáři

Od 1300m uz to byla parada. To je Jested nebo Cerna hora? Ja fotil dneska Jested z Hvezdy u Korenova, ale s trojnasobnym zoomem to moc nejde. Vcerejsi mobilovka Cerne hory.

Ještěd focený z Benecka z nejvýše situované chaty Karolínka :-)

Odkaz ke komentáři

Hm, čekám na postu z Itálie, už asi 2 týdny, snad to klapne.

Dnes mě maximálně potěšil rozhovor s botanikem Jiřím Sadlem: https://plus.rozhlas.cz/host-botanik-jiri-sadlo-8141303

Ke konci velmi pronikavá analýza určité části české společnosti

A pak Doporucuju dnešní 20 min radiozurnalu s Petrem Fialou. Těžce arogantní výstup...

Odkaz ke komentáři

Je to taková blbost... Nicméně po dlouhé době v servisu a dlouhé době, kdy přetím nešly, se mi dnes vrátily od mistra hodináře pendlovky, co se nám v rodině táhnou už generace... Přesnou historii neznám, vím jen, že je moje babička dostala jako svatební dar, čili jim bude něco kolem stovky... A za tu dobu zažily ledacos, včetně toho, kdy se je můj nebožtík tatík kdysi pokoušel vyčistit, až pak domalovával indexy fixou... :D

No prostě něco, co asi nemá žádnou monetární hodnotu, ale když při jejich tikání usínáte od narození, udělá Vám radost, když se Vám zase za zády roztikají. :)

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem si nadělil nehodinkovou radost. Zase si můžu vesele dal ubližovat :-))

Odkaz ke komentáři

ty brďo, 2,6 kg, to už je vlastně takový lehký kalač, co?

aha, tak se koukám, že existuje Fiskars Kalač X46 - 4,6 kg. Uaa, mám chuť si to hned vyzkoušet. Dostali jsme od hajného možnost vykácet desítky suchých stromů nad barákem. Takových nás asi bude víc?

Odkaz ke komentáři

ty brďo, 2,6 kg, to už je vlastně takový lehký kalač, co?

aha, tak se koukám, že existuje Fiskars Kalač X46 - 4,6 kg. Uaa, mám chuť si to hned vyzkoušet. Dostali jsme od hajného možnost vykácet desítky suchých stromů nad barákem. Takových nás asi bude víc?

Na ten kalac jsem koukal, ale mám neznackovej, ten stačí.

Jinak taky kacime, na obecním-povolení od starosty.

Odkaz ke komentáři

Kuncaku, ja mam X17, na stipani 90% dreva to staci. Potom jsem ale potreboval nastipat eukalyptus, a to mi dalo zabrat. Kvuli tomu jsem si poridil X27, coz neni "skoro kalac", ale proste kalac. Fiskars to proste resi hlavou, ne vahou :) Na stipani jsem nemel nic lepsiho nez tyhle dve sekery Fiskars. (Tady na drsnem severu clovek proste neco potrebuje...) 

Jo, a pointa, abych nezapomnel. Jestli nemas neco extra velkeho nebo extra odolneho, tak bych ti doporucil tu X17. Ona je i ta sedmadvacitka v podstate dost lehka, ale stejne to po celem odpoledni nebo dni poznas, tam potom hraje roli kazdy gram. A jak rikam, rozstipne to i prekvapive velke spalky, a dost lehce. Tak hodne zdaru :)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...