Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Do toho tehotenstvi se jeste budeme stehovat z Olomouce do Brna. Moje samozrejme nic moc nemuze. Takze sranda velika. Na to, ze jsme zatim jen dva, mame kramu ze nevim k cemu a co s tim. :D

Ale nejak to zvladneme a bude fajn.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Jsem dneska sehnal baktericidní mejdlo a mám pocit, jako by to bylo poslední volné místo na člunu potápějícího se Titanicu. :-)

Zítra si budu hrát na malého chemika a vyrábět baktericidní gel :-)

Odesláno

Jsem dneska sehnal baktericidní mejdlo a mám pocit, jako by to bylo poslední volné místo na člunu potápějícího se Titanicu. :-)

Zítra si budu hrát na malého chemika a vyrábět baktericidní gel :-)

nechci ti kazit radost z ulovku, ale pokud jsi koupil pouze antibakterialni mydlo a gel, tak jsi zbytecne utratil prachy, dulezite je aby to nicilo hlavne viry a ne jen bakterie... :-/

Odesláno

A povedz, co na umyvanie ruk nici viry?

Vždyť jsem to před chvílí dával. Alkohol nad 50%. Já mám slitých skoro litr různých zbytků kolínských a EdT, které jsem koupil naslepo nebo se mi přestaly líbit a používám je jako osvěžovač na záchod. Teď se hodí i jako dezinfekce. Mám plastovou plnitelnou lahvičku s rozprašovačem a už 14 dní ji vozím všude sebou. Zrovna dnes jsem si postříkal nákupní vozík před použitím a myju si s tím ruce, když jsem někde venku.

Odesláno

Jako základ to chce plnotučnej alkohol. 96,6 %. Ale to maj jen v ITA, ironie, že? Loni jsem to tam kupoval v samošce na různé bylinné trestě...

U nás máš max. 80 % (a za nesmyslný prachy) a nebo technický (denaturák - methyl).

Odesláno

Ale to je predsa nasledna dezinfekcia, nie prostriedok na umyvanie ruk. Ci?

Jo. Ale pouzitelny je vsade a hned. Nepotrebujes vodu. Proste si to minutku suchas a mozes ist operovat. My to pouzivame odkedy decka minuly rok lapili rotavirus.

Sent via IPoAC

Odesláno

Prosim, vseobecne doporucovany postup nejprve umyt a pak desinfikovat, neni uplne presny. Mas-li spinave ruce, umyj si je. Chces-li je desinfikovat, desinfikuj. Jedno nema vliv na druhe. Zadny!

Odesláno

Dezinfekce je mimo domov. Doma si myješ. Ale když jsi někde venku a omakáš něco hnusnýho a není kde se umýt, tak se hodí spíš ten  gel.

Odesláno

denaturak a metyl nie je zdaleka to iste.... denaturovany lieh (technicky lieh) je normal etyl len s prisadou, ktora ho robi nevhodnym na pitie (nevhodnym, nie nepouzitelnym) denaturakom si polievat ruky mozes uplne normalne, je napriklad aj vo vonavkach ci Alpe a v najhorsom mozes denaturovany lieh uplne v pohode aj chlastat, len Ti teda nebude chutit,.... metylom by si nemal potirat ani tie ruky, lebo sa vie vstrebavat aj kozou.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...