Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

před 46 minutami, Gustaf napsal:

To podle mě přínos nemělo....je to všechno o lidech. Je prostě nátura vše ojebavat a pak ve stary kolena křičet, proč mám tak nízkej důchod.

Samozřejmě že zrušení EET má na platbách v hotovosti největší podíl.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

je tu prosím odborník na plynové kotle? U kotle Protherm Panther 25 KOV se objevila následující závada: Nastavím tlak v systému na 1 bar a zapnu kotel přes pokojový termostat. Kotel začne topit, ale tlak rychle stoupá, když dosáhne 3,1 bary, začne blikat a radši topení vypnu. Tlak začne pomalu klesat, většinou se pokles zastaví na 1,1-1,5  bar, ale už to slezlo i na nulu. Pak můžu kotel znovu zapnout a vše se opakuje. 

Radiátory jsou odvdušněné, nikde nic neteče. Mám objednaný servis, ale mají 14 dní plno, tak mě zajímá, jestli bych mohl něco vyřešit svépomocí. Napadá mě třeba ucpaný filtr na vratné vodě, ale mám k němu dost komplikovaný přístup, tak sem to zatím nezkusil. 

Kotel je používaný jen na topení, tedy neohřívá užitkovou vodu. 

Budu vděčný za každý nápad. Klidně do SZ, ať to tady neplevelím. Díky. 

Upraveno uživatelem Klokan
Odkaz ke komentáři

Expanzka špatná když takhle lítá tlak?

Ale já jen, že se v kotli hrabu už asi měsíc. Mám teda Buderus. Mě asi odchází deska, protože chyby se trochu střídají asi tři. Zkusil všechno možný, vyměnil jsem kondenzároty a dál nevím... U nás je ale problém, ze na stejné komínové stoupačce nemá být turbo a kondenzační, dokud nebudou všechny kondenzační. Do té doby si každná nový kondenzák musí zbudovat vlastní komín a tak bych radší aby tenhle ještě chodil.

Třeba nám poradí někdo od fochu

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, kupko napsal:

Neříkám, že EET bylo dobre,ale aspoň trošku lidi nutilo k povinosti tak moc nepodvadět.

Odesláno z mého SM-A405FN pomocí Tapatalk

Kvůli EET zaniklo dle mého plno hospod na vesnicích, což je pruser. Starým hospodským se nechtělo učit se nový systém a radši to zavřeli. Na Vysočině mám plno příkladů. 

Odkaz ke komentáři

před 34 minutami, Hudson10 napsal:

Kvůli EET zaniklo dle mého plno hospod na vesnicích, což je pruser. Starým hospodským se nechtělo učit se nový systém a radši to zavřeli. Na Vysočině mám plno příkladů. 

jasne kdyz nemuzu ojebavat tak na to jebu.. typical local bohem-ian štýl

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, Hudson10 napsal:

Tak je pravda, že těch klacků se hospodám hází pod nohy nespočet, od hygieny až po hafo nařízení , chujovin a různých poplatků okolo, že se jim ani moc nedivím.... Kamarád říká, pokud to budeš dělat tak jak ti nařizuje zákon, tak ani nevyděláš... smutné.

Odkaz ke komentáři

před 20 hodinami, farkyostrava napsal:

jasne kdyz nemuzu ojebavat tak na to jebu.. typical local bohem-ian štýl

Jo máš pravdu, když je ti okolo 60 let nemáš náladu  se učit nějaký kokotiny EET, který jinde nefungují, až  na Chorvatsko. Čím mín hospod,  miň chlastu a národ bude zdravější, zase se ale vybere miň peněz na  na dani a samoživitelky nebudou mít co jíst.. 

Odkaz ke komentáři

Co myslíte, je tahle stavba na povolení / ohlášení?

Normálně bych řekl, že spíš ne, ale je to jednak komerční prostor (takže bych přece jenom uvítal jakousi garanci, že mi trám nespadne na hlavu 🙂 ) a jednak tam podivně obšancovali ten strom (jde o veřejný park).

stánek1.jpg

stánek2 - strom.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud myslíš stavební a nechce se ti číst stavební zákon a prováděcí vyhlášky (čemuž rozumím a nejspíš bys potřeboval další info, než jen foto, např. kde jsou hranice pozemku) a opravdu Tě to zajímá, pošli fotku sem a zeptej se tady: https://www.praha9.cz/urad-a-samosprava/stavebni-urad/informace

No a kromě stavebního práva to bude samozřejmě podléhat nepochybně dalším povolením 🙂

Edit: Odkaz

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři

Hele, ptal jsem se. Dnes mi prislo - "jedná se o konstrukci bez obvodových stěn a bez zastřešení, která nepodléhá posuzování podle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)". 

No a dneska to zastresili (plachtou) a udelali steny (z igelitu). Tak nevim. Spis si rikam, ze kdybych si tohle ja postavil na chate, jak by postupovali.

Jinak pozemek patri MČ. Vedle je legalne pronajaty stanek, ten si na jare pristavel terasu a nad ni ted vyrostlo toto. Pocitam, ze vztahy pronajimatele (MČ) a najemce (stanek) jsou dobre...

Odkaz ke komentáři

Stavební zákon je poměrně komplikovanej a k tomu platí (obzvláště v naší krásné zemi plné dobrých lidí a obzvláště co se stavební lidové tvořivosti týká): "Kde není žalobce, není soudce".

Ale třeba v §2 (základní pojmy), odst.3 je uvedeno: "Stavbou se rozumí veškerá stavební díla, která vznikají stavební nebo montážní technologií, bez zřetele na jejich stavebně technické provedení, použité stavební výrobky, materiály a konstrukce, na účel využití a dobu trvání. Dočasná stavba je stavba, u které stavební úřad předem omezí dobu jejího trvání. Za stavbu se považuje také výrobek plnící funkci stavby. Stavba, která slouží reklamním účelům, je stavba pro reklamu."

No a dál pak záleží na tom, co je to za stavbu a jakým způsobem se povoluje její umístění, provedení a užívání. Takže, že by to bylo něco, na co se stavební zákon vůbec nevztahuje, bych neřekl. Může ale jít o stavbu, která nevyžaduje rozhodnutí o umístění, stavební povolení, ohlášení... V tom zákoně se to dá najít, ale chce to chvíli času.

Takže leda, že by nějaký zběhlý stavař, který projektuje a provádí inženýring z fotky odhadnul, čemu taková konstrukce podléhá nebo nepodléhá.

Odkaz ke komentáři

To nemusí. Pozemek je MC, stánek je umístěn se souhlasem samosprávné části P9 a tohle vzniklo stejne. V tomto případě platí názor starosty či jiného člena zastupitelstva 🤣. Pitvat to po stránce odborné má cenu pouze v případě, že budeš mít čas, náladu a peníze to hnát do detailu a stejně ti to nebude nic platné, Vánoční oslavy na které to bezesporu připravují, stejně proběhne. Píšu to bez příkras a kudrlinek.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...