Jump to content

Dotazy - pelmel

ricous

Recommended Posts

Ta vedle toho kontejneru, vínová podivného tvaru, na ploše 84m2 přesně... Určitě o dost novější než metro. Výdech z metra je kus vedle. V katastru ještě není (zaměřená už ovšem ano) a zkolaudovaná asi ještě taky ne.

Edited by geometr

To je zazemi pro blizkou fontanu a hriste. Je tam wc, nejaky naradi, v zime tam pujcujou brusle atd. Vzniklo cca prd 2 lety, metro je tam tak 10. Vedle toho je stanek s obcerstvenim, coz je dovozena bouda, taky tak cca 2 roky tam bude. No a k stanku se na jare pristavela terasu, ta se ted zastresila. 

FB_IMG_1699090931399.jpg

@Gustaf Konce té prodlužky dole vypadají jako americká zástrčka/zásuvka typu A - a bez zlehčování sebevražedných kvalit páně Alibabových kunčaftů, jestli tenhle hnůj má být "bezpečné venkovní provedení", tož ani standardní řešení "kutila domácího" (zahrnující štípačky, nějaký ten ostatek zteřelé flexošňůry po babičce a bakuli kobercové izolepy) už to nepokazí... :skull:

Mělo by to být venkovní, no....to horní foto je spojka mezi jednotlivými částmi řetězu. Dole klasická zástrčka/zásuvka. Já stejně i venkovní zásuvky a prodluzky vždy ještě balík do igelitu....tak nějak pro jistotu....

Ahoj všem, mám dotaz - ke konci týdne dala firma u které pracuji olepit auta raklamou včetně zadního okna. Jde mi konkrétně o to zadní okno, polep má "takové dírky" stejný polep ale od jiné firmy jsme již měli před roky . Přijde mi, že je přes zadní okno strašně špatně vidět - jakoby bylo okno zamlžené (není) mohlo mít vliv, že se auto polepovalo (tehnhle čtvrtek ve Zlíně) a pak šlo hned ven a nebylo uplně nejtepleji? Nemusí to být chvilku v teple?Nebo kde mohla nastat nějaká chyba? Na starých autech 4 roky zpět bylo vidět mnohem líp.

V 8. 11. 2023 v 22:37, Radek124 napsal:

@Gustaf Konce té prodlužky dole vypadají jako americká zástrčka/zásuvka typu A - a bez zlehčování sebevražedných kvalit páně Alibabových kunčaftů, jestli tenhle hnůj má být "bezpečné venkovní provedení", tož ani standardní řešení "kutila domácího" (zahrnující štípačky, nějaký ten ostatek zteřelé flexošňůry po babičce a bakuli kobercové izolepy) už to nepokazí... :skull:

Když vezmu čistě ten napájecí kabel...jak poznám, jak ho strčit do zásuvky. Přehození kolíků (fáze nulák) a pak na druhé straně? Nebo je to nějak poreseny?

V 9. 11. 2023 v 6:56, Gustaf napsal:

Mělo by to být venkovní, no....to horní foto je spojka mezi jednotlivými částmi řetězu. Dole klasická zástrčka/zásuvka. Já stejně i venkovní zásuvky a prodluzky vždy ještě balík do igelitu....tak nějak pro jistotu....

Podívej se na diLED prodlužovací kabel( jsou 2 a 5ti metrové).Podle těch koncovek to vypadá,že by to mohlo být ono.

https://t-vanocniosvetleni.cz/diled-5-m-prodluzovaci-kabel-32.htm

Ahoj. Můžete mi doporučit nějaký dobrý polštář na spaní při cestování autobusem a jinými “příjemnými” prostředky. Chci se vyspat a mít krční páteř funkční i po cestě😊

image.thumb.jpeg.f4387304347535aa10310217ddd0eda1.jpeg

PS: Klidně mi nějaký nabídněte, jestli vám doma zavazí. 

Edited by moco

Koupil jsem dceři do školy noťas. Je na střední na intru. Vychovatelka z intru po ní chce nějaký papír ohledně revizí el. zařízení na intru, aby ho mohla používat. Co ji zcela jistě uspokojí? Nějaký certifikat o shodě? Tvrdí, že jí stačí kopie dokladu o koupi, ale z principu mám asi problém sdílet daňový doklad s osobními údaji a cenou a nechápu, jak faktura zajistí bezpečnost el. zařízení. Nějaké nápady? Dost mě překvapilo, že něco vůbec chtějí...

před 1 minutou, tarmi napsal:

Koupil jsem dceři do školy noťas. Je na střední na intru. Vychovatelka z intru po ní chce nějaký papír ohledně revizí el. zařízení na intru, aby ho mohla používat. Co ji zcela jistě uspokojí? Nějaký certifikat o shodě? Tvrdí, že jí stačí kopie dokladu o koupi, ale z principu mám asi problém sdílet daňový doklad s osobními údaji a cenou a nechápu, jak faktura zajistí bezpečnost el. zařízení. Nějaké nápady? Dost mě překvapilo, že něco vůbec chtějí...

Budu chytrej, neboť jsem čerstve po školení bezpečnosti práce 🤣. Zacerni osobní údaje na faktuře a doloz to, k revizi nového přístroje to bohatě stačí. A potřeba to je z důvodu případne škodní události. Jsem rád, že jsem při školení nespal 🤣

jo revize jsou potřeba všude a na všecko. Je to kvůli případným trůblům s nehodama, pojištění a podobně a je to součást předpisů pro bezpečnost práce. Nevím teď zpaměti ale nové zařízení se nějakou dobu považuje za dobré. Takže asi stačí doklad o koupi. Kdyby to bylo starší než nevím kolik nebo nejistého původu, byla by potřeba revize od revizáka elektrikáře.

A pak se nějakou vokolostojíčností dozvíš jak vypadá elektroinstalace v dotyčné budově.......

Chlapi, dík za rady. Budu na to BOZP taky někdy skočit, vždycky se jen podepíšu a pak nevím :)

Je mi jasné, že něco doložit musím a počítám s tím. Ta začerněná faktura je elegantní řešení a udělám to tak. Díky!