Jump to content

Co pijete?

31682

Recommended Posts

Ahoj, jasan, díky za dotaz. Živím se už skoro 12 let jako sommelier. Ty vůně jsou dané a poznat je musíš. Často dělám popisky i pro vinaře nebo e shopy a spousta termínů se opakuje (ustálená terminologie).

Ale jinak souhlas, že velké množství charakteristik, které dělá někdo jen jako marketing, jsou jen kupa keců..

Nej hláška je vůně zpoceného koňského sedla :)

Ale když někdo umí provést laika do "světa vína" tak je to fajn. Já to zažil u kamaráda, který se tímto také živý a dokázal nás dokopat k umění vychutnat a najít to své víno. A osvěta přinesla i ovoce, jednou se mi podařilo trefit odrůdu a byl jsem za odborníka a znalce a ženy mi padaly k nohám (teda určitě by padaly, kdyby tam byly, no)  :) 

Teď mám svět zúžený na suchý Rýňák a VZ a Itálii v červeném.

Tak já si od rána vychutnávám alko svátky.  Sem tam co dům dá,  k tomu jsem přeblejskl novým leštítkem leštěnky.

Důležité je nevychladnout.  Ne se opít,  jen mít tejden náladičku.

Pak mi nevadí ani řvoucí dítě, nervozní žena a úklid.  

Jsem na svatky na vesnici, jel jsem vlakem, takze nezbylo, nez dnes rano zajit do mistniho coopu. Cerv.vina asi 4 druhy (pominu-li krabice a PETky), best of Templarske sklepy, takze pouceni - nepodcenujte se vcas zasobit! :-)

Z toho si nic nedělej, mě Martell VSOP taky zas až tolik nejede :)

Ja dal láhev Martell VSOP předevčírem se synovcem a chutnalo nám to oběma moc :cheers: Pak jsme načli Hennessy Fine de Cognac a to mi po Martellu přišlo takový nijaký.