Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

A mě se to líbilo moc, každá série má něco do sebe.

Já teď jedu po večerech Nula Nula Nula mám třetí díl a zatím taky dobrý.

Odesláno

Já, Olga Hepnarová

Včera davali na ČT2 tento zaujímavý film, v hlavnej úlohe lentilky ;) a zapaľovač IMCO (koksák) , posledná žena popravená v ČeskoSlovensku.

post-38493-0-95584700-1582881933_thumb.png

Odesláno

Dva dily, druhy urcite lepsi!

Celkove se mi to sakra libilo.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/12459597158-podivuhodne-japonsko/219382566690002/

Odesláno

Hlavni postava je pomala a zmatena. To same by se dalo rict o filmu, ale jako celek to funguje a neni to marne. Atmosferu dokresluje depresivni hudba a slusna kamera.

https://www.csfd.cz/film/636807-x-smazano-ze-systemu/prehled/

Odesláno

V síti.

Wow.

Běžte na to.

Byl jsem a je to drsný, takový ten film, na který člověk jde, ale radost z toho vážně nemá. Pouštěl bych to ve školách v rámci výuky v nějaké přijatelnější verzi, která snad i je.

Odesláno (upraveno)

Byl jsem a je to drsný, takový ten film, na který člověk jde, ale radost z toho vážně nemá. Pouštěl bych to ve školách v rámci výuky v nějaké přijatelnější verzi, která snad i je.

Když to točil Klusák, tak toho bude polovina polopravdivá fikce a druhá polovina zinscenovaná lež, tak aby to celé vytvořilo odpovídající obraz reality, dle autorova přesvědčení. Viz Český sen, Daliborek apod.

Upraveno uživatelem azeppelin
Odesláno

No stačí se podívat i na jiné dokumenty zabývající se stejnou tématikou a řekl bych, že žádná extra přeháňka to nebude. Samozřejmě, že to musí působit víc, ale zrovna v takovém případě mi to vážně nevadí. Kéž by to zapůsobilo a víc se díky tomu takoví úchyláci řešili.

Odesláno (upraveno)

Když to točil Klusák, tak toho bude polovina polopravdivá fikce a druhá polovina zinscenovaná lež, tak aby to celé vytvořilo odpovídající obraz reality, dle autorova přesvědčení. Viz Český sen, Daliborek apod.

Tak nějak.

Upraveno uživatelem lucid
Odesláno

Zatím jsem neviděl, ale řekl bych, že tady je to trochu jiný případ než Český sen (to byla trochu nová forma, dost sranda...) a Daliborek byl docela pochybnej (dost se pak řešilo, o čem to vlastně mělo být). 

Oproti tomu V Síti šokovalo samotné autory a museli to naopak hodně krotit, aby se to vůbec dalo promítat. Ano, do škol jde prý upravená verze 12+, nebo tak nějak.

Taky si myslím, že by se to mělo pouštět ve školách a obecně, že dokumenty mají pořád docela slušný potenciál otevírat nějaká důležitá témata. (v poslední době: Šmejdi, Hranice práce, Selský rozum)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...