Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mno, když vlezu na stránky Škodovky zde: http://www.skoda-auto.cz/sluzby/stock-cars

tak vidím aktuálně skladem ihned k dodání 77 Karoqů, 130 Kodiaqů a 770 Octávií takže spíše čeká pouze ten kdo chce nějakou neobvyklou kombinaci výbavy bych řekl.

ani jeden v požadované barvě a motorizaci

navíc to není pro mě, takže já tak úplně nečekám

• Odpovědi 14,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Kromě emisí je problém v některém prvku z výbavy, u kodiaqu myslím třeba třetí řada sedadel, superb ventilovane sedačky apod... Máma chtěla karoqa letos v lednu, strašili 3/4 rokem nakonec ve výbavě style , bílá barva tdi 4x4 automat plus parkovací asistent, virtual pedal, kessy a par dalších věcí, objednáno v půlce ledna a na konci května to bylo na značkách

Odesláno

No já jsem fakt zvědavej. Navolim asi Karoqa,2.0TDI,manual,Style,priplatek varioflex a naky blbiny do limitu a uvidime jak dlouho to bude trvat.Kdyz to bude nesmysl tak vemu Octavku a nazdar

Odesláno

Aký motor by mal človek chcieť do nového Volva XC60, ak ide najmä o spoľahlivosť a blbuvzdornosť? Resp. ktoré sú podarené a ktoré nie?

Odesláno

Kolega má už nějaký ten pátek T5... Je to jeden z prvních kusů, co se v republice prodaly. Na řešení spolehlivosti zatím péči jen ještě krátká doba, ale problém zatím žádný a jízdní projev bych hodnotil jako velmi sympatický. Můžu srovnat s D5 minulé generace a za sebe bych rozhodně bral T5.

Odesláno

Môžeš to porovnanie nejako rozviesť?

Btw - ja do toho nejako nevidím, tak sa radšej opýtam - tie benzínové motory od Volva sú nejaká vlastná novinka, evolúcia starších motorov, alebo niečo kúpené?

Odesláno (upraveno)

U nás má komplet šéfstvo Volva. A co tak občas prohodim pár slov, zatim si to docela chválej. Snad jen jeden, co měl napjatej budget a vzal slabší naftu do XC90, nadává na lenost. Za sebe bych koukal po T5, jak padlo výše. Kdyby jó, T6. Ačkoliv obecně je motorový projev, zejm. vůči tomu co Volvo umělo vyrobit v minulosti, imo dost bída.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

@wawrik: Vzhledem k tomu, že jsou všecko 4válce, je to - jak píše Maxel - bída oproti minulosti. Když už by nebylo zbytí, vzal bych T6... A koupené by být neměly, ale optám se insidera a napíšu sem odpověď.

Odesláno

Aký motor by mal človek chcieť do nového Volva XC60, ak ide najmä o spoľahlivosť a blbuvzdornosť? Resp. ktoré sú podarené a ktoré nie?

Zatim nepadlo to nejdulezitejsi: benzin nebo nafta?

Odesláno

Nevím, jaký je diesel v posledním modelu, v tom starším ta D5 byla pětihrnek, což jsou plusové body, a nové nefty jsou myslím už jen výhradně čtyřválce. Navíc myslím, že v tom posledním modelu končí u D4, ale tím si teď jistý nejsem a nechce se mi to hledat. Ono to platí asi všude a i tady je benzín o velký kus kultivovanější. Tišší, nevibruje, v zimě je pak ten rozdíl ještě markantnější. Dynamicky si myslím, že T5 naprosto stačí. Celkovým charakterem XC60 rozhodně nevybízí k nějakému vymetání okresek. To auto samo člověka svádí k celkem pohodové jízdě a ten výkon pak potřebuješ jen na předjíždění a T5 ho má dost. T6 imho úplně zbytečná, drážší na pořízení, cosi více bude žrát a nemyslím, že v tomto autě si těch pár koní navíc nějak extra užiješ. Stelvio QV to není a nebude...

Odesláno

lloffass: Vďaka. Zhruba aký dojazd na jednu nádrž má kolega s tou T5?

Zatim nepadlo to nejdulezitejsi: benzin nebo nafta?

To mi je práve jedno, pri mojom využití dáva zmysel jedno aj druhé.
Odesláno

Dobrá volba, pecka auto, výkon i spotřeba. Když se přepne do sportu, je to janek. Nezlobí. Servis běžné prohlídky, jen dělat test baterky, ať je v záruce.

Odesláno

Někdo zkušenosti s Lexusema? Poruchovost, servis?

Strýc pokukuje po ojetém GS a líbí se mu konkrétně tento kus,

https://www.tipcars.com/lexus-gs-450/sedan/hybridni/lexus-gs-450-h-executive-3-5-v6-1-maj-cr-45820066.html

Díky

Jsem se informoval - auto bylo původně předváděčka Lexus Praha, pak koupil starší pán, na servis jezdilo jen k nim, mechanicky je naprosto ok, děda s tím občas někde škrtnul - má to lakovaný nárazník a dveře - nic zásadního, jenom lehké věci - vše profi opraveno u nich - lze ukázat fotky před a po. Auto má novou 12V baterku a bude se ještě před prodejem dělat servis 75 tis. km. Kdybys měl zájem zajet se podívat, projet a pohovořit - dej mi vědět do SZ, pošlu ti kontakt na kamaráda, který tam pracuje a ví o tom autě vše.

Odesláno

Jsem se informoval - auto bylo původně předváděčka Lexus Praha, pak koupil starší pán, na servis jezdilo jen k nim, mechanicky je naprosto ok, děda s tím občas někde škrtnul - má to lakovaný nárazník a dveře - nic zásadního, jenom lehké věci - vše profi opraveno u nich - lze ukázat fotky před a po. Auto má novou 12V baterku a bude se ještě před prodejem dělat servis 75 tis. km. Kdybys měl zájem zajet se podívat, projet a pohovořit - dej mi vědět do SZ, pošlu ti kontakt na kamaráda, který tam pracuje a ví o tom autě vše.

wow, konecne hodnotny prispevok k nazvu tohto vlakna. paradne info. kiezby som aj o svojom vedel takuto presnu historiu :)

Odesláno (upraveno)

Tak nevím, jestli to nedat spíš do Humoru, ale to 17-letý Mondeo tu technickou dalo, mechanik, co to tam vezl, mi ještě chválil, jak to pěkně jezdí  :lol2:  Sice musel zalepit a stříknout ty prorezlý zadní dveře, ale jinak je to prý celkem OK, prý čekal, že to bude horší. Nicméně příště už to neprojde kvůli emisím, katalyzátor má své nejlepší časy už za sebou.

Tak mám aspoň víc času a klid na počíhání si na nějaké to pěkné V70 coby nástupce - zatím se mi to přece jenom tříbí na T5...

Upraveno uživatelem Filip.J
Odesláno

diskutujem s kolegom co vybera auto a zistujem,  ze to vobec neni jednoduche vybrat....zadanie:

- nove rodinne auto kombi s kufrom aspon cca 420l

- benzin + automat

- NIE koncern

- cena cca do 23k ? vratane DPH

Okrem toyoty auris toho vela nenasiel. Mazda 6 a pod su cenovo o dost vyssie. Nic mi nenapada. Dokazete poradit ? Je to realne zadanie pri tej cene ? Dakujem

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...