Jump to content

Recommended Posts

Posted
Áha, sportovní sedačky, to by možná mohl být další problém pro dálkové cesty osm hodin v tahu a více  Jezdil jsi s tím někam dál? Z Mondea vystoupíme po osmi hodinách jízdy a záda na klid....asi to budeme muset přestat srovnávat, přeci je jenom auto jiné kategorie... třeba jako Camry, že? Ale chceme určitě menší, proto ten výběr Corolly...

Jsou super pohodlny. Dalky uplne v pohode. Jen jsou tvarovany a maj siroky bocnice. Uvidis sam default_smile.gif.

A Camry za me horsi volba.
Posted

Paradoxne pro mne melo Mondeo jedny z nejhorsich sedacek- stacila mi 2 hodinova jizda HK- Letiste Ruzyne a byl jsem na zada uplne KO...

Tech sedacek v Corolle se vubec neboj - Bracha tuhle karu ma a za mne i za nej naprosto OK

Posted

Mondeo ma snad docela kratky sedaky co si pamatuju, ale ted nevim jestli to posledni nebo starsi.

Posted
před 21 minutami, KFL napsal:

Jsou super pohodlny. Dalky uplne v pohode. Jen jsou tvarovany a maj siroky bocnice. Uvidis sam

.

A Camry za me horsi volba.

Jsi borec, děkuji za tvůj čas... zítra postnu postřehy a možná fotky z garáže, pokud bude tata happy 🤙

Posted

To Navazka a Prochy68: Rok 2011 a pro mě neskutečně pohodlné (170cm) a hlavně spolehlivě kára. Kupovali jsme nové, 260 najeto, nula problémů, ale je čas na změnu a novějších verze v hybridu žádná hitparáda.

To Shaggy: Díkes, mrknu, ale tak skladovka je 08/2022 myslím.... vracím se z kopců, internet nula, tak mi to nějak nemyslí 😅

Posted

Ahoj. Když už tady vybíráme, tak se přidám. Nové Volvo S60 B5 AWD. Někdo zkušenosti? Dostal jsem krásnou nabídku na nové auto v defakto plné výbavě. Z ceníkovky 1,67 na 1,19 s dph. Je něco, čeho se bát? Je to 2.0 T benzín s mild hybridem, tak počítám, že kolem 8 by to mohlo jezdit a s 250 koníkama by s tím mohla být i trochu sranda. 

Posted (edited)

Jo - je to tahle konfigurace, ale mám tuhle nabídku od 2 autorizáků. A mimo jiné i od tohoto prodejce a v reálu je to moc fajn prodejce. 

Edited by exBURN
Posted

Zajimavý ten jejich mild hybrid, to mi uniklo při výběru auta, by mě i zajímalo jak na tom budou se spolehlivostí..Na takovej výkon udávají celkem dobrou spotřebu.

Odesláno z mého SM-N986B pomocí Tapatalk

Posted

No ono to bude jak u každýho turba. S Fiatou jsem už jel i za 6,2, ale umím i za 12 🙂. Když to bude jezdit pod 9 tak super. 

Posted

Žena má tuhle motorizaci ve v40 a je s tím moc hezky svezení, mild hybrid je dobrej v tom když tomu naložíš, tak to sepne a má to skvělý zrychlení. Na předjíždění super, cítíš se bezpečně, jede to fakt pěkně, spotřeba je opravdu o způsobu jízdy, když dodržuješ limity tak jsem kolem těch šesti litru, pak to jde samozřejmě nahoru ale žádný drama, na devět jsem se nedostal

Posted

Super - to je přesně co chci - teď mě v Passatu B8 140kw tdi neskutečně sere ta prodleva turba, to je pain jak prase se jen rozjet do křižovatky.

Posted
před 5 hodinami, African napsal:

Zítra jedu testovat Toyotu Corollu TS 2.0 HYBRID 184k GR-SPORT, a pokud bude vyhovovat vezmeme skladovku, je to rychlá akce, tak na poslední chvíli se ptám...je něco čeho se obávat? Hybrid, baterka, vydrží to nějaký ten pátek bez velkých investic?

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Sice Prius+ ale v podstatě stejná technika (slabší 1,8). Mám najeto 190 tis a nic než běžný servis (jednou se nějak klepalo sklo ve dveřích, opraveno při prohlídce za cca nic). K té spotřebě, mám na letních průměr 4,8 okresky jak kdy, spíš ke kilu i plus, dálnice 120 -140 podle potřeby. Je to trochu jiný ježdění, spíš do klidu, buď přijdeš na chuť, nebo to zakleješ. Já jsem to po pár kilometrech odhodil, pak jsem to měl na víkend a láska 😄

Poruch se neboj, při pravidelných testech baterky rok/15tis.km (nesouvisí se servisem) záruka 10 let. 

Popravdě bych možná vydržel na 5tou generaci, klidně v 1,8. Ale jen můj pohled. 

Kdyby něco, klidně volej, víš jak píšu...😉😄

Posted
před 6 hodinami, African napsal:

Zítra jedu testovat Toyotu Corollu TS 2.0 HYBRID 184k GR-SPORT, a pokud bude vyhovovat vezmeme skladovku, je to rychlá akce, tak na poslední chvíli se ptám...je něco čeho se obávat? Hybrid, baterka, vydrží to nějaký ten pátek bez velkých investic?

Bol som to vcera s drahou vyskúšať, nemali 2liter, len 1.8, už tú po facelifte. Krátka jazda, sedel som väčšinu času vzadu, nebudem to hodnotiť, okrem hluku na na zadných sedadlách. Celkove to nie je najtichšie, vpredu znesiteľné, ale vzadu mi to za tých 20 minút začalo celkom vadiť. Skús si to.
Ináč polovička happy, že chce, ona predsa bude sedieť vpredu 😄

Potom čo mi trošku vadilo počas za 5 minút za volantom, bol interiér, taký pocit stiesnenosti, aký som mal kedysi v druhej generácii Fábie, sedíš ako v priestore vodiča tanku.

Daj sem po teste svoje dojmy a rozhodnutie, som zvedavý, tiež to zvažujeme.

Posted
před 14 hodinami, KFL napsal:

Na kombík fakt malej kufr, hluk uvnitř (motor/kola + tenký okna)

Aj po výmene pneumatík?  Na ravke a Camry som zistil, že to je viac-menej záležitosť default eko pneumatík s tvrdymi bočnicami/behúňom. S inými gumami to bolo najmä vzadu o poznanie tichšie.

Posted
Aj po výmene pneumatík?  Na ravke a Camry som zistil, že to je viac-menej záležitosť default eko pneumatík s tvrdymi bočnicami/behúňom. S inými gumami to bolo najmä vzadu o poznanie tichšie.

Po vymene o neco lepsi, ale porad obecne hlucny diky horsimu odhlucneni podbehu a oken (ale jak rikam, presel jsem s BMW 3, takze lehce zkresleny vnimani). Camry mi prisla ticha uz v zakladu, ale tu jsem mel jen na vikend.

Jinak jsem menil z Falkenu na Bridge Asymetric 5 (18” nizkoprofil) a vylepseni jizdnich vlastnosti o 100 % nahoru.
Posted

@African Mám Auris, ceny servisu (autorizák) sú v porovnaní so Škodou nižšie. Výhoda je, že Toyota má ceny servisných prehliadol povinne na webe, tak sa skús mrknúť. Pozor, sú tam pomerne veľké rozdiely medzi servismi, kľudne štvrtina ceny.