Gustaf Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2018 A nebo: "Kolik třešní, tolik višní".to je takovej prekladatelskej oříšek...
AdaMoss Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2018 A vážně já v blockchainu budoucnost vidím. Možná ne za rok nebo dva ale jednou. Myslím, že o budoucnosti technologie blockchain jako takové tady nikdo nepochybuje. Otázkou spíš zůstává její realizace, která forma prorazí do mainstreamu a jestli vůbec bude hlavní účel měna nebo jen jakési palivo pro nějaký obecně jiný účel. To jsou zásadní otázky, na které dnes nikdo nezná odpověď. Můj osobní názor je ten, že většina lidí na blockchain kouká primárně jako na měnu, což tomu ve finále škodí viz neustále spekulace, jestli virtuální měna ano/ne, kolik transakcí za minutu atd. Já osobně to vnímám něco jako Internet 2.0 a co z toho nakonec bude, na to si musíme počkat :-). Z toho vyplývá, že jakýkoliv nákup krypto teď je čirý gamble, bez reálné návaznosti na technologii blockchain jako takové a byla by chyba to považovat za investici. Vyjít to může a je to sranda. Když v tom člověk jede s vědomím, že zítra může o vše reálně přijít...proč ne :-).
JoyStick Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2018 S timhle vědomim musíš jít do každý investice
ivan_989 Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2018 Blockchain nerovna sa kryptomeny. To je bulvarny mytus. A najst poriadny use case pre blockchain, kde sa skutocne vyuziju jeho vyhody a bude to kvalitativne lepsie oproti nonblockchain rieseniu nie je vobec jednoduche.
Hasňa Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2018 moje řeč. Hlavně se neposrat. Já včera nakoupil a uvidíme co tady budeme psát za 3 roky Bitcoin? Nevěřím. Fakt?
SCIFI Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2018 Bitcoin? Nevěřím. Fakt?tyjo fakt. Když už je to takovej výprodej. Ale v samotným btc mám jen zlomek. Beru to jako lepší loterii a víc by mě štvalo si nevsadit než nevyhrát.
Hasňa Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2018 Dneska jde fakt prodat cokoliv. Očividně.
SCIFI Odesláno 28. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2018 Dneska jde fakt prodat cokoliv. Očividně. říkám to stejný
wizard-ov Odesláno 29. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2018 No, hlavně si na to nepůjčovat u Providentu...
RadekB Odesláno 29. listopadu 2018 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2018 (upraveno) Tak já poprvé nakoupil, když to bylo nedávno za cca 3900. Půl bitcoinu a nebudu to sledovat. A jak říká můj kamarád, který koncem prosince prodal 70% svých bitcoinů za 18 mega, ......do bitcoinů dávej jen to, co můžeš lehce ztratit a nebude tě to bolet. On těžil bitcoiny skoro 8 let, spotřeba elektřiny u PC 5000 až 7000 Kč měsíčně a za 2000 Kč každý měsíc bitcoiny nakupoval (když byly za facku). Věřil tomu a očividně se mu to vyplatilo.Osobně si myslím, že se to na těch 20.000 za bitcoin už nikdy nedostane. Ale beru to bez emocí. Upraveno 29. listopadu 2018 uživatelem RadekB
FraK Odesláno 3. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2018 Proc si spekulanti na rust ceny Bitconu myslí, že jeho cena půjde nahoru? Chápu, že někdo spekuluje třeba na cenu Lithia, když se všude po světě masivně dotuje elektromobilita nebo že někdo investuje třeba do akcí O2 jelikož mu vynesou 8% ročně na dividendách a lidi a firmy budou pořád volat a hlavně datovat pořád. Nebo že spekuluje na růst US dolaru oproti Euru neboť US ekonomika se přehřívá a ekonomika Eurozony se potýká s nezaměstnaností a tudíž úrokové sazby v USA půjdou nahoru a v EU budu stagnovat. Nechápu ale na čem by měl být založen růst poptávky (a tedy růst ceny) po Bitcoinech? Jako transakční nástroj moc konkurenceschopné nejsou (vůči alternativám jsou transakce drahé a pomalé). Jako uchovatel hodnoty se taky nechovají (příliš velká volatilita). Jakou jejich užitnou vlastnost, kvůli které by měla poptávka po nich růst, přehlížím?
AdaMoss Odesláno 4. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2018 Přehlížíš fakt, že lidi jsou schopni koupit cokoliv, podpořeno médii, sexappeal nového tématu...to bude asi tak vše. Svůj pohled na technologii jako takovou jsem popsal pár postů výše.
FraK Odesláno 4. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2018 (upraveno) Jasne. To urcite stalo za tim raketovym rustem ceny na prelomu roku. Prirovnaval jsem to v te dobe zname Tulipanove horecce. Myslim ale - co by v BUDOUCNU mohlo stat za rustem poptavky? Vcerejsi novinka na ktere hodne lidi prodelalo kalhoty moc sexappealu nema a mit uz nebude a pro media uz je to zastarale tema. Upraveno 4. prosince 2018 uživatelem FraK
Zlý Jabko Odesláno 4. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2018 V budoucnu? Co třeba další krizová kosa, masivní tištění peněz a pád koruny, potažmo eura?Sorry, ale pořád slyším jen o tom, jak BTC padá, jak je mrtvej a už se nezvedne (což už tu bylo asi stokrát) ... Ale furt je jeden za 4000 dolarů. Pořád je to nejtvrdší měna na planetě, a i když jej jako měnu uznává zatím jen relativně úzká skupina lidí a není tak braný univerzálně, není to ani potřeba.Dokud tady bude ta skupina, která nechce mít sledované transakce, chce mít svoje peníze neviditelný před finančákem, nehodlá se nechávat furt dokola okrádat daní z příjmu a tunou dalších, bude mít BTC hodnotu.
Tom4 Odesláno 4. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2018 Dokud tady bude ta skupina, která nechce mít sledované transakce, chce mít svoje peníze neviditelný před finančákem, nehodlá se nechávat furt dokola okrádat daní z příjmu a tunou dalších, bude mít BTC hodnotu. BTC jako únik ze systému který potřebuješ aby jsi pokryl svoje životní potřeby je nesmysl a na zbytek je tady Mastercard
Hardslimer Odesláno 4. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2018 Kuci, kdo z vas by dnes prodal svuj dum za BTC? Ja urcite ne. A proc? Volatilita.
CEGY Odesláno 4. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2018 V dnesni dobe investovat do neceho, kde je navratnost x let je fakt blbost. Investujte do zbrani, seminek a sebevzdelani .
AdaMoss Odesláno 5. prosince 2018 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2018 Jasne. To urcite stalo za tim raketovym rustem ceny na prelomu roku. Prirovnaval jsem to v te dobe zname Tulipanove horecce. Myslim ale - co by v BUDOUCNU mohlo stat za rustem poptavky? Vcerejsi novinka na ktere hodne lidi prodelalo kalhoty moc sexappealu nema a mit uz nebude a pro media uz je to zastarale tema. Možná, že většina kupců nad tím nepřemýšlí tak jako ty. Prostě se podívají na vývoj ceny za poslední dva roky a řeknou si "Co když to zase vylítne nahoru? Zkusím koupit." Proč ne? :-) Já spíš moc nerozumím těm argumentům o anonymitě. Reálně člověk dnes stejně nemůže v kryptoměně fungovat. Nájem, pojištění, oblečení, každodenní život platíš v Korunách, Euru atd. Musíš to teda někde vyměnit a jsme u toho. Burzy? Každá, kterou jsem zkusil požadovala celkem neojebatelné ověření totožnosti, to zaprvé. Zadruhé, jak si ty peníze z burzy stáhneš k sobě? V hotovostí? Těžko...dostaneš to na krásně dohledatelný účet. Krypto-bankomaty? Pokud vím, od určité transakční hodnoty to bez občanky nejde - data tedy opět existují (ok možná k nim FÚ zatím nemá přístup, ale někdo jiný má, čili opět - kde je anonymita?). Nemám ponětí jak to skutečně funguje v těch ilegálních byznysech typu zbraně, drogy atd. Možná, že někteří jedou kompletně v krypto a volatilita jim nevadí. Ale když si chtějí postavit paláce, nakoupit jachty, ledatla atd. Stejně to musí někde měnit na fiat ne? Pokud se v něčem pletu, rád si to nechám vysvětlit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se