Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Máte prosím někdo zkušenost s tím, jestli OSSZ povoluje neomezené vycházky onkologickým pacientům? Možné to je, když váš lékař zažádá, ale jestli to v praxi funguje.

Odesláno

Ahoj, upřímně, nevím. U mladýho to před 4 roky řešili tak, že neschopenku si nechali v nemocnici a pacient byl doma na neomezené vycházce. Proč to řešili takhle, nevím, třeba neměli čas na dopisování s MSSZ.

Kde jsou ty časy, kdy vše bylo jen na uvážení praktika (bez schvalování OSSZ)...

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak v úterý 25. onkolog napsal zprávu pro obvoďáka, ten ve středu vystavil neschopenku, napsal žádost o vycházky s doporučením, protože se jedná o vážné onkologické onemocnění. Doporučil si to nechat potvrdil ještě ve fakultce a doručit na ossz. Ve fakultce povrzeno ve čtvrtek, na dotaz, zda to poslal na ossz datovkou to nedoporučili, protože mají s nima zkušenost, že na zprávy z datovky dost termínově dlabou.

Takže dnes návštěva ossz - paní převzala papíry, přečetla si o co jde a dala ženě pojeb, co to tam nosí, že to měl poslat doktor. Žena jí řekla, že nám to řekli jinak a nechala si potvrdit kopii. Rozhodne o tom prý doktorka ossz, která nevědí, kdy přijde a pošle to obvoďákovi. Dámy za přepážkou nepříjemný jako prase.

Odesláno

Tak rapidní změna - do hodiny od podání žádosti volalo manželce (kde na ni vzali číslo nevím), že vycházky jsou schválený a obratem to posílají obvoďákovi. Schváleno na 3 měsíce.

Odesláno

Ahoj kluci. Je zde někdo, kdo má relevantní info ohledně VR brýlí a poškození zraku. Synátor má velké přání v podobě VR brýlí a my mu je odpíráme, jelikož se bojíme, aby mu to neodrovnalo zrak. Na druhou stranu, je to asi budoucnost, tak je otázkou, zda je to vůbec pravda a nebo je možné v malých dávkách VR používat bez starosti? Je mu 9 což je myslím pořád hodně málo. 

Odesláno

ERCP / bohužel již po 3/ zdárně za sebou bez ztráty kytičky, BTW Pokud by někdo chtěl dárek pro nemilovanou tchyni, tak toto by byl ideál 😂.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Babča špatně slyší.

Zkoušelo se běžné naslouchátko, ale u televize vypadávalo z ucha a podle sdělení bylo nedostatečně silné. Hledal jsem nějaké silnější + over ear řešení.

Takže dnes přišel kit od Personal Sound Amplification Products | SuperEar

Amazon.com: SuperEar Model SE9000HP for Seniors - Hearing Amplifiers for Seniors & Elderly, Super Ear Personal Sound Amplifier, Sound Amplifier Listening Device & Audio Accessories in 50dB Ambient Sounds Increase : Health & Household

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

v sadě je ear hook + over ear, které se zapojí do té bílé krabičky. Hlasitost se ovládá modrým kolečkem. Zařízení běží na baterie AAA.  Jsou přiloženy baterie (nabíjecí Ni-MH) a adaptéry. 

Krabička jde připnout klipsem třeba na náprsní kapsu.

Zvuk je v rámci možností čistý a hlavně dostatečně hlasitý. 

Na "max. volume" je pro zdravé ucho nepříjemně ohlušující i lusknutí prsty 😃 Takže snad poslouží.

Odesláno

Zdravím 

Potřeboval bych pro přítelkyni vyšetření od neurologa. Máme šanci až v červenci Žatec. Není tady někdo kdo by měl možnost sehnat někoho dřív v okolí Chomutova?  Děkuji za SZ. 

• po měsících...
Odesláno

Pánové a dámy, prosím o radu/tip: Už mě nebaví koukat se na  klukovy zahnojené brýle (19 let, stabilní 4 a 1 dioptrie) a rád bych ho poslal na laserovou operaci očí. Než zvednu telefon a vyvalím prachy za vstupní vyšetření, můžete mi prosím doporučit (pokud možno na základě vlastních zkušeností - hospodská moudra typu “díru do hlavy umí vyvrtat i zubař” už jsem slyšel) jestli bude v Brně lepší Neovize, Lexum nebo Gemini?

Odesláno

Já zkusil Gemini a super. Byl jsem v Brně, ale stav vyžadoval operaci laserem, tak mě navrhli Zlín. Tam plné termíny, takže dohoda, že pokud do 2 měsíců nebude termín, udělají to přednostně v Brně.

Naštěstí se termín po měsíci našel. Jinak super jednání, objednávky na čas bez čekání, úplně jiné jednání než ve státním zdravotnictví. Ale také si to člověk zaplatí. 

Odesláno

Díky za tip, dle webů měl jsem za to že laserové operace v Brně dělají všichni - čemu bych se chtěl vyhnout je určitě lítání od čerta k ďáblu (Zlín fakt ne), opakovaná vyšetření ("den v pérdeli" mi pro 2 lidi vyjde dráž než samotná cena) a posouvání termínů. Příplatky za nadstandard v privátu mě nijak neuráží, smířil jsem se s tím že zdravotní pojišťovy radši než pade za operaci očí klukovi co má život před sebou vyvalí dvojnásobek za "rychlou+CT+pozorování" ožralcovi, kterýmu už podruhé za týden naliskaly schody před hospodou. Spíš mi smrdí jak všichni (k de-facto k těm samým zákrokům za +/- stejné ceny) ochotně inzerují "akční slevy" a příplatkové "balíčky s doživotní zárukou" - ale aby měl u sídel na nóbl adresách s nablejskanou recepcí doprovod na ty 3 hodiny kde zaparkovat hned u vchodu (s rozkapanýma očima to na mastnou tyč v MHD fakt nevidím), tak to ani náhodou :yucky:

Odesláno
před 52 minutami, Radek124 napsal:

Pánové a dámy, prosím o radu/tip: Už mě nebaví koukat se na  klukovy zahnojené brýle (19 let, stabilní 4 a 1 dioptrie) a rád bych ho poslal na laserovou operaci očí. Než zvednu telefon a vyvalím prachy za vstupní vyšetření, můžete mi prosím doporučit (pokud možno na základě vlastních zkušeností - hospodská moudra typu “díru do hlavy umí vyvrtat i zubař” už jsem slyšel) jestli bude v Brně lepší Neovize, Lexum nebo Gemini?

Moje přenesená zkušenost s laserovou operací mé ženy v Neovize - nech si vysvětlit možná rizika a jakým způsobem budou řešit případné reklamace. Také použití různých druhů čoček si nechte pořádně vysvětlit. V případě operace obou očí bych zvážil délku pauzy mezi jednotlivými operacemi. Ještě 4 měsíce po operaci jsem musel ženu vozit, protože pořádně neviděla a schovával jsem bouchačky, aby se nezastřelila, jak byla zoufalá.

Odesláno

Osobní zkušenost….Lexum, rok 1999 první oko, za půl roku druhé, krátkozrakost vyřešena. Nejlepší investice do zdraví a pohodlí. Stále vidím perfektně jak do dálky, tak i na čtení. A když jedu někam dále, tak nejradši v noci. Doporučuji 👍

Odesláno

@KairosDíky - sice by u kluka šlo spíš o laserovou korekci, ale je fakt že nejsi první kdo mě varoval před reklamacemi čoček v Neovizi.

@TomTomTomDíky,  taky to prozatím vidím na Lexum - vyšetření objednáno na příští Pátek, tak uvidíme co vymyslí :wacko:

Odesláno

Ahoj chronolidé, přicházím na vás s doporučením nebo propojením/ kontaktem na dobrého GASTROENTEROLOGA v rámci Prahy a okolí.

Budu rád za každou radu a pomoc. Děkuji moc. 🤞🏻

• po 2 týdnech...
Odesláno
V 2. 3. 2026 v 9:12, tikzot napsal:

Ahoj chronolidé, přicházím na vás s doporučením nebo propojením/ kontaktem na dobrého GASTROENTEROLOGA v rámci Prahy a okolí.

Budu rád za každou radu a pomoc. Děkuji moc. 🤞🏻

Na doporučení @KFL sem to měl schovaný až bude potřeba, nakonec to loni jako "dárek" od VZP na gastro využila manželka  a byla velice spokojená, vyšetření paní primářka, sestřičky super milé

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...