Přejít na obsah

Stavba domu (rady, tipy)

Doporučené příspěvky

Asi jo, v Česku...

Za mě taky palec dolů...je to taková česká chalupa řízlá představou o americkém domě - a ne nezávidím, i když bych ho nesvedl postavit, ale není to ono prostě - a přitom já rád koloniální architekturu hlavně té z Nové Anglie, ale v USA 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to opravdu trochu směs dvou stylů, což ovšem neznamená, že to v době měnícího se klimatu nutně musí být špatný koncept. Tyhle terasy jsou totiž v extrémně teplých letních měsících k nezaplacení, nejen v USA, ale v tradiční podobě třeba i v Asii. V létě stíní a chladí, v zimě nijak zasadně nebrání světlu a tepelným ziskům.

A co je opravdu funkční, to bývá většinou svým způsobem i krásné. Umím si představit, že za nějakou dobu bude tenhle typ staveb v zemědělské krajině resp extravilánu alternativou ke klasickým zděným statkům.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Styl on sám nazval "americkej styl z poloviny 19. století - Greek revival ve venkovský variantě".

Já to taky vnímám blíže koloniálnímu. O zakončení krokví bych se neobával, podle mýho tam má slušnou světlost a přes půlmetru sněhu tady dlouho neviděli a výhledově ani hned tak neuviděj. Totéž jsem řešil u svýho zápraží, který jsem dodělal minulej měsíc. Nakonec jsem mávl rukou, v mém případě se keramika těch námětků téměř dotýká.

terasa(61).JPG.18536ed04a5fcba2dc98dc7307412f7d.JPG

E: Ta souvislost k posunu klimatu je neoddiskutovatelná. Polovinu letošního léta jsem se schovával před sluncem v baráku a dílně... už se těším, že příští rok nebudu muset.

Upraveno uživatelem Americkej
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Líbí se mi,že si to dělal sám
Co se vzhledu týče,tak je to horská chalupa obehnaná terasou a popravdě šlo by to vkusněji. Ale každému se líbí něco jiného

Jinak poslední co jsem letos postavil
Udírna teda není má práce,jen jsem ji doupravoval a udělal dočasné stání
d1fafec814def29e9fdfcd7cc396db83.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

před 19 hodinami, Americkej napsal:

Styl on sám nazval "americkej styl z poloviny 19. století - Greek revival ve venkovský variantě".

tyjo, včetně charakteristických výsuvných oken. palec nahoru za dřevostavbu, i když forma českého venkovského domu by byla asi vhodnější.

ale když jsou lidi schopni postavit si kanadský srub v satelitu, tak tohle je ještě paráda. a to stínění kolem dokola je super.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Zajímalo by mě, jak máte řešený vnitřní dekor u plastových oken.

Stejný dekor jako venku, nebo vevnitř bílá, nebo dokonce vevnitř jiný dekor než venku. 

Kdo stavěl v posledních letech, jak to máte? 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...