Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Ono je to taky tak, že každá mince má dvě strany. Před mnoha lety kamarád přejíždějící z jedné vsi do druhé v noci trefil babku, která na zádech nesla otep chrastí - zkrátka vypadala jako náhle se zjevící keřík na krajnici. Babka nepřežila... soudy... podmínka... zákaz řízení nakonec. Smutná záležitost, subjektivně on v tom celkem nevinně - ale i po mnoha letech to má stále před očima a žije s tím, že někoho zabil. Za mě reflexní prvky ano... s dodatkem, že pokud někoho sestřelím a nebude mít reflexní prky -- tedy ne že to bude povoleno - ale mělo by to být bráno jako polehčující okolnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oukej, jdu si zařídit objednávku deseti milionů reflexních pásků a několika vestiček z Číny, podnikatelskej záměr zvítězí :)

Vymýšlej dál, dle vyjádření MD lze použít nejen reflexní pásky, ale můžeš si svítit i klíčenkou ( článek k tomuto tématu z 30.3.2015 ), takže šup a objednávej :lol2: .  Nespíš ale pak padnout na policajta, co bude zainteresovanej ve firmě na reflexní pásky, to půjdeš na správní řízení :-).

Odkaz ke komentáři

Ó nikolivěk, proč bych měl odcházet?  Pud sebezáchovy velí zbavit se škůdců.

A úředníci to rozhodně nikam nedotáhli, leda tak k obřímu a nesplatitelnému zadlužení. Tady už to zregulovali tak, že se jen čeká na krach. Žijeme z podstaty, z toho, co vybudovali ti před námi - cca do 70. let 20. století. Tím nemyslím jen ČR, ale EU. I Německu už dochází dech.

Foundrymane jsi sečtělý člověk, takže dobře víš, že všechny liberální teorie (typicky třeba fiskální federalismus) mají jako základní východisko konkurenci jednotek (států), které soutěží o volně se pohybující osoby (poplatníky). Každá osoba podle svých preferencí volí jednotku, která mu poskytuje jím akceptovatený rozsah služeb za jím akceptované daně. Toto řešení je zcela logické, neboť zaprvé dovoluje každému vybrat si pro něj ideální rovnováhu (než se pokoušet uklohnit kompromis pro všechny v rámci jednotky), za druhé se objektivně osoby jaksi pohybují snadněji než státy.

Tvůj přístup zbavit se škůdců naráží na to, že je v ČR s ohledem na výsledky voleb neprosaditelný (ostatní mají pud zebezáchovy zjevně jinde) a ty se chováš nejen proti poučkám, které hlásáš, ale hlavně zbytečně roste tvá frustrace ze situace.

Teze o "žití z podstaty" je (sorry) blábol na úrovni Hájka, připomeň si ČSR v roce 1979, podívej se kolem sebe a řekni upřímně, jestli se za těch 35 let kolem tebe nic nezměnilo :sad01_anim:  Německo samozřejmě to samé... EU dnes je v situaci, kdy si všichni žijeme jako prasata v žitě, takže vlastně nevím, kam pořád všichni chtějí růst a jak by to mělo vypadat, aby "nedocházel dech"?

Odkaz ke komentáři

Sorry, počítám diskuzi zpětně (a hrozně mě zajímal ten decebalem kritizovaný "demagogický" příspěvek Frantika)...

@ decebal: diskutující na úrovni v diskuzi podle mého názoru nikdy nepoužije osočení z demagogie, z rasismu apod. - je to faul typický pro politiky a argumentačn? slabší jedince. Nejsi snad ani jedno, ani druhé ;)

@ Frantik: vize povinné zimní obuvi (a následná představa policie zastavující chodce a m?řící "mozkovým myšlením" hloubku dezénu) pobavila :)

To je fakt, mohl jsem napsat že to je hovadina jako kráva.

Odkaz ke komentáři

...

Teze o "žití z podstaty" je (sorry) blábol na úrovni Hájka, připomeň si ČSR v roce 1979, podívej se kolem sebe a řekni upřímně, jestli se za těch 35 let kolem tebe nic nezměnilo :sad01_anim: Německo samozřejmě to samé... EU dnes je v situaci, kdy si všichni žijeme jako prasata v žitě, takže vlastně nevím, kam pořád všichni chtějí růst a jak by to mělo vypadat, aby "nedocházel dech"?

Naprostý souhlas.

Odkaz ke komentáři

Naprostý souhlas.

Tady ale nikdo nerikal, ze se nic nezmenilo. To jsou jabka a hrusky, spis je takova neuveritelny nezajem a letargie ve spolecnosti, cokoliv menit. Ja strasne obdivuju lidi co to nekam sunou a maji drive, tot vse :) a myslim, ze foundryman to myslel podobne.
Odkaz ke komentáři

Tady ale nikdo nerikal, ze se nic nezmenilo. To jsou jabka a hrusky, spis je takova neuveritelny nezajem a letargie ve spolecnosti, cokoliv menit. Ja strasne obdivuju lidi co to nekam sunou a maji drive, tot vse :) a myslim, ze foundryman to myslel podobne.

Ale ne. Nejsou to jabka a hrušky. I já uznávám lidi, kteří, jsou-li nespokojeni, to někam sunou. Narážel jsem spíše na kverulantství, kdy se jenom nadává...

Odkaz ke komentáři

Ale ne. Nejsou to jabka a hrušky. I já uznávám lidi, kteří, jsou-li nespokojeni, to někam sunou. Narážel jsem spíše na kverulantství, kdy se jenom nadává...

To me taky stve. Jak rika Jack Welsh, kdyz se Ti neco nelibi,tak udelej vse pro to abys to zmenil. Kdyz to nejde, tak se s tim bud smir, nebo odejdi. Neco na tom bude. Bylo to teda k praci, ale plati to vsude.

Odkaz ke komentáři

Naštvalo mě (jako každý rok) odpadové hospodářství v naší obci.

Jeden člověk platí za rok 500 korun. Za tu cenu mu vyvážejí jednou týdn? 120 litrovou popelnici.

Dva lidé platí za rok 1000 korun. Za tu cenu jim vyvážejí jednou tydn? 120 litrovou popelnici. ?

Tři lidé platí za rok 1500 korun. Za tu cenu jim vyvážejí jednou týdne 120 litrovou popelnici. ??

Čtyři lidé platí za rok 2000 korun. Za tu cenu jim vyvážejí jednou týdně 120 litrovou popelnici. ???

Teprve 5 lidi za 2500 korun za rok má nárok na odvoz dvou 120 litrových popelnic týdn?...

Tohle prostě nedávám, vždycky mi to zvedne tlak :(

Odkaz ke komentáři

To jste na tom hodně hodně dobře! My platíma každý 600,- a vyváží jednou za 14 dní (120l)

Na druhou popelnici má nárok taktéž až  pátý a další člen rodiny

Takže 2400,- za rok a jedna popelnice za 14 dnů.. 

Ale při troše snahy a třídění to jde, a o to vlastně jde, že..

Ale zase třeba jsme do každého baráku na zahradu dostali kompostér.

Upraveno uživatelem Radimk
Odkaz ke komentáři

Cenu jako takovou neřeším, vím že je dobrá, taky aby ne, když je skládka za humny (v sousední obci). Jde mi o princip, kdy za tu samou věc člověk platí čtyři různé ceny, nejnižší a nejvyšší se liší téměř o řád... kdyby byla cena za objem popelnice, lidi by třídili a šetřili. Takhle třídí a šetří jen 3-4 členná domácnost, single a páry nemají ekonomický důvod...

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...