Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...

Doporučené příspěvky

@stenly: samozřejmě to nebylo míněno jako zlehčování principu Rapid Prototypingu (by mě kolegové z ústavu ukamenovali), ale toho aby se baterie 3d tiskáren pro hobíky používaly produkčním způsobem (Průšův vlhký sen). Apropos, ten štítek by se dal z PET ve vhodném lisu i vystřihovat (pár podobných věcí už jsme dělali, proto mě to zaujalo), autor už řezný plán uvolnil. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo kamna "petry" na uhlí, to byla věc. Kdysi jsme je ve starým baráku používali, byl to typ se vzduchovou klapkou i v horních dvířkách, což mělo tu výhodu že šly použít ve stáložárném režimu bez přikládání. Kamna se nasypaly plný uhlí a na tom uhlí nahoře se rozdělal oheň. Pak se laděním horního a dolního vzduchu vyladilo hoření, ono si to postupně odhořívalo a vydrželo to hořet bez obsluhy celou noc. Ráno tam bylo půl lopatky popela. Pak jsem ty zkušenosti využil na vojně. Byla děsná zima, bydleli jsme v papundeklovým baráku kde fičelo škvírama, naštěstí nikdo neprudil se zhášením kamen. Ty kamna sice neměly tu horní klapku na vzduch ale měly prasklou plotýnku, takže se vzduch dal ladit tou mezerou. Naládoval jsem reaktor, zážeh, za chvíli kamna hučely, pak burácely, kamna rudý, roura žlutá, pak někdo přišel z venku, prý čím to topíme, že z komína jde plamen jak z MIGu, no tak jsme to trošku přivřeli :-)

Chlapci chlapci. Kdybych tady mel kamna, petry, nedejboze uhli, tak bych vas opravdu neobtezoval sahodlouhym popisem zimy! ;)

Jinak teda remeslnici jsou na celem svete stejni. Lepsi je je nepotrebovat a umet vsechno sam. Slibil, lec nedorazil. Prej nevi kdy, ale tento tyden asi jo...

No nic, studanka to jisti. Voda na male spinavce uz se hreje.

099164f679b002e8943c36ec0cb5efad.jpg

Odkaz ke komentáři

@stenly: samozřejmě to nebylo míněno jako zlehčování principu Rapid Prototypingu (by mě kolegové z ústavu ukamenovali), ale toho aby se baterie 3d tiskáren pro hobíky používaly produkčním způsobem (Průšův vlhký sen). Apropos, ten štítek by se dal z PET ve vhodném lisu i vystřihovat (pár podobných věcí už jsme dělali, proto mě to zaujalo), autor už řezný plán uvolnil. 

Průša v tento okamžik asi dělá co se dá. Asi tuší(a není jedinej), že ho čakají velice hubené roky. 3D tiskárka na tisk panďuláků bude ta poslední věc, co rodiče dětem budou kupovat.  

Odkaz ke komentáři

My jste na tom zatím hůře nemáme nic než doma šité roušky a Průša slíbil do týdne dodání  věříme mu  :notworthy:

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

jak se na jednu stranu řeší jestli má smysl nosit roušky nebo ne - hlavně WHO se nechala slyšet, že to má smysl jen pro nakažené tak na Islandu dělají testy každému kdo si řekne a zjistilo se, že 50% nakažených nemá vůbec žádné příznaky. Takže bych selským rozumem řekl, že je lepší když to mají všichni

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

vzhledem k tomu, že je v tuto dobu na trhu zoufalý nedostatek dezinfekčních prostředků a firma pro kterou pracuji dostala povolení od Ministerstva zdravotnictví k výrobě dezinfekce Anti-COVID požádal jsem Berta jestli sem můžu dát odkaz na e-shop.

S jeho svolením : https://www.anticovidshop.cz

Bližší info na uvedené adrese.

Tento e-shop není určen k prodeji soukromým osobám a zahraničním subjektům.

Doufám, že to někomu pomůže.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...