Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Ja se vzdycky snazim, abych "zavazel" co nejmene. Bohuzel z povahy cinnosti to mnohdy nejde. Drtiva vetsina ridicu nezna dobre vyhlasku, takze vznikaji prave situace, ze si mysli, ze "oni jsou v pravu". A to nejen kvuli jednosmerkam. Nejcasteji ulice v obytnych castech, ktera ma siri cca 5-6m. Auta stoji souvisle po jedne strane. Tedy zustane 3-4m siroky prujezd. Tam zastavim a pracuju. A ridici, kteri chteji projet se vztekaji na mne. A nevi, co rika vyhlaska a proc to tak je. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednou jsem takhle vysíral fízla, kterýmu jela odtahovka protisměrem, lokalita kde se fakt na hovno parkuje, navíc to auto,  narozdíl od spousty umělců nikomu nepřekáželo, neblokovalo vjezd, ani provoz, tvrdil, že je to v pohodě. No, tak trochu jsem mu vyčítal, že zaprvé se mi ten odtah zdá jako taková ta jejich klasická zlodějina, kdy úplně v klidu odtahujou auta i když to nesplňuje zákonný podmínky, na tom parkovišti už se pak člověk nedomluví (jenom pro pořádek, nikdy mě neodtáhli) a zpětně něco vymáhat je taky dost scifi. Ale dopadlo to dobře, mezitím co jsme se dohadovali, přicupitala paní, skočila do auta a byla v tahu 🤣 Takže hoši ostrouhali a já měl velkou radost.

Odkaz ke komentáři

Ty situace chce posuzovat kazdou zvlast a pouzivat rozum. Typicky v oblasti stare zastavby rodinnych domu, kdy nasekali jednosmerky, protoze i osobaky tam maji problem se minout. A samozrejme spousta jednosmerek na konci ulice zahyba pravouhle, takze naprosto neni sance v tom rohu nakladakem projet. A to nepocitam, ze kazdy druhy "domkar" si pred plotem na obecnim pozemku neco zasadi. Navic "muj" hovnocuc musi stat pri sani na rovine nebo kabinou do kopce. Takze velmi casto couvam kilometr a zavoznik do toho jeste posouva popelnice apod. Nejvetsi paradox je, ze treba novostavby / satelity, ktere se staveji poslednich treba 10 let nejsou navrzene tak, aby se dalo rozumne projet. Rikam si, ze kdyz budou nektere baraky horet, hasici nemaji sanci tam dojet.

Odkaz ke komentáři

před 5 hodinami, slabak napsal:

Popeláři ve Strašnicích. Dost často jezdí jednosměrkama v protisměru, když je vidím, tak je pustím, má to velký, mezi autama couvat je pro něj opruz, chápu. Dnes ráno jsem v půlce jednosměrky, on tam najede a ještě mě prudí, ať jedu do prdele, že je tam on a ať vypadnu, že on je v práci. Mají nějakou výjimku, že může jednosměrkou v protisměru? 

Právo silnějšího.

Odkaz ke komentáři

Sere mě zábavní pyrotechnika v rukou amatérů. Sere mě, že slyším rány už v průběhu prosince a už v předstihu mě serou rány, který budu muset snášet během dnešního večera a noci a dvojnásobně mě to sere za mou kočku a všechny ostatní zvířata. Vykašlete ee na to prosím.

Odkaz ke komentáři

38 minutes ago, ragu said:

Sere mě zábavní pyrotechnika v rukou amatérů. Sere mě, že slyším rány už v průběhu prosince a už v předstihu mě serou rány, který budu muset snášet během dnešního večera a noci a dvojnásobně mě to sere za mou kočku a všechny ostatní zvířata. Vykašlete ee na to prosím.

To mi pripomina zakaz otevreneho ohne a grilovani u nas v komplexu, a vsude kolem tu prodavaji drevene uhli 🤪🤣

S tim Pyro je to uplne stejne. Dokud to bude vsude dostupne, tak se nic nezmeni.

Ps. Zajimavy je treba pristup v Sydney. Kde vse nastrazi na Harbour Bridge a udelaji ohnostroj tam, a kdo chce dojede si k tomu bliz.

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, ragu napsal:

Neumím to ocitovat bez videa...

Kočky posrane se drží u baráku co to jde, pes nervózní uvnitř ... Malá je naštěstí ještě štěně a neví, že se má bát... 

A kdyby ti kokoti si to nechali na půlnoc... To by člověk těch dvacet minut i toleroval....  Hovno. Ono to jede už tak od šesti.... A každou chvíli odjinud... Kéž by jim to prsty utrhalo a nějaká jim skončila zapálená v prdeli. 

Odkaz ke komentáři

A co nato policie, jako vždy nic asi právě rozdávali pokuty za špatné parkování

Silvestra oslavili lidé v centru Prahy pyrotechnikou. Zákazu navzdory

V centru Prahy platí od roku 2020 zákaz používání zábavní pyrotechniky, ani to však lidem s odbitím půlnoci posledního dne roku 2022 nezabránilo ji na Václavském náměstí používat ve velkém množství. Rakety a dělobuchy létaly i ve zbytku metropole, včetně například náplavek, kde zákaz také platí

Odkaz ke komentáři

Sice nejsem nějaký "zastánce pyrotechniky" ,ale veškeré ty zákazy mi připomínají dobu nedávno minulou,kdy se nic nesmělo. Podle mne by bylo řešením vyčlenit místa,kde se ta pyrotechnika bude smět odpalovat  a všichni by byli spokojení. Něco apriori zakázat a pak to nemít /nechtít/ kdo hlídat je úsměvné.

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, bohus76 napsal:

Sice nejsem nějaký "zastánce pyrotechniky" ,ale veškeré ty zákazy mi připomínají dobu nedávno minulou,kdy se nic nesmělo. Podle mne by bylo řešením vyčlenit místa,kde se ta pyrotechnika bude smět odpalovat  a všichni by byli spokojení. Něco apriori zakázat a pak to nemít /nechtít/ kdo hlídat je úsměvné.

Přesně tak. Je jako hezky rict, ze se nebudou házet dělobuchy a petardy, ale nikdo nezajistil JAK se to bude dodržovat a hlídat a pokutovat. Typickej alibismus 🙂 

Odkaz ke komentáři

před 40 minutami, bohus76 napsal:

Promiň dovolím si nesouhlasit.

Srovnání s minulým režimem nechápu.

Co není zakázáno je dovoleno.

Za Václaváku a náplavce  je to zakázáno, policie měla zakročit

Na letenské pláni to není zakázáno, tedy pokud si nějakej kretén  nechá tam utrhnout ruku dělovou koulí je to jeho problém:wallbash:

Odkaz ke komentáři

Na Míráku a okolí zakàzáno pod pohrůžkou pokuty 20-100 tis. Trochu to pomohlo.

U nás na vesnici se to zlepšilo v tom ohledu, že se pyrotechnika odpalovala fakt jen 31. 12. od 18:00 do 02:00, v předchàzejících dnech téměř vůbec. Takže stačilo mit kocoura doma jeden večer. To se dá.

Pořád si ale myslím, že kupovat a odpalovat dělbuchy (akustické rány bez vizuálních efektů) může jen naprostý mentál. Potěsilo mne, že jsem letos zaznamenal docela dost hezkých barevných rachejtlí, které místo bouchání spís jen tak chrastily - to bylo moc fajn, ani zvířata při tom nešílela.

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, martar napsal:

Na Míráku a okolí zakàzáno pod pohrůžkou pokuty 20-100 tis. Trochu to pomohlo.

U nás na vesnici se to zlepšilo v tom ohledu, že se pyrotechnika odpalovala fakt jen 31. 12. od 18:00 do 02:00, v předchàzejících dnech téměř vůbec. Takže stačilo mit kocoura doma jeden večer. To se dá.

Pořád si ale myslím, že kupovat a odpalovat dělbuchy (akustické rány bez vizuálních efektů) může jen naprostý mentál. Potěsilo mne, že jsem letos zaznamenal docela dost hezkých barevných rachejtlí, které místo bouchání spís jen tak chrastily - to bylo moc fajn, ani zvířata při tom nešílela.

Tohle se mi líbí.

Povolit pyrotechniku v době od - do a místně vymezit - třeba u nemocnice ne. A pak je tu možná regulace prodejců při prodeji pyrotechniky dle tříd a efektů. A trochu spoléhám na samoregulaci lidí, co nechci - nedělám jinejm.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...