Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Před hodinou, Radek124 napsal:

Provozován... Ber to tak že třeba v Itálii je od zavedení legislativy "Serpico" spousta "luxusních" aut provozována s registrací v Německu, právě proto aby se provozovatelé nemuseli nechat perlustrovat kvůli "přiměřenosti příjmů" i při banální silniční kontrole. Cizí auta jsou i u nás provozována na základě určitých mezinárodních smluv - a tím že "patří" jinému státu, záležitosti jako POV nebo STK jdou za domovským státem. Nebo by Ti přišlo normální aby (v tuzemsku pracující) Slováci, Němci, Poláci a jiní "gastarbeiteři" (dtto češi v Německu a Rakousku) museli s plecháčem kromě svých "národních" technických kontrol ještě na tuzemské, jen aby v hospodách zavládnul prima pocit že jsou "férově" kasírovaní všude kde se dá? 

Myslím, že nemáš úplně pravdu, bez ohledu na situaci na Ukrajině a s tím spojenými registracemi jejich aut tady provozovaných, je v zákoně dlouhodobě paragraf, který řeší provozování vozidel cizinců u nás a s tím je spojena i povinnost absolvovat kontroly na našich STK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je tu zhruba 37 000 ukrajinských aut, při ceně STK asi 1200 kč to dělá asi 44 milionů, a to by stát mohl vybrat.
Tobě není blbé se zkusit obohatit na lidech kterým rus napadl zemi a pořád je ostřeluje? Jen se ptám.

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Radek124 napsal:

Provozován... Ber to tak že třeba v Itálii je od zavedení legislativy "Serpico" spousta "luxusních" aut provozována s registrací v Německu, právě proto aby se provozovatelé nemuseli nechat perlustrovat kvůli "přiměřenosti příjmů" i při banální silniční kontrole. Cizí auta jsou i u nás provozována na základě určitých mezinárodních smluv - a tím že "patří" jinému státu, záležitosti jako POV nebo STK jdou za domovským státem. Nebo by Ti přišlo normální aby (v tuzemsku pracující) Slováci, Němci, Poláci a jiní "gastarbeiteři" (dtto češi v Německu a Rakousku) museli s plecháčem kromě svých "národních" technických kontrol ještě na tuzemské, jen aby v hospodách zavládnul prima pocit že jsou "férově" kasírovaní všude kde se dá? 

No neviem... Ja by som povedal, že ktokoľvek pracujúci aj bývajúci na územi iného štátu môže dlhodobo používať len auto v tom štáte registrované (parafráza). To je niečo iné ako krátkodobý pobyt trebárs kvôli turistike či služobným cestám.

Ale aby som sa vzrušoval nad registráciou áut vojnových utečencov, to asi fakt nie...

Upraveno uživatelem wawrik
Odkaz ke komentáři

Právě teď, Nick06 napsal:

Tobě není blbé se zkusit obohatit na lidech kterým rus napadl zemi a pořád je ostřeluje? Jen se ptám.

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

Debatu jsem sice ukončil, ale špatně jsi mne pochopil, nebudu se k tomu vracet.DEBATU KONČÍM.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Tobi napsal:

Ukončuji debatu.

před 1 hodinou, Tobi napsal:

Debatu jsem sice ukončil, ale špatně jsi mne pochopil, nebudu se k tomu vracet.DEBATU KONČÍM.

Ono by bylo úplně nejlepší, kdybys ji ani nezačal.

Odkaz ke komentáři

Určitě znáte ten pocit - máte vše docela pečlivě naplánované dopředu a tudíž se nemůže nic stát - ale - onemocní vám dva lidi, co jste s nima počítal na stěhování, stroj na malování je zrovna na termín vašeho úkonu v servisu, budete muset hlídat navíc psa, kterej měl být u mámy, kupující si vzpomněla a změnila ústně domluvené podmínky předávky bytu no a nakonec, domluva s majitelem domu, kam se stěhujeme, je na hovno.  

Odkaz ke komentáři

Jsem se včera vracel z hor, poslední km naše kotěhůry normální kluziště...zahnu, jedu rovně na svodidla, kde už pár aut přede mnou dle ohybu a různých barev již nechtěně parkovala 😅 , prdel hřebíky štípe a nějákým zázrakem nakonec zatočím a nebourám. Dojedu silničáře sypač, říkám si díky bohu, protože cesta opravdu šílená, jedu za ním 15 km a ono z něje nevypadne ani smítko, až tak 2 km před benzínkou kam zahnul na kafíčko začal házet a to poctivě. Zastavím tedy taky a říkám, vždyť Vám to na tom nejhorším úseku vůbec nesypalo.....blbost, sypalo :D No a pak když viděl, že docela bublám, takže mu to prejže zlobí, to jsou magoři, to nemá obdoby 😵‍💫

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, African napsal:

Jsem se včera vracel z hor, poslední km naše kotěhůry normální kluziště...zahnu, jedu rovně na svodidla, kde už pár aut přede mnou dle ohybu a různých barev již nechtěně parkovala 😅 , prdel hřebíky štípe a nějákým zázrakem nakonec zatočím a nebourám. Dojedu silničáře sypač, říkám si díky bohu, protože cesta opravdu šílená, jedu za ním 15 km a ono z něje nevypadne ani smítko, až tak 2 km před benzínkou kam zahnul na kafíčko začal házet a to poctivě. Zastavím tedy taky a říkám, vždyť Vám to na tom nejhorším úseku vůbec nesypalo.....blbost, sypalo :D No a pak když viděl, že docela bublám, takže mu to prejže zlobí, to jsou magoři, to nemá obdoby 😵‍💫

Vzdyt to musi prece videt v zrcatku ne?

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Prochy68 napsal:

Vzdyt to musi prece videt v zrcatku ne?

Já si myslím 😆 A zajímavé, že tak 2km před benzínkou začal sypat....Dle mého názoru čím méně v poslední době chumelí, tím více šetří 😂 Já jsem jenom rád, že jsem někde nerozsekal auto, vezl jsem tři děcka a silnice jeden led. Do ostré zatáčky, kde mě to hodilo na svodidla jsem jel tak třícítkou, vlastně celých posledních dvacet kilometrů, Schumacher hadr 😅 Je tam zakázané solit kvůli spodním vodám, chápu, ale trochu písku na tam mohl hodit ten sedmilhář.....

Odkaz ke komentáři

1 hour ago, African said:

Já si myslím 😆 A zajímavé, že tak 2km před benzínkou začal sypat....Dle mého názoru čím méně v poslední době chumelí, tím více šetří 😂 Já jsem jenom rád, že jsem někde nerozsekal auto, vezl jsem tři děcka a silnice jeden led. Do ostré zatáčky, kde mě to hodilo na svodidla jsem jel tak třícítkou, vlastně celých posledních dvacet kilometrů, Schumacher hadr 😅 Je tam zakázané solit kvůli spodním vodám, chápu, ale trochu písku na tam mohl hodit ten sedmilhář.....

To mě tady strašně sere. Ty kraje/ města šetří pár korun v rozpočtu. Mezitím co v Rakousku když je předpověď, že bude sněžit, tak to zasolí dopředu. Aby to u nás stálo mld v lidské síle ve zpoždění a několik lidských životů. To je prostě věc, kterou asi nikdy nepochopím. 

Odkaz ke komentáři

K tomu sypání - v zrcátku to možná není vidět, ale jistě to uvidí na přístrojovce, kde má napojenej celej posypovej systém, co veze za sebou. Za dávných dob se na tomhle šetřilo - celej systém byl na benzín/naftu a zvedal celému vozu spotřebu. No a když jsi nesypal, tak jsi našetřil 20l jak nic.

Mě štve kontrola, co chodí snad každej rok na kvalitu spisů - jen tady každýho stresujou ( mě ne :-), ale cítím to kolem sebe a vadí mi to ), nažerou se a napijou, žádná změna se stejně neudála (já nic neměnil a kvalita papíru je furt stejná) a jen odváděj od normální práce. 

Odkaz ke komentáři

koupil jsem si novou fičurinu do domácího fitka. Blbě přichystal a katapultoval kladku sám sobě na hlavu. Teklo ze mě jak z vola…

žena doktora váhala zda šít, ale nakonec jen samo-doma ošetření “na Babicu” ala když nemáte rajčata, tak tam vražte kečup

IMG_1579.jpeg

Odkaz ke komentáři

Já takhle sám sebe včera ve fitku katapultoval čelem přímo na okraj osy, která trčela z klece, když jsem se protahoval a gumovým expanderem přivazanym na přilehlé hrazdě. Vypadalo to určitě komicky, ale fakt jsem chvíli viděl hvězdičky.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...