Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

před 25 minutami, zceyee napsal:

Ja mam souseda a ten auto utopil v rybnice nekde kdysi, on nepripoutanej se dostal ven, jeho zena ne. Si pak nasel jinou. Kdo vyhral?

Ja jsem zas od ucitelky prvni pomoci na medicine, ktera i jezdila se zachrankou, slysel o borcovi, co nepripoutanej vyletel z auta a zabil cloveka v tom druhym aute. Jo extrem, ale tak nejak podobnej jako s tim rybnikem. Vsude je chleba o dvou kurkach, ale statisticky vyhodnejsi bude se pripoutat a proto se to dostalo do zakona. Nemyslim si, ze cilem bylo zvysit buzeracni potencial pro organa.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen naprostý demagog (hotové "ryzí zrno") dokáže povzdech nad drakonickými flastry za zapomenutý pás převrátit na nepodložené obviňování těch kterým uvedené sazby přijdou ujeté, že právě oni takhle jezdí - logicky zajisté proto aby denně mohli působit carmageddon, zamordovali vlastní dětičky a stali se "dezoláty" (nebo jak se dneska v páně safiho kruzích takové "hříšné nádoby" titulují). A v tom "spravedlivém rozhořčení" velkoryse ignoruje fakt že třeba za "zapomená světla" (v šeru jednoznačně průserovější stav než momentálně nezapnutý pás) jsou už pár let "bez bodů", o jiných závadovějších a přesto netrestaných dopravních (z)jevech nemluvě :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, lub napsal:

Chudák Tobi. Bezmála půl století za volantem, jednou se zapomene připoutat a hned je tu školení těch pravých správňáků dobroserů přes dvě strany o tom, jak je to nebezpečné, tvl 🤦‍♂️.

Já bych to už dál nerozpitvával, budu se snažit neudělat průser a příští rok mi ty 4 body vrátí.

Odkaz ke komentáři

před 29 minutami, lub napsal:

Chudák Tobi. Bezmála půl století za volantem, jednou se zapomene připoutat a hned je tu školení těch pravých správňáků dobroserů přes dvě strany o tom, jak je to nebezpečné, tvl 🤦‍♂️.

Zato Ty jsi tu debatu konecne pozvedl, to se musi nechat. Vesely vanoce!

Odkaz ke komentáři

před 47 minutami, lub napsal:

Tak lube, a teď se ukaž. Koho konkrétního z přispěvatelů označuješ za dobrosera?

Nepřipoutat se není nebezpečné?

Odkaz ke komentáři

Začnu tím, že já se poutám v autě vždy a to ikdyž jedu jenom třeba 500 metrů. A dělal jsem to tak od 18 let.

Ale když to trochu obrátím a napíšu to hodně narovinu a "krutě". Přijde mi, že naše společnost (celý rozvinutý svět) se až příliš stará (zákazy, příkazy, opatření) o to, aby i ti, co by jinak prošli přirozenou selekcí, za každou cenu přežili a dál se množili. Jednak to stojí hodně prostředků (peníze, čas, práce,...) všechna ta opatření tvořit a neustále uplatňovat a to, že lidský genofond je čím dál tím víc "naředěn" má taky své náklady.

Pro mě za mě, jestli chce někdo jezdit bez pásů, mně je to celkem asi jedno. Klidně ať se i fénuje, když leží ve vaně a ať si postaví třípatrový dům z 5cm tlustých zdí (neplatí pro domy za účelem prodeje - např. developeři, tam je to v pořádku). Ve finále celá ekonomika dost ušetří na všech těch opatřeních a třeba bude větší šance na veřejnosti potkat normálního člověka 😬

Odkaz ke komentáři

před 23 minutami, Bert napsal:

Tak lube, a teď se ukaž. Koho konkrétního z přispěvatelů označuješ za dobrosera?

Nepřipoutat se není nebezpečné?

Nikdo snad nezpochybňuje potřebu se v autě poutat!? Vždyť je to téma patřící na ZŠ nebo na nějaký učňák, kdy by to mělo smysl. Bohudík nemám čas zapojovat se do další debaty, co jsem chtěl napsat jsem již napsal a tím to pro mě hasne, děkuji za pochopení.

Odkaz ke komentáři

Pásy v autě, no já jsem zažil dobu, kdy žádné pásy u nás v autech nebyly a nijak se to neřešilo. Ale auto z roku 1966 Octavia Combi už měla úchyty na středním sloupku. Až později... Ale poté a dnes je to zásadní věc a policajti po tom jdou. Mívají i dalekohled /stalo se mi též a 200 korun na místě - rok 2011/. Ovšem při bouračce je to zásadní věc. Takže jen obecně k té probírané události - naprostý souhlas s Bertem. A pokud jde o rybník atd.- to nebyl případ Tobiho.

Odkaz ke komentáři

před 36 minutami, lafr napsal:

Začnu tím, že já se poutám v autě vždy a to ikdyž jedu jenom třeba 500 metrů. A dělal jsem to tak od 18 let.

Ale když to trochu obrátím a napíšu to hodně narovinu a "krutě". Přijde mi, že naše společnost (celý rozvinutý svět) se až příliš stará (zákazy, příkazy, opatření) o to, aby i ti, co by jinak prošli přirozenou selekcí, za každou cenu přežili a dál se množili. Jednak to stojí hodně prostředků (peníze, čas, práce,...) všechna ta opatření tvořit a neustále uplatňovat a to, že lidský genofond je čím dál tím víc "naředěn" má taky své náklady.

Pro mě za mě, jestli chce někdo jezdit bez pásů, mně je to celkem asi jedno. Klidně ať se i fénuje, když leží ve vaně a ať si postaví třípatrový dům z 5cm tlustých zdí (neplatí pro domy za účelem prodeje - např. developeři, tam je to v pořádku). Ve finále celá ekonomika dost ušetří na všech těch opatřeních a třeba bude větší šance na veřejnosti potkat normálního člověka 😬

Tak at tu selekci udela policie ve stylu komiksoveho psyhopata Soudce Dredda.. stejna sazba za vrazdu i za prechazeni na cervenou i za pasy :-))

Odkaz ke komentáři

@Bert Nevím, jestli jsem to sledoval bedlivě.

Ale zdá se mi, že debatu začal Afri s tím, že pokuty za pásy jsou moc, ne, že pásy jsou zbytečné.

Nebezpečí bez pásů snad nikdo nezpochybňoval, jen ty pokuty a dohlížení na to, abychoém si neublížili (kromě argumentu, že bychom mohli vypadnout z auta a ublížit cizímu 🙂 )

Odkaz ke komentáři

Pásy jsou super, bez nich ani ránu. Ale jestli někdo jezdí bez nich, je mi to jedno. O jejich bezpečnosti asi nikdo nepochybuje. Takže, kdo je nepoužívá, akceptuje určitou míru rizika. Stejně tak asi nikdy nepochybuje o škodlivosti např. kouření a stejně hodně lidí hulí a je to společeností akceptováno. Nech a nej žít + tvoje svoboda končí, kde začíná moje svoboda.

Odkaz ke komentáři

Štvou mě tvz. "nesmrtelní" - včera jsem byl svědkem přebíhání na červenou přes čtyřproudovku, před autobusem ( samo, že v druhém pruhu jel osobák ) - slušná pecka. Věci všude okolo, ale zranění spíše na duši, naštěstí. No a dnes na Florenci, chlapec max. 17 let se jal zkoušet kdo z koho - tramvaj či on. Hlavně že měl na očích sluneční brejle. Kdybych ho nestrhl, tak jel až na Křižíkovu. Fakt tomu moc nerozumím.  

Odkaz ke komentáři

Ja myslim, ze se to zbytecne zvrtlo, protoze pokuty za pásy jsou skutecne trochu zbytecne, tedy presneni zbytecne vysoke. Nikdo asi nezpochybnuje jejich funkcnost, ale je to hlavne o osobni odpovednosti, protoze to, ze se nepoutam, ohrozuje jen me a nikoho jineho. Gentleman, negentleman, debil, nedebil, je to proste tak. Pokud to pak nekoho bolí, nebo to system stoji penize, to fakt neni muj problem. To by pak lidi nemohli delat nic, aby se jim nic nestalo, protoze to system stoji penize.

Upozornuju ze se poutam v 99% pripadu, ale zazil jsem doby, kdy jsem lital po meste a mel 50 zastavek a to jsem na to fakt sral. Stejne tak kdyz jedu u nasich na vidlakove do Jednoty pro chleba. A priznavam, ze sem se taky jednou s policajtem hadal, ze neni nutny mi davat pokutu za pasy, kdyz to nikoho neohrozuje a pro společnost je to nula nebezpečí.

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...