Bert Odesláno 25. června Nahlásit Odesláno 25. června V 16. 6. 2026 v 13:55, JR_2010 napsal: @hufnorJá bych se v první řadě držel zásady, že vím houno, jak se to seběhlo... Tady si Ti dovolím oponovat. @hufnor nikde nepíše, že ví, jak to bylo. Naopak podotýká, že to nevíme. Avšak jeho poznámku o "good seamanship" považuji za více, než případnou. Dobrá viditelnost, lehce manévrovatelný katamaran, velká loď s radarem. Mám tu výhodu, že na MD přednáším a zkouším nejen Námořní právo (včetně Colregu), ale i předmět Plavební nauka .... Na rovinu: mé teoretické znalosti, ale především praxe (Oceánská plavba, celkem cca 32 000 Nm) mi říkají, že to opravdu asi posrali oba dva.
JR_2010 Odesláno 25. června Nahlásit Odesláno 25. června Při vší úctě, reagoval jsem na tu část příspěvku cit.: "... že kdyby se skipper plachetnice i kapitán linkového katamaranu drželi těchto zásad, byli by všichni v pohodě.", ale jinak to vůbec nebylo ani myšleno jako oponentura vůči hufnorovu tvrzení, s kterým se nedá než souhlasit. Chybu vidím i v přípravě té plavby, člověk by měl i trochu plánovat a mít představu o místě a jak se v něm chovat, problém je, že to má víc než půlka lidí na párku, prostě někam vyrazej, vyplej transpondér, nezapnutý vysílačky, jízda na autopilota bez pozornosti, atd.. Osobně mám zásadu, že v místech, kde plavební dráhu kříží trajekty, a zejména linkový speedboats, si dávám sakra majzla a nelezu jim tam, i kdybych měl 100x přednost. A taky, když už se s někým vyhýbám, tak takovým způsobem, aby bylo jasný, co tím myslím, což je často docela důležitý, aby tam člověk potom na poslední chvíli nekličkoval jako magor.
JR_2010 Odesláno 25. června Nahlásit Odesláno 25. června před 37 minutami, Bert napsal: ... Na rovinu: mé teoretické znalosti, ale především praxe (Oceánská plavba, celkem cca 32 000 Nm) mi říkají, že to opravdu asi posrali oba dva. O tom není myslím pochyb
Conrad Odesláno 25. června Nahlásit Odesláno 25. června před 2 hodinami, JR_2010 napsal: Při vší úctě, reagoval jsem na tu část příspěvku cit.: "... že kdyby se skipper plachetnice i kapitán linkového katamaranu drželi těchto zásad, byli by všichni v pohodě.", ale jinak to vůbec nebylo ani myšleno jako oponentura vůči hufnorovu tvrzení, s kterým se nedá než souhlasit. Chybu vidím i v přípravě té plavby, člověk by měl i trochu plánovat a mít představu o místě a jak se v něm chovat, problém je, že to má víc než půlka lidí na párku, prostě někam vyrazej, vyplej transpondér, nezapnutý vysílačky, jízda na autopilota bez pozornosti, atd.. Osobně mám zásadu, že v místech, kde plavební dráhu kříží trajekty, a zejména linkový speedboats, si dávám sakra majzla a nelezu jim tam, i kdybych měl 100x přednost. A taky, když už se s někým vyhýbám, tak takovým způsobem, aby bylo jasný, co tím myslím, což je často docela důležitý, aby tam člověk potom na poslední chvíli nekličkoval jako magor. Na malé plachetnici jsem v noci křížil dráhu trajektů Trelleborg -Travemunde a měl jsem oči jak tenisáky
Harwey Odesláno 2. července Nahlásit Odesláno 2. července Martin Sarvaš 65 r., textar, producent, manazer Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
revue gt Odesláno 9. července Nahlásit Odesláno 9. července Bonnie Tyler Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Frantik Odesláno 9. července Nahlásit Odesláno 9. července Moje milovaná :-((((( At jí to zpívá i v nebi!
tommasini Odesláno 9. července Nahlásit Odesláno 9. července A doprčic, teď jsem se to dověděl. Zrovna o víkendu jsem o ní mluvil a říkal jsem někomu, že už je na tom líp. Tak teď už jí nic trápit nebude. RIP
bobi Odesláno 9. července Nahlásit Odesláno 9. července (upraveno) Bonnie Tyler R.I.P Upraveno 9. července uživatelem bobi 1
Roland Sands Odesláno 12. července Nahlásit Odesláno 12. července Závodní víkend Alpe Adria v Brně předčasně ukončili po smrtelné nehodě dvou jezdců Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
KFL Odesláno 13. července Nahlásit Odesláno 13. července Sam Neillhttps://www.idnes.cz/kultura/film-televize/v-sydney-v-78-letech-zemrel-novozelandsky-herec-se-severoirskymi-koreny-sam-neill-jursky-park.A260713_080328_filmvideo_lysa 3
warann Odesláno 13. července Nahlásit Odesláno 13. července To me mrzi. V clanku z odkazu i diskuzi se pripominaji jeho filmy, ja pripojim svuj oblibeny, byt trochu specificky (bo Taika Waititi) https://www.csfd.cz/film/421906-hon-na-pacloveky/prehled/
neuromancer Odesláno 13. července Nahlásit Odesláno 13. července Sam byl skvělej, i na toho Bonda by se hodil. 2
kuncák7 Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července Kevin Keegan, díky němu jsem si zamiloval anglickej fotbal a fandil Liverpoolu. 1
Pozorovatel Odesláno neděle v 09:51 Nahlásit Odesláno neděle v 09:51 Zemřel Milan Knížák. Bývalému řediteli Národní galerie a rektorovi AVU bylo 86 let Zdroj: https://www.idnes.cz/kultura/vytvarne-umeni/knizak-smrt-macinka-narodni-galerie-umelec.A260726_110858_domaci_sahu
lamizol Odesláno neděle v 10:17 Nahlásit Odesláno neděle v 10:17 Znal sem ho osobně... Sice mě chtěl vykopnout z AVU když sem ho při klauzurách skoro poslal doprdele, ale nějak to nepadlo na úrodnou půdu a při promoci sme se tomu zasmáli Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Jeronimo Odesláno neděle v 11:34 Nahlásit Odesláno neděle v 11:34 Učil bráchu na AVU a jeho příhody s panem profesorem mě teda vždy pobavily. R.I.P.
ragu Odesláno neděle v 12:03 Nahlásit Odesláno neděle v 12:03 Zrovna v úterý jsem se s někým bavil a říkal, že jestli obraz od Knížáka, tak hned. Kontroverzní člověk, i tak mu ale přeju, ať je mu země lehká
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se