Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Rozčeřím stojaté vody zdejší haute cuisine (nebo jak se to píše). V Lokálu byla zabijačka, prej asi někde v kuchyni, tak jsem donesl vejslužku. No a žena chtěla jitrničku, já si od rána myslel na domácí hrany. Částečně to zachraňuje moje kvašený zelí s cibulí...

véča.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano to je pravda, ze treba ta kypridla (aspon dve E bych cekal ze jsou prave toto z toho seznamu u babety vyse) jsou z veci, ktere jsou dost bezne
na druhou stranu spousta vyrobku ani tohle nepotrebuje, treba buchtam staci kvasnice, nejvetsi haluz jsou veci, co "kynou" jen diky vajickum jako odpalovane testo, to je ve vysledku jedna velka bublina z testa, takze i bez tohoto se da

kdyz nad tim tak premyslim, tak bych rekl, ze kyprici prasek se dava jen do takovych tech televiznich receptu, co se maji tvarit, jak je to jednoduche vyrobit, zatimco treba nadychany piskot na roladu nebo korpus na dort udelas proste se snehem, jenom je to vic nadobi a prace

pak jsou tu samozrejme konzervanty, kdejake emulgatory, barviva, chemicky osetrene ovoce a kdovi jakse dalsi mnamky, co se pridavaji kde kam, to by jeden brecel

a pardon za odboceni od hlavniho ucelu (jak to chapu) vlakna = slintani nad dobrotama ostatnich 🤤 tak zkusim prispet svym tvarohovym rezem 🤤 (zaslouzil by vic zatuhnout v lednicce, no snad priste😀 ale holt uz se proste muselo ochutnavat)

misa.jpg

Odkaz ke komentáři

prvni experiment s domaci sunkou, zatim na jistotu jen s pragandou, ale urcite soli malinko uberu, cast zkusim nahradit normalni soli, uvidim... taky zjistuju, ze budu muset vytahnout ze sklepa narezak, nozem tenoucke platky, jak to mam rad, bohuzel neudelam.

2edcf12d142a6aa554839ad812264d07.jpg

jeste se v hrnci vari varianta s pridanym medem a orechama a premyslim co s posledni tretinou zakladu? Honi se mi hlavou pridat konak nebo whisky? Mate nekdo nejake zkusenosti, doporuceni?

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Maxel napsal:

Kitchen Aid, jestli chceš jistotu. Drahou, ale jistotu.
Jinak Bosch MUM. Libovolný model.

Díky. Já bych šel do Kitchen Aid. ale je to výběr syna pro přítelkyni. Takže ekonomická volba. Ten Bosch snad chvíli vydrží.

Odkaz ke komentáři

Řešil sem to samý v lednu. Místní kulináři mi poradili Kitchen Aid. Jako nepotěšilo mě to. Nakonec jsem ho koupil přes Amazon a kdybych mohl vrátit čas,tak to udělám znovu. Fakt úplně nejvíc nejlepší kuchyňský robot,co si můžeš přát. Jasně,ty ceny se lekne asi každej neznalej, ale fakt se to vyplatí.

Odkaz ke komentáři

Díky. Já bych šel do Kitchen Aid. ale je to výběr syna pro přítelkyni. Takže ekonomická volba. Ten Bosch snad chvíli vydrží.
Presne 10 rokov mame MUM4675EU a aj ked sa pouziva dost striedmo, tak som prekvapeny, ze este ide. Zazrak je to, ze plasty nezvetrali a nerozpadli sa :)

Sent via IPoAC

Odkaz ke komentáři

A vysvětlí mi někdo v čem je háček, když všechny ty Kitchen Aid mají 300W výkon a ty Bosche a ETY  mají třeba 1200W?

Já jsem koupil mamině k vánocům CATLER KM 8012, tak snad to nebude nějaká zásadní chyba. 

Upraveno uživatelem Anton_
Odkaz ke komentáři

před 12 minutami, Anton_ napsal:

A vysvětlí mi někdo v čem je háček, když všechny ty Kitchen Aid mají 300W výkon a ty Bosche a ETY  mají třeba 1200W?

Já jsem koupil mamině k vánocům CATLER KM 8012, tak snad to nebude nějaká zásadní chyba. 

Že jo, přitom 1200W už EU považuje za naprosto zabijácký vysavač který by mohl ohrozit vycucnutím veškerého vzduchu celý kontinent?  ;)

To byl vtip, technicky poradí někdo znalejší, já mohu jen potvrdit že to funguje. U mě už od roku 2002, a to včetně 10 let kdy jsem ho nechal k používání kuchařům ve velký kuchyni v hospodě.

Upraveno uživatelem Tom4
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...