Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

V 2. 12. 2021 v 20:00, Maxel napsal:

Promiň za opožděnou odpověď, nevšiml jsem si dotazu. 
Ingrience viz. loňské foto. Letos jsem jen vyměnil Ramu za std. 33% smetanu. 
  
Nejdřív si udělam nealko-základ. Do většího hrnce naleju smetanu, přidam obě salka, kokosové mléko, dva sáčky (volitelně vanilkového) cukru a vyškrábnu jeden vanilkový lusk. Všechno zahřeju, ale nevařim; jen aby se vše dobře promíchalo. Bude to sladký jako prdel. Abych dosáhl požadovaného objemu a zároveň zredukoval sladkost, postupně přilévám plnotučné mléko — odhadem tak 0.5-0.6l. Ale je to prostě podle chuti každého píče. 
Nakonec přidám rum. Opět, podle toho, jak silný/slabý to chceš mít. 
Já bych tam poslal obě flašky, ale je to hlavně pro drahou a ta raději soft-drink. Takže na cca 2.5l základu tam šlo 0.5l tuzemáku. 
Před přelitím do flašek to ještě vždycky proženu přes robota, aby se pořádně promíchalo. Ale asi to nejni nutný a z hrnce to může jít rovnou. 
Voala. 
 

Díky :) měl jsem doma hefrona a nepiju ho, tak jsem tam napral to :) žena si pochutnava :) 

4517CDAC-961C-4A84-8777-4437AE1EB278.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Marinované paličky(kajenský pepř, domácí chilli, sůl, medvědí česnek), americké brambory & šťouchané batáty, zakysaná smetana.

A chutná to jak KFC bez strouhanky, akorát nevím, jestli je to dobře😁...

1638693129834_compress42.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, LovecK napsal:

Voe Tome, ty podle flašek taky umíš žít!!! 😆

Asi nebudes věřit, ze jsem dostal prázdné flašky ?? :D 

 

nene, tohle jsou zrovna me oblíbené, jinak mám rozdegustovano cca 10 rumu :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozhodl jsem se, že letos zkusím udělat vaječňák. Nemáte někdo osvědčenej dobrej recept? Docela se mi líbil od Žufánka, ale moc nechápu proč tam jsou tři druhy chlastu (z čehož dva nemám)). Zkoušeli jste někdo dávat whisky?
https://www.toprecepty.cz/clanky/1032-luxusni-domaci-vajecnak-podle-zufanka-cesky-lihovarnik-prozradil-svuj-osobni-recept/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z jiného nez vaječňákového soudku.  V Neratově jsem od zahradnice v chráněných dílnách na podzim koupil košík arónie. Znal jsem jen název, že je to tvrdá jeřabina jsem netušil. Košíček jsem musel přes kopec zanést zpátky. Vzal jsem třílitrovou zavařovačku, cukr, kyselinu citronovou, otrhal bobulky, zalil to to Republicou a dobrou vodkou Biały bocian, tyčákem rozjebal ty bobulky a vrazil do almary. Dnes jsem stočil super krvavě rudý likérek griotkového štychu o síle 38 volume s lahodnou chutí jeřabin z Orlických hor. Ten šrot, co zbyl dole, ovšem plný chlastu,  přijde do vánočních perníčků. A k tomu tématickou literaturu 😊

 

885FC13E-F498-4988-8A8A-B2CB38BDA1AB.jpeg

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Roman I.Dobrý tip, a dobrá věc, chráněná dílna, sama o sobě! 🙃 Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, Roman I. napsal:

Z jiného nez vaječňákového soudku.  V Neratově jsem od zahradnice v chráněných dílnách na podzim koupil košík arónie. Znal jsem jen název, že je to tvrdá jeřabina jsem netušil. Košíček jsem musel přes kopec zanést zpátky. Vzal jsem třílitrovou zavařovačku, cukr, kyselinu citronovou, otrhal bobulky, zalil to to Republicou a dobrou vodkou Biały bocian, tyčákem rozjebal ty bobulky a vrazil do almary. Dnes jsem stočil super krvavě rudý likérek griotkového štychu o síle 38 volume s lahodnou chutí jeřabin z Orlických hor. Ten šrot, co zbyl dole, ovšem plný chlastu,  přijde do vánočních perníčků. A k tomu tématickou literaturu 😊

 

 

Aronie je prý super zdravá, říká moje máma J. Otrhala celý keř a teď co s tím. Je to trpké jak ho.no z nutrie, tak jsem to taky naložil do whisky co dům dal s cukrem a přidal hřebíček, badyán a skořici, do jedné láhve jsem dal i zrnka kafe. Je to pecka, pijeme to i s celýma bobulema, které když rozkoušes tak je to fakt hnusný a plný chlastu, ale co by člověk neudělal pro zdraví J.

Super je taky slivovice s rakytníkem, zázvorem a medem.  

WhatsApp Image 2021-11-26 at 09.40.03.jpeg

WhatsApp Image 2021-11-26 at 09.25.45.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Promiň za opožděnou odpověď, nevšiml jsem si dotazu. 
Ingrience viz. loňské foto. Letos jsem jen vyměnil Ramu za std. 33% smetanu. 
  
Nejdřív si udělam nealko-základ. Do většího hrnce naleju smetanu, přidam obě salka, kokosové mléko, dva sáčky (volitelně vanilkového) cukru a vyškrábnu jeden vanilkový lusk. Všechno zahřeju, ale nevařim; jen aby se vše dobře promíchalo. Bude to sladký jako prdel. Abych dosáhl požadovaného objemu a zároveň zredukoval sladkost, postupně přilévám plnotučné mléko — odhadem tak 0.5-0.6l. Ale je to prostě podle chuti každého píče. 
Nakonec přidám rum. Opět, podle toho, jak silný/slabý to chceš mít. 
Já bych tam poslal obě flašky, ale je to hlavně pro drahou a ta raději soft-drink. Takže na cca 2.5l základu tam šlo 0.5l tuzemáku. 
Před přelitím do flašek to ještě vždycky proženu přes robota, aby se pořádně promíchalo. Ale asi to nejni nutný a z hrnce to může jít rovnou. 
Voala. 
 
CE5BA8C9-622B-40C6-B8E4-943EF0190130.thumb.jpeg.9f8996aacfbf85439bfaabd5d7747cf7.jpeg
Planujem to skusit, len mi vrta hlavou jedna vec... vajecnak a bez vajec?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...