Jump to content

KULINÁRIUM Chronomagicum

kejklik

Recommended Posts

Pořád kulinářsky stagnuji, ale dnes U Matěje sympatická kuchyně, a výborný servis 👌🙃

IMG_20220802_133142.jpg

IMG_20220802_124348.jpg

Já zas jenom rychlocvak, stejně to líp neumim... Čočkovej salát s balkánem (petrželka a cherry rajčata jsou domácí), navrch zatracený vejce 🙂 Ideální véča...

cocka.jpg

V 3. 8. 2022 v 9:15, Micey napsal:

Kdepa, kdyz chci manzelku uplne nejvic uctit, nic nema vetsi uspech, nez carbonara. Pritom takova blbost, ale jak ma clovek dobry suroviny vcetne cerstvejch testovin, je to fakt posusnanicko.

52B8781C-A3F3-4DE6-8C46-BDF08F9EB845.jpeg

Tady jeste tip, jak to o kousek posunout.

https://youtu.be/nYLoCwAR4pY

Já se dnes zkusil posunout kousek směrem Španělsko (aneb malá vzpomínka na koronáčové domácí obžerství, na čančání ala Maxel nemám morální sílu) - vepřové ragů s chorizem, čerstvýma rajčatama, olivama a česnekem po 6 hodinách v pomalém hrnci, se 40 minut na 160°C pečenýma rozmarýnovýma erteplema...  :cheff:

image.jpeg.6a5f7d0d6c1fc0a4c176d6507860b391.jpeg

V 6. 8. 2022 v 12:35, Maxel napsal:

Konfitovanej česnek s chilli. Taková blbost, a přitom neskutečná pecka. 
Máznuto na focacciu, spolu s  karamelizovanou cibulkou a solí. Víc netřeba. 

4B0ED016-5ECB-4E3C-AD96-9E604D9BD6B4.jpeg

88A94725-1CA2-46CE-9808-DB2C97D0999D.jpeg

Vypadá to parádně, recept by nebyl, prosím? 🙂 Díky & dobrou chuť!

@nizkotucnytvaroh Easy-peasy ;)

Oloupeš česnek. Množství vodevr, já dal tři paličky. A takový ty chytrý videa kde stačí protřepat stroužky ve sklenici… ani howno. Pěkně růčo! 
Do libovolné zapékací misky pošleš oloupaný česnek, zaliješ oliváčem a doplníš libovolným garnishem — od bylinek, po chilli. 
Dáš péct na 120st. 90min. Doporučuju misku ještě dát na plech, kdyby to někde vyteklo, ať nejni zayebaná celá trouba. 
Po hoďce a půl vyndáš, česnek sliješ (olej nevylejvat, lahoda třeba na pečené brambory), a máš vlastně hotovo. 
Namazat 3-4 stroužky na chleba, posolit. Maňána ;)

Já chtěl dneska dělat daňčí sekanou ... Tak jsem vytáhl kus daňka z mrazáku a že uvidíme.... A ono to je tak moc krásné maso, že jsme sekačku odpískali a budou medailonky....

PXL_20220807_162902135.jpg

PXL_20220807_163416513.jpg

Edited by mAra_

Zkusil jsem líčka na víně trochu jinak, odpočaté po zatažení v alobalu, a po zarestovani základu, jen tažené dlouho v nízkém (za)pékáčku. Kvalitní protlak, portské, nové koření, čerstvý rozmarýn, tymián & majoránka. Brambora pečená v alobalu, a pak rozstouchnuta, stejně jako celer, který byl po dopečení nastrouhaný k bramboru. Sůl, pepř, a voilá. Na to, že jsem úplně zapomněl na máslo, je omáčka výborná, jak konzistencí, tak chutí. Nakonec líčka jednou na plátky, jednou klasika, což s fakt ostrým nožem i jde, a líbí se mi to víc než celá flákota na talíři 😁 jo a petrželový chips, abych zužitkoval zbytky.

IMG_20220810_122746_compress72.jpg

IMG_20220809_201459_compress28.jpg

IMG_20220809_200739_compress26.jpg

Edited by nizkotucnytvaroh

Před hodinou, nizkotucnytvaroh napsal:

Zkusil jsem líčka na víně trochu jinak, odpočaté po zatažení v alobalu, a po zarestovani základu, jen tažené dlouho v nízkém (za)pékáčku. Kvalitní protlak, portské, nové koření, čerstvý rozmarýn, tymián & majoránka. Brambora pečená v alobalu, a pak rozstouchnuta, stejně jako celer, který byl po dopečení nastrouhaný k bramboru. Sůl, pepř, a voilá. Na to, že jsem úplně zapomněl na máslo, je omáčka výborná, jak konzistencí, tak chutí. Nakonec líčka jednou na plátky, jednou klasika, což s fakt ostrým nožem i jde, a líbí se mi to víc než celá flákota na talíři 😁 jo a petrželový chips, abych zužitkoval zbytky.

IMG_20220810_122746_compress72.jpg

IMG_20220809_201459_compress28.jpg

IMG_20220809_200739_compress26.jpg

Jak s ostrým nožem? Vždyť líčka jsou tak rozpadavé maso, že se dají krájet lžící.

Právě proto, jak se to rozpadá, je umění to nakrájet, a ne rozdrobit 🙃