nizkotucnytvaroh Posted August 2, 2022 Report Share Posted August 2, 2022 Pořád kulinářsky stagnuji, ale dnes U Matěje sympatická kuchyně, a výborný servis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Micey Posted August 3, 2022 Report Share Posted August 3, 2022 Kdepa, kdyz chci manzelku uplne nejvic uctit, nic nema vetsi uspech, nez carbonara. Pritom takova blbost, ale jak ma clovek dobry suroviny vcetne cerstvejch testovin, je to fakt posusnanicko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
honza71 Posted August 3, 2022 Report Share Posted August 3, 2022 (edited) Špágy carbonara jsou nejvíc Edited August 3, 2022 by honza71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakubS Posted August 3, 2022 Report Share Posted August 3, 2022 Jsou... Pecka nejvíc nejlepší... Máme to doma stejně Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlý Jabko Posted August 4, 2022 Report Share Posted August 4, 2022 Dcerka (5) by je hltala po mísách Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom4 Posted August 5, 2022 Report Share Posted August 5, 2022 Bramboráky napůl z cukety na sádle. Perfekt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bohus76 Posted August 5, 2022 Report Share Posted August 5, 2022 No, vypadá to k sežrání Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.K. Posted August 5, 2022 Report Share Posted August 5, 2022 Já zas jenom rychlocvak, stejně to líp neumim... Čočkovej salát s balkánem (petrželka a cherry rajčata jsou domácí), navrch zatracený vejce Ideální véča... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted August 6, 2022 Report Share Posted August 6, 2022 Konfitovanej česnek s chilli. Taková blbost, a přitom neskutečná pecka. Máznuto na focacciu, spolu s karamelizovanou cibulkou a solí. Víc netřeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 6, 2022 Report Share Posted August 6, 2022 V 3. 8. 2022 v 9:15, Micey napsal: Kdepa, kdyz chci manzelku uplne nejvic uctit, nic nema vetsi uspech, nez carbonara. Pritom takova blbost, ale jak ma clovek dobry suroviny vcetne cerstvejch testovin, je to fakt posusnanicko. Tady jeste tip, jak to o kousek posunout. https://youtu.be/nYLoCwAR4pY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek124 Posted August 6, 2022 Report Share Posted August 6, 2022 Já se dnes zkusil posunout kousek směrem Španělsko (aneb malá vzpomínka na koronáčové domácí obžerství, na čančání ala Maxel nemám morální sílu) - vepřové ragů s chorizem, čerstvýma rajčatama, olivama a česnekem po 6 hodinách v pomalém hrnci, se 40 minut na 160°C pečenýma rozmarýnovýma erteplema... Link to comment Share on other sites More sharing options...
honza71 Posted August 7, 2022 Report Share Posted August 7, 2022 Trhany veprovy, domaci burger housky a domaci Coleslaw. Tesim se moc Link to comment Share on other sites More sharing options...
honza71 Posted August 7, 2022 Report Share Posted August 7, 2022 pod maso chutney z M&S a navrch trochu majonezy. Zraso ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nizkotucnytvaroh Posted August 7, 2022 Report Share Posted August 7, 2022 V 6. 8. 2022 v 12:35, Maxel napsal: Konfitovanej česnek s chilli. Taková blbost, a přitom neskutečná pecka. Máznuto na focacciu, spolu s karamelizovanou cibulkou a solí. Víc netřeba. Vypadá to parádně, recept by nebyl, prosím? Díky & dobrou chuť! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxel Posted August 7, 2022 Report Share Posted August 7, 2022 @nizkotucnytvaroh Easy-peasy Oloupeš česnek. Množství vodevr, já dal tři paličky. A takový ty chytrý videa kde stačí protřepat stroužky ve sklenici… ani howno. Pěkně růčo! Do libovolné zapékací misky pošleš oloupaný česnek, zaliješ oliváčem a doplníš libovolným garnishem — od bylinek, po chilli. Dáš péct na 120st. 90min. Doporučuju misku ještě dát na plech, kdyby to někde vyteklo, ať nejni zayebaná celá trouba. Po hoďce a půl vyndáš, česnek sliješ (olej nevylejvat, lahoda třeba na pečené brambory), a máš vlastně hotovo. Namazat 3-4 stroužky na chleba, posolit. Maňána Link to comment Share on other sites More sharing options...
mAra_ Posted August 7, 2022 Report Share Posted August 7, 2022 (edited) Já chtěl dneska dělat daňčí sekanou ... Tak jsem vytáhl kus daňka z mrazáku a že uvidíme.... A ono to je tak moc krásné maso, že jsme sekačku odpískali a budou medailonky.... Edited August 7, 2022 by mAra_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nizkotucnytvaroh Posted August 10, 2022 Report Share Posted August 10, 2022 (edited) Zkusil jsem líčka na víně trochu jinak, odpočaté po zatažení v alobalu, a po zarestovani základu, jen tažené dlouho v nízkém (za)pékáčku. Kvalitní protlak, portské, nové koření, čerstvý rozmarýn, tymián & majoránka. Brambora pečená v alobalu, a pak rozstouchnuta, stejně jako celer, který byl po dopečení nastrouhaný k bramboru. Sůl, pepř, a voilá. Na to, že jsem úplně zapomněl na máslo, je omáčka výborná, jak konzistencí, tak chutí. Nakonec líčka jednou na plátky, jednou klasika, což s fakt ostrým nožem i jde, a líbí se mi to víc než celá flákota na talíři jo a petrželový chips, abych zužitkoval zbytky. Edited August 10, 2022 by nizkotucnytvaroh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pandera Posted August 10, 2022 Report Share Posted August 10, 2022 Před hodinou, nizkotucnytvaroh napsal: Zkusil jsem líčka na víně trochu jinak, odpočaté po zatažení v alobalu, a po zarestovani základu, jen tažené dlouho v nízkém (za)pékáčku. Kvalitní protlak, portské, nové koření, čerstvý rozmarýn, tymián & majoránka. Brambora pečená v alobalu, a pak rozstouchnuta, stejně jako celer, který byl po dopečení nastrouhaný k bramboru. Sůl, pepř, a voilá. Na to, že jsem úplně zapomněl na máslo, je omáčka výborná, jak konzistencí, tak chutí. Nakonec líčka jednou na plátky, jednou klasika, což s fakt ostrým nožem i jde, a líbí se mi to víc než celá flákota na talíři jo a petrželový chips, abych zužitkoval zbytky. Jak s ostrým nožem? Vždyť líčka jsou tak rozpadavé maso, že se dají krájet lžící. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nizkotucnytvaroh Posted August 10, 2022 Report Share Posted August 10, 2022 Právě proto, jak se to rozpadá, je umění to nakrájet, a ne rozdrobit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pandera Posted August 10, 2022 Report Share Posted August 10, 2022 Ahá, tak to jó. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now