Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 4 hodinami, JoyStick napsal:

...elektroniku má LR zmáknutou na výbornou, tam neni co vytknout...

S tímhle tvrzením bych byl hodně opartněj...přinejmenším by se o tom dalo polemizovat :-). 

Odesláno
S tímhle tvrzením bych byl hodně opartněj...přinejmenším by se o tom dalo polemizovat :-). 

Myslim tim vyhradne ten 4WD system. Rozpoznavani terenu, automatickej low gear, atd. Nejsem zadnej offroafista, ale nikdy sem ani s jednim modelem nemel problem se nekam dostat a co sem videl u ostatnich a u recenzentu, tak to bylo totez v blede modrym.
Polemizovat urcite muzem, od toho tu to forum je :)
Odesláno

Výbornou co do funkčnosti, když funguje. Za mě RR ano, ale před koncem záruky dát pryč, chce to dlouhý prachy a někoho na telefon :). Viděl jsem to u známých, celkem mě mrazilo z těch trablů...

Starej defík je dříč tohle vypadá zajímavě, ale netoužil bych po tom. Uvidíme co přinese praxe a zkušenosti po pár set tisících km.  Za sebe do opravdového terénu buď LC 70kovou, nebo tu pracovní verzi Géčka.

Odesláno

Mel jsem tri roky Discovery 3 a platilo pravidlo, ze je lepsi mit dve. Ono je vzdy jedno permanentne v servisu :-)

Ale kdyz to fungovalo, zejmena vzduchovy podvozek, bylo to neskutecne naramne povozeni. Vsude mraky mista, vysoky posez, sestivalec s dostatecnym vykonem, vyborne terenni schopnosti na to, ze to bylo uz spise mestske SUV (narozdil od rady 1 a 2).

21C8B157-BAEF-4ECC-99E0-BF1CD347C085.jpeg

056085BF-E870-4107-9068-4D4DAFB72A76.jpeg

Odesláno

Já ho měl taky a absolutně bez jedinýho problému, ale jinak musím upřesnit, že se s tím dalo sice hodně projet, ale chtělo to už umět trochu řídit, zejména na normální silnici, v zimě na sněhu, si to jelo kam chtělo.

IMG_3456.thumb.jpg.c8c1224b9828eeb70376a15d008ce24a.jpg

Odesláno
před 58 minutami, Murphy97 napsal:

Mel jsem tri roky Discovery 3 a platilo pravidlo, ze je lepsi mit dve. Ono je vzdy jedno permanentne v servisu :-)

Ale kdyz to fungovalo, zejmena vzduchovy podvozek, bylo to neskutecne naramne povozeni. Vsude mraky mista, vysoky posez, sestivalec s dostatecnym vykonem, vyborne terenni schopnosti na to, ze to bylo uz spise mestske SUV (narozdil od rady 1 a 2).

21C8B157-BAEF-4ECC-99E0-BF1CD347C085.jpeg

056085BF-E870-4107-9068-4D4DAFB72A76.jpeg

Jj, to se říkalo, proč se majitelé Renaultu nezdraví, no viděli se už ráno u servisu. Kolikrát jsem si to Espacem vyslechl a přitom to není pravda. Jezdil jsem tam vždy odpoledne :)

Odesláno

Discovery se dá koupit za super peníze a to i s malým nájezdem, což je divný. Kolem mě jich taky pár jezdí a ta auta se berou opravdu jako velmi problémová <_<

Odesláno
před 14 hodinami, JoyStick napsal:

Myslim tim vyhradne ten 4WD system. Rozpoznavani terenu, automatickej low gear, atd. Nejsem zadnej offroafista, ale nikdy sem ani s jednim modelem nemel problem se nekam dostat a co sem videl u ostatnich a u recenzentu, tak to bylo totez v blede modrym.
Polemizovat urcite muzem, od toho tu to forum je :)

Jo vono jedna věc je jak to uživatelsky funguje, což nepopírám, že může budit dojem vyladěnýho systému. Druhá věc je, jak je to "udělaný". Když jsem viděl specifikaci LR pro elektroniku kokpitu, celkem mě polil pot :-). Měli jsme nějaký testovací auta na benchmark a kolega jedno auto odrovnal jen tím, že do uživatelskýho USBčka vložil flashku se svým "testovacím" SW. Druhý auto nastartoval za 4 minuty mobilem. Kdybych to neviděl na vlastní oči, nevěřil bych :-).

Ale že to pěkně jede v terénu...to asi jo. 

Odesláno

Bráchův švagr má defendra už několik let v poušti v Maroku. Odešla elektronika a převoz do Česka se nevyplatil.

Potom pořídil Toyotu Land Cruiser a procestoval s ním téměř celý východ.

Odesláno (upraveno)

Jak jsou na tom se spolehlivostí nynější motory, respektive motor, co dávají do Land Cruiser ... D-4D 177k ? 
Vím, že Japonci ty diesely moc neumí, ale LC je/byl etalon spolehlivosti, tak by mě zajímalo, zda je tomu tak i nadále u u nás distribuované jediné motorizaci. Jestli má cenu si takovéto auto pořizovat s vidinou, že bude v rodině sloužit 20 let. 
Chtěl bych si jednou koupit auto, které by pokrylo např těch 20 let se ctí a LC je jeden z kandidátů

Upraveno uživatelem moco
Odesláno

Jo vono jedna věc je jak to uživatelsky funguje, což nepopírám, že může budit dojem vyladěnýho systému. Druhá věc je, jak je to "udělaný". Když jsem viděl specifikaci LR pro elektroniku kokpitu, celkem mě polil pot :-). Měli jsme nějaký testovací auta na benchmark a kolega jedno auto odrovnal jen tím, že do uživatelskýho USBčka vložil flashku se svým "testovacím" SW. Druhý auto nastartoval za 4 minuty mobilem. Kdybych to neviděl na vlastní oči, nevěřil bych :-).
Ale že to pěkně jede v terénu...to asi jo. 

K bezpecnosti a robustnosti SW se vubec nevyjadruju :)
Odesláno
před 2 hodinami, moco napsal:

Jak jsou na tom se spolehlivostí nynější motory, respektive motor, co dávají do Land Cruiser ... D-4D 177k ? 
Vím, že Japonci ty diesely moc neumí, ale LC je/byl etalon spolehlivosti, tak by mě zajímalo, zda je tomu tak i nadále u u nás distribuované jediné motorizaci. Jestli má cenu si takovéto auto pořizovat s vidinou, že bude v rodině sloužit 20 let. 
Chtěl bych si jednou koupit auto, které by pokrylo např těch 20 let se ctí a LC je jeden z kandidátů

Nejhorší byl D4D v LC120, tam to bylo výjimkou když ty vstřikovče vydržely 2kila. Měl jsem kousek kde šly do kopru v 50 tis.km. Potom ve 150ce už s tím plošně problém nebyl. U 2,8 (ten poslední) snad zatím taky nic zásadního, ale ještě asi nemají tolik najeto, aby se vědělo víc. Jestli nepotřebuješ nové auto a nejezdíš lány km pokukoval bych po 4.0 benzinu. Tam už jsou starost jen koroze. 

Návštěvník Ondra
Odesláno

SPZ: 321 tydít, teda spíd... no jel jako hovado, takze nomen omen... 👎

FA0E36EA-A6F5-4464-BFDB-928E4828BEC9.png

Odesláno
V 9. 1. 2020 v 7:35, varjag napsal:

Dobry oziveni, ty nocni kokpity ;-)

Ja to mam oldschool jednobarevny a mechanicky. I kdyz ta barva je dost neobvykla....

post-30518-0-47807200-1578551714_thumb.jpg

Ja mám taky! :)

17125661_269153950183633_5222216646050971648_n[1].jpg

Odesláno

To je strasne, ked vidim modre podsvietenie v aute tak by vydrbal v sekunde vsetkych co sa na tom podielali. Ergonomia (alebo ako to nazvat - pre oci) im nevravi absolutne nic.

Odesláno
před 2 hodinami, JR_2010 napsal:

Ta fotka má docela atmosféru, ale když už fotíš, tak by to chtělo spíš Péčko ;)

Jako Polaroid?

Odesláno

Polaroid jedině jako klín pod kola...Jinak by tedy stačilo aktivovat Auto Hold. Ale zase, když jsem si to teď po sobě přečetl, tak jsi na konec vybrala tu víc soft variantu, to cením.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...