Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Z žádného....je to taková hláška

Člověk by neměl požívat cizí termity, když je nezná suterénně nebo není monumentálně v bobré konvici, protože je zde velké rizoto, že to skončí katastrálním fiatem. Tváří se jako suvenýr, ale vrátí se mu to jako buzerant či potom ementálně vypadá jako decibel.

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, nevim. Prababka mela knizku, ktera podobny napis mela asi na treti strance a bylo to normalne "buh". Knizka cca 1890. 

Moje teorie zni, ze kdyz to nekdo pred "stopadesati lety" vyrobil a napsal prvni napis, jeho vzdelani nebylo na vysoke urovni a vyrobil tuhle hrubku. A "restauratori" vzhledem k historii to tak nechali a jen obtahovali. 

Odkaz ke komentáři

Je to mozny, googlil jsem, ale nic nenasel. Umela inteligence mi rekla, ze nektere dialekty na Valassku, Slezsku a jizni Morave to takto mely. Ale spis se priklanim k tve variante "stopadesatilete chybe". Nicmene krizek byl letos opravovan, zrejme pokracuji v tradici...

Odkaz ke komentáři

Nedostal někdo z vás taky zakouslou vrtačkou nebo něčím podobně tvrdým a těžkým do držky? Za jak dlouho ta držka splaskne? Mě se kousla a dala mi do držky v úterý no a dneska je to fakt nepříjemný, protože všechno už splasklo, kromě jednoho místa na rtu, který bylo evidentně přiražený baterkou na špičák, tam mám pořád bouli, která je kurevsky citlivá na kontakt třeba se lžící. No hlavně že jsem nesbíral zuby z podlahy.

Svině kousla se když jsem na zpětný chod vytahoval závitník z právě vyřízlého závitu v litině, 32 závitu a předposlední mě namlátí držku. 

Odkaz ke komentáři

Hehe, vrtackou do drzky sem zatim nedostal, ale pobavilo:)

Kdyby naaahodou, spis zatim teoreticka uvaha. Mas barak na pozemku, hned vedle jeste jeden svuj, nevyuzivanej stavebni pozemek. Pokud by si tam chtel clovek postavit ciste pro vlastni potrebu par solarnich panelu, normalka jednoducha hlinikova konstrukce, bez napojeni na sit, primarne pro ziveni jednoho az dvou elektroaut.. lze, bez nejakejch velkejch obstrukci, i s prihlednutim k ty novele EZ?

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, Lou napsal:

Panove, prosim o radu ohledne pujcovny aut.

Na dovce mam rezervaci na auto a tvrdi, ze vyzadujou kreditku. Tu nemam a nechci ji resit.

Da se s nima domluvit na zaloze nebo je nejake jine reseni?

Diky vsem za pomoc!

U některých půjčoven to lze, ale musíš zaplatit drahé "full insurance". 

Já mám od KB kreditku jen na tyto účely. Nikdy po mě nic nechtěli a vedení účtu je zdarma bez jakýchkoliv poplatků.    

Je na zvážní každého co je pro něj výhodnější.

Odkaz ke komentáři

před 21 hodinami, Lou napsal:

Panove, prosim o radu ohledne pujcovny aut.

Na dovce mam rezervaci na auto a tvrdi, ze vyzadujou kreditku. Tu nemam a nechci ji resit.

Da se s nima domluvit na zaloze nebo je nejake jine reseni?

Diky vsem za pomoc!

Půjčuji přes větší ověřené půjčovny po celém světě a vždycky chtěli bankovní kartu, kde zablokují prašule a po vratce je uvolní, jinak to nejde. Ale samozřejmě věřím, že to může být individuální, jakou máš půjčovnu?

Odkaz ke komentáři

před 14 minutami, Micey napsal:

Afri, jde o to, ze casto chtej vyslovne kreditku, ne debetku k uctu. Na 99% to resit nebudou kdyz uvidej standardni embosovanou kartu, jestli jo, zaplatit predem celej excess by melo byt OK. A jinak, neni fakt duvod proc si na tydle pripady neporidit zadarmo kreditku:)

Aha, tak to jsem nepochopil 😆 Když já ani nevím co to ta kreditní karta je, mám klasiku Visa, pak MasterCard a nikdy nebyl problém. Pokud je kreditka ještě něco jiného, určitě bych si ji kvůli tomu nedělal....

Odkaz ke komentáři

Aha, tak to jsem nepochopil  Když já ani nevím co to ta kreditní karta je, mám klasiku Visa, pak MasterCard a nikdy nebyl problém. Pokud je kreditka ještě něco jiného, určitě bych si ji kvůli tomu nedělal....

Debetní karta = karta k tvýmu účtu, čerpáš prachy ze svyho.

Kreditka = karta s předschváleným úvěrem, obvykle v základu 50-100k, platíš a na konci období musíš splatit dluh abys to měl bez úroku.

Vyřiď si Kreditku a pak ji zrušíš. Zbytečně spekuluješ, velký autopůjčovny se s tebou nebudou ani bavit. U kreditky mají totiž záruku, že tam jsou prachy, u debetky ne.
Odkaz ke komentáři

před 16 minutami, ragu napsal:

Debetní karta = karta k tvýmu účtu, čerpáš prachy ze svyho.

Kreditka = karta s předschváleným úvěrem, obvykle v základu 50-100k, platíš a na konci období musíš splatit dluh abys to měl bez úroku.

Vyřiď si Kreditku a pak ji zrušíš. Zbytečně spekuluješ, velký autopůjčovny se s tebou nebudou ani bavit. U kreditky mají totiž záruku, že tam jsou prachy, u debetky ne.

Nespekuluji, protože kreditku jsem v životě nevlastnil a auta nebo motorky si půjčuji bez problému po celém světě....jak píšu, zablokují mi peníze, na NZ třeba i pade, po vrácení auta do měsíce vrátí. Nikdy jsem nic víc, nic míň neřešil, asi to moc nehrotím nebo nevím, ale kreditku při mém občas divokém cestování jsem opravdu nikdy nevlastnil 😉

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...